2022-11-22 130 浏览
葵芳日式小店 ✨稻田食堂✨小店裝修簡約,好有日式食堂感覺,唔好睇細細間,眼見選擇有好多,刺身,壽司,拉麵,便當🍱等等。單單日式便當🍱就有十款選擇,螺肉同咖喱飯再配上唔同主菜同小食,唔想食咖喱轉燒汁一樣得🌈本州便當蒜香牛油帆立貝、味付螺肉、照燒鱈場蟹棒、照燒茄子配咖喱飯咖喱🍛食落係日式咖喱甜辣味道,少少辣少少甜。帆立貝好香蒜香,食落鮮甜,照燒茄子🍆好juicy我就好欣賞便當🍱,入面有幾款食物,可以一次食到幾款,好滿足。如果便當🍱食物可以自選就 very good.來到日式食店就少不得試一試刺身🌈赤身三色丼三文魚、赤身、帶子,刺身好新鮮三文魚油脂豐富,赤身食落無筋,帶子鮮甜嫩滑。
葵芳日式小店 ✨稻田食堂✨
小店裝修簡約,好有日式食堂感覺,
唔好睇細細間,眼見選擇有好多,刺身壽司,拉麵,便當🍱等等。

🌈本州便當

蒜香牛油帆立貝、味付螺肉、照燒鱈場蟹棒、照燒茄子配咖喱飯
咖喱🍛食落係日式咖喱甜辣味道,少少辣少少甜。
帆立貝好香蒜香,食落鮮甜,照燒茄子🍆好juicy
如果便當🍱食物可以自選就 very good.

來到日式食店就少不得試一試刺身
🌈赤身三色丼
三文魚、赤身、帶子,刺身好新鮮
三文魚油脂豐富,赤身食落無筋,帶子鮮甜嫩滑。
外卖自取
2022-11-22 120 浏览
轉眼又到happy friday,當然要犒賞自己一番,同事便提議來這間「稻田食堂」午餐。午巿套餐附有一碗三文魚味噌湯和餐前小食,而當天的小食就是味附螺肉。豬骨湯底味道濃郁,而拉麵份量都幾多,麵質口感帶少許爽身。日式叉燒有3大片,有經炙燒的痕跡,肉質偏瘦但甚為厚肉,入口都充滿肉香味。配餸還有半隻溏心蛋、海帶、粟米粒等,相當豐富。另一碗拉麵配以日式炸餃子。餃子有5隻,外皮炸至非常香脆,豚肉內餡頗為香口,還附有美奶滋蘸點。蜜糖雞翼好有驚喜!雞翼經烤焗,外皮有少許脆身,咬開肉嫩juicy。而雞翼表皮塗上了蜜糖,甜甜鹹鹹幾好食。另外同事還點了一份照燒翠玉瓜。
轉眼又到happy friday
,當然要犒賞自己一番,同事便提議來這間「稻田食堂」午餐。

