2020-05-17 99 浏览
#黃店經濟圈 位於青衣既黃店西餐餐廳幾大 坐落好舒服價錢大眾化 食物質素幾👍🏻 逢星期一至五有每日特價只需$98,就可以品嘗一款主菜🌟我去既時候係星期三指定$98菜式- 香烤汁燒豬肋排 份量好大條 啱3-4人食個汁甜甜地好入味豬肋排幾多肉 啱晒食肉獸🤩忌廉汁青口意大利飯 $148忌廉汁 好香 偏向濟少少個飯加入左洋蔥+蘑菇 食落去都幾搭青口好新鮮 甜👍🏻餐配湯+蘋果汁雜菌蘑菇湯濃濃既茹味 好開胃熱朱古力$28特濃朱古力 偏甜
#黃店經濟圈

濃濃既茹味 好開胃

熱朱古力$28
特濃朱古力 偏甜
2020-05-17 56 浏览
#黃色經濟圈 位於青衣既黃店西餐餐廳幾大 坐落好舒服價錢大眾化 食物質素幾👍🏻逢星期一至五有每日特價只需$98,就可以品嘗一款主菜🌟我去既時候係星期三指定$98菜式- 香烤汁燒豬肋排 份量好大條 啱3-4人食個汁甜甜地好入味豬肋排幾多肉 啱晒食肉獸🤩忌廉汁青口意大利飯 $148忌廉汁 好香 偏向濟少少個飯加入左洋蔥+蘑菇 食落去都幾搭青口好新鮮 甜👍🏻餐配湯+蘋果汁雜菌蘑菇湯濃濃既茹味 好開胃熱朱古力$28特濃朱古力 偏甜
#黃色經濟圈

雜菌蘑菇湯
濃濃既茹味 好開胃

熱朱古力$28
特濃朱古力 偏甜
呢日屋企無煮飯,收工一於約男朋友係青衣附近食晚飯。食厭咗青衣城又貴又普通嘅連所餐廳,今日就嚟咗翠怡花園地鋪嘅一間西餐廳試試💕其實之前成日搭小巴經過見到個門面招牌幾靚都想試好耐架啦🤣呢度嘅價錢好親民,飯麵類1人餐最平$88已經有交易、扒類主菜$138up!今次我哋就簡咗2人餐,$368就已經包晒餐湯+沙律+小食+飯麵+主菜+甜品+飲品😍超級豐富呀!🔸餐湯、沙律餐湯係粟米忌廉湯,唔會太咸,飲完唔口渴,沙律好大碟,份量多到似主菜🤣🔸瑞士雞翼都幾入味,唔會煮得過老!🔸忌廉汁青口意大利飯幾大份,意大利飯煮得好軟熟仲夾雜住啲肉絲😋青口有6大隻!隻隻都好飽滿有水份!🔸澳洲肉眼牛扒叫咗5成熟,啱啱好!食落肉質鮮嫩有肉汁!薯菜都好正!啱啱炸起嘅薯角沾埋茄汁食真係無得輸👍🏻最後嚟埋2杯雪糕做飯後甜品!用咗個幾懷舊feel嘅雪糕杯裝住都幾有心思💕著重細節嘅人應該都會係呢個位加分!雪糕球底下仲有忌廉配搭!食落更加滿足🥳成餐飯又有前菜又有扒食又有甜品都係做緊呢個價,近近哋咁方便!下次都會再嚟試埋其他款式💕
呢日屋企無煮飯,收工一於約男朋友係青衣附近食晚飯。
其實之前成日搭小巴經過見到個門面招牌幾靚都想試好耐架啦🤣

🔸餐湯、沙律

🔸瑞士雞翼
都幾入味,唔會煮得過老!

