2020-10-10
為老婆慶生,特意book了天文臺道 秋田 鐵板燒,見老婆提過幾次,識做拉🤣🤣地方很大,相連2間店舖,還有樓上雅住,主打鐵板燒,一班人好適合☺️未入店之前探熱、搓手液做到足👍👍一入店內成個日本feel返晒嚟,裝修日本風,座位好闊點左 京都歺,樣樣都好啱食🤩🤩河豚魚干食住小食等,焦香得來好有咬口,點七味粉沙律超match🥰🥰餐廳做緊promote,只要like and share餐廳個page,一手捉到幾多隻蝦就係你㗎啦🤣🤣我隻手掌出名大,哈哈竟然係9⃣️隻🤩🤩可以刺身或燒好久沒有吃刺身啦😍😍竟然有右口魚刺身,食過一次已經好難忘,爽口鮮甜配埋佢哋嘅特製醬汁,一流!👍👍三文魚油金魚超厚切,好新鮮甜蝦Jam口鮮甜,帆立貝刺身唔算太厚,亦同樣鮮甜浜燒拼盤,專人係你面前燒,全部日本坐飛機嚟㗎🤭🤭分別有甲羅燒,北海道帆立貝、南非鮑魚,紐西蘭草羊架,黑松露茸野菌🤤🤤先來南非鮑,超級大隻,手掌般🤣🤣師傅火候拿捏得剛剛好, 爽口鮮甜,一開四一口一件啱啱好😁揀咗半份羊架半個份帆貝,羊架 真係有驚喜呀🤩🤩燒到外脆內軟,羊味十足,好有質素😋😋帆立貝用上牛油嚟燒非常鮮甜最愛嘅甲羅燒配牛油多士,每一啖都有濃郁嘅蟹味,真係
未入店之前探熱、搓手液做到足👍👍
一入店內成個日本feel返晒嚟,裝修日本風,座位好闊
點左 京都歺,樣樣都好啱食🤩🤩
我隻手掌出名大,哈哈竟然係9⃣️隻🤩🤩可以刺身或燒
好久沒有吃刺身啦😍😍
三文魚油金魚超厚切,好新鮮
甜蝦Jam口鮮甜,帆立貝刺身唔算太厚,亦同樣鮮甜
帆立貝用上牛油嚟燒非常鮮甜
最愛嘅甲羅燒配牛油多士,每一啖都有濃郁嘅蟹味,真係食極都唔厭☺️☺️
咁食埋個雪糕就真係圓滿啦!
真心覺得超值人頭$498,好似成千蚊嘅質素,一定會再嚟🙋♀️🙋♀️