餐厅: 百芳池上便當 (V City)
资讯:

2022-05-16 68 浏览
路過搵食,店舖唔算大間,座位有啲迫,價錢中等,一般都係$6-80咁上下。飲品選擇好多。.滷豬手便當 - 豬手炆得好淋,飯略嫌太多汁,但配菜好味嘅粉絲好入味,唔會太咸。菜圃少辣但可接受,好香口。蛋都唔會太熟。份量黎講都算幾蛋,豬手唔係兩三舊,所以都抵食!.鹽酥豬扒麵 - 好鍾意個麵質,煙韌彈牙。豬扒麵炸得鬆軟.粒粒紅豆豆乳 - 唔算太甜,好多紅豆,豆乳麵幾香同滑!.碳焙鐵觀音拿鐵 - 叫左少甜,但真係好似完全冇甜味咁,太淡鐵觀音味唔太突出,冇乜香味,好似飲緊加咗水嘅鮮奶加茶咁。
滷豬手便當 - 豬手炆得好淋,飯略嫌太多汁,但配菜好味嘅
鹽酥豬扒麵 - 好鍾意個麵質,煙韌彈牙。豬扒麵炸得鬆軟

粒粒紅豆豆乳 - 唔算太甜,好多紅豆,豆乳麵幾香同滑!
碳焙鐵觀音拿鐵 - 叫左少甜,但真係好似完全冇甜味咁,太淡
鐵觀音味唔太突出,冇乜香味,好似飲緊加咗水嘅鮮奶加茶咁。
2022-05-15
2022-05-15 60 浏览
今日lunch去咗 VCity搵嘢食 這間百芳池上便當其實都已經食過好幾次 食物質素不錯 價錢合理 台式便當配上台式飲品 不錯選擇香酥豬扒肉燥乾拌麵 肉燥肉味濃郁 好啱我口味 幾乎每次都會點肉燥乾拌麵 豬扒炸得十分鬆脆 好有台式風味至於同事點咗 台灣鹽酥雞便當配黑糖珍珠鮮奶 鹽酥雞做得好正宗 雞肉好juicy 便當飯配菜都有好幾款 好有誠意我哋仲點咗花枝丸小食開心share 可以食得到粒粒爽脆花枝粒 用料很足芝士奶蓋夏日荔枝紅茶這杯是餐廳其中一款推薦產品 濃郁芝士配搭清甜荔枝紅茶 正好在這個夏日炎炎時間飲用

芝士奶蓋夏日荔枝紅茶
2022-05-15 42 浏览
百芳池上便當,來自台灣的經典風味鐵路便當。多款台式便當、湯麵、乾伴麵可供選擇,數十元就有交易。炸雞髀便當雞髀炸得非常香脆,外脆內嫰,用上台灣米,配上半隻蛋、粉絲、粟米、椰菜等,配料豐富又健康。肉燥鹽酥雞乾拌麵鹽酥雞外脆內軟好有咬口!味道剛好,如果多一啲肉操汁會更加完美!芋頭鮮奶小芋圓 好滑嘅鮮奶,加上厚厚的芋泥再配上煙韌嘅小芋圓!真係飲得又食得!黑糖珍珠鮮奶,珍珠彈牙。除了堂食,外賣更可感受到台灣嘅風味。
百芳池上便當,來自台灣的經典風味鐵路便當。
多款台式便當、湯麵、乾伴麵可供選擇,數十元就有交易。

炸雞髀便當
肉燥鹽酥雞乾拌麵

黑糖珍珠鮮奶,珍珠彈牙。
除了堂食,外賣更可感受到台灣嘅風味。
2022-05-14 41 浏览
今日放工唔想煮,就去咗呢一間台式餐廳叫外賣返屋企食。門口已經見到有啲人喺度排緊隊,睇嚟應該唔錯。我叫咗個紅燒牛肉麵套餐同埋台式鹽酥雞飯套餐。值得一讚嘅係台式牛肉麵有分開湯,將面同埋肉放去一個盒度,另外啲湯都仲係熱辣辣,牛肉味非常之出眾,加埋本身熬製嘅湯底,個人覺得牛肉麵來講算做得好好。而且佢啲麵質好彈牙,咬落去唔會話淋晒,有口感。台式鹽酥雞飯個飯已經做到流晒口水,佢喺飯上面鋪咗粉絲、菜譜、滷蛋、粟米、仲有菜,就咁撈埋一齊食已經好似伴飯咁樣,鹽酥雞炸得好香,一路上我都聞到啲炸雞香味,超級似台式炸雞扒店嗰種香味。大概有六至七舊,送飯來講都幾滿足。仲叫咗一個古早味香腸做小食,古早味香腸真係一定要叫,佢有啲肥膏係入邊食落好香口,而且好夠味。飲品方面我覺得不過不失,抹香奶綠加埋珍珠非常之夾,至於仙草奶茶亦都發揮正常,整餐飯都好有喺台灣食飯嘅感覺。