🔸忌廉汁青口意大利飯

🔸澳洲肉眼牛扒

2020-05-13 73 浏览
青衣出左名無乜好野食咁樣反而令啲好餐廳更加凸出當下呢間算係比較唔錯嘅餐廳食物中上,環境不錯最重要係價錢親民黑松露手打闊條麵一咬落去啲麵度就知唔洗揾消委會彈牙而且吸左個忌廉汁無得頂黑松露夠濃港人至愛,必食之選炸魚薯條水準不錯飲啤酒必叫外酥內嫩熱辣辣bbq豬肋排醬汁滿滿地鋪滿條豬肋排而且份量多一班朋友都唔怕唔夠分醬汁除左好夾個豬肋排,仲好適合用黎點薯角食保證好食過牡丹樓個啲呢間餐廳係青衣黎講都算性價比最高之一
青衣出左名無乜好野食

bbq豬肋排

醬汁滿滿地鋪滿條豬肋排
而且份量多
一班朋友都唔怕唔夠分
醬汁除左好夾個豬肋排,仲好適合用黎點薯角食
保證好食過牡丹樓個啲

呢間餐廳係青衣黎講
都算性價比最高之一

2020-04-24
2020-05-10 84 浏览
Present在青衣翠怡已經開業了一段時間,今日約了朋友到來。由於是第一次到Present,看一看餐牌,餐類選擇頗多,飲品選擇也多種。在餐牌中發現有日式汁燒原條鰻魚飯,對於喜歡吃鰻魚的我,立即選擇了這個套餐。朋友選擇了忌廉汁帶子意大利飯。忌廉蘑菇湯:湯香濃幼滑,還可以喝到粒粒的蘑菇,有濃濃的蘑菇味,好喝。這個原條鰻魚飯真的好吸引,原條鰻魚燒得很香又肥美,配上日式燒汁、少量紫菜和芝麻,真是絕配,美味。忌廉汁帶子意大利飯:兩顆帶子很大,外面煎至微焦,也很鮮味;意大利飯,表面濕潤黏黏的,粒粒分明有咬口, 並吸收了忌廉汁,味道濃郁。

2020-05-08 55 浏览
今咩太陽勁哂,又熱又焗,入左青衣搵朋友食lunch, 黎到呢間西餐,太熱,叫左個沙律🥗就算三文魚凱撒沙律 62蚊呢個沙律都幾大碟,有兩大舊三文魚,菜好多,沙律醬撈得好’暈秦’,每塊菜都有沙律醬👍,但,個調味有啲重,食完有啲口渴,包埋嘅蘑菇湯亦都好濃郁得黎唔咸,總括來講,口味偏重,但我本身都鐘意重味少少嘅野,所以覺得唔錯

三文魚凱撒沙律 62蚊

2020-05-08 49 浏览
上星期在青衣附近下班,上網看看附近有什麼餐廳值得一試,留意到這一間西餐廳口碑不錯剛好在附近,於是便動身前往晚飯時間餐廳提供套餐,先看餐牌覺得價格正常,但當菜式上枱後才發覺份量超多性價比一流先看餐湯,好像不計成本的快要滿瀉,而且忌廉湯味道屬於水準之上,忌廉香味十足,蘑菇蓉極多餐前沙律同樣份量不少,配以黑醋味道醒胃香烤汁燒豬肋排,如圖所見份量極多,而且醬汁非常豐富,每一口都能想到酸酸甜甜燒烤醬的味道,而且豬扒肉汁保存得很好,加上半碟薯角同樣超多,堂堂男士亦不能全清這間餐廳的性價比的確一流,下次如果在青衣附近相信第一時間亦會想起這一間餐廳

