2005-07-10
與男友手拖手去呢嘆浪漫晚餐,一入到去,就聞到一好香既牛扒味,真係暈得一陣陣,令本身已經好肚餓既我食慾更勁!!等左一陣,終於有位,一舖classic既裝修同阿叔一輩既waiter已經令我對呢度既食物非常有信心!點左一個燒春雞餐,公司pizza,同廚師意粉.我地特登點d唔知係咩既野食,等自己有驚喜~先黎餐飽,嘩!熱辣辣,皮好脆,裏面好軟,好好食呀!食得出應該係自家製的~餐湯係羅宋湯,濃淡適中,幾好.之後係燒春雞,其實都估到雪雞應該冇咩味,不過純粹因為細個成日食,今次係懷舊一下咁解,講番隻雞,我估佢只係大過乳鴿少少,點知隻雞比我想像既大喎,食落皮非常脆,肉雖冇乜味,但尚算滑,加埋薯菜,份量真係唔細,好彩有男友share者!順帶一提,d薯角係即炸架!好脆好香呀!之後黎既係公司pizza,有pepperoni,火腿,black olive,mushroom等,佢唔似pizza hut咁有汁底同咁油膩,佢只有濃濃既芝士舖面,雖冇汁底既濃味道,但就可以食到好pure既芝士味,唯一係批底好厚,唔夠薄,佐敦既Tivoli比佢正宗,但都好食.最後係廚師意粉,原來係蕃茄海鮮意粉,好多料,有大蝦,魚,墨魚仔,
最後係廚師意粉,原來係蕃茄海鮮意粉,好多料,有大蝦,魚,墨魚仔,青口,d汁唔算多,但成碟都好有蕃茄味,而且食唔到有蕃膏味,味道好鮮!而且面有d cheese,好香口,應該係炒完d意粉即焗的,好正.
整體黎講好唔錯,好多野都係即整的,食得出唔係行貨.等緊野食時,見到隔離枱個牛扒餐,成塊扒面舖滿蒜蓉,好香呀!下次一定要試.本來想試埋車厘子雪糕,但見45蚊,都幾貴..都係下次先.
本來expect pizza係薄批,同埋隻雞係細,點知樣樣野份量都唔少,兩個人食到捧住個肚走,仲有兩塊pizza打包,200有找,都算抵.