2023-11-08 14 浏览
旺角煙廠街有一間裝修好靚嘅餐廳西式嘅煮食配上超多種類嘅甜品奶油南瓜濃湯非常濃厚,口感軟綿順滑,忌廉味香濃,咸淡適中,配左少少黑胡椒增加味道更加可口烤檸檬三文魚青醬青醬配上檸檬嘅清香~醬汁唔會過濃,整體好清爽,魚皮煎得十分香口,魚肉醃得好夠味白酒花蛤花蛤份量很足,白酒香氣撲鼻,配上蒜片及香草,咸咸香香的~滿好吃的焦糖布丁一見到就即刻食咗一啖連相都唔記得咗影😅 十分濃郁嘅奶油口感,滑嘟嘟,入口即溶,加埋微微帶苦嘅焦糖,做飯後甜品一流Tiramisu 窩夫窩夫外脆內鬆軟,配埋凍冰冰嘅雲呢拿雪糕同埋淡淡咖啡咪tiramisu 食得非常滿足
旺角煙廠街有一間裝修好靚嘅餐廳

焦糖布丁

Tiramisu 窩夫
2023-11-07
2023-11-01 17 浏览
這家西餐廳的情調浪漫,侍應服務殷勤,不收加一服務費。巴馬臣芝士油醋沙律配雞胸肉$128:份量大,巴馬臣芝士氣味香,味道濃烈,雞胸肉厚,口感不柴,蔬菜新鮮,杏仁和開心果均香口,醬汁帶甜味和醋味,很開胃。慢煮檸檬三文魚扁意粉$108:三文魚皮香脆,三文魚肉肥美,帶點咸味和輕微檸檬酸味,扁意粉軟硬適中。加$40升級為套餐,有湯、飲品及甜品:南瓜湯熱辣辣,味道清甜。熱檸檬茶味道正。跟餐指定甜品可作$20使用換購自選甜品,即只需支付68元便可享用自選甜品榴槤拿破侖:賣相美觀,拿破侖大大件,是以兩層糖酥皮夾一層吉士醬組成,吉士醬內添加了一些士多啤梨粒和藍莓,軟滑的吉士醬配上一咬即碎的糖酥皮,口感特別,還有榴槤蓉、軟忌廉和雪糕,滋味無窮。其他補充:惠顧$300可獲$50現金券供下次使用。
這家西餐廳的情調浪漫,侍應服務殷勤,不收加一服務費。

其他補充:惠顧$300可獲$50現金券供下次使用。
2023-10-29
2023-10-27 133 浏览
今日同女友晚餐,對面既甜牙牙食左好多次,呢間cafe 就第一次試,整體唔錯,可以翻撻。我哋叫咗蒜片安格斯牛柳粒同香煎檸檬三文魚套餐,套餐包括甜品、飲品、餐湯,仲叫左個榴槤鬆餅同餐酒。蒜片安格斯牛柳粒:4.2/5⭐️牛柳粒煎得剛好,鮮嫩多汁,配上蒜片更加提升了味道。牛肉本身帶有濃郁的香氣,入口滋味豐富,再連埋煎到金黃色既蒜片一齊食,好食,可一試。香煎檸檬三文魚套餐:4.3/5⭐️三文魚煎得恰到好處,外脆內嫩,魚肉保持了鮮美的口感。檸檬的香氣與魚肉的鮮味相互襯托,仲加埋side salad,夠哂light,沖淡食完牛柳粒既肥膩感。甜品榴槤鬆餅:4.4/5⭐️榴槤鬆餅口感鬆軟,香氣濃郁。榴槤的味道十分濃厚,喜歡榴槤的人一定會喜歡這款甜品。甜而不膩,是一道令人滿足的甜點。推介😋整體而言,Cookery Sweet Tooth Cafe的菜色口味不錯,質素不俗,特別個套餐,加$40就有餐湯、甜品、野飲,性價比高,可一試。另外,服務態度都幾好,個經理會主動介紹有咩推介,原本我哋散叫,係佢建議套餐平啲抵啲,唔錯👍🏼

蒜片安格斯牛柳粒:

4.4/5⭐️

2023-09-24
  • 甜品榴槤鬆餅
2023-10-21 10 浏览
餐廳環境優雅,座位舒適寬敞☺️😚😚係旺角行吓行吓見到呢間「甜甜牙煮意」西餐廳🧐以前淨係食過「甜甜牙」嘅糖水舖,估唔到開咗間西餐廳🧐🧐餐廳環境優雅,座位舒適寬敞☺️😊😊叫左個「白酒花蛤扁意粉」試下,花蛤鋪滿整碟意粉,滿足感滿滿💕💕💕貌相亦放得美美的💕💕💕
餐廳環境優雅,座位舒適寬敞☺️😚😚

