2021-09-10 171 浏览
食個late lunch 估唔到閒日商場都勁旺 見祥仔有位又未試過就衝呀‼️🔸經典芝士煙肉長通粉伴温泉蛋 $128由於去既時間就黎轉下午茶 所以一坐低已經俾阿姐催落單🤣 所以都無細睇就揀左呢個穩陣又王牌之選賣相OK 個汁都好味 温泉蛋靚既 但長通粉偏硬 即使包覆左蛋汁都改變唔到件事 長通粉份量亦勁少 最欣賞係芝士 真心香 同埋啲煙肉 唔係平價野 係有厚度香味同咬口既 🔸餐飲- 熱祥仔茶走 用雙層玻璃杯 細心+1 但味道普通 茶味唔太夠總體CP普通 可以試下既 但再試就應該唔會啦
經典芝士煙肉長通粉伴温泉蛋

🔸經典芝士煙肉長通粉伴温泉蛋 $128

🔸餐飲- 熱祥仔茶走
用雙層玻璃杯 細心+1 但味道普通 茶味唔太夠

總體CP普通 可以試下既 但再試就應該唔會啦
2021-06-30
2021-08-25 197 浏览
上次一大班人去食, 掛著傾計, 未必每款都可以試到🤣。 今次同皇上一齊去食, 就可以試得真的因為walk-in , 所以無特別用OpenRice 訂坐, 就因我為做緊promotion, 所以可以免費升級送餐湯及餐飲。 國皇的推介- 沙丹豬扒鐵板餐豬扒非常鬆軟,又大塊,食落口,係處於全熟而不老的狀態👍🏻, 本人喜歡食橙色蕃茄仔多於紅色, 因為我覺得個皮無甘痴牙🤣, 加埋一件厚厚的午餐肉,正😘😘我因為太肚餓啦, 所以叫左個雜扒餐其實都好多肉, 本人就最喜歡係腸仔, 皮爽肉滑, 當中有雞扒, 牛扒,兩件扒都好厚身同大塊。 抵食餐飲我覺得茶好濃,但煉奶唔夠, 所以搞到我成晚都訓唔到😫⋯⋯但亦相對唔會好甜黑牛- 朱古力雪糕跟可樂套餐跟的湯, 雜菜好多。

國皇的推介- 沙丹豬扒鐵板餐
沙丹豬扒鐵板

我因為太肚餓啦, 所以叫左個雜扒餐
祥仔雜扒

餐飲

黑牛- 朱古力雪糕跟可樂
黑牛

套餐跟的湯, 雜菜好多。
羅宋湯
沙丹豬扒鐵板
祥仔雜扒
黑牛
羅宋湯
  • 雜扒鐵板
2021-08-23 201 浏览
第一次去K11 Art Mall 嘅「祥仔」食lunch, 祥仔係一間高級茶餐廳,Lunch set 由$88 到$138,唔算平,不過發現佢有一個Food story membership,只要scan QR code 後填上簡單資料就可以做member,即刻會有兩張$100 coupon,只要食過$200就可以用一張,而且即刻可以用,之後重可以每次食完儲分,咁就抵好多啦!試咗佢哋嘅祥仔脆脆豬扒飯$128- 豬扒同飯分開上,豬扒外面炸得非常鬆脆,內裏肉質亦非常鬆軟,不過就稍為乾咗啲懷舊咖喱雞球焗飯 $98- 賣相好,一般港式咖喱味道,雞亦夠滑

