中環有一間麵店,名叫瘋狂小面,係屬於四川當地著名嘅餐廳,今次同朋友到訪,大家都點咗套餐,試下川式風味。$87就可以食正宗重慶小麵配飲品,如果點ABCD套餐都只係$109就有齊小食同甜品,中環黎講性價比幾高瘋狂豌雜麵套餐 $109叫咗一款豌豆麵套餐,瘋狂豌雜麵叫咗bb麻、bb辣。豌雜麵係餐廳推介,內包含豌豆同埋雜醬、再加埋薑蔥蒜配搭真係好夾,麵條係用新鮮水麵,煙韌彈牙,好掛汁,口感豐富。飲品叫咗羅漢果冬瓜茶,小食蒜泥青瓜,甜品成都老冰粉,口感有啲似啫哩,配料有酒槽、花生、提子乾。瘋狂大排面套餐 $118另一個套餐叫咗瘋狂大排面,揀咗紅湯小辣、bb麻,大排面其實係排骨嚟嘅,煮得都幾入味,骨肉好容易就分離,紅湯味道濃郁,用上四川鹵水加埋四川香料,係經典川式風味。同樣叫咗個羅漢果冬瓜茶,小食就揀咗高湯蒸蛋+$20,口感滑溜;甜品紅棗銀耳湯有銀耳、紅棗、杞子,冰涼輕盈

瘋狂豌雜麵套餐 $109

瘋狂大排面套餐 $118
  • 成都老冰粉
  • 紅棗銀耳湯
  • 高湯蒸蛋
  • 瘋狂豌雜麵套餐
  • 蒜泥青瓜
2024-12-09 2204 浏览
琴晚同男朋友去咗人氣爆燈嘅瘋狂小面🌶️🍜,食吓佢哋嘅招牌重慶小麵!餐廳裝修幾有中國風,環境都幾寬敞舒適,坐得幾舒服😌。我哋叫咗兩個A+B+C套餐,包麵、嘢飲同小食,抵食之選!🤩🌶️🍜瘋狂肥腸麵 肥腸麵一上枱,香噴噴嘅麻辣味撲鼻而來!🤤啲肥腸處理得非常乾淨,一啲都唔油膩,而且炆得非常軟腍入味,入口即化!😋 個湯底又香又辣,辣得過癮!🌶️🔥 我食到不停飆汗💦但係真係忍唔住要食晒成碗!😭 呢個肥腸麵絕對係全晚嘅MVP!🏆🫘🍜瘋狂豌雜麵 男朋友就揀咗豌雜麵,佢話呢個係佢嘅comfort food😂豌豆🫘同雜醬嘅配搭真係好夾,口感好豐富,豌豆軟糯,雜醬香甜,麵條又夠彈牙!👍 🥚高湯蒸蛋食完咁多辣嘢,梗係要食返啲清淡嘅嘢中和一下!💦呢個高湯蒸蛋滑嘟嘟,入口即溶,高湯味好香濃,食完辣嘢食返啖蒸蛋,真係好舒服!😌🐷紅油耳片紅油耳片都好掂!💕耳片爽脆,紅油辣得嚟好惹味,送麵一流!👍🏿👍🏿👍🏿🍹烏梅汁酸酸甜甜咁,解辣一流!🧊 我哋叫咗兩杯,一人一杯,啱啱好!💕瘋狂小面嘅食物質素真係好高,價錢又合理,環境又舒適,服務態度又好!下次一定會再嚟encore!🥳 推薦俾所有鍾意食辣嘅朋友仔!🌶️🔥

🌶️🍜瘋狂肥腸麵

肥腸麵一上枱,香噴噴嘅麻辣味撲鼻而來!🤤
個湯底又香又辣,辣得過癮!🌶️🔥 我食到不停飆汗💦

🫘🍜瘋狂豌雜麵

🥚高湯蒸蛋

食完咁多辣嘢,梗係要食返啲清淡嘅嘢中和一下!💦

🐷紅油耳片

紅油耳片都好掂!💕
耳片爽脆,紅油辣得嚟好惹味,送麵一流!👍🏿👍🏿👍🏿

🍹烏梅汁

酸酸甜甜咁,解辣一流!🧊
我哋叫咗兩杯,一人一杯,啱啱好!