♡ 高CP值西餐廳 |甜牙牙煮意 ♡-平時去開甜牙牙 都係去食甜品😆 @sweettooth_hk 今日就去咗對面嘅西餐廳,佢哋嘅食物質素都唔錯 😆👍真係諗唔到佢做西餐都咁出色👏🏻佢哋嘅意粉都可以自由選擇意粉種類客人可以根據自己嘅喜好變化👍- ♡ 蝦頭湯炒大蝦扁意粉 ♡ $112我特別推介蝦頭湯炒大蝦扁意粉。湯底鮮甜濃郁,蝦頭湯味道豐富,大蝦鮮嫩多汁,同扁意粉一齊炒,咬落去滑順爽口,味道香濃。-♡ 腩肉卡邦尼圓意粉 ♡ $82卡邦尼配圓意粉就最適合啦😆腩肉滑嫩多汁,淋上卡邦尼醬汁同圓意粉結合,口感豐富,味道香濃。-♡ 朱古力窩夫 ♡ $66窩夫蛋香軟綿,配上朱古力醬汁同雲呢拿雪糕配搭,朱古力味道濃郁香甜。-♡ Tiramisu鬆餅 ♡ $78Tiramisu鬆餅🥞 好正👍旁邊仲配上Tiramisu蛋糕🍰鬆餅香軟,配上Tiramisu醬汁同忌廉,味道濃郁香滑,好滿足。❥而家佢哋仲做緊優惠🤩凡惠顧甜牙牙煮意 滿300元,可取$50現金卷乙張,供下次使用。#⇢店鋪資料:甜牙牙煮意 (旺角)旺角煙廠街33B號朗廷軒地舖#♥︎ᵕ̈ Follow 我社交平台睇更多食評啦 ᵕ̈ ✨@conniew
♡ 高CP值西餐廳 |甜牙牙煮意 ♡

今日就去咗對面嘅西餐廳,
佢哋嘅食物質素都唔錯 😆👍
真係諗唔到佢做西餐都咁出色👏🏻
佢哋嘅意粉都可以自由選擇意粉種類
客人可以根據自己嘅喜好變化👍
♡ 蝦頭湯炒大蝦扁意粉 ♡ $112