試咗佢哋嘅

祥仔脆脆豬扒飯$128

懷舊咖喱雞球焗飯 $98
- 賣相好,一般港式咖喱味道,雞亦夠滑

2021-08-21 168 浏览
真心太难吃了,大家乐的环境,粤菜餐厅的价格,味道却比大家乐难吃一万倍,点了酥皮海鲜汤,鲜玉米汁配饭,牛排,味道刷新我的认知了!真心太难吃了,大家乐的环境,粤菜餐厅的价格,味道却比大家乐难吃一万倍,点了酥皮海鲜汤,鲜玉米汁配饭,牛排,味道刷新我的认知了!真心太难吃了,服务也很差。真心太难吃了,大家乐的环境,粤菜餐厅的价格,味道却比大家乐难吃一万倍,点了酥皮海鲜汤,鲜玉米汁配饭,牛排,味道刷新我的认知了!真心太难吃了,大家乐的环境,粤菜餐厅的价格,味道却比大家乐难吃一万倍,点了酥皮海鲜汤,鲜玉米汁配饭,牛排,味道刷新我的认知了!真心太难吃了,服务也很差。
2021-08-21
2021-08-12 175 浏览
星期四的午餐祥仔脆脆豬扒飯$128+10%午餐送飲品一杯,要咗祥仔茶走星期一至五12:30前離座,或者2:00後入座有9折,我係兩點後入座嘅,職員亦有同我講我係有九折,點知2:30結賬嘅時候,職員收正價,沒有給九折,同職員講番,他才給回九折優惠。之前係永康街店食過2次,都有點這2款食物,K11店第一次光顧。今次的豬扒肉質一如既往的好,脆脆的炸皮及茶走,就差左好多。炸皮與肉有一半是分離的,中間位置炸皮不夠脆。祥仔茶走在落單時已要求少甜,職員話本身不甜的,嘗味後祥仔茶走是奶水味,一點茶味也沒有,完全唔掂,同職員講可否加茶,奶水味好難飲,職員換了一杯給我,茶味夠了,但非常鞋口,都係唔好飲,已經飲唔返以前係永康街店的靚茶走味道。
星期四的午餐
祥仔脆脆豬扒飯$128+10%
午餐送飲品一杯,要咗祥仔茶走
今次的豬扒肉質一如既往的好,脆脆的炸皮及茶走,就差左好多。
炸皮與肉有一半是分離的,中間位置炸皮不夠脆。
2021-08-12
  • 祥仔脆脆豬扒飯
2021-08-07 186 浏览
疫情關係,舊年WFH差不多有半年,多咗時間睇午間電視節目,成日見到Ricky師傅好用心咁煮好多好美味食物,但知佢一向係高級西廚,我D一介草民又點會去。點知最近有個飲食節目,就係去咗佢間餐廳,原來祥仔師傅轉咗style,做番本土少少,價錢多D人可接受高級快餐,所以決定去試節目中介紹應該係佢最得意菜式之一,脆脆豬扒飯同兩日兩夜羅宋湯。先睇menulunch menu專屬信用咭優惠menutea menu其實都係因為信用咭做推廣,所以一定係叫$148快餐點解叫快餐,因為落order後唔駛幾分鐘,個羅宋湯就到,真係快過快餐店,不過。。。叫得做兩日兩夜,咁不奇然幻想佢會係好杰好濃沃蕃茄湯底,點知潷一羹來試,超失望,稀lei lei,估計可能噚晚唔記得睇火太杰唔夠賣,溝咗水(利申純粹亂翕),好淡。湯都未飲完,主菜就到,豬扒同飯分碟上,好處係唔怕浸淋塊豬扒,切開睇下先都幾淋身又好厚肉,但一切就皮肉分開,同張廣告相差咁遠,又少咗D蔥花响面,算啦,因為。。。最重要一樣,明明呢度寫住係“炒飯”,但點解我呢碟係白飯黎?個廣告嚴重誤導另一主菜Carbonara,見到得隻碟大,仲諗住份量咁少架,不過食落芝士白汁

lunch menu

專屬信用咭優惠menu

tea menu

其實都係因為信用咭做推廣,所以一定係叫$148快餐

兩日兩夜羅宋湯

純粹亂翕),好淡。
脆脆豬扒飯

脆脆豬扒

煙肉長通粉溫泉蛋

另一主菜Carbonara,見到得隻碟大,仲諗住份量咁少架,不過食落芝士白汁好重手,個汁好足料,加埋隻溫泉蛋,食完成碟真係好飽好漏。
蘋果金寶

最後店員話今日冇泡芙,轉跟蘋果金寶,一送到個賣相已經好吸引,呢個係凍食,個皮好香好酥脆,蘋果餡甜甜地,配粒士多啤梨中和番D甜,估唔到呢個最有驚喜,就算好飽都要食晒唔好嘥,呢個真係舐舐脷

題外話:去到企咗係店門前,只見門口兩位店員不停傾計,雖然都係傾緊工事,但有幾位客人企正店前係咪需要比D反應問下有咩事呢?呢D唔係服務性行業應有態度咩?有客企係度成分鐘唔通可以只係望你地傾咩工事?