午巿套餐附有一碗三文魚味噌湯和餐前小食
,而當天的小食就是味附螺肉。
日式叉燒拉麵

豬骨湯底味道濃郁
。配餸還有半隻溏心蛋、海帶、粟米粒等,相當豐富。
日式炸餃子拉麵
日式炸餃子拉麵

,還附有美奶滋蘸點。
日式蜜糖烤雞翼

蜜糖雞翼好有驚喜

照燒翠玉瓜

另外同事還點了一份照燒翠玉瓜
2022-11-18
午餐
日式蜜糖烤雞翼
2022-11-22 72 浏览
稻田食堂 (葵芳)葵芳仁芳街2-14號美豐大廈地下6號舖充滿日本風特色既小店,食物選擇多,主打定食&便當,下午來到人流不多環境舒服。坐低後立刻送上煎茶,以QR code下單,上餐速度快,食物有一定水準,一啲都唔馬夫,值得一試。秋田便當 $102 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻脆香吉列雞扒1件+汁煮豬軟骨2件+味付螺肉+轉鰹魚湯烏冬+$10 +刺身三種 (三文魚2件,帶子2件,有頭甜蝦1隻)🍱特別想讚下雞扒外皮鬆脆内裏嫩滑,仲有5-6件cp值高,自行加上七味粉味道好夾。豬軟骨調味岩岩好,煮得夠淋夠入味。鰹魚汁烏冬湯底加上昆布粟米等配料非常清甜,烏冬仲好彈牙。刺身食材新鮮,三文魚脂肪比例平均。一個便當多重享受,超級滿足呀!🍜柑桔蜜(熱) 跟餐優惠 $12 👍🏻👍🏻👍🏻飲品不過不失,酸酸甜甜好開胃,微風嘅天氣飲翻杯熱柑桔蜜仲可以潤下喉嚨。🍵福岡直送綿綿芝士蛋糕 跟餐優惠 $24 👍🏻👍🏻👍🏻口感綿密散發淡淡芝士味,如果餅底再鬆化啲就更加好啦,當係飯後甜品都係不錯嘅選擇。🍰海膽花之戀(2件) $58 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻推薦呢個足料海膽花之戀,海膽份量一啲都唔吝嗇,Creamy得黎又入口即溶,配上沙律醬同三

秋田便當 $102 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻

柑桔蜜(熱) 跟餐優惠 $12 👍🏻👍🏻👍🏻

福岡直送綿綿芝士蛋糕 跟餐優惠 $24 👍🏻👍🏻👍🏻

海膽花之戀(2件) $58 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
推薦呢個足料海膽花之戀,海膽份量一啲都唔吝嗇,Creamy得黎又入口即溶,配上沙律醬同三文魚超級滿足。🍣
2022-11-19
朋友最近發現左呢間喺葵芳新開嘅日式料理,佢話見到餐牌嘅便當好有趣😂而且價錢經濟,店舖面積雖然不大,座位都舒服用QR code自助落單,十分方便!店鋪提供十款不同便當選擇🤩根據日本不同旅遊熱點做主題,非常創新👍🏻😋今次我地一人點一個便當🍱🍱沖繩便當 $96吉列千層芝心豬扒、燒汁金菇牛肉卷、螺肉、刺身三點(三文魚、帶子、有頭甜蝦)、咖喱飯,這個便當🍱相當豐富🤩♡吉列千層豬扒好特別,將豚肉片夾芝士造成一塊豬扒,口感豐富,而且外層炸得好脆♡燒汁金菇牛肉,金菇份量超多♡刺身有5片,都幾大片😋♡咖喱飯🍛好香甜微辣,分量超多🍱名古屋便當 $92 蒲燒鰻魚+日式炸雞+日式蔥魚餅+螺肉+咖喱飯(+$10轉豬骨濃湯拉麵)♡鰻魚半條,醬汁剛好不會太多醬,而蓋過鰻魚本身味道♡螺肉大大舊,爽口鮮甜♡豬骨濃湯拉麵,湯底好香濃好滑,成碗🥣湯底飲哂😋總括而言:餐牌選擇多,壽司、刺身、小食、一品料理、便當有10款選擇,而且份量大,一個便當價錢$75-$96非常低食!稻田食堂📍葵芳仁芳街2-14號美豐大廈地下6號舖•

用QR code自助落單,十分方便!

😋今次我地一人點一個便當🍱

🍱沖繩便當 $96
吉列千層芝心豬扒、燒汁金菇牛肉卷、

♡燒汁金菇牛肉,金菇份量超多
刺身有5片,都幾大片😋
♡咖喱飯🍛好香甜微辣,分量超多

🍱名古屋便當 $92

♡鰻魚半條,醬汁剛好不會太多醬,而蓋過鰻魚本身味道
♡螺肉大大舊,爽口鮮甜
♡豬骨濃湯拉麵,湯底好香濃好滑,成碗🥣湯底飲哂😋

總括而言:餐牌選擇多,壽司刺身、小食、一品料理、便當有10款選擇,而且份量大,一個便當價錢$75-$96非常低食!

