2023-05-12 844 浏览
之前喺Media Page見到介紹Save 低咗,今日就一於試一試。本身都驚要排隊,但夜晚7點半到竟然可以直入。可能因為星期五晚大家都出城了😂💡概要💡1男1女 • 食咗2個dish • 無飲嘢共$367 · 人均$183.52個都食得飽(•̀ㅁ•́ฅ)✧————————————是拉差醬蒜香蕃茄意粉配慢煮口水雞扒($148)🌝🌝🌝🌝🌜雞扒好嫩滑✧ 雞皮上嘅香草食落有少少脆,增加咗個口感。味道都好好,唯獨唔似口水雞,係偏辣嘅香草雞扒🤭意粉份量偏少,但醬汁將蕃茄同是拉差個味平衡得好好,食到少少辣味但蕃茄味都好突出,辣味都完全無後勁。日式海鮮大阪燒酥皮薄餅($188)🌝🌝🌜🌚🌚話要等20分鐘,但應該無🤔起碼我哋個意粉未食完佢就到咗🖖🏻基本上搬到自己碟已經散晒,唔可以真係當Pizza咁食,都係拮起食…..大阪燒個風味都係靠個大阪燒醬同沙律醬,海鮮就有魷魚、帶子仔、蜆仔(少少怪)不得不讚個薄餅好好食!咁多嘢壓住個底都係脆的,睇吓酥皮邊就知有幾脆(*✪▽✪)b:不過因為我係為咗呢個大阪燒而來的,感覺有啲期望過高🥲食到尾,寧願食埋個批都唔食啲Toppings,係多料的,不過有啲分離的感覺(ノ_<。

💡概要💡
1男1女 • 食咗2個dish • 無飲嘢
共$367 · 人均$183.5
2個都食得飽(•̀ㅁ•́ฅ)✧
————————————

是拉差醬蒜香蕃茄意粉配慢煮口水雞扒($148)
🌝🌝🌝🌝🌜
是拉差醬蒜香蕃茄意粉配慢煮口水雞扒

日式海鮮大阪燒酥皮薄餅($188)
🌝🌝🌜🌚🌚

話要等20分鐘,但應該無🤔起碼我哋個意粉未食完佢就到咗🖖🏻

不過因為我係為咗呢個大阪燒而來的,感覺有啲期望過高🥲食到尾,寧願食埋個批都唔食啲Toppings,係多料的,不過有啲分離的感覺(ノ_<。)

整體 :
服務態度幾好,嘢食都好食,播廣東歌有Taste,係地點有啲隔涉,離地鐵站有啲遠。水無怪味(笑)
2023-05-12
是拉差醬蒜香蕃茄意粉配慢煮口水雞扒
2023-04-21 818 浏览
⏩慢煮手撕豬腩窩夫三文治 ($102)本身食窩夫通常只食甜款嘅窩夫,但呢間餐廳每枱客人幾乎都點左呢個䶢食主菜窩夫三文治,於是就試下佢!一份有4塊窩夫,夾住滿到瀉既慢煮豬腩肉絲,好飽好滿足。豬腩調味剛剛好,食落唔太䶢,同窩夫無違和感!⏩日式海鮮大阪燒薄餅 ($182)自家製既8寸薄餅,餅皮做到厚薄度適中既效果,而且邊沿位焗到好酥脆,唔會係想咬剩個邊邊嗰種薄餅。內涵包括有蜆丫魷魚丫咁,用料都足既;不過整體感覺係個大阪燒汁最能夠支撐住個味道。⏩Tiramisu梳乎厘鬆餅 ($108)蛋香味濃,加上梳乎厘既結構好穩陣,係唔錯既souffle。不過食唔到酒/咖啡味,似朱古力味多過tiramisu味放工時間6點半左右去到已經坐滿,大家想食既可能要預早啲去🕺🏻餐廳:窩子 WoZi📍新蒲崗仁愛街36號地下

慢煮手撕豬腩窩夫三文治 ($102)

⏩慢煮手撕豬腩窩夫三文治 ($102)

日式海鮮大阪燒薄餅 ($182)

⏩日式海鮮大阪燒薄餅 ($182)

Tiramisu梳乎厘鬆餅
⏩Tiramisu梳乎厘鬆餅 ($108)