餐前沙律同樣份量不少,配以黑醋味道醒胃

2020-05-07 60 浏览
[青衣]當下 Present .黑松路野菌闊條麵食剩指數:0/100呢個麵好驚喜應該係手工麵好彈牙好重蛋味佢既汁creamy得嚟唔會好膩松露味好香闊條麵沾到好多汁好爽.澳洲肉眼牛扒食剩指數:10/100牛扒是7成熟唔會太乾身肉味正常食落唔會好柴伴碟炸薯角好脆我點埋闊條麵剩低既醬都好夾.田園沙律+湯食剩指數:10/100 (太大碟)沙律係用黑醋汁菜都好新鮮酸酸地幾開胃不過太大碟兩人餐一人一碟好多~而湯就應該有加cream飲落幾香滑有蔬菜甜味既底.蜜糖雞翼食剩指數:10/100 小食可揀蜜糖/瑞士雞翼蜜糖雞翼外皮好脆入面好嫩滑蜜糖味都夠應該係即整一咬開出哂煙.最後係甜品雪糕球(牛奶/朱古力/ 抹茶)食剩指數:10/100佢好似新地咁有cream同朱古力醬不過我個人就覺得單球已經好正加朱古力醬反而甜左少少.總結呢個set 2湯+2沙律+1主菜+1飯/意粉+1小食+2甜品+2飲品都係3百幾性價比都幾高
[青衣]當下 Present
肉味正常食落唔會好柴
伴碟炸薯角好脆
我點埋闊條麵剩低既醬都好夾
田園沙律+湯
食剩指數:10/100 (太大碟)
沙律係用黑醋汁
菜都好新鮮
酸酸地幾開胃
不過太大碟
兩人餐一人一碟好多~
而湯就應該有加cream
蜜糖味都夠
應該係即整
一咬開出哂煙
最後係甜品
雪糕球(牛奶/朱古力/ 抹茶)
佢好似新地咁有cream同朱古力醬
不過我個人就覺得單球已經好正
加朱古力醬反而甜左少少
性價比都幾高
2020-05-02 121 浏览
環境寬躺舒適,能好好享受食晚餐😊-Dinner set :附送是日餐湯💕黑松露野菌手打闊條麵 $108💕澳洲肉眼牛扒 $188💕特濃朱古力$32 ✨另設加一-💕黑松露野菌手打闊條麵 ⭐️⭐️⭐️⭐️個人口味不太喜歡黑松露,但是這個黑松露能鋪滿整個闊條麵得黎,味道容易接受,每啖闊條麵都食得到黑松露的味道,不是說十分濃烈,但會滲出淡淡的黑松露味,加上芝士,成個層次提升了!手打闊條麵口感彈牙,比起意粉黑松露更配闊條麵!/💕 澳洲肉眼牛扒 ⭐️⭐️⭐️⭐️是配薯角的,薯角炸得金黃香脆,肉眼叫了七成熟,肉質鮮嫩,滿滿肉汁。/💕特濃朱古力⭐️⭐️⭐️⭐️最頂層吱左滿滿的cream,同加左好多朱古力醬,朱古力醬似xx勞的朱古力新地既朱古力醬,成杯真係好濃郁朱古力,係預期之中嘅味😋不過因為成杯都幾多冰,冰融左之後都小淡,可以因應自己口味叫正常或小冰。-環境:8/10服務:8/10好味指數:8/10回頭率:8/10
環境寬躺舒適,能好好享受食晚餐😊
Dinner set :附送是日餐湯
澳洲肉眼牛扒
特濃朱古力
2020-04-30
2020-04-24 112 浏览
近來都少了出外食飯但間唔中真是想出街食下飯🙈同家人找了一間住宅區內的西餐廳享受個豐富的晚餐🐷香烤汁燒豬肋骨 ($138)個份量真係嚇親左豬肋骨比平常多肉 咬落不乾身 反而咬落啖啖厚厚軟身的肉濃濃醬汁 甜甜咸咸的另外附上湯或沙律 同飲品👫二人套餐 ($368)份量都是偏大 二人套餐是三人份量這個套餐會有沙律 小食 湯 麵/飯 主菜 甜品 飲品 🥗田園沙律不是相中的得一碟 是兩碟😱沙律菜很新鮮 配了酸酸黑醋 很開胃🍲是日餐湯蘑菇忌廉湯 真材實料 見到蘑菇粒粒但我更喜歡質地更濃郁 杰身🍗蜜糖雞翼雞翼外皮炸得脆身 但不會很硬身上面佈滿甜甜蜜糖 外脆內嫩🍝黑松露野菌闊條麵闊條麵彈牙 隱隱約約食到蛋香味 濃濃忌廉汁 黑松露味不算很濃 🥘香草黃金燒春雞 春雞肉質嫩滑 配了濃濃燒汁還有我至愛的薯角 外脆可口 🍨甜品 雲尼拿雪糕 不是很甜個些☕️有機伯爵茶不是平常茶包沖的一杯杯 是沖成的一壺可以平衡食完濃濃口味的主食 整體環境舒適 有種悠閒的感覺份量偏大份 四個人食三人餐已經足夠食物質素高 性價比高
近來都少了出外食飯
但間唔中真是想出街食下飯🙈
同家人找了一間住宅區內的西餐廳
享受個豐富的晚餐