2024-12-05
2024-12-05 356 浏览
今日過黎中環dinner,想食辣野就黎試下瘋狂小面😝我叫左兩個set🤩蕃茄牛肉牛舌麵:碗麵賣相好靚😻蕃茄湯底好濃郁🍅 佢既麵條係自家製,好掛湯!牛肉係牛展,好入味😻瘋狂牛肉豬肚麵:我揀左小辣小麻,個湯好好味😻呢個牛肉同番茄湯個個係唔同,係類似牛腩,炆到好冧🤩泡椒鳳爪:呢個小食係套餐包左,鳳爪好有咬好😻泡椒味好足!好開胃😋涼拌雲耳:好爽口,辣辣地好正😝成都老冰粉:食落好爽,唔會太甜😻中和番個辣味🤩

涼拌雲耳:好爽口,辣辣地好正😝

成都老冰粉:食落好爽,唔會太甜😻中和番個辣味🤩
2024-12-02 494 浏览
🍱餐廳:瘋狂小面 (佳德商業大廈) (中環)🍽️類別:中菜💯回頭率:7.5/10 .▪️ 瘋狂牛肉麵套餐 $120
牛肉麵以微辣的紅湯為湯底,香辣中帶有一絲麻辣,調味恰到好處。麵條的分量也非常充足,牛肉則是肥瘦相間,充分吸收了湯汁的精華。配菜方面選用了棒棒雞,以雞絲的方式呈現,酸辣度不錯,與拌麵挺搭配。🍑推薦指數: ★★★★★★ ▪️瘋狂豌雜麵套餐 $120
就中式乾拌麵而言,味道相對較重。配料亦挺豐富,包括豌豆蓉、肉醬、花生和榨菜,每一口麵條都沾滿了香濃的調味料。搭配的夫妻肺片更是與麵條相得益彰,味道非常和諧。🍑推薦指數: ★★★★★☆😍整體評分 味道:🌟🌟🌟🌟性價比:🌟🌟🌟🌟環境:🌟🌟🌟🌟服務態度:🌟🌟🌟🌟
🍱餐廳:瘋狂小面 (佳德商業大廈) (中環)
🍽️類別:中菜

性價比:🌟🌟🌟🌟
環境:🌟🌟🌟🌟
服務態度:🌟🌟🌟🌟
瘋狂牛肉麵套餐
酸辣粉套餐酸辣粉辣度可以選擇,BB辣比較易入口,食落帶啲麻麻地辣辣地,圓薯粉煙韌Q彈同時索晒湯汁嘅惹味小食揀一涼拌木耳,脆口清爽,味道都辣辣地好開胃烏梅汁常溫飲落酸酸甜甜,解膩又清新最後甜品成都老冰粉,冰涼滑溜,配料有酒糟、花生同提子乾,食完正好解辣瘋狂牛肉面揀左白湯底,湯頭唔辣而清甜濃郁,牛肉軟腍入味,加上麵條軟硬適中有彈性,係高水準嘅麵條泡椒鳳爪酸辣惹味,幾過癮羅漢果冬瓜茶潤喉甜甜地,啱晒而家乾燥嘅天氣最後朋友都揀左成都老冰粉做甜品,甜香冰爽📌瘋狂小面 (佳德商業大廈) (中環)地址:中環士丹利街66-72號佳德商業大廈1樓🐵推介🍌🍌🍌🍌🍌(5🍌為滿分)#foodie #美食 #外食 #知己相聚 #foodielife #foodiehk #hkfood #hkfoodlover #foodinhk #igfoodies #香港 #好去處 #吃貨 #吃貨人生 #香港美食指南 #相機食先 #香港旅行 #香港餐廳 #香港生活 #foodblogger #foodiegram #hongkong #瘋狂小面 #酸辣粉 #薯粉 #冰粉 #牛肉面 #泡椒鳳爪 #中環
酸辣粉套餐
小食揀一涼拌木耳,脆口清爽,味道都辣辣地好開胃
烏梅汁常溫飲落酸酸甜甜,解膩又清新