📍葵芳仁芳街2-14號美豐大廈地下6號舖

2022-11-21
  • 沖繩便當
  • 名古屋便當
2022-11-12 149 浏览
葵芳仁芳街附近向來都是食肆臨立最新又有新日本料理店加入戰團主打日式便當ꕀ日本料理的稻田食堂餐廳裝修有點像日本小店的感覺ꔐ鹿兒島便當($94)主打當然是鹿兒島最出名的豬軟骨豬軟骨炆煮到入味而軟腍但保持一定咬感ꕀ軟骨位非常軟糯炸天婦羅大蝦大大隻ꕀ外賣都keep到脆身咖哩飯絕對做到汁撈飯ꕀ食落幾惹味整體好有家的味道而便當還配有刺身ꕀ價錢唔算非常實惠但味道絕對勝任有餘ꔐ炙燒左口魚群邊($30)輕輕炙燒過ꕀ非常軟腍未到入口即化ꕀ但魚脂感十足ꔐ炙燒帶子($33)帶子厚切ꕀ爽嫩鮮甜ꔐ炙燒蟹棒($23)上面加左蟹籽ꕀ口感層次升級·ꔐ靜崗辣油燒三文魚($25)辣油非常香口惹味ꕀ三魚文反而有入口即溶的感覺¨̮ ᴴᴬᵛᴱ ᴬ ᴳᴼᴼᴰ ᵀᴵᴹᴱ દ ᵕ̈ ૩對日式便當好感度幾高如果豬軟骨再大舊少少會更好整體表現不錯下次可以試下其他便當
葵芳仁芳街附近向來都是食肆臨立
最新又有新日本料理店加入戰團
主打日式便當ꕀ日本料理的
餐廳裝修有點像日本小店的感覺

ꔐ鹿兒島便當($94)
主打當然是鹿兒島最出名的豬軟骨
豬軟骨炆煮到入味而軟腍
但保持一定咬感ꕀ軟骨位非常軟糯

炸天婦羅大蝦大大隻ꕀ外賣都keep到脆身

咖哩飯絕對做到汁撈飯ꕀ食落幾惹味
整體好有家的味道

而便當還配有刺身ꕀ價錢唔算非常實惠
但味道絕對勝任有餘

ꔐ炙燒左口魚群邊($30)
輕輕炙燒過ꕀ非常軟腍
未到入口即化ꕀ但魚脂感十足

ꔐ炙燒帶子($33)
帶子厚切ꕀ爽嫩鮮甜

ꔐ炙燒蟹棒($23)
上面加左蟹籽ꕀ口感層次升級
ꔐ靜崗辣油燒三文魚($25)
辣油非常香口惹味ꕀ三魚文反而有入口即溶的感覺

¨̮ ᴴᴬᵛᴱ ᴬ ᴳᴼᴼᴰ ᵀᴵᴹᴱ દ ᵕ̈ ૩
對日式便當好感度幾高
如果豬軟骨再大舊少少會更好
整體表現不錯
下次可以試下其他便當
外卖自取
2022-11-10 104 浏览
葵芳仁芳街新開日本菜,門面似一間家庭式日本食堂,就咁睇店內都有唔少店員同廚師,咁近小編公司無理由唔支持下嘅~小店面積雖然不大 ,但座位滿舒適,MENU食物選擇就十分豐富,所以午飯時間吸引左不少街坊打工仔專誠過來試新野。呢晚開夜班就約埋同事一齊叫便當開餐。十款不同主題的便當,每款都跟據日本唔同旅遊熱點定位套餐,便當系列有咖喱飯及螺肉作為主打,再配上唔同日本地道主菜及小食。沖繩便當 $96推介:⭐️⭐️⭐️⭐️呢款十分推介,主要係因為咩都有齊的關係,亦都係最高價的一款,刺身三款有三文魚、帶子及甜蝦,非常有誠意。小食係汁燒金菇牛肉卷2件,燒汁甜甜地入味可口,而吉列千層芝士豬扒就係主角! 如果係堂食熱辣辣係無得輸,即叫即炸的水準邪惡送飯,咖哩飯醬汁好足夠,濃郁度理想不過略為過甜,整體性價比算是保值。福岡便當 $78推介:⭐️⭐️⭐️⭐️同事叫的一款,水準表現正常,魚餅口感唔錯,整體驚喜唔大但都十分飽肚,提一提朋友仔如果唔食咖喱的話,可以轉成燒汁醬汁或烏冬。又多一間葵芳小店選擇,未飛到去日子食返餐開工平民餐值得考慮。👅美味: 8️⃣ 😮驚喜: 8️⃣✨環境: 8️⃣ 💆‍♂️服務: 8️⃣💡性價: 8️⃣ 🐽飽肚: 9️⃣💫回頭: 8️⃣

