2008-01-02 12 浏览
1. 食了LUNCH, 裝修好正, 好似去了日本. 2. 以這個價錢, 燒烤之肉類質數可接受. 3. 只覺得白飯較差, 有D似隔夜飯. 4. 服務態度OK.
1. 食了LUNCH, 裝修好正, 好似去了日本.

2. 以這個價錢, 燒烤之肉類質數可接受.

3. 只覺得白飯較差, 有D似隔夜飯.

4. 服務態度OK.
2007-12-31 12 浏览
除夕晚, 跟友人黎食!和牛炒飯($69) - 飯有好大陣洋蔥味, 有少量芝麻灑係飯到, 炒得都幾香而且幾乾身, 但食落就無乜特別, 牛肉唔多似和牛, 似普通牛肉...但都幾大碟, 可以填飽個肚先果味牛肋骨肉( $69 )-牛肋骨肉好新鮮, 肉質鮮嫩, 夠晒肉汁, 吸收晒果D果汁, 甜甜的, 好開胃, 唔錯!特選厚切牛胸腹($98)雖然得五塊, 但真係幾厚身, 所以要燒耐D ... 雪花分佈平均, 唔會太肥~可能我地燒得唔好, 所以覺得一般, 但係都充滿牛肉味!特選厚切鹽燒牛舌($79)肉質夠爽口, 但有少少韌...不過幾有咬口肉汁都好豐富, juicy !特上霜降涮涮燒($76) , 因為做緊特價, 所以就試試~呢個最好食, 因為燒得容易, 所以唔會韌,而且好嫩滑, 個醬汁都係甜甜的, 食落好香口, 味道一流!
除夕晚, 跟友人黎食!

特選厚切牛胸腹($98)
可能我地燒得唔好, 所以覺得一般, 但係都充滿牛肉味!

特選厚切鹽燒牛舌($79)
肉質夠爽口, 但有少少韌...不過幾有咬口
肉汁都好豐富, juicy !

特上霜降涮涮燒($76) , 因為做緊特價, 所以就試試~
呢個最好食, 因為燒得容易, 所以唔會韌,
而且好嫩滑, 個醬汁都係甜甜的, 食落好香口, 味道一流!

2007-12-31 14 浏览
都算係較"正宗" 香港韓國野味......較咸&濃每碟好細細得黎又唔精緻蔥牛舌, d 蔥全都係一粒粒, 點放上爐燒?!最少都應切絲啦!坐位感覺好差.....不大不細中間一小塊欄又唔穏碟碟好細, 自然叫多幾碟, 但又冇人主動收野, 不停係咁左叠右叠貴得黎, 感覺同味道都差...唔夠新鮮個牛肉剌身....過份臘鴨(垃圾)食得都唔怕佢貴佢唔算貴,但個樣....好"小家"feel
都算係較"正宗" 香港韓國野味
......較咸&濃
每碟好細
細得黎又唔精緻
蔥牛舌, d 蔥全都係一粒粒, 點放上爐燒?!
最少都應切絲啦!
坐位感覺好差.....不大不細中間一小塊欄又唔穏
貴得黎, 感覺同味道都差...唔夠新鮮
個牛肉剌身....過份臘鴨(垃圾)
食得都唔怕佢貴
佢唔算貴,但個樣....好"小家"feel
2007-12-18 0 浏览
之前去過彩星個間食日式燒肉,覺得日式燒肉幾好,今次就轉社盛八試下,佢d野真左太咸,盛8沙津(最好食)海鮮煎餅(普通酒樓食既差吾多)硯肉湯(好咸似好咸既面豉湯,每人飲左幾啖,食左d硯肉就算)牛腹肉(幾好味,甜甜地,不過70幾蚊得6片3*12cm左右)7味豬腩肉(又係好咸,好似食煙肉甘,如果送飯就好d)羊架(最好味,似食西餐既香草羊架,百幾蚊得2件)雞軟骨(燒完到吾爽脆,仲要冇味既)雞亦(味最適中,一碟6件即3隻中亦)香草雞肉(普通,又係咸左d, 但可接受)一人一杯飲品total: 630.
盛8沙津(最好食)
海鮮煎餅(普通酒樓食既差吾多)
硯肉湯(好咸似好咸既面豉湯,每人飲左幾啖,食左d硯肉就算)
7味豬腩肉(又係好咸,好似食煙肉甘,如果送飯就好d)
羊架(最好味,似食西餐既香草羊架,百幾蚊得2件)
雞軟骨(燒完到吾爽脆,仲要冇味既)
雞亦(味最適中,一碟6件即3隻中亦)
香草雞肉(普通,又係咸左d, 但可接受)
一人一杯飲品
total: 630.
2007-12-16 7 浏览
呢度嘅和牛據稱係獨家架喎,因為相當撩Lung,果d和牛係日本同澳洲嘅混血兒,用左佢地最好嘅特質而Mix,所以特別好食喎!先黎一個貴族和牛肩脊小排,然後再黎一個特上霜降涮涮燒,肉汁鮮嫩,仲有專人教我地點燒,真係好香呀!
2007-12-11 1 浏览
同朋友去尖咀, 唔知去邊度食好, 去亞士厘道睇睇啦...本來想去呢度食番一間上次想食但冇食既日本餐廳, 但執左, 改左依家呢間日式烤肉店, 就試呢間啦。坐低左之後, 朋友話呢間出名ga wor...和牛做緊特價, 就叫左碟試下啦, 大家都話好好食。跟著叫多一碟和牛啦, um...佢地話呢碟冇咁好食, 不過我覺得一樣咁好食...每人都有3種汁--燒烤汁, 檸檬汁同蒜蓉汁, 我發覺配蒜蓉汁最好食。厚切牛胸腹: 佢地話好juicy; 厚切都好厚下, 我驚唔熟燒得耐少少, 唔覺juicy, 但都好好食呀。羊扒: 呢個要燒耐d先熟, 個人覺得一般。牛舌: 唔係薄薄既, 而係幾厚下, 都好食...鷄軟骨: 好食呀~和牛炒飯: 不過不失。海鮮薄餅: 大家一致覺得勁似蠔餅。溫泉蛋: 初時以為係一隻蛋, 原來係生蛋撈d豉油, 淨係食到豉油味。

