2019-04-08 260 浏览
叫得甜入心,就當然名不虛傳。同區亦有其他甜品店,但風格不同。當然,不但是甜品風格,吸引我慕名而來的其實是名氣。先看看餐牌吧下午茶是很有特式的,但要試功力就當然是試其他餐廳也有的甜品。這個焦糖布丁燒配網紋瓜,質素非常好,唯獨是份量少了一點。布甸燒是上面布甸下面是芝士蛋糕,無論是口感還是味道,都非常推薦。但是網紋瓜實在太少了。這個焦糖香蕉比利士窩夫,焦糖帶出香蕉的甜品,味道非常吸引。但都是份量少了一點。不知是否覺得太好味,所以感覺上份量少。
叫得甜入心,就當然名不虛傳。
同區亦有其他甜品店,但風格不同。
當然,不但是甜品風格,吸引我慕名而來的其實是名氣。
先看看餐牌吧

下午茶是很有特式的,但要試功力就當然是試其他餐廳也有的甜品
焦糖布甸燒配網紋瓜

這個焦糖布丁燒配網紋瓜,質素非常好,唯獨是份量少了一點。
但是網紋瓜實在太少了。
焦糖香蕉比利士窩夫

這個焦糖香蕉比利士窩夫,焦糖帶出香蕉的甜品,味道非常吸引。
但都是份量少了一點。
不知是否覺得太好味,所以感覺上份量少。
焦糖布甸燒配網紋瓜
焦糖香蕉比利士窩夫
2019-04-08 198 浏览
之前都曾經食過九龍灣既甜入心,一直都想再食,今日食完飯,好似差小小,係度搵有咩甜品好食呢?見到間甜入心,緊係去食啦.....來到甜入心, 店舖離地鐵站有點遠,但剛好客人不算多,地方寬敞坐得頗舒服,而店舖裝潢簡單,環境乾淨,地方都算大甜入心甜品種類不算多, 但勝在夠精<<椰皇子>>今日叫左個出浴椰皇子(熱既), 送上來時微溫暖暖的, 仲有少少出煙, 入面有椰汁,椰子水,仲有個主角,就係焦糖布丁啦,焦糖布丁入口暖滑, 而且不會太甜, 另外椰汁暖暖的,飲落都有一種飽暖的感覺,好味
之前都曾經食過九龍灣既甜入心,一直都想再食,
今日食完飯,好似差小小,係度搵有咩甜品好食呢?
見到間甜入心,緊係去食啦.....

甜入心甜品種類不算多, 但勝在夠精<<椰皇子>>

2019-03-26
2019-04-05 178 浏览
今日經過深水埗緊係要去試吓d甜品店,見到間小店叫甜入心,於是入去試吓。佢地d甜品名都幾特別,朋友叫咗龍顏大怒同紅丸風花雪,我就叫咗紫許有你,用紫薯做甜品比較特別,上面個紫薯球有好香嘅紫薯味,仲有芋圓同小丸子,煙煙韌韌加埋椰汁底,全部野都好配合!
2019-03-29 150 浏览
-🦄甜入心-桃寶燕窩椰皇鮮奶 Hkd55Rating🌕🌕🌕🌘🌑-到左月尾係時候要滋潤一下自己喇😛😛我真係超級中意食椰皇既甜品🥺💜於是見到呢個甜品就即刻落單慢慢嘆💦落左單大概等左5分鐘就送上來🥳🥳拎住食熱辣辣既感覺更加窩心😏😏面頭既桃膠同燕窩絕對唔誇張係真係有咁多架😳一啲都唔吝嗇😱大家可以睇下圖2圖3就見到有幾澎湃🤩所以感覺上55蚊咁足料都抵食既🤭然後燉奶係超級滑溜😵奶味都好重🍼而且佢唔會好甜😬只係好香醇既燉奶但唯一美中不足既地方就係椰子比較細🤧我個人好中意食埋啲椰子肉🤔🤔一定要刮得乾乾淨淨我先會心滿意足😶但因為佢太細個既關係😲所以冇咩椰子肉好食😅呢方面就失望左少少😞但整體來講都係唔錯既一個甜品來既😁😁-而我去到既時間係4:00-4:30到🕓店入面都冇咩人😎環境寧靜😉可以慢慢嘆🥰大家都可以簡呢啲下午茶時間去食返個甜品架🍨-
🦄甜入心