餐廳:窩子 WoZi
📍新蒲崗仁愛街36號地下

慢煮手撕豬腩窩夫三文治 ($102)
日式海鮮大阪燒薄餅 ($182)
Tiramisu梳乎厘鬆餅
  • 日式海鮮大阪燒薄餅
閒日嚟,唔洗等就有位,但嚟到感覺好古怪,門口唔知點解係冇鋪頭名,又殘舊,唔仔細睇以為係一間丟空咗嘅鋪。鋪入面嘅環境都好麻麻,啲嘢擺到亂七八糟咁,啲櫈又唔一致又污糟又殘,好似喺雜貨攤求其逐張執返嚟咁,以cafe標準嚟講環境完全唔合格❌ 叫咗手撕豬腩肉窩夫三文治,加25蚊變午餐,包餐湯同嘢飲。見到個餐湯呆咗,竟然係中式嘅紫菜魚蛋湯,唔難飲嘅,但成件事真係好唔夾🙃個窩夫ok,做到外脆同有蛋香味,但入面唔係好實在。手撕豬肉嘅味道都唔錯,有少少似肉醬意粉嗰種味,唔油膩,同窩夫都夾👌🏻咖啡就好難飲,一啲香氣同風味都冇,口感稀,都幾失望👎🏻如果好獨立講嘢食唔可以話差,但以整體嘅體驗嚟講我覺得係唔完滿,環境同套餐都好似立立雜雜咁堆砌,質素參差,呢間唔會回頭了。*****多quota評價:😐Quota正常用(🤮<☹️<😐<😋<🤤)

*****
多quota評價:😐Quota正常用
(🤮<☹️<😐<😋<🤤)
🦑 日式海鮮大板燒酥皮薄餅 |⭐️ 6/10 餅皮鬆脆,口感不油膩,但當滿滿的配料放在偏小的薄餅上時,食起上來就不太方便,會一邊食一邊跌😖。 雖説是海鮮,配料只有小小的蜆和魷魚(?) 但勝在味道與一般的大阪燒相似!若加上沙律醬,相信能讓整體味道提升🆙! 🍅 是拉差醬蒜香蕃茄意粉配慢煮口水雞|⭐️8/10 從來沒有試過這個辣味組合,味道也出乎意料的好食! 甜辣的是拉差醬配上麻辣口水雞味,形成double spicy🌶️🌶️,慾罷不能! 而雞排更是這道菜的亮點,口感極佳,每一口都能感受到濃郁的辣味,而且嫩滑可口🤤。如果你平時吃意粉都要加tabasco,那麼這道菜一定會成為你的最愛! 🍵 綠茶紅豆配綠茶雪糕窩夫 |⭐️ 8/10 本店必食窩夫!🤩 窩夫外皮很酥脆,內部很軟,而且充滿牛油和蛋香。綠茶味雪糕也很濃郁,再配上吉士和紅豆一起吃,真的十分和諧!😝 下次再來十分想試麻薯窩夫,相信味道會更wow吧! 🧋 凍黑糖培茶鮮奶|⭐️ 7/10 喝下第一口,立刻感受到茶味濃郁且澀味十足,風味非常接近台式奶茶🇹🇼,喜歡飲廢水的你,強烈推薦一試。 ☕️ 朱古力鮮奶咖啡|⭐️ 5/10 這款
日式海鮮大板燒酥皮薄餅

是拉差醬蒜香蕃茄意粉配慢煮口水雞
綠茶紅豆配綠茶雪糕窩夫
凍黑糖培茶鮮奶
朱古力鮮奶咖啡
☕️ 朱古力鮮奶咖啡|⭐️ 5/10 這款咖啡味稍嫌不足,偏向朱古力奶味。如果你偏好甜甜的咖啡,那麼這款飲品肯定是你的首選!💁🏻‍♀️
是拉差醬蒜香蕃茄意粉配慢煮口水雞
綠茶紅豆配綠茶雪糕窩夫
凍黑糖培茶鮮奶
2023-04-06 533 浏览
細佬又帶我去食好野,今次去位於新蒲崗嘅窩子,新蒲崗有唔少小店,舖頭唔大,好多時都需要等下位,佢會派飛仔,拎左之後唔駛齋企係度,我覺得幾好,行下啲時間快過啲我一睇餐牌價錢都唔平,意粉都近百元一個。今次主要想食甜品,所以只叫左一個意粉。意粉一黎就聞到好香嘅味道,不過份量都真係唔多,但真係好好食,好香,感受到用心製作,唔係出面大路果啲味,我仔唔鐘意食菇類菌都叫添食我地試左兩款窩芙,自己覺得格格餅果隻好味啲,佢好有蛋香,唔粉感,食完唔會好飽,有一雪糕同兩球栗子蓉,個人覺得多個雪糕更好,呢份點品份量幾足另外一份唔記得咩名,都好食的,但自己唔太鍾意空氣感,但印象中佢都做得唔錯總括嚟講意粉最出色,真係會想再叫多碟甜品都好好,推薦的一間餐廳