我特別推介蝦頭湯炒大蝦扁意粉。
湯底鮮甜濃郁,蝦頭湯味道豐富,
大蝦鮮嫩多汁,同扁意粉一齊炒,
咬落去滑順爽口,味道香濃。
♡ 腩肉卡邦尼圓意粉 ♡ $82

卡邦尼配圓意粉就最適合啦😆
腩肉滑嫩多汁,
淋上卡邦尼醬汁同圓意粉結合,

口感豐富,味道香濃。
♡ 朱古力窩夫 ♡ $66

窩夫蛋香軟綿,

配上朱古力醬汁同雲呢拿雪糕配搭,
朱古力味道濃郁香甜。
♡ Tiramisu鬆餅 ♡ $78

Tiramisu鬆餅🥞 好正👍
旁邊仲配上Tiramisu蛋糕🍰
鬆餅香軟,配上Tiramisu醬汁同忌廉,
味道濃郁香滑,好滿足。

而家佢哋仲做緊優惠🤩
凡惠顧甜牙牙煮意 滿300元,
可取$50現金卷乙張,供下次使用。
⇢店鋪資料:
甜牙牙煮意 (旺角)
旺角煙廠街33B號朗廷軒地舖
♥︎ᵕ̈ Follow 我社交平台睇更多食評啦 ᵕ̈ ✨
@conniew_915
🔍尋找同區美食📍
➾ #礦泥黃X旺角
#hkig #hk #hkfoodie #hkgirl #foodie #hkfood #foodstagram #foodblogger #foodgasm #香港美食 #香港好去處 #香港小店 #相機食先 #手機食先#拍拖好去處
#香港美食地圖#香港美食指南
#甜牙牙煮意 #甜牙牙 #香港探店 #香港西餐 #香港好去處
  • 蝦頭湯炒大蝦扁意粉
  • 朱古力窩夫
  • Tiramisu鬆餅
2023-10-10 22 浏览
甜牙牙在學生時間經常吃,甜牙牙煮意倒是第一次!主打由前菜食到甜品,一次過滿足肚子的需求!點主菜可加錢Upgrade成套餐,有飲品、沙律或湯。西柚薄荷梳打新鮮的薄荷加上西柚糖醬,味道很清新!慢煮豬肝以慢煮的方式烹調豬肝,口感如鵝肝般絲絲綿滑!入口無腥,盡是香濃的豬肝味,豬肝愛好者定會喜歡!黑松露薯條薯條薯仔味道很香,香脆度適中,不會過硬,黑松露蛋黃醬好吃又順口!香烤雞中翼有炸雞翼與烤雞翼兩款口味,熱辣辣,入口鮮嫩多汁!漁人碼頭新鮮大蝦、花甲及八爪魚配上炒洋蔥及蒜片,配以parsley及黑胡椒調味鮮味十足又惹味!焦糖芒果窩夫窩夫很鬆軟,配上雲呢拿及芒果雪糕,冰火交融,完美句號!
甜牙牙在學生時間經常吃,甜牙牙煮意倒是第一次!
主打由前菜食到甜品,一次過滿足肚子的需求!
點主菜可加錢Upgrade成套餐,有飲品、沙律或湯。
西柚薄荷梳打
新鮮的薄荷加上西柚糖醬,味道很清新!

慢煮豬肝
以慢煮的方式烹調豬肝,口感如鵝肝般絲絲綿滑!
入口無腥,盡是香濃的豬肝味,豬肝愛好者定會喜歡!
黑松露薯條
香烤雞中翼
炸雞翼與烤雞翼兩款口味,熱辣辣,入口鮮嫩多汁!
漁人碼頭
鮮味十足又惹味!
焦糖芒果窩夫
窩夫很鬆軟,配上雲呢拿及芒果雪糕,冰火交融,完美句號!
2023-10-06 15 浏览
慶祝生日唔好俾佢停 🥳 今晚就黎到旺角呢間餐廳我都收藏咗一陣 趁住生日發板黎呢度食呢間有主食又有甜品 好吸引 唔使食完飯再搵第間甜品鋪 🤭 🔹️香烤雞中翼油醋沙律好有誠意 雞翼要小心辣口 咬開仲出緊煙 雞翼有3隻炸 炸得好脆 3隻焗 個汁微辣 🍗 雞翼控表示十分滿意❤🔹️鳳梨烤豬骨排好貼心已經切好 夠大份上菜前仲預埋手套同牙籤 ❤豬骨排爆汁  肉質嫩滑 啖啖肉配菜有 燒洋蔥 粟米 原個蒜頭 薄薄脆菇片 新薯仲入過焗爐 整體好豐富 😎🔹️白酒花蛤圓意粉花蛤好惹味 完全無沙 花蛤再配埋白酒蒜香橄欖油 好鮮甜經典配搭 簡單又好味🔹️腩肉卡邦尼扁意粉意粉timing拿揑得好好 食落好彈牙 卡邦尼嘅醬汁 調校得啱啱好 唔會過咸 又creamy 個汁做到可以掛喺意粉上面同煎香過既腩肉 幾夾✅2款意粉timing拿揑得好好✅有得自己揀唔同意粉 🔹️士多啤梨拿破崙 拿破崙薄脆夠哂脆口 配埋吉士醬 忌廉同埋士多啤梨雪糕口感豐富 又唔會太漏🔹️朱古力窩夫個窩夫好鬆軟 皮脆口 名正言順外脆內軟 另外仲有朱古力蛋糕 雪糕 好滿意嘅一餐生日飯值得再encore 大推✅Staff VERY FRIEND AND NICE ✅
慶祝生日唔好俾佢停 🥳 今晚就黎到旺角