泡椒鳳爪酸辣惹味,幾過癮
羅漢果冬瓜茶潤喉甜甜地,啱晒而家乾燥嘅天氣
最後朋友都揀左成都老冰粉做甜品,甜香冰爽

📌瘋狂小面 (佳德商業大廈) (中環)
地址:中環士丹利街66-72號佳德商業大廈1樓

🐵推介🍌🍌🍌🍌🍌(5🍌為滿分)

2024-11-18 467 浏览
放假嚟中環街市睇嘢,順便再嚟食我最愛嘅川味麵店--瘋狂小面😋今次試咗佢哋嘅擔擔麵,感覺正宗同四川食過嘅一樣味道。🌟四川擔擔麵四川擔擔麵味道香辣,麵條滑順,搭配香濃的花生醬和辣油,有別於香港一般嘅擔擔麵,呢碗擔擔麵係用咗正宗四川成都做法,係用乾撈形式,所以特別香。擔擔麵的辣味適中,香氣撲鼻,讓人食得過癮,十分開胃,而且加咗適量嘅花生醬,所以香味非常之好。🌟四川紅湯大排面 (+牛舌)湯底濃郁,帶有濃烈的香料味。大排肉質鮮嫩,牛舌更添一份滑口,湯底辣味更加係非常有層次,先有少少辣椒嘅香味,跟住再有少少花椒嘅麻味✅🌟泡椒鳳爪鳳爪的口感爽滑,泡椒的香辣味道十分突出。作為開胃菜,十分過癮刺激,鍾意食辣嘅朋友一定要加呢個小食!

🌟四川擔擔麵

🌟四川紅湯大排面 (+牛舌)

🌟泡椒鳳爪

2024-11-09
  • 泡椒鳳爪
  • 瘋狂擔擔麵
  • 瘋狂大排麵
餐廳:瘋狂小面地點:中環士丹利街樓上餐館菜式:川菜餐牌:主打小麵(即係傳統重慶小麵),餐牌基本上就係三款組合既麵餐,麵+飲品 $87麵+飲品+小吃/甜品 $98麵+飲品+小吃+甜品 $109另設加一。飲品同小吃都可以加錢升級。另外可以再加料。麵可以揀乾撈麵或者湯麵,同埋麻度同辣度。自己剔紙落單。瘋狂擔擔面 瘋狂擔擔面用新鮮水麵,餐牌寫明非油炸或掛麵,又真係食得出,好健康。d麵都唔會話太軟身或一pat pat,分量足,加有足量肉醬,好惹味。我叫左BB辣同BB麻,肉醬辣度剛剛好,只係微微麻辣,撈埋青瓜絲,蔥花,脆花生,仲有兩條菜心苗,口感味道都唔錯。番茄牛肉麵 首先飲啖番茄湯,湯底超正,帶有天然番茄甜味,食到番茄肉。番茄配蔥花同香茜好夾!另有5塊超薄切牛肉,非常重滷水味,配番茄湯剛好!仲有兩條菜心苗。我另外加左款料。大排 加$21 另加一呢個價錢有3件大排,整得頗淋,軟骨完全可以食,都有唔少肉食,非常重滷水味。熱羅漢果冬瓜茶,烏梅汁 (跟餐) 唔洗加錢飲品有4款,烏梅汁好酸吓。熱羅漢果冬瓜茶主要係羅漢果味,唔過甜。總括而言,呢度d麵都唔錯,上菜快速,地點方便。
餐廳:瘋狂小面
地點:中環士丹利街樓上餐館
菜式:川菜
麵+飲品 $87
麵+飲品+小吃/甜品 $98
麵+飲品+小吃+甜品 $109
另設加一。