🐷香烤汁燒豬肋骨 ($138)
個份量真係嚇親左
豬肋骨比平常多肉
咬落不乾身 反而咬落啖啖厚厚軟身的肉
濃濃醬汁 甜甜咸咸的
另外附上湯或沙律 同飲品

👫二人套餐 ($368)
份量都是偏大 二人套餐是三人份量

整體環境舒適 有種悠閒的感覺
份量偏大份 四個人食三人餐已經足夠
食物質素高 性價比高
2020-04-23 97 浏览
沿住青衣海滂走呀走呀走 走到青衣碼頭 轉入工廠區 又嚟到PRESENT 環境寛敞舒適 重點係抵食 份量十足佢有個好得意既set HKD368👉🏽餐湯 沙律 飲品 甜品 各二👉🏽小食 飯麵 主菜 各一望落去似二人份 食落其實係三人份四個人叫左呢個set 再加多一人dinner set(包沙律或餐湯+飲品) 完全夠食▪️蘑菇湯湯中有粒粒蘑菇碎 質地較為稀身 有淡淡既磨菇香 重口味人士表示再濃啲就正▪️田園沙律完全無諗過係咁大碗 沙律菜新鮮爽口 無苦澀味 沙律用上黑醋調味 酸酸甜甜幾開胃 仲有我最鍾意嘅番茄仔▪️蜜糖雞翼雞翼嫩滑 邊邊位微脆 外面裹有蜜糖 甜度恰到好處▪️黑松露野菌手打闊條麵手打闊條麵偏扁身 入口幾彈牙 每一條麵都掛上醬汁 creamy得黎 黑松露味都幾突岀 醬汁唔算好杰身個種 所以食落唔會好膩 野菌份量都唔少 唔會炒得好乾▪️香草黃金燒春雞燒春雞即叫即製 耐心等候二十分鐘就有得食雖然雞皮唔算燒到好脆 但勝在雞肉嫩滑唔柴 點上旁邊好似KFC薯蓉既醬汁 味道都唔錯伴碟仲有爽口既脆肉瓜 番茄仔 蘆筍 薯角薯角實心足料 炸得岩岩好唔會過硬 食落又唔會好油膩▪️香烤汁燒豬肋排 $138 (din

佢有個好得意既set HKD368

香草黃金燒春雞

燒春雞即叫即製 耐心等候二十分鐘就有得食
伴碟仲有爽口既脆肉瓜 番茄仔 蘆筍 薯角
薯角實心足料 炸得岩岩好唔會過硬 食落又唔會好油膩

▪️香烤汁燒豬肋排 $138 (dinner set價錢)
香烤汁燒豬肋排

真係每一碟都份量十足 豬肋排比想像中大好多 保守估計切到至少十條
豬肋排佈滿甜甜鹹鹹既醬汁 肉同骨既比例幾好 唔會太少肉 又唔會好韌好柴
豬肋排底下佈滿同樣實心足料既薯角

▪️有機伯爵茶 +$19
有機伯爵茶

伯爵茶一整壺上 清香伯爵茶無加甜味 係消膩既好選擇

▪️甜品
甜品賣相唔錯 事實上就係一球Vanilla雪糕 加上朱古力醬同忌廉 簡單而好食 有雪糕做飯後甜品 好滿足

整體而言 食物份量十足 味道唔錯 性價比幾高
2020-04-22 88 浏览
去青衣搵男朋友就搵埋黃店食dinner,佢地每日都有唔同食物做98蚊特價架,星期二就係鹹豬手!前菜叫左個黑醋沙律,蔬菜好新鮮爽爽聲,職員推介黑松露野菌手打闊條麵,真係好好味,醬汁好creamy, 配搭埋蒜粒唔同種類既菇真係食到我地舔舔脷,portion啱啱好而且闊條麵好有實感咬落少少煙韌,黑松露味超香濃。鹹豬手搭配煙燻醬同芥末同酸椰菜,2種都好味,好中意佢鹹度恰好,豬手好多肉而且醃得夠入味,炸薯角好多件而且炸得幾脆,飲品點左杯青檸梳打好fresh好爽!
  • 黑松露野菌手打闊條麵
2020-04-19 60 浏览
青衣除左青衣城之外,其實都可以去附近嘅屋苑到揾下嘢食架,都有幾多選擇!沿住海濱一直行,就可以嚟到呢間Present架啦。呢間餐廳仲有其他分店,睇嚟質素都唔錯啦。香草黃金燒春雞一上碟就聞到好香啦,除左春雞之外,仲有大量薯角同蔬菜。春雞嘅外皮咬落香脆,內裏嘅肉質幾嫩架。配埋醬汁一齊食,好惹味。薯角都好香口呀,完全食唔停口。和風明太子意粉見佢係新推出嘅,就決定試下啦。明太子同紫菜嘅份量好足呀,紫菜仲好香添。意粉嘅醬汁一啲都唔漏,仲有唔少蘑菇增加口感!!

