招聘中
$15,500-$21,500
$17,500-$25,000
$17,500-$25,000
月薪
更多好工 (6)
2021-06-23 126 浏览
/ /風沙蒜香雞肉排好足料大份,雞肉排好脆肉質嫩滑juicy,面層仲有炸蒜,令雞扒味道無咁單調香炒泰國香椒膏鳳尾蝦意粉食落唔會太辣帶甜,個sauce 似紅咖喱同冬蔭公嘅混合版🤣🤣,亦都食到泰式辣椒嘅香味,仲有少少creamy 添香草蒜茸牛油焗春雞春雞肉質嫩滑香口,雞胸都唔會太鞋口,配菜薯蓉亦都幾creamy😃 心太軟朱古力流心蛋糕好濃好滑嘅朱古力,但對我來講甜左啲但整體都好食,仲有Cream配搭手工啤酒—飲落酸酸地,係手工啤嘅味道環境方面都唔錯,夠整潔,裝修都幾有格調,都幾適合大家黎打卡,而且重點係幾就腳😆😆
/ /

風沙蒜香雞肉排
好足料大份,雞肉排好脆
肉質嫩滑juicy,面層仲有炸蒜,令雞扒味道無咁單調

香炒泰國香椒膏鳳尾蝦意粉

香草蒜茸牛油焗春雞

心太軟朱古力流心蛋糕
好濃好滑嘅朱古力,但對我來講甜左啲
但整體都好食,仲有Cream配搭

手工啤酒—飲落酸酸地,係手工啤嘅味道

2021-06-11
2021-06-23 113 浏览
累了一天要好好獎勵自己好多年前在深水埗吃過一次牧羊少年就留下好深刻的印象難得在港島都開了一間於是就二語不說立那進去進餐這間牧羊裝修十分高級很有格調但價錢卻不貴健康的晚餐要吃七年飽所以二人同行我們都沒有點太多食物只點了兩個小食、一個主食、一個甜品和兩杯飲品❤️金沙鹹蛋黃鳳尾蝦$98流行金沙鹹蛋一陣子無論魚皮、薯片都是鹹蛋黃味這個餐點也少不了有鹹蛋黃味!於是想試試🧡香煎黑椒蒜蓉日本帆立貝$88新鮮的帆立貝非常美味肉質新鮮絕不是雪藏冰味香煎令帆立貝帶出鮮味蒜蓉更是十分惹味💛法式黑糖薑汁梳乎里配雲尼拿雪糕$88這個要等30分鐘所以小食先來的但是等待是值得的因為梳乎厘真的做得出色梳乎厘很逢鬆很有空氣感一點都不厚實!黑糖帶出微甜不膩💚香煎紅𩶘魚柳配荷蘭汁$148這個同樣要等30分鐘魚柳肉質很嫩滑油香好濃魚肉又不會腥味荷蘭汁做得出色同魚肉很夾💙冰水果茶$46甜度剛剛好裡面有一片蘋果和一片橙增加色彩和點綴口感亦因而增加💜抹茶可可朱古力$52很有驚喜抹茶粉和朱古力粉各灑不手在忌廉上面抹茶和朱古力更是分了漸漸層色非常美麗但抹茶偏甜如果攪拌均勻就味道剛好📍 牧羊少年咖啡館 (Fashion Walk) (銅鑼
累了一天要好好獎勵自己