葵芳仁芳街新開日本菜,門面似一間家庭式日本食堂,
小店面積雖然不大 ,但座位滿舒適,

呢晚開夜班就約埋同事一齊叫便當開餐。
十款不同主題的便當,每款都跟據日本唔同旅遊熱點定位套餐,

沖繩便當 $96
推介:⭐️⭐️⭐️⭐️
刺身三款有三文魚、帶子及甜蝦,非常有誠意。
小食係汁燒金菇牛肉卷2件,燒汁甜甜地入味可口,
而吉列千層芝士豬扒就係主角! 如果係堂食熱辣辣係無得輸,
即叫即炸的水準邪惡送飯,

福岡便當 $78
推介:⭐️⭐️⭐️⭐️
同事叫的一款,水準表現正常,
魚餅口感唔錯,整體驚喜唔大但都十分飽肚,
提一提朋友仔如果唔食咖喱的話,可以轉成燒汁醬汁或烏冬。

👅美味: 8️⃣ 😮驚喜: 8️⃣
✨環境: 8️⃣ 💆‍♂️服務: 8️⃣
💡性價: 8️⃣ 🐽飽肚: 9️⃣
💫回頭: 8️⃣ 👍推薦: 8️⃣
2022-11-09 95 浏览
葵芳食肆多的是,有這類型的日式食堂是我們的福食。某天經過發現這新店,環境乾淨,座位不算太迫及窄,所以帶兩老一齊試吓。選擇不算少,有燒物、炸物、壽司🍣、拉麵🍜、便當🍱等。蒲燒鰻魚飯的珍珠米粒粒分明,老爸也吃到,鰻魚份量適中,和風燒汁醮上飯面很美味。鱈場蟹棒拉麵豬骨湯底,溫泉蛋滑溜入味,拉麵麵質爽有嚼口,蟹棒有蟹肉味,湯底味道適中不太濃。日式蜜糖雞翼拉麵,雞翼雖然細隻但啖啖肉,微微的蜜糖味又不太甜,麵質爽有嚼口,湯底也是豬骨湯。整體不錯,服務佳,尤其帶眼鏡紥起頭髮的妹妹,很友善。
葵芳食肆多的是,有這類型的日式食堂是我們的福食。

選擇不算少,有燒物、炸物、壽司🍣、拉麵🍜、便當🍱等。

整體不錯,服務佳,尤其帶眼鏡紥起頭髮的妹妹,很友善。

2022-11-09
2022-11-07 95 浏览
葵芳恒景商場附近新開左一間日本料理,舖位唔大,但座位舒適,乾淨企理。而且食物款式多,好味又唔貴,誠意推介比大家。點了🐱特選壽司配迷你真打稻庭烏冬$75 (午餐)六件壽司(三文魚、油甘魚、帶子、北寄貝、墨魚、加州卷),仲有茶碗蒸、味付螺肉同烏冬一碗,非常豐盛的套餐!壽司大大件,而且出乎預期地新鮮!茶碗蒸很滑。稻庭烏冬很煙靭,海帶同粟米粒很多,而且湯底唔咸,很好😋🐱福岡直送綿綿芝士蛋糕$22午餐加錢可以配好多款小食。我揀左芝士蛋糕,蛋糕連碟在雪櫃取出冰冰涼涼但唔會雪到硬晒,食落口軟綿綿的,芝士味濃郁,唔會過甜。🐱沖繩便當$96全日供應的超豐盛便當,啱晒大胃又有選擇困難的我!有咖哩飯、吉列千層芝心豬扒、汁燒金菇牛肉卷、味付螺肉、刺身三種包括三文魚、油甘魚和甜蝦。吉列千層芝心豬扒大大塊,炸得金黃酥脆。豬肉薄薄一塊叠一塊好鬆軟,仲有少少芝心,正!汁燒金菇牛肉也燒得好香。刺身大大片,有5塊。咖哩飯份量多之餘,甜甜地,好開胃!

