2012-03-20
1950 浏览
話說老婆今日牛一,所以一早訂定去尖沙咀盛八食燒肉,我地準時去到,一去到就見到有幾個人係度等緊位,好彩我地一早訂左唔洗等好快就可以入去坐,唔洗排隊仲要有卡位坐(其實我成個月前訂架)因為朋友話唔埞好難等位嫁,老婆一坐就話要食和牛,因為聽聞依到既牛好出名嫁!睇下餐牌,樣樣都想試,因為原來除左牛仲有好多不同既野食,諗左好耐都未決定好,人地差唔多成本餐牌都介紹晒,最後都係選擇左個二人餐,因為待應介紹個餐裡面又有海鮮又有和牛,岩晒老婆心意,樣樣都有啦,而且申請埋會員卡又平啲,so nice!不過我就可憐果個待應啦,比老婆煩左甘耐都仲可以甘有耐性。真係幾好!唔洗好耐啲野食就已經到齊,個拼盤睇落好豐滿好吸引甘喎,跟住待應仲逐樣逐樣介紹係點燒,仲叫我地小心燒和牛,因為太熟就唔好食,好細心。唔知係咪我地太開胃啦,我地未夠喉,再叫左個野菜石鍋燒,依個好正好香呀,煮得好入味,又唔會太淋仲好juicy添!最後要叫多個和牛西冷,簡直係大愛,入口即溶,好香牛味,唔知係咪燒過特別香口,食曬之後就係上生日蛋糕啦,原定同仕應夾好收埋個cake,比驚喜佢!總括今餐老婆食得好開心,仲話下次一定要再番黎食,因無論食物同服務都達
唔洗好耐啲野食就已經到齊,個拼盤睇落好豐滿好吸引甘喎,跟住待應仲逐樣逐樣介紹係點燒,仲叫我地小心燒和牛,因為太熟就唔好食,好細心。唔知係咪我地太開胃啦,我地未夠喉,再叫左個野菜石鍋燒,依個好正好香呀,煮得好入味,又唔會太淋仲好juicy添!最後要叫多個和牛西冷,簡直係大愛,入口即溶,好香牛味,唔知係咪燒過特別香口,食曬之後就係上生日蛋糕啦,原定同仕應夾好收埋個cake,比驚喜佢!總括今餐老婆食得好開心,仲話下次一定要再番黎食,因無論食物同服務都達到老婆嘅要求。不過我覺得食物好食之外,最值得讚係啲員工,真係好細心,貴啲都低比啦!