這間牧羊裝修十分高級很有格調
但價錢卻不貴
健康的晚餐要吃七年飽
所以二人同行我們都沒有點太多食物
只點了兩個小食、一個主食、一個甜品和兩杯飲品

❤️金沙鹹蛋黃鳳尾蝦$98
流行金沙鹹蛋一陣子
無論魚皮、薯片都是鹹蛋黃味
這個餐點也少不了有鹹蛋黃味!
於是想試試

抹茶和朱古力更是分了漸漸層色
非常美麗
但抹茶偏甜
如果攪拌均勻就味道剛好

📍 牧羊少年咖啡館 (Fashion Walk) (銅鑼灣)
2021-06-23 96 浏览
平時都係同老公去葵芳間牧羊人食野,佢都係同區難得高質又舒服既cafe。去到銅鑼灣又試一試質素有冇唔同先老公點左杯 「午夜」係紅菜頭+香蕉+藍莓既smoothies,我初初都怕個味會怪怪地,點知好creamy,味道好balance 超正而我就想補一補身,就點左杯 「薑燒黑糖拿鐵」佢面頭既薑蓉唔係講笑,足以令成杯latte都好濃薑味。飲完成晚個人暖粒粒「牛油果香芒烤雞沙律」 超大份雞唔會好乾 芒果又夠新鮮又健康 又飽肚「香煎紅𩶘魚柳配荷蘭汁」$148 估唔到會咁大份煎到皮脆,裡面剛剛好仍嫩滑薯蓉超好食 好creamy又有煙肉mix埋一齊

去到銅鑼灣又試一試質素有冇唔同先

老公點左杯 「午夜」
超正

而我就想補一補身,就點左杯 「薑燒黑糖拿鐵」

「牛油果香芒烤雞沙律」 超大份

雞唔會好乾
芒果又夠新鮮

又健康 又飽肚

「香煎紅𩶘魚柳配荷蘭汁」
$148 估唔到會咁大份
煎到皮脆,裡面剛剛好仍嫩滑
薯蓉超好食
好creamy又有煙肉mix埋一齊
是咁的 其實好多年前佢剛剛響K11開時 (16年?)我已經同朋友食呢間cafe! 等到變望夫石終於牧羊少年咖啡館在港島區開店了🎊與其說它是文青餐廳,倒不如說它是文青以外的朋友也會喜歡的選擇💕 其實好多人都未必知道,它是香港首間以旅遊主題咖啡店,在尖沙咀K11時期已經幫襯的我早就注意到這一點了🤭很喜歡它的青醬露筍意粉,而且燒豬排肉係真心推介,佢好入味肉質又鬆軟,而且上碟前會切成易入口的size,很方便💖
  • 玫瑰牛奶咖啡
  • 鐵板汁燒豬排
1K
很久沒去旅行🧳唯有去一去旅行主題餐廳,止一止旅行癮!這間以旅行、藝術為主題的餐廳,除了坐得舒服、裝修有格調外,食物也相當高質!喜歡日本的我,味覺也要遊一趟日本!🍕日式大阪燒風味煙三文魚薄餅非常出色,餅底是非常香脆的餅底,咬下去口感十足,然後配上一層層薄香的芝士、沙律醬,以及厚得來鹹度適中的煙三文魚片和大阪燒的飛魚粉、紫菜,帶來味覺多重層次感!因為太好味又不膩的關係,一個人可以食到半個pizza~🐷香煎加拿大保濕豬鞍  配  蘋果泥,同樣是用心之作。豬鞍非常厚身,但難得的是外面皮煎得香脆之餘,中間肉質軟嫩之餘保留了肉汁,時間控制得剛剛好。切一塊肉點上旁邊的酸酸甜甜的蘋果泥,更覺滋味。而薯蓉亦非常特別,是加了忌廉的,所以texture好滑好creamy,而且好香。下次一定再來!😋😋😋

日式大阪燒風味煙三文魚薄餅

喜歡日本的我,味覺也要遊一趟日本!

因為太好味又不膩的關係,一個人可以食到半個pizza~

下次一定再來!😋😋😋
2021-06-21 96 浏览
行過幾次都以為係只係間文青COFFEE SHOP晚飯時間行過見咁多人排隊睇MENU先知原來連主食都有我真係後知後覺晚飯時間排咗20分鐘可接受反正樓上有LOGON比我行住街等小食拼盤$138非常推薦!! 因為真係好大份而且每樣小食都好好味炸雞翼外脆內嫩尤其出色薯條亦香脆可口Chicken Pizza with Dijon Mustard $118芝士超足, 反而芥末味無乜雞肉同蘑菇量都多, CP值好高Kahlua Liqueur Tiramisu $68夜晚唔敢飲咖啡驚瞓唔著唯有食佢哋嘅TIRAMISU吊癮咖啡酒味道算濃, 質感CREAMY只係。。。太細杯唔夠塞我第二個胃要平反一下主食份量真係好足的!侍應親切有禮, 下次下午茶一定要試埋佢哋嘅精品咖啡!
行過幾次都以為係只係間文青COFFEE SHOP