番茄牛肉麵
我另外加左款料。
大排 加$21 另加一
熱羅漢果冬瓜茶,烏梅汁
熱羅漢果冬瓜茶,烏梅汁 (跟餐)
總括而言,呢度d麵都唔錯,上菜快速,地點方便。
2024-11-15
2024-11-12 401 浏览
簡簡單單一個下午茶也不錯🔸 瘋狂豌豆麵辣度和麻度都相當到位😻果然名不虛傳愛食辣的朋友一定會很滿足👍🏻👍🏻瘋狂豌豆麵的豌豆好新鮮飽滿醬汁濃郁入味配菜點咗牛舌牛舌的口感軟嫩與重口味的麵形成絕妙嘅搭配食材質素都相當不錯牛舌處理得非常細緻口感軟嫩多汁,沒有任何腥味至於烏梅汁和紅棗銀耳湯的甜度適中飲起來清爽解膩鐘水餃的皮薄餡多也相當好食🥤 飲品方面烏梅汁嘅酸甜正好中和咗麻辣嘅刺激解膩效果一流💕
簡簡單單一個下午茶也不錯

牛舌的口感軟嫩
與重口味的麵形成絕妙嘅搭配
食材質素都相當不錯

牛舌處理得非常細緻
口感軟嫩多汁,沒有任何腥味

至於烏梅汁和紅棗銀耳湯的甜度適中
飲起來清爽解膩

鐘水餃的皮薄餡多
也相當好食

🥤 飲品方面
烏梅汁嘅酸甜正好中和咗麻辣嘅刺激
解膩效果一流💕
2024-11-04
行過中環想食辣,即刻諗起瘋狂小麵🍜中式裝修環境舒服,得獎重慶小麵麵店,由唔同調料炮製出嚟既湯麵,當然都有拌麵揀,仲有地道小食,口水已流😆瘋狂肥腸麵,紅湯,少辣加麻,上枱好大碗好紅😍唔算好辣但真係好麻,個湯麻得好正,⼀啲都唔油,好正👍🏻肥腸其實去左肥,唔會好膩,吸晒啲湯好爽好好味😋食麵!麵條彈牙有蛋味,同啲湯好夾,食到⼀半直情想加麵🥹高湯蒸蛋,每日限量既小食,中式版茶碗蒸,「飯碗蒸」🤣好多好惹味肉碎係面,個蛋滑到⼀個點😳真係有高湯,又滑又好味,加埋肉碎食仲正👍🏻超正既小食🤗整枝大啤,風味上升👻湯同麵絶對NO.1🤞🏻麵係我最愛💕必定返啅,好正既重慶小面之一,仲愈來愈多啤酒仲要價錢貼地😎🍻啤住食辣爽

瘋狂肥腸麵

瘋狂小麵
紅湯
肥腸
2024-10-29 407 浏览
今次黎食中環嘅名物瘋狂小麵🍜鐘意食辣嘅朋友千祈唔好錯過!我同朋友都點左套餐 一次過食埋甜品.🌟涼拌木耳/泡椒鳳爪首先食個小食前菜涼拌木耳辣味十足 口感爽脆🌶️而泡椒鳳爪都好易食 非常開胃.🌟瘋狂牛肉面麵類可以揀唔同辣度同麻度我點左小麻小辣 對我鐘意食辣但又唔食得好辣嘅人黎講啱啱好!🤤麵嘅口感好好又掛湯 而且牛肉亦都好軟腍🍜.🌟瘋狂大排面朋友個碗就改左個餸做排骨 一樣好入味最好就係肉唔痴骨 好易食到🍖好欣賞佢個湯底 味道濃郁 係經典四川風味.🌟成都老冰粉/紅棗銀耳湯食完重口味嘅麵都想食下甜品潤一潤冰粉係四川嘅特色甜品🥣口感好似啫喱 配料仲有酒糟、花生、提子乾等等至於紅棗銀耳湯有大大粒紅棗 非常滋潤.🌟烏梅汁/熱檸茶飲品方面烏梅汁同熱檸茶都好解膩☕️.店鋪係樓上鋪 但係好易搵 行一層樓梯或者搭搭𨋢就到木系裝修好有中華特色🐲
今次黎食中環嘅名物瘋狂小麵🍜
鐘意食辣嘅朋友千祈唔好錯過!
我同朋友都點左套餐 一次過食埋甜品