2021-07-13
用餐优惠
信用卡優惠
蘋果金寶
2021-07-30 180 浏览
看電視介紹得很是吸引。本來應該不太差,但所有食物都涼掉!上菜速度很快,幾分鐘就上了,應該是一早做好的。祥仔脆脆豬排飯 ~ $128因為涷了,一點都不脆,切下去時皮都掉了。栗米黑豚肉粒飯 ~ $108味道不錯,黑豚肉還算香,但也是涷的。日式汁燒鰻魚焗飯 ~$128焗飯也只是暖暖的,這是最奇怪哦!另加$40 要了2份祥仔秘製瑞士雞全翼。味道不錯,味道剛好,不太咸。十分抵食,但還是涷的。涷駌鴦~ ok的,只是沒什麼咖啡味。熱奶茶~本人最怕鞋口的茶,所以不是我那杯茶。涷檸蜜~ 小朋友說太甜了。
看電視介紹得很是吸引。
本來應該不太差,但所有食物都涼掉!
上菜速度很快,幾分鐘就上了,應該是一早做好的。

祥仔脆脆豬排飯 ~ $128
因為涷了,一點都不脆,切下去時皮都掉了。

栗米黑豚肉粒飯 ~ $108
味道不錯,黑豚肉還算香,但也是涷的。

日式汁燒鰻魚焗飯 ~$128
焗飯也只是暖暖的,這是最奇怪哦!

另加$40 要了2份祥仔秘製瑞士雞全翼。
味道不錯,味道剛好,不太咸。

十分抵食,但還是涷的。

涷駌鴦~ ok的,只是沒什麼咖啡味。
熱奶茶~本人最怕鞋口的茶,所以不是我那杯茶。

涷檸蜜~ 小朋友說太甜了。

本身去K11係想食牧羊人少年嗰間西餐廳但係等得太耐,所以去咗附近嘅祥仔餐廳食。依家真係好值得講吓,好食嘅食物就真係超好食,唔好食嘅真係好難食。首先講下次牛油果沙律,佢嘅牛油果係好靚好新鮮,唔係$20,7個 好易魚黑。即係搭飛機飛返嚟嗰啲牛油果。同埋成碟沙律係用佢哋自家製嘅醬汁去做個酸酸甜甜開胃小菜,非常開胃同埋有驚喜。值得一試。個意粉都係好油彈牙,預料中之內嘅質素,好食嘅,不過冇特別驚喜嘅地方。喜歡食意粉嘅朋友可以試吓。然後個酥皮湯$6x好濃郁既龍蝦味 再加上熱辣辣脆脆既酥皮☺️兩種享受一次過feel口感上好正 !個羅宋湯就mama地 冇咩蕃茄味 酸酸地叫左杯祥仔鴛鴦寫住新推出 好似好正咁點知杯野一黎到我真係o左咀用普通裝熱水既膠杯唔係陶瓷杯或不銹鋼杯個啊姐仲要話 呢杯你地既 Up唔出係咩野飲杯野完全係稀到係啡色既水 冇奶冇茶冇咖啡味唔知飲緊咩…同個menu 好大期望落差同個姐姐反映後隨即換左杯檸檬茶係正常既 服務態度不錯👍🏻冇諗過食物ok但野飲咁求其勝在服務正常

然後個酥皮湯$6x

冇諗過食物ok
但野飲咁求其
勝在服務正常

2021-07-25 5098 浏览
Ricky Cheung, 香港其中一位薄有名氣的西餐廚師,對意大利菜及法國菜都有相當認識;再加上近幾年頻頻亮相及主持不同電視台的飲食節目,可說是香港的名人廚師。近兩三年轉型唔再做西餐,竟然搞四川菜及半港式茶餐廳,典型 1960、70年代出世的那一輩香港仔性格,憑着自身經驗及信心,敢摶敢做。Ricky 用自己名字「祥仔」作為餐廳名,好似老土;但其實懷舊,而且親切,亦間接反映了Ricky的成長年代。六七十年代的家長唔流行幫小朋友改英文名,「X 仔」正是那些年的成年人對小朋友的典型稱謂。餐廳名老土懷舊,又係茶餐廳,但唔代表平民。選址K11 Art Mall,定位當然唔會係普通港式茶餐廳,而係高級版,睇裝修就已經知道係是什麼回事。半開放式設計,室內裝修一目了然;簡潔明亮,尤其係採用一個個小金屬三角錐體作為設計元素的特色牆身,明顯由室內設計師精心策劃。座位空間佈置也明顯較普通茶餐廳寛敞,用餐環境更舒適。非一般茶餐廳當然有非一般餐牌,分三級制;午餐、下午茶及晚餐,唔可以互通、亦唔可以叫另一個時段的餐牌菜式,就算午餐想食豪氣一點,揀晚市餐牌菜式也不可以。午市餐牌內的各款粉麵飯也不是一般茶餐廳貨色,
非一般茶餐廳當然有非一般餐牌,分三級制;午餐、下午茶及晚餐,唔可以互通、亦唔可以叫另一個時段的餐牌菜式,就算午餐想食豪氣一點,揀晚市餐牌菜式也不可以。午市餐牌內的各款粉麵飯也不是一般茶餐廳貨色,有心將高級西餐廳的烹調技巧融入港式西餐 / 茶餐廳的食材及粉麵飯款。

