2022-11-03
喺太子有間叫禮嘅居酒屋,佢哋嘅裝修風格都好有日本居酒屋嘅感覺。紫菜芥末八爪魚:八爪魚有惹味嘅芥末,令八爪魚嘅鮮味更加突出,配埋香脆嘅紫菜一齊食,外脆內軟,口感好特別。蟹肉蟹羔甲羅燒:呢個不得了,鮮甜無比,蟹肉、蟹膏同埋蟹籽,三種撈埋一齊食,鮮甜到極點,加多一隻日本無菌蛋撈埋一齊,令口感更順滑,配埋香脆嘅梳打餅就更完美。南蠻炸雞:呢度嘅炸雞即點即炸,熱辣辣脆卜卜之外,仲連埋骨一齊炸,令雞肉多添一份骨香,而做到皮脆肉嫩,表面仲有香氣四溢嘅蒜蓉,令人未食都流晒口水。青森青提䐁肉卷:好特別嘅串燒,用豬肉包住嚟自青森嘅青提,青提嘅清甜有效消減豬肉所帶嘅油膩感。烤柴蘇三味雞肉丸串 :雞肉丸子一串三粒,每粒上面都有不同嘅醬汁,味道豐富。脆皮風鱔:鱔肉厚實。鮮甜肥美,燒到塊皮香脆無比,完全做到外脆內嫩嘅口感,而且一啲腥味都無,令人一食上癮。鮮燒原隻日本魷:魷魚係用上刺身級,肉質會更彈牙爽口,燒嘅火候控制得宜,所以唔會好韌,而且味道好鮮美,加埋秘製醬汁,令其帶點微辣,同魷魚好夾。秘制半熟鰹魚他他:鰹魚他他用秘製方法做到半熟,魚味好濃,一啲腥味都無。「素」鹹蛋媽媽素肉:佢哋仲有一隻係豬肉版,我哋呢個係素肉
「素」鹹蛋媽媽素肉:佢哋仲有一隻係豬肉版,我哋呢個係素肉,店方用咗好多時間先搵到呢款素肉,一啲素肉嘅怪味都無,加埋鹹香嘅鹹蛋黃,令素肉味道更有層次。