而且佢啲麵質好彈牙,咬落去唔會話淋晒,有口感。

2022-05-11 35 浏览
今日係5月11號,星期三,好掛住台灣味道,今晚放工突然之間好想食台灣嘢,係屯門V city落一層有間叫做(百芳池上便當),係食台灣野食,平時經過都聞到好香,咁今晚就試吓,我今日都係咁外賣拎咗返屋企食,嗌咗二人兩份,一個係台灣焢肉便當,配呢個台灣古早味紅茶(凍)而我就叫咗個香酥豬扒肉操乾拌麵,我叫咗個黑糖珍珠仙草鮮奶(熱)見到個花枝丸,叫埋個花枝丸先講講我嗰個香酥豬扒肉操乾拌麵塊豬扒炸得啱啱好好大塊好厚實,好好好味仲有埋半隻蛋個黑糖珍珠仙草鮮奶都係好好味好有仙草味另外有個焢肉便當焢肉整到啱啱好有半隻蛋入邊仲有啲粉絲有啲酸菜都可以解下膩好味另外個花枝丸都炸得啱啱好好好味
先講講我嗰個香酥豬扒肉操乾拌麵

好味

另外個花枝丸都炸得啱啱好好好味
2022-05-11
等候时间
5 分钟 (堂食)
  • 台灣焢肉便當
2022-05-11 51 浏览
雖然已經可以堂食,但今日仍選外賣,因為佢堂食 full 左要等位要左個牛肉麵,滷肉便當飯,再加小食古早腸牛肉麵湯底香濃,麵質爽滑,牛展厚切算淋身,牛腩入味鬆化。整體好好味!如果返屋企先加熱再食應該更正~~滷肉便當,料十足,菜甫粟米蛋粉絲加上入味的滷肉~~~每啖飯混有不同餸菜,口感好豐富!肥?預左小食來個台灣腸,烤得邊香脆肉 juicy 飲品叫了紅豆鮮乳沙冰,濃濃囗味,有點似紅豆冰,但多了厚實用感。另一杯紅茶豆乳,可以少甜最愛收銀哥哥待客有禮,呢間可以encore ~~~

要左個牛肉麵,滷肉便當飯,再加小食古早腸

小食來個台灣腸,烤得邊香脆肉 juicy

另一杯紅茶豆乳,可以少甜

最愛收銀哥哥待客有禮,呢間可以encore ~~~
牛肉麵

滷肉便當

古早香腸

2022-05-10
牛肉麵
滷肉便當
古早香腸
2022-05-11 33 浏览
買個套餐,杯嘢飲茉香奶綠 ,加咗10蚊 ,拎餐裹陣時唔記得check ,一打開杯嘢飲得半杯 !(六成左右 )好離譜 !!同埋個雞翼餐 ,雞翼同個飯都已經凍曬 。唔知擺咗幾耐。好差嘅體驗 。
2022-05-11 33 浏览
認真覺得呢間嘢質素越嚟越差,之前買套餐,就沖錯杯嘢,問返職員可以換返?職員態度不耐煩。咁第二次食,啲嘢食返到去凍晒(利申:外賣到食~15min)。應該冇下次再食😂😂
2022-05-11
等候时间
15 分钟 (外卖自取)
呢間店已經幫襯左好幾次,每次都點豬扒便當,而每次的質素也不錯。豬扒不乾不柴,食落去多汁有滷水香味。飯加了很多配料,令到你也容易便把這些飯KO,。尤其是那些粉絲,爽彈入味,為便當加了不少分數。跟餐更附送茶類飲品,我通常會叫茶,然後加4元加珍珠,回到家後便自己加些鮮奶,平D之餘又不用加奶精。餐廳因為有太多order,雖然手機app落左餐,而且15分鐘後顯示可取,但去到之後竟然又要等多15分鐘。所以要食真係要俾d耐性。
呢間店已經幫襯左好幾次,
每次都點豬扒便當,
豬扒便當

