2019-08-31
🇹🇼 台灣人氣茶飲店「珍煮丹」以黑糖及珍珠為主打!黑糖可算近年台式茶飲店的熱賣主打,而珍珠一向都是台式飲料的最受歡迎食材!珍煮丹的珍珠在店內現煮,不會過硬或太軟,且口感 Q 軟及入味。.我是 oreo控 ,呢杯新品 奧利珍 好岩飲!層次極豐富!有oreo碎粒,芝士奶蓋,加埋一齊鹹鹹香香甜甜,好正!仲有原塊Oreo, 雖然oreo唔係咩珍品,但浸埋落呢個奧利珍絕對將味道升格,一👅一浸,絕對好味過浸牛奶食!(因為唔想整污糟手指,於是我就用飲管拮碎個oreo,諗住啜著食,點知好Fail,好難吸!好後悔呀! 要好努力幫我整到最碎最碎!).珍煮丹 在甜度、冰塊方面提供多種選擇👍🏻,於甜度上有正常、少糖、半糖、微糖、無糖共五種選擇,而於冰塊上更有正常、少冰、微冰、常溫、溫飲、熱飲共六種選擇,足以滿足不同顧客的喜好需要。但呢杯奧利珍就指定甜度,對oreo lover係完美甜度!