非常推薦!! 因為真係好大份
而且每樣小食都好好味
炸雞翼外脆內嫩尤其出色
薯條亦香脆可口

芝士超足, 反而芥末味無乜
雞肉同蘑菇量都多, CP值好高

Kahlua Liqueur Tiramisu $68
夜晚唔敢飲咖啡驚瞓唔著
唯有食佢哋嘅TIRAMISU吊癮
咖啡酒味道算濃, 質感CREAMY
只係。。。太細杯唔夠塞我第二個胃

要平反一下主食份量真係好足的!
侍應親切有禮, 下次下午茶一定要試埋佢哋嘅精品咖啡!

之前試過幾次呢間餐廳 比較鍾意銅鑼灣分店💓全港首間旅行主題coffee shop裝修寬敞簡潔雖然係旅行主題 但係就唔會話巧有旅行feel ☺️更多嘅係比👧🏻一種舒適嘅感覺 有少少療癒整體嘅環境都比人一種休閒 舒服嘅feel😍餐廳嘅食物質素都幾好 無論主食定係甜品 擺盤都好靚🥰每次都做到應有嘅質量 但係美中不足嘅係 主食嘅份量稍為有d 細就算👧🏻食量唔太大都覺得唔夠飽 👀要叫埋甜品就岩岩好🌟鮮忌廉鮮煙三文魚義大利粉 $98晚餐黎講 呢個份量就比較少 感覺就係食左幾啖就無曬 如果份量多翻少少就好d🌟日落巴黎 $108香蕉窩夫朱古力配朱古力雪糕佢地嘅窩夫非常出色 每次去食都一定會叫 👅雖然都知道呢類甜品要比較等得耐 但係岩岩個次食就算預先叫都等左好耐先上到😢出菜嘅時間頗為慢 好彩嘅係餐廳坐得都算幾舒服💓等嘅時候傾下計都還好嘅📌牧羊少年咖啡館 (Fashion Walk)銅鑼灣記利佐治街11-19號Fashion Walk地下17號舖🚇港鐵銅鑼灣站 E 出口📌牧羊少年咖啡館 (K11購物藝術館) 尖沙咀河內道18號K11購物藝術館B2樓27號舖🚇港鐵尖沙咀/尖東站 D3 出口, 步行約2分鐘📌牧
之前試過幾次呢間餐廳 比較鍾意銅鑼灣分店💓

雖然都知道呢類甜品要比較等得耐
但係岩岩個次食就算預先叫都等左好耐先上到😢
出菜嘅時間頗為慢 好彩嘅係餐廳坐得都算幾舒服💓
等嘅時候傾下計都還好嘅

📌牧羊少年咖啡館 (Fashion Walk)
🚇港鐵銅鑼灣站 E 出口

📌牧羊少年咖啡館 (K11購物藝術館)
尖沙咀河內道18號K11購物藝術館B2樓27號舖
🚇港鐵尖沙咀/尖東站 D3 出口, 步行約2分鐘

📌牧羊少年咖啡館 (白楊街)
太子白楊街27-29號嘉安大廈地下1號舖
🚇港鐵太子站 A 出口, 步行約5分鐘 (西洋菜北街, 警察遊樂會附近)

