2011-10-03
昨日同老公去開元朗, 顺便提早慶祝生日,見到店外好多人,于是就决定试下。 5:15pm, 仲要等15mins 先可入座。 第一,要排队登记,但登记完冇飛派,有D 人外賣, 有D 人刚到冇排队就想o甘登记, 一度引起混乱,之后先开始派飛。 第二,之后有个女人从店里走出来介绍特价食物,入去2mins出番来讲价钱改啦(of coz 改贵左) 第三,入座前,个女人仲不停问“你们睇o岩野食未?”我就觉得奇怪,点解唔可以入座后先咩? 第四,到坐低准备落order, 我们本来想order 串烧鸡软骨,个女人答“今日冇” o甘我们唯有再睇下,个女人居然 “嗨”一声,好似好唔耐烦。于是老公就点了 《三文鱼手圈》 & 《刺身拼盤》 第五:食物约3mins就到,此速度令我觉得你们一早就整好。 刚开始食第一件刺身, 有个侍应行过来问 “仲要唔要落单?” 我心想 “大佬,我o岩开始食就问我仲落唔落order ?”我即刻答 “唔驶啦”。 5:50pm , 埋单走!!!! NO NEXT TIME!!!!!!!!!!!!!
于是老公就点了 《三文鱼手圈》 & 《刺身拼盤》