總括嚟講意粉最出色,真係會想再叫多碟
甜品都好好,推薦的一間餐廳
2023-03-26 401 浏览
< 放假覓食系列>新蒲崗! 呢個地方一向俾人感覺都係好殘舊嘅工業區,可能有唔少香港人嚟都未嚟過添,但其實內裏有唔少美食值得大家嚟發掘一下~今次嘅主角<窩子 Wozi> 閒日午市時段都坐滿全場,自己一個黎食就梗係bar枱都唔放過啦~仲可以近距離觀賞咖啡師嘅手藝👍🏻-八小時萬字醬油豬軟骨飯 $109一上枱真係嘩一聲,咁大碟嘅?份量一啲都唔孤寒,炆得夠晒淋同入味,軟骨位入口即化,骨膠原帶來嘅衝擊☺️食到個嘴笠痴痴👍🏻正*同埋真心超⋯飽*-追加lunch set +$25有中式糖水(正常足料)同一杯野飲,超值得大家加配的,叫熱飲☕️有機會有驚喜拉花作品😍賺到了!-慢煮手撕豬窩夫三文治 $104相信大家都食過唔少甜品定位嘅窩夫,配上雪糕、朱古力、水果⋯等等,咸嘅手撕豬你地又會覺得點呢!?呢款菜式係我每一次都會叫一份share嚟食😘味道配搭非常夾,窩夫濃烈嘅蛋香,醬油味嘅手撕豬再加上輕輕燒過嘅芝士,亦可連蕃茄&生菜一同進食,口感更加豐富!*****必食*****-慢煮口水雞肉酥皮薄餅 $152自家酥皮薄底配上口水雞風味,幾新穎嘅配搭,餅底有一定酥脆感嘅同時又唔會太油膩
< 放假覓食系列>

-慢煮手撕豬窩夫三文治 $104

呢款菜式係我每一次都會叫一份share嚟食😘
*****必食*****

-慢煮口水雞肉酥皮薄餅 $152

自家酥皮薄底配上口水雞風味,幾新穎嘅配搭,餅底有一定酥脆感嘅同時又唔會太油膩,但兩個人食都會有啲滯,建議搵多d fd黎開心share就最好

總結:窩子係我心目中新蒲崗入面No.1 嘅Cafe👍🏻私心力推😆

窩子 (新蒲崗)
新蒲崗仁愛街36號地下
  • Mocha
2023-03-19 360 浏览
有日在ig 見到有foodie介紹窩子cafe,我比個窩夫吸引了,第二日的Lunch time 我就walk in 去,但由於餐廳的位置不多,所以去到都係等了5分鐘就安排入座,去到即刻order 左1個飯和窩夫。窩夫一黎到真係好大舊,因為它中間夾住一d 菜和蕃茄,食落會比較Fresh,但由於窩夫太大舊唔食得比較論盡,但味道係不錯的,佢杯latte豆味好重。係我鍾意的味道,誠意推薦大家去試下。因為我已經book mark咗,下次已經要去
2023-03-12
午餐
  • Latte
2023-03-07 498 浏览
日野菌松露油忌廉扁意粉 🍝 $94色香味俱全 用料大方 滿滿嘅野菌同醬汁 香濃嘅黑松露!食到底都係仲咁creamy! 扁意粉夠晒淋同入味扁意粉啖啖都好有滿足感🥰 推介!八小時慢煮萬字醬油豬軟骨飯 🍚 $108配上橙黃色嘅溫泉蛋同芝麻個賣相已經加左50分🤣可惜飯唔夠粒粒分明 蛋汁好難撈得均勻 (一定要撈勻先食主義🤣)豬軟骨肥瘦適中 同紅蘿蔔一齊煮都煮得好腍軟骨位煮得超腍 接近花膠咁🤣偏重口味 飯平衡返慢煮手撕豬腩窩夫三文治 🧇 $109滿足又想食咸又想食甜嘅小編😋 手撕豬腩一絲絲 長時間燉煮 令啲醬汁浸透啲肉輕輕燒過嘅芝士令整個味道昇華窩夫焗得幾好 厚硬適中 好香口👍🏻慢煮牛面頰扁意粉 🍝 $169呢款就有啲失望 都係碎濕濕 但醬汁過咸🥺 要食啲扁意粉平衡下 性價比就唔合格喇麻薯窩夫 紅豆蓉配綠茶雪糕 🧇 $72麻薯好煙韌 都係咁有口感! 淨係配綠茶雪糕都好正😚+$25 是日餐湯 (紫菜湯) & $48或以下飲品(精品咖啡及特飲除外)叫左杯flat white 啲拉花好靚 igable! ☕️
日野菌松露油忌廉扁意粉 🍝 $94
色香味俱全 用料大方 滿滿嘅野菌同醬汁 香濃嘅黑松露!
食到底都係仲咁creamy! 扁意粉夠晒淋同入味
扁意粉啖啖都好有滿足感🥰 推介!