📌牧羊少年咖啡館 (葵青劇院)
葵芳興寧路12號葵青劇院地下2號舖
🚇港鐵葵芳站 C 出口, 步行約4分鐘

📌牧羊少年咖啡館 (香港單車館)
將軍澳寶康路105-107號香港單車館地下G53號舖
🚇港鐵坑口站 B2 出口, 步行約8分鐘

📌牧羊少年咖啡館 (屯門市廣場)
屯門屯順街1號屯門市廣場2樓2151號舖
🚇港鐵屯門站 B 出口

📌牧羊少年咖啡館
尖沙咀河內道18號K11購物藝術館地庫2層27號舖
🚇港鐵尖沙咀/尖東站 N2 出口, 步行約1分鐘

📌牧羊少年咖啡館 (香港文化博物館) (裝修中)
沙田文林路1號香港文化博物館地下G6號舖
🚇港鐵車公廟站 A 出口, 步行約5分鐘

等候時間🕰 0 mins
📍#銅鑼灣
2021-06-17 91 浏览
牧羊少年咖啡館係香港首間以旅遊為主題嘅咖啡店,自2012年開業以嚟已經開咗超過五間分店😯但係我從來都冇食過,早排終於試咗😆今次去咗都比較新嘅銅鑼灣分店(舊年年尾開嘅)-男店員好有禮貌,好有條理咁講解,有需要佢哋仲有口罩紙袋提供😷舖內裝修都散發住高級嘅氣息✨而且梳發椅下面有箱可以放袋,幾貼心-🎃南瓜忌廉湯(跟餐)首先個南瓜忌廉湯好好味😋南瓜味好濃,湯嘅濃稠度啱啱好,仲好似飲到啲芝士味,唔肯定係咪,不過有少少鹹,飲完反而有啲口渴🤨-🍛白咖哩豬扒飯配炒鬼佬雜菜 $98我都係第一次見餐廳有白咖哩食🍛覺得幾特別,抱住好奇心就叫嚟試下🤪白咖哩食落有啲似辣辣地嘅白汁,落到喉嚨先開始辣,而且有份椰味🥥面頭仲加咗啲炸蒜,又香又惹味🧄啲飯好似係椰漿飯,不過椰味唔重,豬扒算厚切,仲已經切好哂一條條,肉唔會太肥或者太瘦,食落幾juicy☺️不過某幾條豬扒比較難咬開,伴碟嘅雜菜絕對唔係白烚嗰隻😍有加蒜頭一齊炒,所以係有味架-🍹冰水果茶(跟餐)水果茶橙味較重,之後係甜甜地嘅蘋果味🍎略嫌欠缺茶味,如果可以俾隻匙羹仔食水果會更好-環境方面,因為我坐喺飲品吧隔離,所以入面嘅staff講野我都聽到😕就會有啲嘈,坐另外一邊應
🎃南瓜忌廉湯(跟餐)