點了

🐱特選壽司配迷你真打稻庭烏冬$75 (午餐)
壽司大大件,而且出乎預期地新鮮!

🐱福岡直送綿綿芝士蛋糕$22

🐱沖繩便當$96

汁燒金菇牛肉也燒得好香。
刺身大大片,有5塊。咖哩飯份量多之餘,甜甜地,好開胃!
2022-11-07 96 浏览
金菇肥牛卷🥩切開一半已經見到入邊包左好多金菇,仲包到好實~一放入口 醬汁既味已經令到我感到驚嘆❗️勁好味🤤蜜糖雞翼🐔雞翼雖然偏細隻,但係佢都燒得好香,肉質都好嫩滑~作為餐前小食都可以😌章魚小丸子🍡最期待就係食章魚小丸子,因為都想食好耐 入邊既餡都算多,一粒粒既章魚都好有咬口👍🏼宮崎便當🍱本身對便當既期望都唔大,但係試左佢第一啖飯就食到停唔到~咖喱醬非常香甜😍好岩我口味,雞件就正常發揮,豬頸肉有d硬!壽司🍣分別嗌左鰻魚壽司 玉子壽司 花之戀 帶子壽司~壽司總括黎講都係中規中矩,都係正常發揮!稻田食堂 (葵芳)葵芳仁芳街2-14號美豐大廈地下6號舖

金菇肥牛卷🥩

蜜糖雞翼🐔

章魚小丸子🍡

宮崎便當🍱

壽司🍣
分別嗌左鰻魚壽司 玉子壽司 花之戀 帶子壽司壽司總括黎講都係中規中矩,都係正常發揮!

2022-11-07 119 浏览
葵芳新開左間日式小店,門面雖然細細間,但都好多選擇,有便當、刺身、壽司、卷物、炸物、串燒、拉麵etc.----------沖繩便當 $96可以滿足綿羊既胃口🤗吉列千層芝士豬扒好特別,用左豚肉片夾芝士做成卷,再以吉列方式去炸👐刺身有三文魚、帶子、有頭甜蝦,另外仲有汁燒金菇牛肉卷同味付螺肉做前菜👍蟹味噌甲羅燒 $88蟹味噌即係用味噌調製過的蟹膏,甲羅即係蟹蓋🦀一片紫菜,加上白飯,連同鹹香又creamy既蟹膏,好有幸福感😍
葵芳新開左間日式小店,門面雖然細細間,但都好多選擇,有便當、刺身壽司、卷物、炸物、串燒、拉麵etc.
----------
沖繩便當 $96

