房間太細。不會再去的酒樓,人太多,房間太細。不會再去的酒樓。又改了名。食物一般。其實沒有什麼好評,沒有特別的。朋友不會再去的。最差的酒樓,在尖沙咀的酒樓。酒樓又改了名。
房間太細。不會再去的酒樓,人太多,房間太細。不會再去的酒樓。又改了名。食物一般。其實沒有什麼好評,沒有特別的。朋友不會再去的。最差的酒樓,在尖沙咀的酒樓酒樓又改了名。
2019-06-20 2728 浏览
與朋友聚餐,我們一行六人原意找個地方聚聚,朋友推介這一間酒樓,聲稱他的特色小菜特別好食,故特意來試試。當日客人不多,大約只有幾圍客人,故十分方便傾計,我們先叫了五個小食,當中我特別喜歡口水雞, 非常野味,連不吃辣的朋友也喜歡吃,另外叫了冰鎮鮑魚,味道不錯。另外還有酥炸生蠔,總算比我預期的好。值得一提的是老火湯,火候夠,值得一試。總結雖然菜式不是特別,但作為朋友相聚傾計的地方,總算不錯,食物也抵食好味。一次不錯的經驗,可以再來。
2019-06-18
  • 口水雞
  • 老火湯
2019-05-02 1331 浏览
同長輩食飯,佢地鐘意去番自己飯堂開餐,平日既關係,晚市不多人,所以經理留左間大房俾我地今次訂阿拉斯加蟹同燒鵝,蟹有7斤重,做兩味,蛋白蒸同薑蔥焗,蟹好新鮮而且頂殼,一淡一濃各有特色,燒鵝肉味濃,人多既關係,又係大大隻,炖湯當然地足料到暈,湯渣既份量望張相都知誇張,食完今餐,起碼要罰自己跑步一個月
2019-03-22
終於等到連續3日假期,當然要陪家人吃個飯聚一聚。家人建議於尖沙咀食中式,那讓我自己再找找有什麼好選擇。🧐🧐🧐尖沙咀中式酒樓主要集中於大型商場,無他,人流夠可擺宴會增加收入。可惜是大商場內往往人群湧湧,令人透不著氣😟😟尖東確實是一個好選擇,故選了位於南洋中心地下百樂門,簡單點了幾款小菜,更避開一眾人群,賞心悅目😋😋1. 乳豬(例)家人愛吃乳豬,想不到walkin都可以叫到乳豬,豬皮烤得脆口,微暖,不錯😋😋2. 薑蔥美國桶蠔桶蠔是美國直送款式,夠哂大隻,脆漿亦不太厚身,肉夠飽滿😋😋😋3. 蒜蓉蒜貴花蛑是日特價,只賣$68四隻,雖然不是帶子,但煮法相同,算是一份平價海鮮但質素相當高既小菜🤗🤗

1. 乳豬(例)

2. 薑蔥美國桶蠔

3. 蒜蓉蒜貴花蛑

2019-04-08 867 浏览
星期日飲茶真係一種生活享受!百樂門俾我既印象係走平民路線,性價比高,今次都無令我失望!煎腸粉:推介!蔥味濃,煎得好香!流沙包:必食!市面上少有真係會流心,而又唔算好油既流沙包蒸蘿蔔糕、鮮竹卷、牛肉球:正常水準,唔錯!蝦餃、菜苗餃:餃類有少少失望,一夾就散長蝦春卷:炸得香脆,唔錯!埋單時發現點心76折,三個人食$250有找,唔洗等位,坐得舒服,算係好抵!
星期日飲茶真係一種生活享受!

百樂門俾我既印象係走平民路線,性價比高,今次都無令我失望!

煎腸粉:推介!蔥味濃,煎得好香!
流沙包:必食!市面上少有真係會流心,而又唔算好油既流沙包
蒸蘿蔔糕、鮮竹卷、牛肉球:正常水準,唔錯!
蝦餃、菜苗餃:餃類有少少失望,一夾就散
長蝦春卷:炸得香脆,唔錯!