重點推介鮮粟米·真·星斑飯($138),講明用新鮮粟米及真正星斑。賣相的確有高級西餐風格,將經典港式西餐粟米汁的格調提升;濃稠度剛剛好,味道亦較普通港式西餐出色。尤其是粟米粒爽口清甜,並非罐頭粟米的軟腍高甜度(用糖水處理過)。
鮮粟米·真·星斑飯
見到淺紅色兼有細斑點的紅色魚皮,就肯定係真星斑!星斑片份量也有不少,咬落去腍滑、少少爽彈、也有魚味,只是稍欠鮮味。當然,這個價錢只可以係大大條急凍星斑,但已經好過很多茶餐廳用廉價龍脷魚柳充星斑的粟米班腩飯。
祥仔脆脆豬扒飯($128)係港式焗豬扒飯嘅變奏版。豬扒同焗飯分開上菜,並將先沾蛋漿、炸完再焗的豬扒改為日式吉列炸豬扒;茄汁芝士焗飯就變為新鮮蕃茄醬汁配白飯。
祥仔脆脆豬扒飯
厚切吉列豬扒大大件、表層麵包糠脆卜卜,肉質鬆軟、冇渣、多肉汁,唯獨欠缺了脂肪油香,肉味稍為遜色。
蕃茄醬汁用大量新鮮蕃茄炮製,啖啖都有新鮮蕃茄,味道稍為偏酸;用來撈白飯味道一絶。

食午餐可以用優惠價享用推介美食,揀了兩日兩夜羅宋湯($18)祥仔秘製瑞士雞翼($18)。秘製瑞士雞翼採用雞全翼,上碟前經過刻意擺盆,兩隻雞翼互相扣著。味道方面唔見得太特別,係典型嘅港式西餐瑞士汁;勝在夠香濃、唔會太甜。不過,味道未能滲入雞翼內;雞皮好味、雞肉味道就稍淡。
祥仔秘製瑞士雞翼
兩日兩夜羅宋湯($18)英文名也是 48 hours Borscht soup,唔通真係煲足48小時?即使只是誇張化的形容,但味道的確非常濃郁,每一啖都充滿蕃茄蓉;要將蕃茄煲至如此糜爛肯定要長時間熬煮,之後還要再加入蕃茄塊,啖啖都係蕃茄!除了蕃茄味之外,濃湯亦有其他蔬菜的清甜,只是廚師將所有其他蔬菜渣滓隔走,提升了羅宋湯的賣相。味道很出色,直逼名牌高級西餐廳,不愧為名廚出品。
兩日兩夜羅宋湯
雖然價錢偏貴,但同一道菜式又的確比起其他港式西餐好味得多,值得一試。
2021-06-06
鮮粟米·真·星斑飯
2021-07-22 166 浏览
上次食lunch覺得尚算不錯,今日收工打算喺度快快脆食個晚餐。同先生叫咗一個牛柳,一個肉骨茶寬麵,兩樣都難食到有啲誇張。知道呢度係咩類型餐廳,冇期待牛扒會係靚嘢,諗住起碼都有大家樂大快活嘅質素,但呢度牛扒嘅質地,毑到啲肉霉哂嘅程度,淡嘅程度係連埋啲汁都食唔出味道。個肉骨茶,麵好似白水滾開就咁掉落湯咁,兩樣嘢味道完全分離,啲肉鞋到咬唔爛。成餐都唔知食緊咩,我情願你落味精俾我呀大佬。性價比完全錯哂。真係好差,一定冇下次。