蟹味噌甲羅燒 $88
蟹味噌甲羅燒
蟹味噌甲羅燒
2022-11-06 1215 浏览
餐廳佈置簡約明亮, 面積雖然不大 ,環境舒適, 食物選擇豐富及十分抵食,吸引不少街坊粉絲支持。稻田極上二人餐 $348/ 抵食推介芒果蟹棒蟹籽沙律/兩份爽脆的沙律菜,配上熟透的芒果肉 及鮮味的蟹棒、 脆卜卜的蟹籽,滋味指數大大提升。三文魚蜆肉味噌湯/兩碗熱燙燙的味噌湯, 十分鮮甜, 看見湯內有豐富的三文魚魚肉、蜆肉, 鮮味滿載,令人滿足。三色刺身拼盤有:▪三文魚▪甜蝦 ▪鱆紅魚每款刺身新鮮肥美,三文魚、鱆紅 魚,魚脂肪豐盛,鮮甜柔滑,鮮味衝擊味蕾。甜蝦,口感黏稠, 清甜淡雅。花之戀/兩件肥美的三文魚捲成花形, 賣相漂亮, 鋪滿脆卜卜的鮮味三文魚魚籽、 及沙律醬,十分惹味的配搭。蒲燒鰻魚/四件肥美的鰻魚,鋪滿甜甜的鰻魚醬汁,份外惹味, 鰻魚肉細滑軟嫰,鮮甜填滿味蕾。流心芝士魚餅/兩件金黃色的魚餅, 鮮味彈牙, 中間夾滿流心芝士, 又美味又邪惡。木魚燒茄/兩串柔軟的茄子,鋪滿鮮味木魚碎, 滋味加倍提升,叫人回味。咖哩飯/兩碗白飯上面鋪滿惹味咖哩醬, 入口 香而不辣, 拌飯一流。荔枝椰果梳打冰爽香甜荔枝椰果梳打 ,啖啖荔枝的甜香, 還有 Q 彈的椰果,口感一流。福岡直送綿綿芝士蛋糕 $30

稻田極上二人餐 $348/ 抵食推介

花之戀/兩件

蒲燒鰻魚/四件

流心芝士魚餅/兩件

木魚燒茄/兩串
柔軟的茄子,鋪滿鮮味木魚碎, 滋味加倍提升,叫人回味。

咖哩飯/兩碗
白飯上面鋪滿惹味咖哩醬, 入口 香而不辣, 拌飯一流。

荔枝椰果梳打

福岡直送綿綿芝士蛋糕 $30
濃郁的芝士蛋糕, 濕潤紮實, 甜度適中,啖啖窩心。

日本直送卷蛋 $30
鬆軟的卷蛋, 香甜滑溜, 令人甜絲絲。

葵芳榮芳街街市一帶都是平民食店集中地,茶記、米線、粉麵、打冷小廚等應有盡有,最近新開了這間日本菜,陪朋友排戲前來吃飽飽就最適合了。店內雖不算大,但很有日本家庭式食堂那種溫暖的感覺。餐牌頭兩頁是十款不同的便當,每款都有咖喱飯和螺肉,再配上不同的主菜和小食,不想吃咖喱也可以轉成燒汁或烏冬奈良便當今次試了奈良便當:有炸雞、忌廉蟹肉薯餅、日式魚餅和螺肉,非常豐富,但份量又不會過多,能滿足貪心的我又不至於過飽。咖喱吉列豬扒飯炸豬扒香脆可口,炸漿亦不會太厚,不錯鹽燒鯖魚吃日本菜總喜歡吃燒鯖魚,簡簡單單,不用太多調味已經很好吃。人均大約一百元已經吃到非常豐盛的晚飯,滿足👍🏼

店內雖不算大,但很有日本家庭式食堂那種溫暖的感覺。

奈良便當

咖喱吉列豬扒飯
炸豬扒香脆可口,炸漿亦不會太厚,不錯

鹽燒鯖魚
吃日本菜總喜歡吃燒鯖魚,簡簡單單,不用太多調味已經很好吃。

人均大約一百元已經吃到非常豐盛的晚飯,滿足👍🏼

2022-11-04 61 浏览
前排同朋友去葵芳玩,經過街市附近見到新開咗一間新餐廳,幫襯嘅人亦唔少,價錢公道,於是外賣咗啲嘢返去食。粒粒蟹籽加州卷一份$40幾真係幾抵,一盒有六件,份量都唔少,食落真係粒粒蟹籽,唔錯❤️猪軟骨湯拉麵附送三文魚味噌湯及小食午餐時間一份拉麵$70左右,都幾抵食,堂食都唔少人食拉麵,所以我都想試下。豬軟骨份量唔少,件件都大大件,豬骨湯拉麵味道濃郁,唔錯呀🥰灸燒芝士大蝦🍤卷呢個大蝦卷真係唔錯,勁大隻炸蝦,炸得香脆,價錢都唔貴,整體都幾正。灸燒蒲燒鰻魚加州卷表面舖咗灸燒過嘅鰻魚,再配有玉子,飛魚籽,食落口感豐富。稻田食堂 (葵芳)葵芳仁芳街2-14號美豐大廈地下6號舖