值得再encore 大推

✅Staff VERY FRIEND AND NICE
✅會不停幫我哋換碟 食蛤同雞翼另外再比多隻骨碟我哋載骨
2023-09-30 13 浏览
🫶🏻旺角煙廠街附近除左有地攤果欄之外,其實臨近都有不少地鋪餐廳,中西日意樣樣俱全 😎 上次同朋友食過呢間甜品店,後來發現原來佢地唔止做甜品,連西餐都有涉獵,今次係附近做完野,再約埋朋友係到飯聚 🍻🍻🔹 蝦頭湯炒大蝦扁意粉無論係蝦定意粉都同樣蝦鮮味濃既一份菜式,湯汁清稀,扁意粉彈牙掛汁,配上些許香草,更添清新 🧚‍♀️.🔸 慢煮檸檬三文魚青醬意粉個人十分喜歡既一碟意粉 ♥️ 青醬獨特既味道清香輕盈,入口不會刺鼻,配搭厚實多肉既香煎三文魚,魚油香及青醬香氣互相糾纏,令人垂涎三尺 😋😋⭐️ 晚市主食加 $40 配有餐飲、湯/沙律、甜品布丁/酸奶。🔹 餐湯 - 忌廉甘旬湯忌廉味輕身,甘旬磨成蓉加入湯中,湯身偏稠,清甜好味。.🔸 跟餐甜品 - 焦糖布丁焦糖味及奶香味濃郁,整體偏甜,小巧一碟就剛好~.🔹 跟餐升級甜品 - 紫米龍珠酸奶一杯酸奶入面包含紫米、可可脆脆、龍珠、雜莓,每食一啖都有不同既感覺,可脆可軟,可甜可酸,口感及味道相對豐富,而酸奶不會太甜,健康之選 😎😎🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸 甜牙牙煮意 (旺角)📍旺角煙廠街33B號朗廷軒地舖⏰ 星期一至日: 15:00-00:00💸 全單 $ 350
🫶🏻

🔹 蝦頭湯炒大蝦扁意粉
🔸 慢煮檸檬三文魚青醬意粉

🔹 餐湯 - 忌廉甘旬湯
忌廉味輕身,甘旬磨成蓉加入湯中,湯身偏稠,清甜好味。
🔸 跟餐甜品 - 焦糖布丁
焦糖味及奶香味濃郁,整體偏甜,小巧一碟就剛好~
🔹 跟餐升級甜品 - 紫米龍珠酸奶

🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸

甜牙牙煮意 (旺角)
📍旺角煙廠街33B號朗廷軒地舖

⏰ 星期一至日: 15:00-00:00

💸 全單 $ 350 / 2 人

• 慢煮三文魚扁意粉
中秋節玩完燈籠緊係要埋甜品啦😍😍黎到旺角甜芽芽,點知老細話要等位!都預咗等架喇!但老細接住話對面Cookery 都係佢🤣🤣隔離有位叫我地過去,緊係即刻去啦!Cookery 係偏高級西餐裝修,好有氣氛,亦都可以食埋西餐,我唔知原身係咩餐廳,但而家既餐牌會有西餐前菜,主菜,意粉同甜品芒果綿綿冰 $76熱部辣黎食呢個真係好正!芒果粒粒唔酸偏甜,新鮮芒果配上凍冰冰既綿綿冰,每啖放落口都有唔同既層次!綿綿冰應該有用奶去打磨,所以質感好,夠消,入口即溶,沒有藥水味提拉米蘇 鬆餅 $76 等咗好耐,超過半小時先到!之前食咁多次甜芽芽都未試過等咁耐🫥🫥好嬲! 講返食物《提拉米蘇》好有酒味🌟係香既!入口即溶! 雪糕雲呢拿正正常常,但凍冰冰既雪糕配埋遲左勁耐但好熱上碟嘅鬆餅卡好好味🤣🤣所以真係唔太嬲得落!下次依然會幫襯!有機會黎呢到試下西餐,先再叫埋甜品先👍👍
中秋節玩完燈籠緊係要埋甜品啦😍😍
黎到旺角甜芽芽,點知老細話要等位!
都預咗等架喇!但老細接住話對面Cookery 都係佢🤣🤣

隔離有位叫我地過去,緊係即刻去啦!

芒果綿綿冰 $76

芒果綿綿冰

提拉米蘇 鬆餅 $76

所以真係唔太嬲得落!下次依然會幫襯!