八小時慢煮萬字醬油豬軟骨飯 🍚 $108

要食啲扁意粉平衡下 性價比就唔合格喇

麻薯窩夫 紅豆蓉配綠茶雪糕 🧇 $72
麻薯好煙韌 都係咁有口感! 淨係配綠茶雪糕都好正😚

2023-03-07 333 浏览
📍新蒲崗窩子 Wozi @wozi.cafe 新蒲崗仁愛街36號地下星期三至一 12:00 - 22:00星期二 全日休息· 焦糖香蕉配雲呢拿雪糕全份窩夫 $99︶︶꒦꒷‧˚₊៸៸﹕︶꒷꒦︶꒷꒦︶︶꒦꒷‧˚₊ ៸៸#ewm新蒲崗 #ewm甜品#ewmcafe︶︶꒦꒷‧˚₊៸៸﹕︶꒷꒦︶꒷꒦︶︶꒦꒷‧˚₊ ៸៸新蒲崗以窩夫出名嘅黃店Cafe 💛餐廳內裡唔算太多位置,但好彩平日晏晝去無咩人,坐得好闊落~嘢食就中規中矩啦都係食佢個Vintage 嘅環境︶︶꒦꒷‧˚₊៸៸﹕︶꒷꒦︶꒷꒦︶︶꒦꒷‧˚₊ ៸៸▪️ 焦糖香蕉配雲呢拿雪糕全份窩夫 $99窩夫有四舊,可以同朋友Share黎食。窩夫比較淡味,食落偏乾身,要配吉士,cream,焦糖醬同雲呢拿雪糕黎食先夾;略嫌雲呢拿雪糕太過死甜嘅味,食多兩啖就覺得好甜膩香蕉食落仲係暖笠笠的,但如果香蕉面頭上嘅焦糖可以用匙羹啪落去係脆嘅就好啦😗#新蒲崗美食 #新蒲崗黃店 #黃色經濟圈 #黃店Cafe #黃店地圖 #黃店推介 #hkdaily #hkfoodie #美食 #hkfoodie #hkfood #hkig #foodiehk #foodinstagra
📍新蒲崗

#ewmcafe

新蒲崗以窩夫出名嘅黃店Cafe 💛
都係食佢個Vintage 嘅環境

▪️ 焦糖香蕉配雲呢拿雪糕全份窩夫 $99

#新蒲崗美食 #新蒲崗黃店 #黃色經濟圈 #黃店Cafe #黃店地圖 #黃店推介 #hkdaily #hkfoodie #美食 #hkfoodie #hkfood #hkig #foodiehk #foodinstagram #foodlover #foodphotography #foodpics#foodblogger #foodrecord #fooddiary #飲食日記 #hkcafe#hkcafehopping #窩夫
2022-07-18
下午茶
2023-03-02 248 浏览
新蒲崗對我黎講都係唔會常去的地方, 比我感覺係反工地方, 好急既, 今日假期我又咁啱係附近搵野食, 搵到間cafe, 又驚又喜, 有間cafe 比你坐低傾下計, 慢活人生😊餐牌上既美食好多都好似好好味, 好難揀, 但我地2個人又食唔到好多野, 最後就揀左2個.(野菌松露油忌廉扁意粉🍝)外表好似好普通的意粉, 但一入口就有松露味, 好creamy(慢煮手撕豬腩窩夫三文治)我一直認為窩夫係甜品,咁就唔得啦🤪見到佢配豬肉🤔就膽粗粗試下,又幾夾,窩夫唔係脆的,豬又唔太鹹🤗好味(黑糖焙茶鮮奶☕️)唔想夜晚飲咖啡訓唔著,就叫杯奶飲下🍼有陣焙茶香味🥰(抺茶鮮奶🍵)抺茶係我最愛😘雖然女性唔係好啱飲太多抺茶(太涼),間唔中一次😆下次想試佢個pizza,見到隔離叫左好似好好味😋