店入面都冇咩人😎環境寧靜😉可以慢慢嘆🥰
大家都可以簡呢啲下午茶時間去食返個甜品架🍨
2019-03-28
2019-03-27 90 浏览
和友人在深水埗吃完晚飯後,感覺仲有少少餓,於是就入到黎呢間甜入心吃飯後甜品。我們各點了一個戀上椰皇子$48同龍顏大怒$32。戀上椰皇子送上來時好熱辣辣,仲有少少出煙添。係枱前聞到好香濃椰子味,個底係椰汁蛋白燉奶,椰汁牛奶味十足。上面有有芋圓同湯圓,湯圓入面係黑芝麻饀,口感偏淋,不過自己偏向比較鐘意煙韌同有咬口D。龍顏大怒有龍眼、西米、QQ珠,仲有一球雲呢拿雪糕。龍眼清甜香口,西米、QQ珠,外加涼浸浸既雲呢拿雪糕,口感層次豐富。

我們各點了一個戀上椰皇子$48同龍顏大怒$32。

2019-03-25 67 浏览
星期天的兩點半下午茶時間,帶女女去食甜品開心下。呢隻豬仔中意食甜品多過正餐。週日的深水埗街道人頭湧湧,離地鐵站有點小距離的甜品,客人卻不算多,地方寬敞坐得頗舒服。為食女女話事,點了士多啤梨窩夫($58),加($9)便有多一杯特飲。窩夫水準高,新鮮出爐熱辣辣,卜卜脆,引得女女搶食。特飲冰藍香橙SODA,清涼的冰藍色,配上藍莓香橙鮮果,加幾片薄荷葉,清新解渴,無叫錯。這裡除甜品外,還提供熱食,一份才30多元,下次有機會可以再來試。特別要讚下店員姨姨好笑容,態度好親切,令整個用餐體驗加分。

窩夫水準高,新鮮出爐熱辣辣,卜卜脆,引得女女搶食。

特別要讚下店員姨姨好笑容,態度好親切,令整個用餐體驗加分。
2019-03-24
  • WAFFLE
甜品控又出動啦喂‼️🥳呢間高質甜品喺沙田排長龍 而家仲開到深水埗同九龍灣都有 隨時增肥都得🤣.#焦糖布甸椰皇子 $41#出浴椰皇子 $33👆🏻分量不變 冇咗個椰皇裝住 但價錢超值🤑正啊😳 超級香濃椰奶味 鋪着椰子果凍🥥 啱晒我超級鍾意食椰子🤤 椰奶唔會有假甜味焦糖布甸水準都好質👍🏻 唔會落太多焦糖過甜 搶咗椰汁既味道 滑脫脫嘅布甸配椰子果凍 必食‼️#戀上椰王子 $48新推出!呢款暖粒粒 冇凍食嘅個底係蛋白燉奶 牛奶味幾香加咗少少椰汁🤤上邊係芋圓、小丸子 同芝麻湯圓芋圓口感偏淋 冇乜芋頭紫薯味 有少少失望😢但個蛋白燉奶係正嘅🥰 食完仲可以刮厚厚既椰子肉🥥.由於有個椰皇裝住價錢貴少少 但都可以揀用碗裝住 分量係一樣‼️價錢就抵好多🥳 30幾蚊有交易🤑
甜品控又出動啦喂‼️🥳
滑脫脫嘅布甸配椰子果凍 必食‼️

#戀上椰王子 $48
新推出!呢款暖粒粒 冇凍食嘅
個底係蛋白燉奶 牛奶味幾香加咗少少椰汁🤤
上邊係芋圓、小丸子 同芝麻湯圓
芋圓口感偏淋 冇乜芋頭紫薯味 有少少失望😢
但個蛋白燉奶係正嘅🥰 食完仲可以刮厚厚既椰子肉🥥