羊扒: 呢個要燒耐d先熟, 個人覺得一般。
牛舌: 唔係薄薄既, 而係幾厚下, 都好食...
鷄軟骨: 好食呀~
和牛炒飯: 不過不失。
海鮮薄餅: 大家一致覺得勁似蠔餅。
呢度係朋友介紹,話好食,所以都抱有d期望。裝修唔錯,幾有feel,我同朋友兩個人食左沙律蟹卷、煎薄餅、鹽蔥燒牛舌、果汁牛胸腹、芝士忌廉菌、豬肉(唔記得個名)。老實講服務一般,唔係好多客,都要等好耐先有人俾水,想落Order都要等幾耐。味道就一般啦,牛胸腹唔錯,夠肉汁,忌廉菌係用錫紙杯載住,成杯放上面都幾好味。不過都真係少少貴,兩個人只食左以上既野,每人$255。唔係話唔好食,但連女仔都唔夠食,所以大食既就預左要食貴少少喇!
2007-10-10 0 浏览
之前係銅鑼灣都食過!印像都幾好!因本人之前都食開韓燒!不過上次試左盛八之後.就愛上日式燒肉啦~~前日係尖沙咀行街.點知被我發現原來尖沙咀都開左間好開心>>>唔使過海就有得食!!上到去個環境比起銅鑼灣光猛.座位都比較舒服!!因本身都有食開.一座低就叫左一客貴族和牛<6折>抵啊.仲有牛肋骨.牛舌.虎蝦<超大>......基本上味道都沒有太大差異.個和牛仲好好味添!個哥哥仔話肉味重.油花豐富.我完全感受到!!!全程都食得好開心!只不過買單時等得好耐..可能係新開人手唔夠呱!
之前係銅鑼灣都食過!印像都幾好!
因本人之前都食開韓燒!不過上次試左盛八之後.
就愛上日式燒肉啦~~
前日係尖沙咀行街.點知被我發現原來尖沙咀都開左間
好開心>>>唔使過海就有得食!!
上到去個環境比起銅鑼灣光猛.座位都比較舒服!!
因本身都有食開.一座低就叫左一客貴族和牛<6折>抵啊.
仲有牛肋骨.牛舌.虎蝦<超大>......
基本上味道都沒有太大差異.個和牛仲好好味添!
個哥哥仔話肉味重.油花豐富.我完全感受到!!!
全程都食得好開心!只不過買單時等得好耐..
可能係新開人手唔夠呱!
2007-10-10 11 浏览
令天上了一間未去過的燒烤店,和牛係入口即溶.好味,鹽燒黑豚.燒汁牛肋骨.玉子沙律.燒什菌好得意,我第一次試..但差D燒乾,原來要用錫紙兜燒,非常好......但就人手不足的原故導致服務水準未能達標...希望,下一次去會好D,咁就perfect!!!
2007-10-09 1 浏览
早前到過旺角店,覺得店裡食品及氣氛不錯,收到尖沙咀店開業的傳單,相約女友一試.尖沙咀店內的裝修比旺角MORDEN,座位闊落一點,剛好昨天是星期一,人流相對比較小,兩口子能安排座近門口的卡位,感覺很有氣氛.兩人ORDER了一個$388中銀信用卡餐,內裡已經有日本和牛、牛肋骨肉、豚肉、大蝦、牛舌、魷魚....最後再加了一客和牛橫隔肌,份量剛好,又可以嘗試店內很多品.是一個不錯的選擇.值得一提的是,雖然食品能保持水準,服務水平比旺角店差了一點,需要改善.
是一個不錯的選擇.
2007-10-08 9 浏览
今晚兩個人去食,見佢新張期內有三種和牛有六折優惠,都相當抵食另外叫左一個鹽燒牛胸腹, 很有牛so味,極之好味;生薑豚肉, 肉汁鮮甜;盛八和生炒飯就麻麻地, 完全食唔出和牛味,牛肉有點乾身依家有個中銀信用card的二人餐相當抵食,可惜我地無中銀card不過坐左廳房,成日都無侍應理我地
不過坐左廳房,成日都無侍應理我地
2007-10-08 2 浏览