(野菌松露油忌廉扁意粉🍝)

(慢煮手撕豬腩窩夫三文治)

(黑糖焙茶鮮奶☕️)
唔想夜晚飲咖啡訓唔著,就叫杯奶飲下🍼有陣焙茶香味🥰

(抺茶鮮奶🍵)

下次想試佢個pizza,見到隔離叫左好似好好味😋
2023-01-15
  • 黑糖焙茶鮮奶
2023-02-23 507 浏览
牛面頰意粉🔅🔅🔅🔅手撕豬窩夫🔅🔅🔅🔅任何一款薄餅🔅🔅🔅綠茶紅豆窩夫雖然係為咗綠茶窩夫而尼,意外發現鹹嘅嘢食非常之好食但係服務態度非常之差,叫抹茶雪糕窩夫個陣,店員從來冇講過冇抹茶雪糕,嚟到嘅時候擺低就走咗,我哋再問嘅時候,佢就拎走咗個窩夫,諗住會換俾我地,點知講咗句供應商冇貨就走咗去。個窩夫係同手撕豬窩夫係一樣,冇特別嘅蛋香,唔建議但係呢間餐廳嘅肉真係非常之好食,牛面頰入口即融,手撕豬保留到肉嘅味道同口感最驚喜係薄餅,嗰日叫咗口水雞薄餅,有少少麻但係唔會好辣,薄餅嘅邊係酥皮,好似食緊好多塊薯片咁非常脆

牛面頰意粉🔅🔅🔅🔅
手撕豬窩夫🔅🔅🔅🔅
任何一款薄餅🔅🔅🔅
綠茶紅豆窩夫

雖然係為咗綠茶窩夫而尼,意外發現鹹嘅嘢食非常之好食

個窩夫係同手撕豬窩夫係一樣,冇特別嘅蛋
香,唔建議

2023-02-14 453 浏览
見openrice 咁多好評,就同Honey 來試一試入到餐廳,好多職員企喺廚房,但係無人來招呼就算執好檯,都由得我地企喺接待位置一陣睇Menu, 見到餐牌食物唔算平,轉set 仲要加$25最搞笑係一間西餐廳,竟然餐湯係中湯青紅蘿蔔湯,味道煮到好似紅蘿蔔加水,一啲都唔入味我地叫左個大蝦柚子沙律同孜然羊架意大利飯,Honey 話有一兩隻大蝦唔熟,我覺得個意大利飯味道正常,羊架就無乜孜然味唯一稱讚得既係餐飲,Latte 同Mocha,可以配得上呢個價錢最後補充係我地食完餐飯,唔知關唔關啲食物全部都唔熱,腸胃有少少唔好
見openrice 咁多好評,就同Honey 來試一試
入到餐廳,好多職員企喺廚房,但係無人來招呼
就算執好檯,都由得我地企喺接待位置一陣

睇Menu, 見到餐牌食物唔算平,轉set 仲要加$25

對窩子第一個感覺就係:哇,啲野食好大份呀😍 好想再光顧,但看來自私食係搞唔掂的🤣.🔹慢煮手撕豬腩窩夫三文治食🧇最怕就係topping 濕漉漉整到窩夫都不脆了~聽落好易,但試過某星級酒店lounge的鴨窩夫都做唔到。呢個咸食窩夫乾身內軟外脆,選擇手撕豬腩感覺有考慮過的,手撕可以方便進食,豬腩濕潤剛好,夾上一塊生菜,提升整體口感。整體很欣賞,味道屬正常,不至於哇然。🔹日式海鮮大阪燒酥皮薄餅點這款pizza 是因為被它創新的配搭吸引的,配搭幾好,味道正常,酥皮底唔油,整體不錯。🔹泰式虎蝦仁柚子沙律正常發揮,虎蝦爽彈,少許辣可以encore 的店 🥳🥳
🔹慢煮手撕豬腩窩夫三文治