粒粒蟹籽加州卷

猪軟骨湯拉麵附送三文魚味噌湯及小食
豬軟骨份量唔少,件件都大大件,豬骨湯拉麵味道濃郁,唔錯呀🥰

灸燒芝士大蝦🍤卷

灸燒蒲燒鰻魚加州卷
表面舖咗灸燒過嘅鰻魚,再配有玉子,飛魚籽,食落口感豐富。

2022-11-03 93 浏览
呢間係番工附近新開,難得有我最愛既日本野,梗係要試下可以qr掃餐好方便叫左個福岡便當吉列豬扒1件、汁煮豬軟骨2件,日式圓蔥魚餅1件,仲玩有咖哩飯同前菜味付螺肉😋吉列豬扒好香脆,而且唔會得炸粉,豬扒肉香嫩多汁,加埋咖喱飯好惹味。另外豬軟骨都入晒味,口感鬆軟味道香甜特選燒物盛有兩串牛舌,兩串鰻魚、兩串雞肉串同兩串香蔥燒肉串,一次過試晒唔同既串物😋忌廉芝士蒲燒鰻魚反卷(4件)$ 48.00芝士好香,同鰻魚香溶化一體,加埋青瓜、蟹子等味道好豐富,飯既份量適中,突出左鰻魚鮮香
呢間係番工附近新開,難得有我最愛既日本野,梗係要試下

可以qr掃餐好方便

叫左個福岡便當

吉列豬扒1件、汁煮豬軟骨2件,日式圓蔥魚餅

特選燒物盛

忌廉芝士蒲燒鰻魚反卷(4件)$ 48.00

2022-10-27 157 浏览
稻田食堂😋😋😋曰式chill便當葵芳新開幕的曰本料理專門店「稻田食堂」、充滿曰式和風味、裝修簡約而清雅Chill 🍱😃😃便當以日本地區命名、配合適宜、有心❤️思、沖繩、福岡、鹿兒島、秋田、清森、本州、名古屋、奈良、宮崎、佐賀👍🏻冲繩便當$96內付四個格仔、分別裝上吉列千層芝士豬扒一件、咖喱飯、味付螺肉、汁燒金菇牛肉卷兩件、仲有刺身三種口味、三文魚兩件、帶子兩件、有頭甜蝦一隻、真係細心分隔、唔怕影响味道👏🏻👏🏻豬扒醃得好入味、以吉列、內層包住芝士、炸得甘香鬆脆、香濃芝士、口感不油膩、日本便當最緊要係咖喱飯、冇得輸、完全和風味道yummy yummy 😋 牛肉卷以曰本燒汁烤燒、肉嫩香甜、三文魚肥厚鮮甜、帶子爽口彈牙、甜蝦新鮮超甜、仲有味付螺肉、有嚼口、爽😊⋯⋯整個便當、口感豐富、味蕾超級享受😋😋炙燒🔥壽司🍣灸燒帶子壽司$32/2件灸燒左口魚裙邊壽司$29/2件醬燒三文魚壽司$20/2件靜岡辣油燒三文魚壽司$24/2件壽司以曰本米、粒粒有質感、配上唔同新鮮魚類、鮮甜可口、合味道yummy yummy 仲有好多選擇、真係要再encore #葵芳#日式料理#和風味#多款式#稻田食堂葵芳仁芳街2-1

😋😋😋
曰式chill便當

冲繩便當$96
炙燒🔥壽司🍣
灸燒帶子壽司$32/2件
灸燒左口魚裙邊壽司$29/2件
醬燒三文魚壽司$20/2件
靜岡辣油燒三文魚壽司$24/2件
仲有好多選擇、真係要再encore
#葵芳#日式料理#和風味#多款式#
港鐵葵芳站D出口、步行約6分鐘
三文魚甜蝦帶子
炙燒壽司
2022-10-27
5 分钟 (外卖自取)
三文魚甜蝦帶子
炙燒壽司