尋晚去左尖沙咀盛八食燒肉~第一次食~佢地係用網燒,同韓燒就咁o係到煎好好多~味道好好食,唔會淨係得d汁味,好香肉味,好多肉汁~不過可能尋晚係星期日好多人哦~我地無訂檯,個小姐叫我地留電話打返比我地.但我地太累了,所以o係門口等~入到去成間店都坐哂人~第一次食,唔係好識叫,見佢地咁忙,但都好用心同我地介紹食物~嗌哂野食就飲住啤酒先!但d野等左7-8分鐘都未有,我就追囉~我都明白可能太多客人,我追野食o個陣d服務員都好好態度~咁我都比多少少時間佢~見我隔離檯o個d人就好似好唔耐煩咁~起勢媽叉人!太失禮了!好彩我地都係追左一次都就有野食~d人都好醒幫我地係咁加水安撫我地~咁我條氣都幾順~講返d野食,和牛呢個價有咁o既質素我好受落~好有肉鮮味~汁燒牛肋骨好有質感,唔錯~盛八腸好好味,個皮好脆好香~我會再選日本網燒多過韓式鐵板燒~
我會再選日本網燒多過韓式鐵板燒~
2007-10-08 138 浏览
My husband and I went to this restuarant last night. We ate in Mong Kong before with friends. But we had bad experience in TST last night. We ordered a set(Credit card promotion) and 2 beers at first. When the set came, we asked them to give some sauce to us. We were waiting for a long time and cannot start without the sauce. The woman manager just ignored us and then we asked to man manager. He is quite fast to sort out. No one changed the net then we changed by ourselves. After that, we wanteded to order 1 beef and other dishes. But they missed the order. We were waiting too long to pay the bill.
It is quite different from Mong Kok. The service is extremely bad. No one can serve you (only the man manager and one woman did not wear uniform).
2007-10-07 0 浏览
昨晚女朋友生日,同佢去左尖咀盛八食飯,一行7人~~預先訂左檯so一去到唔使等就有得坐~d人做野效率都幾高!我拎住個旦糕入黎未出聲已經有侍應話幫我雪住個旦糕€值得一讚~跟住叫左好多野食~有佢地介紹比我地d新推介..貴族和牛,涮涮燒牛肉,厚切牛舌,superhot雞肉......同d特式d 的飲品~問佢地貴族和牛同信洲和牛有咩分別,佢地都解釋得好詳細,和牛真係入口即溶,肉汁同肉味都好鮮,可以比得上我o係神戶食o個d~涮涮燒幾得意,掃幾下食得~質感ok~厚切牛舌好爽口~但個superhot就好好味但略嫌有雞皮感覺好肥膩咁~仲有個唔知咩蟹肉卷伴柑汁,個汁好開胃~7個人食左唔使2000蚊個肚已經飽到好幸福!
7個人食左唔使2000蚊個肚已經飽到好幸福!
2007-10-06 7 浏览
味道古怪,飯又硬,d野成日要我吹先黎