由於有個椰皇裝住價錢貴少少
但都可以揀用碗裝住 分量係一樣‼️
價錢就抵好多🥳 30幾蚊有交易🤑
2019-03-17 169 浏览
<跟女朋友吃飯系列•三十>深水埗沒有很多事可以做,除了可以欣賞鴨寮街的風土人情外,也可以選擇不同甜品,絕對是一個平民區。在深水埗逛一逛,兜完再兜,很不容易才找到餐廳!很開心此店星期日會提早開門,以餵飽我女朋友的吃甜品之夢。一進去,我們接近包場,餐廳環境很好,很有文青感覺。甜品多得令人花多眼亂,餐牌上淋浪滿目的食品足以令我們挑選很久,有主食,主打椰汁甜品,更有下午餐。駐守餐廳的姨姨很好,在挑選甜品期間,一直給予我們意見。挑選了1)椰皇燉鮮奶湯丸 2)網紋瓜配粒粒吐司伴蜜瓜雪糕 3)焦糖芝士布甸燒配焦糖香蕉伴朱古力雪糕。1)先來了椰皇燉鮮奶湯丸,賣相吸引,西米露加上3粒湯丸,味道意外地夾。椰子燉的時間適中,甜甜的椰肉絕對可以給一個讚(可以把椰肉全部刮出來的)。2)後來了焦糖芝士布甸燒配焦糖香蕉伴朱古力雪糕。朱古力雪糕固然好吃,但香蕉也新鮮,味道不錯!反而我想著力介紹那個焦糖芝士布甸,那個焦糖芝士布甸,一啖焦糖布甸,一啖芝士蛋糕,十分好吃!3)最後來了網紋瓜配粒粒吐司伴蜜瓜雪糕 ,網紋瓜應該好吃,我女朋友把它全部吃光,粒粒吐司配上牛奶和楓糖,十分好吃,但稍為有點熱氣。最後值得
<跟女朋友吃飯系列•三十>

一進去,我們接近包場,餐廳環境很好,很有文青感覺。

,更有下午餐。
駐守餐廳的姨姨很好,在挑選甜品期間,一直給予我們意見。

椰皇燉鮮奶湯丸

焦糖芝士布甸燒配焦糖香蕉伴朱古力雪糕

網紋瓜配粒粒吐司伴蜜瓜雪糕

最後值得一讚是店員的服務態度,我不懂存放士多啤梨的方法而令士多啤梨四散,但姨姨很小心幫我們重新包裝,在此感謝姨姨的幫助。

我會給此店120分!除了因爲甜品出色外,也因為無得頂的服務態度!

希望女朋友快點好返!
2019-03-17
椰皇燉鮮奶湯丸
焦糖芝士布甸燒配焦糖香蕉伴朱古力雪糕
網紋瓜配粒粒吐司伴蜜瓜雪糕
2019-03-17 95 浏览
深水埗是一個男人的天堂,今天放工後,沒什麼特別活動於是前去深水埗逛一逛。周圍都看看後,時間已來到深夜時分,突然想吃一點甜點,路過這間甜入心的甜品店,看到門面的廣告非常吸引,於是點了招牌的椰皇系列。由於店舖面積非常少,因此作為單身的人選擇了外賣自私吃。招牌系列果然不錯,擁有非常濃郁的椰皇口感,而且價錢不算太貴,但略嫌份量有點小,因此性價比亦不算太高。餐廳位置不是十分方便,而且入夜後街道感覺十分黑暗,因此建議早一點到來品嚐。
外卖自取
🍮甜入心清新之選 招牌布甸椰皇子🥥🥥招牌布甸椰皇子$41原個椰皇入面有好香濃嘅椰汁好似加咗椰奶咁仲有一層自家製椰皇啫喱 令到成件事好fresh食落口感有點似大菜糕嘅爽口感覺再配埋面頭嘅焦糖布甸 好滑微甜 所有野一齊食係夾 唔會奇怪另外椰皇子仲可以跟其他topping幾推薦呢款甜品👍🏻.🥭丸丸不忙$37芒果西米露加小丸子同芋圓呢個就不太推介😣我同朋友都食到啲西米有啲雪到變咗冰芋圓都無咩味 雖然芒果都算甜 但西米變冰搞唔掂 大家去食椰皇子啦😂
🍮甜入心清新之選 招牌布甸椰皇子🥥

丸丸不忙
招牌布甸椰皇子
  • 焦糖布甸椰皇子
2019-03-12 97 浏览
呢間有唔小特式甜品, 幾吸引.叫左個鮮奶燉桃膠, 同埋一個燉鮮奶 (上面竟然有件布丁 )2樣野都幾好食, 唔會太甜. 不過座位又係細到一個點, 好唔方便.大約$100埋單, 平埋10%個價錢會合理D
呢間有唔小特式甜品, 幾吸引.