好欣賞佢個湯底 味道濃郁 係經典四川風味
🌟成都老冰粉/紅棗銀耳湯

食完重口味嘅麵都想食下甜品潤一潤
冰粉係四川嘅特色甜品🥣

口感好似啫喱 配料仲有酒糟、花生、提子乾等等

至於紅棗銀耳湯有大大粒紅棗 非常滋潤
🌟烏梅汁/熱檸茶

飲品方面烏梅汁同熱檸茶都好解膩☕️
店鋪係樓上鋪 但係好易搵 行一層樓梯或者搭搭𨋢就到
木系裝修好有中華特色🐲
2024-10-23 2320 浏览
餐廳入口不太起眼,係佳德商業大廈一樓,但就內藏美食😍主打重慶小麵。餐廳設計有滿滿的中國元素,紅色為主,好有特色。係中環地段最平$87就可以食正宗重慶小麵配飲品👍🏻ABCD套餐$109就有齊小食同甜品,性價比幾高。🍜瘋狂豌雜麵(加牛肉)第一次食傳統重慶小麵,碗豆煮到軟腍,另外肉醬加入各種醬料,辣而不燥,好惹味。麵條係用新鮮水麵,煙韌彈牙,好掛汁👍🏻紅燒牛肉切成一口一粒,香軟味濃,帶有小小筋腱,口感十足😋🍜瘋狂大排麵排骨用滷水同四川香料煮到軟腍,所以肉厚但入口鬆軟😋吾好以為重慶風一定要食辣,白湯湯底超有驚喜!係超濃郁豬骨湯底加上小小四川辣油,鮮味濃郁😍忍吾住成碗飲晒!🌟涼伴木耳木耳好爽脆,小辣惹味。🧊成都老冰粉食完熱野一定要食冰粉,加左紅糖,清甜透心涼☺️🥤金桔檸檬🥤熱檸茶🌟今晚滿受左滿滿的中國情懷,如果想一試傳統正宗重慶小麵,一定要黎呢度👍🏻

餐廳設計有滿滿的中國元素,紅色為主,好有特色。

🍜瘋狂豌雜麵(加牛肉)

🍜瘋狂大排麵

🌟涼伴木耳
木耳好爽脆,小辣惹味。

🧊成都老冰粉
食完熱野一定要食冰粉,加左紅糖,清甜透心涼☺️

🥤金桔檸檬
🥤熱檸茶

2024-10-22
  • 成都老冰粉
  • 瘋狂豌雜面
  • 瘋狂大排麵
2024-10-22 521 浏览
做完一日嘢放工之後已經好餓 同事就推介左係公司附近嘅瘋狂小面餐廳環境充滿中國風menu提供左唔同嘅配搭 任君選擇 我地唔係太肚餓 所以兩個都係叫左個A+B餐 都只係係$87已經包埋飲品 尤其係中環黎講 性價比好高!餐廳好貼心地除左提供左充滿四川特色嘅辣麵 仲有唔辣嘅選擇 我叫左番茄牛肉麵加煎蛋牛肉分量唔少 口感好軟腍 用新鮮番茄煮成嘅湯底味道鮮甜配埋燶邊煎蛋食落又香口又脆卜卜瘋狂豌雜麵 干撈麵味道濃郁 十分惹味 岩曬鍾意重口味嘅人 加左$15要牛肉 肉質厚身 值得一試

餐廳環境充滿中國風

配埋燶邊煎蛋食落又香口又脆卜卜

瘋狂豌雜麵

干撈麵味道濃郁 十分惹味 岩曬鍾意重口味嘅人
加左$15要牛肉 肉質厚身 值得一試
二訪呢間小麵館喺中環呢個黃金地段開左好耐,地點都算就腳上次食既重慶豌雜面,豆泥煮得夠化,和肉臊子拌起黎好掛麵,超好食,應該比較少人食過豌雜麵,喜歡拌麵既不容錯過我呢次食既牛肉麵都好食牛肉有五舊,好酥軟,湯底係滷香味加辣味我還喜歡佢地既麵條,細麵但有咬口,好食的佢套餐可以有三種唔同組合,最豐富的abcd套餐,可以選一碗麵,一樣小食+飲品+甜品今次就order左雞腳同青瓜甜品黎碗冰粉,好好咁解辣所有野都喺水準線上,突然想吃重慶小面或者豌雜面的話,推薦呢間
二訪呢間小麵館
喺中環呢個黃金地段開左好耐,地點都算就腳