2018-09-19 2477 浏览
約左兩位知己去百樂鬥飲茶已經食過十幾次,通常我都係去食下午茶,佢D點心大部份我都覺得好好味.今天食咗幾款野....沙律海鮮盞賣相討好。炸錦鹵皮皮唔夠脆, 不過餡料的蝦很彈牙沙律清香帶甜!蒜蓉粉絲蒸鮮魷- 粉絲香,魷魚很爽口!北菇綿花雞,菇味香濃,雞肉好滑。的汁索哂係魚肚度。魚肚大大件又好味,正到暈。乾燒伊麵炒得乾身.草菇夠香口.....麵身爽而夠味。帶點韌性也絕不油膩兼香味十足魚蓉湯米線呢個普通魚蓉幾滑,份量得五片所謂魚湯唔覺有魚味!傾下食下咁就坐左個一小時喇!係時候埋單喇,一百六十五元!每人五十幾抵食又好味,下次再黎過
約左兩位知己去百樂鬥飲茶
已經食過十幾次,
通常我都係去食下午茶,
佢D點心大部份我都覺得好好味.
今天食咗幾款野....

沙律海鮮盞賣相討好。
炸錦鹵皮皮唔夠脆,
不過餡料的蝦很彈牙
沙律清香帶甜!
蒜蓉粉絲蒸鮮魷-
粉絲香,魷魚很爽口!
北菇綿花雞,菇味香濃,雞肉好滑。

的汁索哂係魚肚度。
魚肚大大件又好味,正到暈。
乾燒伊麵炒得乾身.草菇夠香口.....
麵身爽而夠味。
帶點韌性也絕不油膩兼香味十足
魚蓉湯米線呢個普通
魚蓉幾滑,份量得五片
所謂魚湯唔覺有魚味!
傾下食下咁就坐左個一小時喇!
係時候埋單喇,一百六十五元!
每人五十幾
抵食又好味,下次再黎過
2018-07-28 1423 浏览
這裏的南瓜西米露超好吃!2017一2018年吃了很多次都好好吃。大讚!♡不太甜,剛剛好,又有百合!义燒飯都好好吃,平日午餐來吃有時做特價10幾蚊碗,抵食!正牙!我就在附近上班,常常來吃!

我就在附近上班,常常來吃!
2018-06-17 1210 浏览
星期六日,如果用app攞位飲茶都要早3個鐘。呢間茶樓唔算近地鐵,但不失為東鐵沿線朋友們既選擇。食左咁耐,食物質素未係超好,但總算維持住,至少係熱住上枱。覺得炸煎堆幾好食。星期日都有仲有67折,父親節大過母親節咁喎。
2018-06-04 1044 浏览
每逢星期日, 如果想飲茶相信大家都受過好多好多等位之苦。我都一樣, 我係怕等位既。 而我知道尖沙咀難泊車, 所以係尖東既呢間茶樓係唔駛等位既。唔駛等簡直係星期日飲茶既唯一條件啊。咁當然, 呢度d野食都幾好食, 係原價偏貴, 不過, 唔係大時大節 飲茶係無啦啦有76折既。十分好。而一般我都會嗌最愛既流沙包, 堅流沙, 又熱辣辣, 無得輸, yo.另外, 個煎堆好多人叫, 我又叫黎試下, 原來入面係南瓜蓉, 正。咁佢其他蒸點都十分好。例如菜苗餃。
咁佢其他蒸點都十分好。例如菜苗餃。
2017-06-23 5461 浏览
今天父親節一家人出尖沙咀百樂門飲茶聽朋友講星期六日有折抵食就去試下。 我們十二點到達不用等位 ,已安排入座 環境寬闊 ,看過點心紙,款式易算多。 個人覺得比較抵食就係炸乳鴿特價二十幾蚊香脆肉嫩,還點了春捲, 燒賣,叉燒腸 ,魚肉茄子 和煎糯米雞。 每樣都算唔錯, 最後小朋友點了一個椰皇燉奶, 出奇地好味成個椰肉可以起上嚟食。
今天父親節一家人出尖沙咀百樂門飲茶
成個椰肉可以起上嚟食
2017-06-18
庆祝纪念
父亲节
  • 炸乳鴿
2017-03-15 3948 浏览
同屋企人諗住食餐團年飯,周圍book 枱都比人book到爆曬 ,搵咗幾間酒樓 終於畀我哋喺百樂門book到張枱,於是成家人開開心心就走去食餐飯啦, 去到打開個餐牌 全部啲價錢 都調整過曬 真係有理由懷疑年底將餐牌係另一張, 咁都冇辦法啦既然都嚟咗,唔通起身走人咩點咗份$200例人牌既紅燒乳豬, 上到臺見到都真係好例牌, 一枱12人一人真係食得一件,😰認真 每一件都要細心品嚐呀不得不提下呢一個水煮班腩 ,以400蚊呢個價錢, 味道就唔錯啦個麻辣味都幾醒神🤔但係 d班腩嘅份量真係幾隻手指都數得曬, 絕對就係眼見呢幾嚿, 超級唔抵食, 一人都食唔到一舊!食咗成圍餸,全部都唔覺得好食 , 要細份有咁細份,又淡又唔好味, 真係 年尾食飯周圍都有貴又唔好食

