2023-07-15
今日星期六,梗係要陪屋企人去飲茶㗎啦,屋企人鍾意食中菜,睇吓OpenRice評價,見到呢間茶樓有好多新款點心,個樣好得,就嚟到大角咀海富苑呢間叫盈圖嘅新派中式點心茶樓度試吓😝😝我哋把握下午茶特價時段,尼斯唔同嘅點心,我哋叫咗唔少點心😄😄好味,食得非常滿足😃😃我哋叫咗銀湖百花釀魚肚、XO醬菜苗餃、乾炒豚肉河、桃膠陳皮燉雪梨、肉鬆蔗糖馬拉糕,見到隔籬枱叫咗上湯蝦球伊麵,個樣好得,於是我哋又叫啦😊😊銀湖百花釀魚肚$34.8- 一籠有三件,魚肚炆得好入味,蝦膠調味適中,正😀😀XO醬菜苗餃$28.8-賣相好靚,同出邊其他茶樓比較真係好唔同,又好味😃😃乾炒豚肉河$58- 正! 新鮮熱辣炒起,唔會太油,豚肉又豐富🤓🤓桃膠陳皮燉雪梨$32.8- 好潤,好好味,雪梨又大隻,下次要一人叫一盅,喺度食輕鬆過自己整🤪🤪肉鬆蔗糖馬拉糕- 好好味呀,強烈推介😃😃好味過普通黑糖馬拉糕有少少肉鬆,連埋馬拉糕我第一次食,估唔到咁夾肉鬆份量都好足,唔錯㗎😄😄上湯蝦球伊麵-好多枱都有嗌,真係冇後悔叫, $30就可以有呢個賣相咁好味道有好味嘅大粒蝦球嘅伊麵😃😃非常正☺️☺️盈圖 (大角咀)大角咀海庭道2號海富苑海富商場1樓106
銀湖百花釀魚肚$34.8
- 一籠有三件,魚肚炆得好入味,蝦膠調味適中,正😀😀
XO醬菜苗餃$28.8
-賣相好靚,同出邊其他茶樓比較真係好唔同,又好味😃😃
乾炒豚肉河$58
- 正! 新鮮熱辣炒起,唔會太油,豚肉又豐富🤓🤓
桃膠陳皮燉雪梨$32.8
肉鬆蔗糖馬拉糕
上湯蝦球伊麵
盈圖 (大角咀)
大角咀海庭道2號海富苑海富商場1樓106號舖