我呢次食既牛肉麵都好食
牛肉有五舊,好酥軟,湯底係滷香味加辣味

我還喜歡佢地既麵條,細麵但有咬口,好食的

今次就order左雞腳同青瓜

甜品黎碗冰粉,好好咁解辣

2024-10-14 380 浏览
好唔起眼的樓上店中午約左個中環番工既外國朋友佢介紹呢間上到去都幾大間價錢算唔錯 特別係中環By request可以叫店員拎English menu啲面口感幾唔錯下次可再encore
好唔起眼的樓上店
蕃茄牛肉麵
2024-10-08
蕃茄牛肉麵
2024-10-09 2102 浏览
今日喺中環做完野放工見到有間川菜餐廳叫瘋狂小面餐廳名字幾得意望下menu 又幾啱食川菜出名多䓤多辣🌶️🌿啱晒夏天熱辣辣嘅天氣🔥就入去試吓啦餐廳menu 有幾個optionA B C D 四個選項由主食配菜飲品甜品都有得揀食幾多自己話事,豐儉由人✨酸辣粉 加牛肉 (+$15)🍜要加麻上菜就見到碗麵好大碗仲有好多䓤🌿☘️麵條薯份,食落好有咬口麵條食落好淋唔硬,而且每條麵條都好分明🍜碗麵有好多葱,花生同埋清菜去配搭麵條上仲配以好多嘅肉碎🌿☘️🥜肉醉食落真係肉碎,唔會好似其他餐廳咁撈好多肥膏落去配埋酸酸辣辣嘅湯底🌶️食落感覺好清新跟menu 介紹嘅一樣酸辣粉配以花椒嘅麻,紅油嘅辣,保寧醋嘅酸食落就好正宗嘅酸辣粉味道我食個碗係正常辣🌶️🔥食落會有少少辣加麻嘅味道,易入口的食得辣嘅不妨考慮加辣碗麵好大碗,碗底亦好深食極都仲有😂加咗嘅牛肉有三件🐮🍖咬落好淋,應該係炆咗好耐而且係典型半肉半筋嘅牛腱食嘅時候仲品嘗到陣陣牛油香,好高質✨烏梅汁 加冰 (+$3)🧊🥛飲烏梅汁真係要加冰冰凍又酸酸甜甜嘅烏梅汁飲落感覺清新又解渴中環食咩都貴呢個價錢食到正宗高質嘅川菜👍🏻性價比高
今日喺中環做完野放工
就入去試吓啦

餐廳menu 有幾個option
A B C D 四個選項
由主食配菜飲品甜品都有得揀
食幾多自己話事,豐儉由人

✨酸辣粉 加牛肉 (+$15)🍜
要加麻
上菜就見到碗麵好大碗
仲有好多䓤🌿☘️

麵條薯份,食落好有咬口
麵條食落好淋唔硬,而且每條麵條都好分明🍜
碗麵有好多葱,花生同埋清菜去配搭
麵條上仲配以好多嘅肉碎🌿☘️🥜
肉醉食落真係肉碎,唔會好似其他餐廳咁撈好多肥膏落去
配埋酸酸辣辣嘅湯底🌶️
食落感覺好清新
跟menu 介紹嘅一樣
酸辣粉配以花椒嘅麻,紅油嘅辣,保寧醋嘅酸
食落就好正宗嘅酸辣粉味道
我食個碗係正常辣🌶️🔥
食落會有少少辣加麻嘅味道,易入口的
食得辣嘅不妨考慮加辣
碗麵好大碗,碗底亦好深
食極都仲有😂

加咗嘅牛肉有三件🐮🍖
咬落好淋,應該係炆咗好耐
而且係典型半肉半筋嘅牛腱
食嘅時候仲品嘗到陣陣牛油香,好高質

✨烏梅汁 加冰 (+$3)🧊🥛
飲烏梅汁真係要加冰