外卖送餐
2017-02-05 2926 浏览
光顧了這間酒樓好幾次,每次都點了這裏的黃金蝦球(用鹹蛋黃包裹著蝦球才炸),做得實在彈口夠爽,且蝦球也用了大隻的蝦,真是啖啖肉。伴碟的還有脆脆的腰果和豆角,喜歡喝酒的朋友,可以用來下酒。其它餸菜如回味牛肉,有鮮青瓜伴碟,牛肉需經醃製但還軟身,醬汁做得惹味。酒樓整體環境都算寬敞,枱與枱之間的距離不會太近,吃晚飯比較寧靜。位處尖東,交通也算方便,但服務一般,管理有點亂,有待改善。喜歡吃蛋黃蝦球的朋友,可以到此一試。
2017-01-25 2461 浏览
near end of Lunar year There are a lot of feast meeting among Chinese people This morning we are having tea Po LiDaffodils 🌼 And Sau MayHeard from the elders that Po Li is specially good for digestion Today we have the Si Chuen style spicy 🌶 Wun tun Chai sou The wun tuns are totally different from Cantonese Ones with a lot of shrimps These are soft Minced pork Little vegetables Extremely good taste I enjoy the hot sauce truly other great tastes are big shrimps Dumplings With many mushrooms Japan
near end of Lunar year
Little vegetables
Extremely good taste
I enjoy the hot sauce truly
With many mushrooms
Japanese mushrooms were expensive older days
Now it seems not

Famous Cantonese noodles with barbecue pork
Or beef minced inside
Yes
The Cheung fun
I used to think its good name meaning
Long and longer life after eating Cheung Fun
Good luck to
Good old days have a lot of memories and friends
hopefully the San choi
Green vegetables will bring us fortunes 🔮
2017-01-24
$39 (早餐)
  • Si  chuen  spicy  wun  tun
2016-10-29 3891 浏览
又到2點鐘,瞓醒就係時候去tea一tea。先黎個名爐叉燒例牌,暖暖的上枱,叉燒肉質不錯,不會太肥肉,也不會太瘦。奶皇包包皮鬆軟,有流沙的質感,但蛋黃味道可以再重一點。鳳爪是古早的味道,好吃。蝦餃皮太厚,不太好吃。菇菇包很可愛,真的很像mushroom,是素食,內有很多菇類,可以一試。春風得意腸很新鮮,做得很好,賣相不錯,還有蟹子topping,油炸鬼仲係好脆,餡料豐富!芋絲餅表面脆脆的,煎得也不油脷。
芋絲餅表面脆脆的,煎得也不油脷。
2016-10-20 2082 浏览
同友人放假去飲茶,當早午餐一齊食,點了:燒腩仔:外皮燒得好香脆,無豬既臭味。金錢肚:我的最愛,豬肚炆得好淋,入晒味,好野味。有幾舊蘿蔔墊底。粉果:外皮好煙un,餡料好夠味,又好足料。
同友人放假去飲茶,當早午餐一齊食,
點了:
燒腩仔:外皮燒得好香脆,無豬既臭味。
金錢肚:我的最愛,豬肚炆得好淋,入晒味,
好野味。有幾舊蘿蔔墊底。
粉果:外皮好煙un,餡料好夠味,又好足料。
2016-10-16