🍛白咖哩豬扒飯配炒鬼佬雜菜 $98

🍹冰水果茶(跟餐)
環境方面,因為我坐喺飲品吧隔離,所以入面嘅staff講野我都聽到😕就會有啲嘈,坐另外一邊應該還好😌下次想試下雪糕窩夫~
午餐
  • 白咖哩豬扒飯配炒鬼佬雜菜
2021-06-15 4604 浏览
之前喺唔同地方都幫襯過文青至愛嘅「牧羊少年咖啡館」,原來最近佢仲喺港島區插旗添⛳️。銅鑼灣店位於Fashion Walk商場地下層,即係喺正LOG-ON樓下。星期五晚上嚟到餐廳,預期中要等位先有得食。攞籌嘅方法係自行影低屏幕個預約頁面,到時再顯示比店員睇,慳返啲紙,係一個環保之舉♻️。題外話,呢度嘅店員幾好禮貌,特別係門口嗰位男士。餐廳座位唔算特別多,但感覺似有兩層,因為店內有樓梯級。呢度嘅裝修設計幾靚,行型格路線😎,但印上竹林圖案嘅牆身又帶點小清新嘅味道。由於唔太肚餓,所以就唔係嗌咗好多鹹食🍽。菜式選擇豐富,有沙律、小食、薄餅、意粉同肉扒等,定價算合理,但如果有提供套餐就更佳😬。留意返,有部份食物唔係全日供應㗎。黃金鹹蛋苦瓜忌廉雞肉意大利粉($98),🍝意粉好大碟,熱辣辣送上。我揀呢款係貪佢夠特別,但出到嚟發現原來唔太啱我味蕾🙈。因為苦瓜偏甘苦,唔似涼伴嗰啲變清爽;而鹹蛋就有流沙嘅質感,但味道偏淡。整體略嫌唔夠鹹同笠身咗啲,不過口味嘅嘢因人而異,可能係我重口味吧😜。照燒汁煎乾蒜牛柳粒($78),呢個小食一啲都唔小,粗略估計牛柳粒有超過廿粒!🐮牛柳粒配上照燒汁食勁夾,而且仲加埋炸蒜,真係惹
黃金鹹蛋苦瓜忌廉雞肉意大利粉
照燒汁煎乾蒜牛柳粒
照燒汁煎乾蒜牛柳粒($78),呢個小食一啲都唔小,粗略估計牛柳粒有超過廿粒!🐮牛柳粒配上照燒汁食勁夾,而且仲加埋炸蒜,真係惹味香口到不得了。牛粒嘅牛味濃郁,係得個別幾粒近筋位嘅比較韌,其餘嘅都好軟嫩。
咖啡館又點少得甜品呢🍮️?其實你當呢度係甜品店都得。甜品製作需時,你預食到咁上下就同店員講可以準備定。
法式黑糖薑汁梳乎厘配雲呢拿雪糕
法式黑糖薑汁梳乎厘配雲呢拿雪糕($88),梳乎厘超級正😋,即焗即上,完美脹起,動L效果強勁。梳乎厘鬆化輕盈,外皮微脆,內層食落並唔似一陣風或者過濕。再者,黑糖薑汁調味恰到好處,將兩者嘅精華提煉出嚟。薑汁微辣暖喉,黑糖唔太甜,又有中和嘅作用。🍨伴旁嘅雪糕則錦上添花,為甜品製造一冷一熱嘅對比效果。
卡魯哇咖啡酒提拉米蘇
卡魯哇咖啡酒提拉米蘇($68),作為提拉米蘇專員嘅我當然唔會錯過食Tiramisu嘅機會☕️。甜品以杯裝上,大大杯,層次分明。但佢嘅口感同平日食開嘅唔同,芝士層似打溶再製,中間亦加入咗朱古力粒,同傳統嘅有別🤔。佢有自家特式,但尚未能吸引到我。
蘋果蜜桃鮮打紅茶
蘋果蜜桃鮮打紅茶($52),第一下望到紅茶嘅時候,我以為係咖啡,由於係鮮打,所以不乏泡沫🍹。茶味清香唔苦澀,🍎蘋果味較蜜桃味突出,味道完勝用濃縮果汁沖製嗰啲。
總括嚟講,牧羊少年確係有佢嘅賣點👍,雖然今餐未必每款食物都好合我心意,但並唔代表佢質素有問題。價錢方面,佢分分鐘比起旺角樓上Cafe還要平。喺同價嘅情況下,我諗唔到有乜原因會唔揀佢。最後,我上載埋餐廳嘅完整餐牌以供參考,佢本餐牌都特別過人㗎,成本雜誌咁📚。
2021-06-04
照燒汁煎乾蒜牛柳粒
法式黑糖薑汁梳乎厘配雲呢拿雪糕
2021-06-15 72 浏览
Pan fried red snapper fillet $148Always love to order fish when I dine outCoz of no bones and definitely healthierThis red snapper fulfilled all my needsPortion is huge Good enough for dinnerThe fish is fresh Full of umami Paired really well with the sauceNot over cookedThe huge chunk of mashed potato is one of the best comfort foodWith reasonable amount of vegeCake of the day $42Another healthy choice for ladiesHoney cream cake with very solid stuffingNothing too sweet as well

Portion is huge
Good enough for dinner
The fish is fresh
Full of umami
Not over cooked