同先生叫咗一個牛柳,一個肉骨茶寬麵,兩樣都難食到有啲誇張。

成餐都唔知食緊咩,我情願你落味精俾我呀大佬。

性價比完全錯哂。

真係好差,一定冇下次。
2021-07-21 119 浏览
第二次食祥仔啦‼️今次餐廳同灣仔碼頭聯乘推出左勁多款新菜式😋呢個menu去到7月底喳,想試就快啲去啦!脆香鮮蝦雲吞伴薯蛋沙律($78)雲呑炸到勁香脆,擺耐左都依然保持香脆口感😚裏面蝦肉相當彈牙😋底部有薯蛋沙律❤️仲加入左蕃茄粒,令沙律更加清新😋泡菜豚肉煎餃部隊鍋($88)講明部隊鍋,除左泡菜,當然唔少得廚師腸、午餐肉同麵😍呢個鍋嘅主角就係豚肉餃😋豚肉餃裏面仲包左韮菜,配合埋醬汁食都唔錯!而呢個部隊鍋係用米線做麵底,更有另一番風味~紙包焗黑松露鮮蝦迷你餃($88)一咬落去啲黑松露香立即充滿小編口腔🤤呢款加入蕃茄調味,茄香超濃郁,每條米線都掛到汁🥳

脆香鮮蝦雲吞伴薯蛋沙律($78)

泡菜豚肉煎餃部隊鍋($88)

紙包焗黑松露鮮蝦迷你餃($88)
2021-07-19 121 浏览
第一次來到祥仔吃午飯。 之前經過總是見到很多人排隊, 後來知道是名廚Ricky開設的。 心想應該不錯 ,一定要來試我點了鮮粟米. 真. 星斑飯 $138 ,飲熱檸蜜 星斑肉質不錯, 沒有雪藏味, 我還食得出有些少魚的鮮味。 平時不吃魚皮的我,今次也把魚皮吃光光。而味道偏向清淡,粟米清甜, 但份量偏小, 像我這樣大食的人,一定唔會覺得飽。 熱檸蜜不錯。朋友點了經典芝士煙肉溫泉蛋伴長通粉 $128朋友說了一句好味!我們二人也跟餐加了兩日兩夜羅宋湯 $18 好飲! 湯裏頭的蔬菜煲得好淋, 飲完 仲覺得不夠喉呢!我跟餐仲加了一個甜品,蘋果批 $18這個我覺得較為失色, 蘋果批的酥皮 雪了不知多久, 感覺冰凍, 而最上層 的兩粒士多啤梨也不太新鮮, 又酸。整頓飯我們一致覺得好味的, 但價錢略貴,分量又少, 我吃完甜品先覺得有些飽的感覺。 而且晚上亦比平時早覺得肚餓了!

我點了
鮮粟米. 真. 星斑飯 $138 ,飲熱檸蜜

熱檸蜜不錯。

朋友點了
經典芝士煙肉溫泉蛋伴長通粉 $128
朋友說了一句好味!

我們二人也跟餐加了
兩日兩夜羅宋湯 $18
好飲! 湯裏頭的蔬菜煲得好淋, 飲完 仲覺得不夠喉呢!

我跟餐仲加了一個甜品
蘋果批 $18

晚餐$138 係勁大塊豬扒,抵食過下午茶好多,我中意佢蕃茄汁夠晒懷舊味但唔咸,蕃茄仔都有幾粒,正!飯佢夠晒軟我中意,口味嘅野人人不同! 唯一唔好就係湯都未飲完就上台…冷氣會吹凍晒龍皇湯唔錯,唔咸、有少許冬陰公味!蝦、魚、魷魚各有兩舊,湯超熱!新做會員$200減一百!抵到無朋友將來想食炸豬扒時或者我會諗起佢