叫左個鮮奶燉桃膠, 同埋一個燉鮮奶 (上面竟然有件布丁

大約$100埋單, 平埋10%個價錢會合理D
2019-03-09 115 浏览
由於下午茶時間去,所以當時沒有人客,叫咗兩樣小食都要等30分鐘,所以趕時間嘅,就不要選擇這間了。講返食物質素,唔差嘅 !但亦沒有驚喜 , 甜品唔太甜 , 頂層雪糕裏面有雪的,但好香濃哈密瓜味,哈密瓜新鮮但太細件,最底嗰層是炸麵包。 仲有個肉丸(有4粒)、西多士餐。 雖然份量少但都算好食。 杯藍色的飲品,我完全飲唔出什麼味道。價錢來說算平宜的。食物就有80分。
2019-03-09 80 浏览
去深水埗買電話卡順便食埋下午茶🍧🍨閒日晏晝去唔算好多人餐廳入面仲有免費自助英式茶☕提供🥥榴蓮飄香出浴椰子皇 $43面頭有舊雪凍咗嘅榴蓮肉 榴蓮好香滑😋 透明粒粒唔係西米 咬落去硬硬地幾彈牙👅 再下面有一層椰皇布甸 最底係椰皇啫喱 啫喱入面有一塊塊嘅椰皇果肉🥥 好足料 口感好清涼豐富 另外俾多6️⃣蚊$49可以原個椰皇上 啫喱杯平少少但份量不變🤗🍡丸丸不忙 $34有芒果果肉 芋圓 小丸子同埋西米 芒果肉幾香甜 芋圓同小丸子好煙韌 份量都好足😉 撈埋一齊食口感層次好豐富
去深水埗買電話卡順便食埋下午茶🍧🍨

丸丸不忙

🍡丸丸不忙 $34
2018-12-17
2019-03-05 143 浏览
朋友介紹的甜品一直都想試叫左三款都是椰皇第一款是凍的上面是牛奶布丁🍮有芒果小丸子仲中間仲有一層杏汁椰漿冰沙底部是椰皇水啫喱 嘩........太好味!牛奶布丁香加上椰漿冰沙丸好味!不過杏汁不夠多杏仁味沒有感受到!第二款熱的湯圓粉圓椰皇燉奶湯圓是寧波湯圓好食不用講!燉奶又香又滑!🤤👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻第三桃膠椰皇燉奶味道一樣是好好!但桃膠沒有洗乾淨!內面有不小雜質!😅食的時候會比較麻辣!總結味道-好好好😂👍🏻👍🏻👍🏻環境-地放太細!坐得唔舒服價錢-這個質素不錯👍🏻
朋友介紹的甜品一直都想試
叫左三款都是椰皇
嘩........太好味!牛奶布丁香加上椰漿冰沙丸好味!
不過杏汁不夠多杏仁味沒有感受到!
第二款熱的湯圓粉圓椰皇燉奶
湯圓是寧波湯圓好食不用講!
燉奶又香又滑!🤤👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
第三桃膠椰皇燉奶
總結
味道-好好好😂👍🏻👍🏻👍🏻
環境-地放太細!坐得唔舒服
價錢-這個質素不錯👍🏻
  • 焦糖布甸椰皇子
2019-02-28 97 浏览
話說好耐都無食甜品,今日終於得閒去食翻餐甜品,所以就揀左呢間甜入心重口味呢個重口味有好多配料,好似雪米滋,芒果,仙草,仲有d椰汁冰🙈,但因為佢比較稀,有d似綿綿冰,幾好食。不過d芒果比較酸,整體不過不失。焦糖🍮椰皇子我同朋友一致認為呢個最好食!!!佢既焦糖布丁簡直一流😍😍,好滑好實,好香蛋味,係我哋食過最好食既🍮之一。布丁下面係椰子味既啫喱,好特別,第一次試,椰子味超重。不過我哋覺得呢個甜品比較適合凍食,因為我哋2個叫咗暖,感覺爭少少 ,應該凍食會更加正。

重口味

焦糖🍮椰皇子