提拉米蘇 鬆餅

有機會黎呢到試下西餐,先再叫埋甜品先👍👍
芒果綿綿冰
提拉米蘇 鬆餅
  • 提拉米蘇鬆餅
2023-09-27 85 浏览
同朋友約食飯, 但佢話佢公司老細請食下午茶, 唔係好餓所以我地搵左間專食甜品既甜牙牙煮意黎食入面既環境都幾新潮, 播既歌都幾好聽, 唔會太嘈, 幾岩傾計, 因為我就有D肚餓, 見到原來都有正餐食, 所以我地都叫埋黎食職員仲問我地要唔要佢推薦下食物? 另外又介紹正價飲品,第二杯有半價, 牛小排八五折,但要預先訂枱,如果在九時前埋單會有八五折。原來三時到七時都仲係下午茶時段,單點小食,會送一杯咖啡或茶,咁都幾抵WOR!白酒花蛤意粉-$96意粉可以揀圓, 偏, 長, 我地今次揀左圓, 白酒嘅香氣同花蛤嘅鮮甜, 完美咁融合喺意粉入面, 意粉彈牙,醬汁濃郁, 而花蛤完全冇沙, 夠鮮甜, 每一口都令人陶醉升級套餐-$40套餐係包埋湯, 飲品, 同埋叫甜品可以減$20, 都幾抵下, 今晚既湯係甘筍湯, 清甜爽口, 湯底滑順, 而且營養豐富得黎又好開胃蒜片乾辣椒意粉-$68D個炒得好有鑊氣, 辣香四溢, 蒜味濃厚, 今次我地揀偏意粉, 意粉彈牙爽滑, 辣度適中, 帶來刺激的口感焦糖芒果窩夫-$76窩夫酥脆香甜, 焦糖醬滋味濃郁, 配上新鮮芒果的香甜與果肉的口感, 再加埋芒果雪糕, 絕對是甜品愛好者的極
同朋友約食飯, 但佢話佢公司老細請食下午茶, 唔係好餓
所以我地搵左間專食甜品既甜牙牙煮意黎食

白酒花蛤意粉-$96

升級套餐-$40

蒜片乾辣椒意粉-$68

焦糖芒果窩夫-$76
窩夫酥脆香甜, 焦糖醬滋味濃郁, 配上新鮮芒果的香甜與果肉的口感, 再加埋芒果雪糕, 絕對是甜品愛好者的極致享受

榴槤鬆餅-$82
D個係榴槤控必叫的, 有鬆軟既鬆餅, 濃郁榴槤肉同埋雪糕, 一啖放晒入口度, 筆墨都好難形容到D個滿足感

總結, 主食同甜品都唔錯, 而且服務好好, 令人感覺好舒服, 一定會再黎下次試其他野
2023-09-26
💛喜出望外的甜品西餐廳💛朱古力高夫PARTY(香脆窩夫,忌廉、雪糕、朱古力脆、朱古力球同醬、杏仁曲奇碎) $128:(必食⁉️)窩夫香脆,配搭忌廉同雪糕好好食。朱古力脆同球增加咗口感同層次,杏仁曲奇碎帶出啲香脆嘅味道。整體而言,係一個令人滿足嘅甜品享受,所以材料配搭得幾好。水晶仙草芋圓杯(水晶、芋圓、仙草、脆珠、西米露) $52 :水晶清爽,芋圓彈牙,仙草口感滑順。脆珠同西米露增加咗層次同口感。味道唔錯,但有啲平淡。整體而言,係一個涼爽嘅甜品選擇。Remark: 俾人趕走,明明出面冇人,見到隔離啲主食好似幾出色,下次會想試埋。💰💰💰人均消費 ~$60-$100(Dessert)💰💰💰味道:💛💛💛💛🩶服務:💛💛🩶🩶🩶+0.5環境:💛💛💛🩶🩶性價比:💛💛💛💛🩶回頭指數:💛💛💛💛🩶加一服務 :❌📍地址:(旺角)旺角煙廠街33B號朗廷軒地舖
💛喜出望外的甜品西餐廳💛

📍地址:
(旺角)
旺角煙廠街33B號朗廷軒地舖
2023-09-27 59 浏览
一向都知道甜牙牙這 家主打甜品食店, 開業都好多年,有一班捧場客,自己亦都幫襯過好幾次。 最近發現原來在旺角開了一間有主食的甜牙牙煮意, 試下先: 蒜片乾辣椒扁意粉 看似簡簡單單,但魔鬼在細節, 部分大塊菇菌片烤得香脆, 加上一些香蒜片及微辣的乾椒, 製成一個一口 駁一口,口感與味道 兼備的香口惹味意粉。 烤豬骨排 有三大條豬骨排, 上面鋪滿非常惹味香辣 帶有甜酸的自家製醬料, 配合已經一咬即化的豬排肉及澎湃不斷湧出的肉香油脂, 互相配合出一個出色的 招牌菜式。Tiramisu窩夫絕對不可以不吃這裡甜品的, Tiramisu香滑 咖啡味濃, 配上的除了漿薄脆口的窩夫, 還有加上畫龍點睛的雲呢拿雪糕, 冰熱脆軟口感在嘴裏發揮得淋漓盡致, 滿足。最後配上一口清新醒 神的西柚湯力咖啡,refreshing!