香草黃金燒春雞

和風明太子意粉
2020-04-09 83 浏览
很久沒到青衣海邊放鬆心情,晚上行軍過後,到了附近的一間西式餐廳用膳,已經是第二次來這間餐廳,今次跟朋友再來重遊夠地。由於不是十分飢餓的關係,只是點了餐廳推介的黑毛豬扒和黑松露闊條麵。黑毛豬扒的味道非常棒,不像其他餐廳的淡而無味。再加上秘製的醬汁,非常配搭。伴碟的薯角,亦炸得剛剛好。黑松露闊條麵的賣相非常漂亮,雖然黑松露味不是十分濃厚,但整體上醬汁和闊條麵的配搭非常好,闊條麵的硬度亦煮得不錯。餐湯是南瓜湯,黏稠度很好,味道不錯。最後加上青檸梳打,就完成了這一晚美好的晚餐。
2020-04-09 1856 浏览
近來多左來青衣行街,今晚和朋友撐枱腳去左依間食,小店比預期中好食。雖則小店地方細細但格局實際,有幾個闊落卡位坐得舒適,二人世界都幾正的。環境唔錯有啲電影浪漫感,食完傾得耐都無趕客,加了分,都係一個談心好地方。餐牌以西式菜為主,不過有日式鰻魚飯供應成件事有點奇,但鰻魚又真係幾好味所以不再深究。當晚套餐都有十款選擇,包了沙律或餐湯,飲品半價,價錢實惠不離地,食物美味CP值高,下次再見~南瓜洋蔥湯  (跟餐)湯味濃郁且幼滑,每啖都食到爽爽的洋蔥碎粒,實在有啲驚喜。田園沙律 (跟餐)沙律大碟蔬菜新鮮爽口,黑醋帶出酸甜馥郁,健康開胃的前菜,二人享用份量剛好。日式汁燒原條鰻魚飯 $138鰻魚原條上大大條望見好滿足,魚肉肥美肉嫩無碎骨,飯粒粒分明淋上燒汁美味,食到舔舔脷。炭烤智利黑毛豬排 $168豬排厚切份量唔少,肉質結實味道甘香,啖啖肉好有嚼口,配菜炸薯角亦不遜色,外皮脆脆好有薯味唔太油膩,好食呀。柚子茶(熱) $10普普通通的柚子蜜,沒有多大驚喜,只係無啦啦多了片檸檬。特濃朱古力(凍) $16朱古力甜度適中,好大篤cream滑滑口感,朱古力味濃,凍飲好好飲。

南瓜洋蔥湯  (跟餐)
湯味濃郁且幼滑,每啖都食到爽爽的洋蔥碎粒,實在有啲驚喜。
南瓜洋蔥湯

田園沙律 (跟餐)
田園沙律

日式汁燒原條鰻魚飯 $138
日式汁燒原條鰻魚飯

炭烤智利黑毛豬排 $168
炭烤智利黑毛豬排

柚子茶(熱) $10
普普通通的柚子蜜,沒有多大驚喜,只係無啦啦多了片檸檬。
柚子茶(熱)

特濃朱古力(凍) $16
特濃朱古力(凍)
2020-04-07
南瓜洋蔥湯
田園沙律
日式汁燒原條鰻魚飯
炭烤智利黑毛豬排
柚子茶(熱)
特濃朱古力(凍)
  • 特濃朱古力