2020-09-14
同朋友已經好耐冇出嚟食飯 所以去咗呢間磯燒居酒屋 叫咗個二人前套餐每位$498 雖然價錢係可能一聽會覺得較高 但裏面包既野食真係好足料 雞泡魚乾 - 燒到香甜 有咬口刺身 - 刺身都算新鮮 有合共五款 由於我並唔好生嘢 所以呢碟其實最主要都係朋友食 不過刺身拼盤上面有個柚子汁 點起刺身黎食其實都幾開胃燒海鮮 - 燒海鮮就係今次呢餐嘅主菜 裏面包括有大網包 燒帶子 燒北寄貝 燒蟹殼等等 店員會幫手負責燒 火侯控制得好好 尤其係大網包上檯嘅時候仲係新鮮㗎 一路燒鮑魚就一路喐 燒完之後鹹鹹香香 又爽口唔會過老 其次燒帶子同燒北寄貝都一樣好新鮮 好鮮甜 燒完亦唔會覺得好un 最後燒蟹殼裏面會有鵪鶉蛋蟹膏蟹肉 店員仲幫我哋燒咗塊法包 溝埋一齊食 好惹味錫紙焗雜菇 - 焗雜菇就正常啦 茶漬鰻魚飯 - 茶漬鰻魚飯一樣有驚喜 個飯原來係一個燒好咗嘅飯團 所以即使浸咗係啲茶漬裏面 佢都一樣會煙煙靭靭 加上有嚿細細嚿嘅鰻魚 湯底亦夠濃味芝麻味雪糕 - 呢餐最後有個芝麻味雪糕做總結 好滿足呀另外呢度仲做緊like 社交平台就可以挑戰一手捉蝦嘅活動 朋友就一下捉咗六隻 有三隻攞咗嚟燒 三隻拎咗嚟做刺身 都幾好
雞泡魚乾 - 燒到香甜 有咬口
錫紙焗雜菇 - 焗雜菇就正常啦
芝麻味雪糕 - 呢餐最後有個芝麻味雪糕做總結 好滿足呀
另外呢度仲做緊like 社交平台就可以挑戰一手捉蝦嘅活動 朋友就一下捉咗六隻 有三隻攞咗嚟燒 三隻拎咗嚟做刺身 都幾好玩 亦幾好味㗎
最後埋單二人$1056 以食海鮮可以食到飽飽又新鮮 呢個價錢其實都算超值