Cake of the day $42
Nothing too sweet as well
今晚朋友約左小妹去銅鑼灣食牧羊少年, 小妹印象中食過尖沙咀果間一次, 有好多旅遊書✈️📚而且食物好大份, 價錢亦唔貴! 銅鑼灣分店感覺高級d, 好多位都可以打卡影相🤳🏻! 雖然已經20:30但仍然有好多人係出面等緊, 小妹同朋友等左幾張枱到終於可以入去, 餐廳環境算大, 燈光昏暗, 設有儲物籃幾貼心!🌟自家調配菠蘿LEMONADE🍍🍹配伯爵茶鳳梨酥自家製菠蘿lemonade飲落酸酸甜甜清爽解渴, 鳳梨酥外層酥化內裡香甜柔軟, 食落有淡淡嘅伯爵茶香, 甜而不膩🌟牛油果香芒烤雞沙律🥑🥭🐔🥗沙律仍舊大大盤幾抵食, 烤雞外皮香脆, 肉質柔嫩, 仲有大量芒果牛油果同爽脆沙律菜, 非常健康, 兩個人share岩岩好🌟拿破崙蕃茄鮮菌本菇長通粉蕃茄醬酸酸地幾開胃, 菇菌咬落幾juicy, 意粉軟硬適中!

🌟自家調配菠蘿LEMONADE🍍🍹配伯爵茶鳳梨酥

🌟牛油果香芒烤雞沙律🥑🥭🐔🥗

🌟拿破崙蕃茄鮮菌本菇長通粉
2021-06-10
2021-06-13 78 浏览
/ /高質文青cafe☺️☺️成日都見到呢間連鎖cafe環境好舒適好大間,好啱同朋友傾下偈嘢食仲要幾高質!仲可以食埋甜品😝香炒泰國香椒膏鳳尾蝦意粉🦐原本以為呢款會好辣,點知食落一啲都唔辣係甜甜地,好香蝦嘅鮮味意粉質地好有咬口,仲吸哂啲汁🤍香草蒜茸牛油焗春雞配燒汁🐥春雞焗得啱啱好,食落好juicy最鐘意係個薯蓉,好creamy風沙蒜香雞肉排🥩仲叫咗份小食,超!大!份!有兩大塊嘅雞扒,好有避風塘嘅味道抵食😝皮脆肉嫩心太軟朱古力流心蛋糕配朱古力雪糕🍦心太軟中間真係流心,好濃朱古力🍫叫咗呢兩款飲品好有驚喜,值得一試手工啤酒🍻蘋果蜜桃鮮打紅茶🍑
/ /
高質文青cafe☺️☺️
成日都見到呢間連鎖cafe
環境好舒適好大間,好啱同朋友傾下偈
嘢食仲要幾高質!仲可以食埋甜品😝

香炒泰國香椒膏鳳尾蝦意粉🦐

原本以為呢款會好辣,點知食落一啲都唔辣
係甜甜地,好香蝦嘅鮮味
意粉質地好有咬口,仲吸哂啲汁🤍

香草蒜茸牛油焗春雞配燒汁🐥

春雞焗得啱啱好,食落好juicy
最鐘意係個薯蓉,好creamy

風沙蒜香雞肉排🥩

仲叫咗份小食,超!大!份!
有兩大塊嘅雞扒,好有避風塘嘅味道
抵食😝皮脆肉嫩

心太軟朱古力流心蛋糕
配朱古力雪糕🍦

心太軟中間真係流心,好濃朱古力🍫

叫咗呢兩款飲品好有驚喜,值得一試
手工啤酒🍻
蘋果蜜桃鮮打紅茶🍑
2021-06-11 121 浏览
成日聽過呢間店既名,但一直都未食過,咁岩今日出開銅鑼灣行街,就拉埋朋友一齊去試下喇~🔸牛油果香芒烤雞沙律第一眼睇會覺得好似好多汁,但撈落會發現岩岩好,烤雞非常嫩滑,再配埋芒果酸甜,成個沙律好開胃🔸香煎加拿大保濕豬鞍配蘋果泥豬鞍食落真係好juicy,肉質厚嫩,伴碟既薯泥同蘋果泥一啲都唔失色,薯泥充滿牛油同薯仔嘅香味,蘋果泥可以一解食肉既油膩感,配合得好好🔸小食拼盤入面有齊坎伯蘭腸、煙辣腸、雞翼 八爪魚丸、春卷、薯角,一次過滿足哂所有願望,特別鍾意雞翼同煙辣腸🔸法式蘋果撻配雲呢拿雪糕蘋果批外脆內暖,甜度適中,亦唔會太酸,加埋雲呢拿雪糕簡直係絕配🔸自家調配菠蘿Lemonade 配伯爵茶鳳梨酥菠蘿Lemonade第一啖飲落會偏酸,但飲多幾啖就會覺得酸甜適中,伯爵茶鳳梨酥好少見,伯爵茶香味濃郁

