2020-06-30
琴晚放工去左尖沙咀搵朋友食飯,我地去左龍門冰室;餐廳環境好大,由於系疫症期間,餐廳提供左口罩袋,消毒酒精等讓食客用。羅宋湯:味道酸酸甜甜,令我地更加開胃~鮮茄焗魚柳意粉:外觀上吾會焗到黑蚊蚊,當中有兩塊魚柳,外面脆口而入面滑口。由鮮茄來焗,味道甜中帶少少酸,令人愈食愈開胃;至於意粉,個人覺得份量偏少,但口感滑口又吾易斷。食物質素相當有改善,大家不仿一食!吉列魚柳拼脆雞翼(黑椒汁配薯菜):吉列魚柳相當大塊,朋友大讚;魚柳外面好脆口,雖然是吉列,但吾會覺得油膩,魚柳入面同樣滑口,配合黑椒汁令整體味道更加惹味又香口;另有脆雞翼,雞翼吾會好乾身。薯菜份量也很多,薯條即叫即炸,令溫度依然熱熱。乾炒牛河:份量幾大份,河粉滑口,夠晒穫氣!但個人認為牛河比較油膩點啊~而牛肉片吾鞋口,牛味香口。黑松露薯條:薯條即叫即炸,上枱時仲系熱辣辣的。而旁邊既黑松露幾香口。紅豆冰:紅豆冰既奶味較重,紅豆吾算好多。
羅宋湯:味道酸酸甜甜,令我地更加開胃~
紅豆冰:紅豆冰既奶味較重,紅豆吾算好多。