而每次的質素也不錯。
豬扒不乾不柴,食落去多汁有滷水香味。
飯加了很多配料,
令到你也容易便把這些飯KO,。
尤其是那些粉絲,
爽彈入味,為便當加了不少分數。
跟餐更附送茶類飲品,
我通常會叫茶,然後加4元加珍珠,
回到家後便自己加些鮮奶,
平D之餘又不用加奶精。
餐廳因為有太多order,
雖然手機app落左餐,
而且15分鐘後顯示可取,
但去到之後竟然又要等多15分鐘。
所以要食真係要俾d耐性。
等候时间
30 分钟 (堂食)
豬扒便當
2022-04-03 162 浏览
第一次去亦只有呢一次😖 食物難食 樓面員工由帶位,傳菜,埋單俾錢對任何一位客人都冇禮貌 食野姐 不是受罪 之前又忘記OpenRice 先睇一睇評語先 如果vcity 黎講呢間真心差

2022-04-02
2022-02-20 256 浏览
今日訂左外賣自取,預期時間到餐廳取餐 第一次問左店員話餐未有, 等多陣再問多次都未有, 到店員行开,我發現啲餐已準備好,原来放左後邊。白白企咗20分鐘。打開食物時已經凍曬,落單時有指明要改幼麵,但兩個麵冇轉到。
打開食物時已經凍曬,落單時有指明要改幼麵,但兩個麵冇轉到。
外賣自取
2022-02-20
等候时间
25 分钟 (外卖自取)
其他
2022-02-19 159 浏览
喺度買咗個外賣返屋企做lunch, 份量多,雞扒好大塊,但味道好鹹。配菜(半隻滷蛋、炒粉絲)好食過主菜,$60幾包一杯熱茶,其他特飲全部都要加錢。本身但求食飽,冇乜期望,所以都冇特別失望
滷水雞扒便當
2022-02-12 169 浏览
今日lunch第一次試吓呢一間台灣嘢!諗住台灣嘢衰極都有個譜,點知食咗人生中最難食嘅一餐台灣嘢🤢🤢🤢好恐怖一直企門口等個外賣,拎上樓就食打開見到份量已經少,仲要66蚊都算啦,試下啦,好食就得點知個拌麵可以勁林又成餅嘢,一pat嘢咁口感勁差🤮🤮🤮滷雞扒勁鞋!味道都唔掂滷肉都唔好食!唯一係杯嘢飲叫OK🥴試過一次之後,一世唔會再食點解依間嘢仲生存到😵‍💫😵‍💫😵‍💫加嘢飲後總數仲要食咗我80幾蚊!
今日lunch第一次試吓呢一間台灣嘢!

一直企門口等個外賣,拎上樓就食
打開見到份量已經少,仲要66蚊
都算啦,試下啦,好食就得
點知個拌麵可以勁林又成餅嘢,一pat嘢咁
口感勁差🤮🤮🤮

滷雞扒勁鞋!味道都唔掂

滷肉都唔好食!

唯一係杯嘢飲叫OK🥴

試過一次之後,一世唔會再食
點解依間嘢仲生存到😵‍💫😵‍💫😵‍💫

加嘢飲後總數仲要食咗我80幾蚊!
2022-02-12
等候时间
5 分钟 (外卖自取)
2022-02-02 130 浏览
服務非常好,員工非常耐心解答,冰沙很碎很好喝不會太甜。抹茶味道非常突出,一周至少喝兩三次才行,32塊的冰沙不貴,冬天喝也剛剛好,配搭上便當更加好吃。十分推薦其他兩款冰沙,也是非常值得一試
🧋黑糖仙草鮮奶💵27🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀 頭大糾結緊飲黑糖珍珠鮮奶定黑糖仙草鮮奶🤣,最後決定試仙草,感覺無珍珠咁飽🤪,甜度固定左,無得少甜,不過飲落又無想像中咁甜,仙草太大舊,好難攪勻去飲🥲,飲飲下都好口乾,又唔太覺係用鮮奶去整🤔🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼☀️整體而言,頭大同朋友行街行到攰,見餐廳有位坐下🤣,於是一試,價錢對比出面手搖飲品唔算貴,以密封形式比客人就較衛生,係熊仔🐻‍❄️圖案,十分可愛,可惜飲品味道一般,同埋愈飲愈口乾🧐

🧋黑糖仙草鮮奶💵27
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