🔸牛油果香芒烤雞沙律

🔸香煎加拿大保濕豬鞍配蘋果泥

🔸小食拼盤

🔸法式蘋果撻配雲呢拿雪糕

🔸自家調配菠蘿Lemonade 配伯爵茶鳳梨酥

哈哈!生日前後特別多人約食晚飯,朋友只要能相聚就可以了。6點多,晚飯時間尚早, 行過銅鑼灣看見這間不太多人,還可以即時入座,我和朋友立即入去試試。小食拼盤$138, 簡直係包羅萬有:雞翼、肉腸、辣肉腸、春卷、八爪魚丸, 即使薯角都炸得好好味, 火喉控制得宜, 保留到每種食品的原味道。傾下食下, 已是一大樂事!👍🏻👏🏻旭日(係紅蘿蔔、波籮, 橙)$62, 這杯果汁, 飲得出係鮮搾的, 沒有完全隔渣, 仍有D果肉可以飲到,價錢好似有dd貴, 不過物有所值。😉金沙咸旦黃鳳尾蝦$98, 被menu的圖片吸引咗, 咸旦黃嘅咸甘加係鮮甜嘅鳳尾蝦, 完全係絕配, 咸旦有好多, 好彩又唔係好咸, 空口食都得架😋蒜茸牛油炒鬼老雜菜$68, 普通嘅一碟菜冠以特別嘅名字, 就是成功之道。用蒜茸牛油炒菜, 簡單得來又香口, 基本上快炒幾下就可以上枱, 仲可以保存菜蔬嘅嫩脆添。😋這間咖啡館, 給人一種閒適感覺, 確是與知心好友共聚嘅好地方!😍😍
2021-06-08 103 浏览
開張左新驚牧羊少年咖啡啦住香港嘅我終於唔洗飄洋過海咁去九龍食近近地銅鑼灣就有啦因為好多人嘅關係所以我哋就早少少上去食啱啱朋友喺邊度做嘢所以我就即刻拉埋佢食個晚餐因為太早食飯嘅關係我哋兩個都唔係好肚餓所以嗌嘅野都唔多我哋嗌左個主食-香煎紅𩶘魚柳配荷蘭汁$148菜單嘅相嗰塊魚係好細嘅點知一嚟到原來份量好多兩大塊魚再加上魚下面有大量薯蓉仲有雜菜如果細食嘅單食呢個就應該夠飽薯蓉好滑做到好綿而且有濃濃牛油味雜蔬亦都做都好新鮮好Juicy一啲都唔亁原來我哋嗌左兩個小食分別係帆立貝同埋鳳尾蝦香煎黑椒蒜蓉日本帆立貝$88呢個帆立貝得五粒但係每一粒都好大粒而且非常新鮮很有咬口金沙鹹蛋黃鳳尾蝦$98至於鹹蛋黃做嘅菜式質感一啲都唔會差呢個鳳尾蝦咸度啱啱好唔會太鹹鹹蛋黃做到莎莎嘅感覺同蝦嘅味道融為一體非常夾最後我哋以梳乎厘做個晚餐嘅總結梳乎厘做到好綿表面脆裏面軟口感好特別再加雪糕同梳乎厘兩個唔同嘅溫度放喺口入邊異常地夾呢次晚餐非常滿足下次一定會再光顧牧羊少年咖啡館 (Fashion Walk) (銅鑼灣)銅鑼灣記利佐治街11-19號Fashion Walk地下17號舖。
開張左新驚牧羊少年咖啡啦

梳乎厘做到好綿
表面脆裏面軟口感好特別
再加雪糕同梳乎厘兩個唔同嘅溫度放喺口入邊異常地夾

呢次晚餐非常滿足下次一定會再光顧

牧羊少年咖啡館 (Fashion Walk) (銅鑼灣)