🔹日式海鮮大阪燒酥皮薄餅

🔹泰式虎蝦仁柚子沙律
正常發揮,虎蝦爽彈,少許辣
泰式虎蝦仁柚子沙律

可以encore 的店 🥳🥳
2022-07-20
泰式虎蝦仁柚子沙律
新蒲崗有很多美食,但有質素的cafe唔算多,窩子係區內頗為出名,開咗咁多年都經常排長龍,無論主食定甜品都有一定的水準,最受歡迎係佢嘅鹹食窩夫同鬆軟的梳乎厘。 如果大家假期想黎食,記住開門前十分鐘就好黎排隊,因為12:15就差不多full house,等下一輪可能至少1個鐘之後!🧇 慢煮手撕豬腩窩夫三文治 Slow-cooked Pork Belly Waffle Sandwich ($108) 👅: 71.32有啲失望,手撕豬偏鞋身,醬汁味道還好,窩夫最失望,質感太軟身,做唔到外脆內軟的感覺,同埋都係鐘意甜食多啲。 🍝 野菌松露油忌廉扁意粉 Mushroom Linguine with Truffle Cream Sauce ( $94) 👅: 84.46松露味幾香,意粉幾有咬口,幾creamy同入味。🐑 香煎孜然羊架配花椒菠菜意大利飯 Pan Fried lamb Rack with Sichuan Pepper Spinach Risotto($149) 👅:89.26分羊架煮得剛剛好,軟稔幼嫩,帶少少羊檀味同西式香料味,鐘意食羊嘅應該會好like。意大利飯則正常發揮。🥞

松露味幾香,意粉幾有咬口,幾creamy同入味。

🥞 Tiramisu 梳乎厘 Tiramisu Cream Soufflé Pancake ($108) 👅:97.88分

梳乎厘一如既往有水準,重蛋香味,質感濕潤軟綿綿,上面佈滿mascarpone cream cheese 同可可粉,另配咖啡酒,大家可按喜好添加,完全係有tiramisu 的影子,好鐘意呢個配搭!

飲料
🍵 熱黑糖焙茶鮮奶 ($44)
☕️ 熱榛子咖啡 ($44)

咖啡同焙茶都做得香濃,拉花都有水準!

環境: 👍👍 👍
回頭率: 👍👍👍👍
訂座: ❎
等候入座時間: 假期開門前五分鐘排隊,不用排
香煎孜然羊架配花椒菠菜意大利飯
野菌松露油忌廉扁意粉
熱榛子咖啡
  • Tiramisu  souffle
2023-02-10 338 浏览
-{新蒲崗超人氣窩夫cafe🧇}🤤慢煮手撕豬腩窩夫三文治🤤 ($102)個窩天好重蛋香😍脆邊入面又夠鬆軟😆而手撕豬腩有陣bbq醬嘅風味😜好邪惡但唔膩😛👖褲評: 8.8/10🤤野菌松露油忌廉意粉🤤 ($94)有啲松露味 主要都係菇味 好惹味 啲汁重菇而潔身 扁意粉質感硬啲☺️份量好大😝👖褲評: 8.3/10🤤八小時萬字醬油豬軟骨飯🤤 ($109)豬軟骨嘅份量係絕對多過撈飯嘅份量好多倍😂😂😂好腍又有膠質🤓啲汁真係好適合撈飯 而個飯本身係濕潤啲嘅☺️👖褲評: 8.5/10🤤意大利芝士忌廉pancake🤤 ($108)有啲啲漏 個芝士cream似奶蓋!加shot expresso 好重咖啡汁😋而底就有層硬啲嘅pancake底😉我幾鐘意但友人覺得好濟👀👖褲評: 8/10🤤黑糖焙茶鮮奶🤤 ($48)黑糖味好重下 焙茶味遜色啲 不過個拉花真心靚🥰仲要係2023兔仔好應節🥳假日lunch都要等下 主食超級高質😋不過美式咖啡就細杯啲 但都係會encore😉性價比: 8/10服務: 7.5/10環境: 8.5/10🚩 窩子 🚩地址: 新蒲崗仁愛街36號地下 #fuudjai #fuudja
{新蒲崗超人氣窩夫cafe🧇}
🤤慢煮手撕豬腩窩夫三文治🤤 ($102)

👖褲評: 8.8/10

🤤野菌松露油忌廉意粉🤤 ($94)

👖褲評: 8.3/10

🤤八小時萬字醬油豬軟骨飯🤤 ($109)

👖褲評: 8.5/10

🤤意大利芝士忌廉pancake🤤 ($108)

👖褲評: 8/10

🤤黑糖焙茶鮮奶🤤 ($48)

性價比: 8/10
服務: 7.5/10
環境: 8.5/10

🚩 窩子 🚩
地址: 新蒲崗仁愛街36號地下

#fuudjai #fuudjai西餐 #fuudjai新蒲崗 #fuudjaicafe
野菌松露油忌廉意粉
八小時萬字醬油豬軟骨飯