2023-03-26 401 浏览
< 放假覓食系列>新蒲崗! 呢個地方一向俾人感覺都係好殘舊嘅工業區,可能有唔少香港人嚟都未嚟過添,但其實內裏有唔少美食值得大家嚟發掘一下~今次嘅主角<窩子 Wozi> 閒日午市時段都坐滿全場,自己一個黎食就梗係bar枱都唔放過啦~仲可以近距離觀賞咖啡師嘅手藝👍🏻-八小時萬字醬油豬軟骨飯 $109一上枱真係嘩一聲,咁大碟嘅?份量一啲都唔孤寒,炆得夠晒淋同入味,軟骨位入口即化,骨膠原帶來嘅衝擊☺️食到個嘴笠痴痴👍🏻正*同埋真心超⋯飽*-追加lunch set +$25有中式糖水(正常足料)同一杯野飲,超值得大家加配的,叫熱飲☕️有機會有驚喜拉花作品😍賺到了!-慢煮手撕豬窩夫三文治 $104相信大家都食過唔少甜品定位嘅窩夫,配上雪糕、朱古力、水果⋯等等,咸嘅手撕豬你地又會覺得點呢!?呢款菜式係我每一次都會叫一份share嚟食😘味道配搭非常夾,窩夫濃烈嘅蛋香,醬油味嘅手撕豬再加上輕輕燒過嘅芝士,亦可連蕃茄&生菜一同進食,口感更加豐富!*****必食*****-慢煮口水雞肉酥皮薄餅 $152自家酥皮薄底配上口水雞風味,幾新穎嘅配搭,餅底有一定酥脆感嘅同時又唔會太油膩
< 放假覓食系列>

-慢煮手撕豬窩夫三文治 $104

呢款菜式係我每一次都會叫一份share嚟食😘
*****必食*****

-慢煮口水雞肉酥皮薄餅 $152

自家酥皮薄底配上口水雞風味,幾新穎嘅配搭,餅底有一定酥脆感嘅同時又唔會太油膩,但兩個人食都會有啲滯,建議搵多d fd黎開心share就最好

總結:窩子係我心目中新蒲崗入面No.1 嘅Cafe👍🏻私心力推😆

窩子 (新蒲崗)
新蒲崗仁愛街36號地下