蒜片乾辣椒扁意粉

烤豬骨排

Tiramisu窩夫

2023-09-17
2023-09-13 14 浏览
位於舊式露天街市果條街嘅一間餐廳,招牌只寫住"Cookery",差啲認唔到😂內裏裝修到好似一間Studio。Menu有大半屬於甜品類閒日晚市偏靜,訂枱查詢時就寫明9:00前埋單,9:30環離座+$30 轉套餐,可選沙律 / 湯 + 飲品+甜品餐沙律唔錯多配料,有果仁同提子乾,個汁偏鹹少少芒果柚子大蝦 $ 78蝦肉爽,芒果甜,柚子淡味,再加入甘筍粒,OK好食,不過冇乜汁醬將佢地混埋一齊,有少少怪雞。。。慢煮豬肝 $ 68呢個推薦!口感好滑似鵝肝,不過當然佢帶有筋位,但係加咗甜豉油令佢似滷水鵝肝咁煎檸檬三文魚 $ 78三文魚柳唔錯,淡淡嘅檸檬味,魚皮煎到好香脆伴沙律菜一流甜品係焦糖布甸,難以置信佢質地似法式Creme Brulee,但係可以脫到模,做到台灣雞蛋布丁樣,太強Creamy 香滑👍鬧市中嘅綠洲,環境靜局,傾計好地方,食物價錢唔貴,食完又可以食埋甜品,唔洗轉場

+$30 轉套餐,可選沙律 / 湯 + 飲品+甜品
餐沙律唔錯多配料,有果仁同提子乾,個汁偏鹹少少

芒果柚子大蝦 $ 78

慢煮豬肝 $ 68

煎檸檬三文魚 $ 78
三文魚柳唔錯,淡淡嘅檸檬味,魚皮煎到好香脆
伴沙律菜一流

Creamy 香滑👍

2023-09-05
2023-09-13 14 浏览
今晚我試了三道菜。1. 三文魚意粉:餐牌上的描述有些誇大,三文魚煎得太乾,完全沒有肉汁,意粉則偏硬。硬度本身不是問題,但汁水太稀,使意粉無法吸附汁液,不過汁水的味道還不錯。2. 蝦意粉:和前者相似,但汁水的味道稍遜色,沒有菜單上所描述的鮮味。3. 豬肋骨:配菜普通,蒜蓉太生,豬肋骨汁太酸,掩蓋了其他味道,肋骨本身質地如煲湯肉。服務方面:經常出錯,但態度有禮,希望以後能有所進步。總結:3/10。
今晚我試了三道菜。

服務方面:經常出錯,但態度有禮,希望以後能有所進步。

總結:3/10。
2023-09-10 30 浏览
肥婷中伏|📍甜牙牙煮意知道旺角知名甜品店甜牙牙喺原店斜對面開多間分店,本身都食過幾次🙈知道新店有榴槤拿破侖即刻專程喺屋企出發去食但實際體驗都幾令我失望💔♡榴槤拿破侖♡|💰$88其實甜品賣相都真係幾靚💓無可否認打卡真係好正,酥皮都算脆身但拿破侖入面嘅吉士醬係無榴槤味🏳️佢只係原味拿破侖😭食到心灰意冷嘅時候居然俾我食到入面有2粒仔士多啤梨餡…🫣🥺如果佢有少少榴槤肉喺拿破侖入面嘅話,起碼我個脆弱心靈都會得到一絲慰藉😢點解會係士多啤梨💔咁好啦,諗住叫得做榴槤拿破侖咁伴碟嘅cream/雪糕會關榴槤事啦🥹點都救得返個拿破侖🫡點知個cream係原味嘅😑雪糕係雲呢拿味嘅🤯原來$88嘅榴槤拿破侖唯一同榴槤有關係嘅只係講緊放喺拿破侖側邊嘅榴槤肉🫠仲要唔係突然香甜…cp值可以話極低🏳️都係食返窩夫系列比較好😌事後睇返餐牌見到原來拿破侖嘅材料係每天現烤酥皮,配上吉士醬,水果,香滑忌廉,清甜雪糕,馬來西亞榴槤肉,另有杏仁片和曲奇碎🏳️但真心無估到榴槤拿破侖吉士醬無榴槤味,清甜雪糕係雲呢拿味🥲
肥婷中伏|📍甜牙牙煮意
榴槤拿破侖