飯佢夠晒軟我中意,口味嘅野人人不同!
唯一唔好就係湯都未飲完就上台…冷氣會吹凍晒

新做會員$200減一百!抵到無朋友

將來想食炸豬扒時或者我會諗起佢
2021-07-17
  • 祥仔脆脆豬扒飯
2K
之前同朋友食過祥仔,朋友幾鐘意佢地的西餐經典菜式🔖咁岩而家即日起至7月31 【祥仔 】會同灣仔碼頭聯乘推出一系列期間限定菜式🥟👨🏻‍🍳,就約埋朋友Happy Friday 收工後一齊去試====—====—====—====—🥟脆香鮮蝦雲吞皇伴薯蛋沙律 ($78)擺碟非常精美,成碟藝術品咁🎨鮮蝦雲吞皇炸到脆卜卜,餡鮮美味,伴上的沙律加入蕃茄🍅、薯仔🥔及雞蛋🥚一齊撈成🥗🍄紙包焗黑松露鮮蝦迷你餃( $88 )黑松露鮮蝦迷你餃香噴噴,滿滿松露香味,以蕃茄醬煮成再加入麵底😋🥘泡菜豚肉煎餃部隊鍋( $88 )這個部隊鍋雖然沒有爐滾住吃,但味道仍不錯的,大大隻的豚肉煎餃、香腸、餐肉,配上泡菜及蕃茄醬,米線伴底盡吸精華,非常入味😝和朋友一人點了杯飲品,黑牛也不是很多地方可以喝到。☕️祥仔駌鴦($30/熱)🥤🍦黑牛(可樂+雪糕)($48)====—====—====—====—

====—====—====—====—

🥟脆香鮮蝦雲吞皇伴薯蛋沙律 ($78)

🍄紙包焗黑松露鮮蝦迷你餃( $88 )

🥘泡菜豚肉煎餃部隊鍋( $88 )

😝
和朋友一人點了杯飲品,黑牛也不是很多地方可以喝到。
☕️祥仔駌鴦($30/熱)

🥤🍦黑牛(可樂+雪糕)($48)

====—====—====—====—
2021-07-16
2021-07-18 1036 浏览
繼之前嘅出前一丁期間限定菜式後,祥仔又有新搞作,今次係聯乘家喻戶曉嘅灣仔碼頭,合力推出三款期間限定嘅餃子美食,將急凍餃子華麗轉身,變成充滿創意嘅菜式👍🏻對於從小只識水煮餃子或雲吞嘅我🙈梗係去八吓有乜新食法之餘,順便都去偷下師,睇下有無可能自行係屋企用灣仔碼頭餃子研發到新菜式嘛😆🥟脆香鮮蝦雲吞皇伴薯蛋沙律($78)以鮮蝦雲吞皇、車厘茄、薯仔及雞蛋製成嘅健康沙律,係幾啱女士嘅🥰薯蛋沙律口感非常豐富,皮薄嘅鮮蝦雲吞皇炸到金黃色又脆卜卜,估唔到將咁簡單嘅食材拼湊一齊後,菜式變得既清新又創新,味道仲酸酸甜甜好開胃😋🥟泡菜豚肉煎餃部隊鍋($88)呢款帶有韓式風味嘅Fusion菜係以灣仔碼頭煎餃配芝士、腸仔及午餐肉等材料製成!芝士有少少拉絲,而午餐肉及腸仔都有細心煎過,但唔會煎到好乾👍🏻另大廚以部隊鍋煮法取替一般嘅香煎方式炮製灣仔碼頭煎餃,令餃子係呢款菜式中成為一個重要角色,可見主廚嘅心思❤️🥟紙包焗黑松露鮮蝦迷你餃($88)菜式味道及賣相與招牌菜海龍皇湯相似😮店員細心將包住黑松露鮮蝦迷你餃嘅膠袋剪開後,即時香氣四溢,黑松露加埋鮮茄嘅香氣令人流口水🤤水餃幾有鮮蝦味,細細粒好啱一啖一粒,濃郁嘅鮮茄醬伴以

🥟脆香鮮蝦雲吞皇伴薯蛋沙律($78)

🥟泡菜豚肉煎餃部隊鍋($88)

🥟紙包焗黑松露鮮蝦迷你餃($88)
菜式味道及賣相與招牌菜海龍皇湯相似😮店員細心將包住黑松露鮮蝦迷你餃嘅膠袋剪開後,即時香氣四溢,黑松露加埋鮮茄嘅香氣令人流口水🤤水餃幾有鮮蝦味,細細粒好啱一啖一粒,濃郁嘅鮮茄醬伴以彈牙嘅米線一齊食仲好惹味😋菜式整體香濃有層次,創意度滿分💯

🍹黑牛($48)
呢杯可樂加雪糕嘅童年回憶特飲真係啱哂熱辣辣嘅天氣飲😌但飲完要努力做返幾日運動先得🥲

🍹雜果賓治($48)
又係一杯夏天必備嘅消暑解渴飲品😍雜果都幾多,但味道甜咗少少🤏🏻

依家只要惠顧套餐,就可以半價試到「脆香鮮蝦雲吞皇伴薯蛋沙律」啦🤩另呢三款期間限定菜式只供應至7月31日咋,想試就快啦喂💨