招聘中
$15,500-$21,500
$16,500-$25,000
$16,500-$25,000
月薪
更多好工 (6)
2015-01-28 2978 浏览
由於朋友的工作性質是要週遊列“角‘’(新界每個“角”落)...工作時間比較彈性和悠閒...很多時候都需要找個地方歇歇腳...日子久了...朋友亦漸漸地變得對歇腳的地方有了一點點的要求...這次朋友發掘到來...是全港首間以旅遊為題材的主題餐廳...相信一提起旅遊...人人都會精神加倍吧...正正位處於葵芳劇院...但須留意正門並不是經劇院進入...而是在劇院旁邊...店舖盡頭的一角...擺放著世界各地的旅遊書…細心的老闆已經把書本整齊地按國家分類排放…據悠悠閒的朋友所說…該店推行以書換啡計劃>>每逢一至五…凡放低一本旅遊書…就可以換取一杯 coffee...如想取走書本…只需隨心捐獻即可…所有款項均會作送慈善用途…環保之餘…又利人利己…實在是一個很好的意念...旅遊書迷要方便快捷的話...在書架對座的這張枱是最理想不過...餐廳中央位置是bar枱設計...相信晚上化身為小酒廊的環境也相當不錯...最適合剛在毗鄰劇院看過表演...又依依不捨的伙伴來細訴心中情...在這裡有不少精緻的擺設…是老闆從旅遊中搜集回來嗎?國旗是點餐用的嗎??在每張枱上...隔著玻璃...偶爾會發現
在這裡有不少精緻的擺設…是老闆從旅遊中搜集回來嗎?
國旗是點餐用的嗎??
在每張枱上...隔著玻璃...偶爾會發現一兩張書籤...是印著很有詩意的風景圖和一些旅遊感想...曾幾何時...你我也曾有過這樣的心情!!??
話說回來...在這裡點餐是自助式的...就像快餐店一樣...先到收銀處買票...隨後會有侍應送餐過來...
羅宋湯和包包不是跟餐的...可隨喜好另付$15換購...
羅宋湯比較稀...似乎沒有放牛尾煲湯...只有淡淡的蕃茄味道...
包包有兩款...蕃茄包和黑芝麻包...黑芝麻味道較濃...
煙三文魚鮮菌忌廉意大利麵>>忌廉汁份量剛剛好...吃罷碟底不會有多餘的汁剩下來...沒有黏口的感覺...煙三文魚份量也不少...整體來說是足料...
但朋友卻嫌忌廉味太重...
吞拿魚蕃茄芝士菠菜戒指雲吞>>外觀不太吸引...看似很雜亂的...品嚐之後...才發現也不是太強差人意呢...
雲吞size有半隻义子大...內裡是磨碎了的菠菜蓉...很好咀嚼...但芝士並不均勻...不是每粒雲吞都包含芝士在內...要很細心咀嚼才會發現一小口的芝士味道...
蕃茄汁並不酸...伴勻吞拿魚...出奇地味道一致...吞拿魚還多得很...可是卻給我們白白浪費了...
Latte>>悠悠閒的朋友近日迷上奶花...所以特意點選熱飲...朋友說可回味再回味...
放久了的奇異果青瓜奶酪會出現分層...要拌勻才飲...
青瓜比奇異果味來得多...感覺青青爽爽...奶味並不突出...心太軟伴雲呢拿雪糕>>出奇地有兩大個雪球呢...一般只得一球...對於酷愛雪糕的人來說...實在有點驚喜...此時此刻...我倆亦不怕有分贓不勻的事情發生吧...
悠悠閒的朋友指使我動刀...而他就這麼的悠閒等著欣賞朱古力流出來的美態...
可是朱古力潮並不明顯...不過朱古力味仍然很濃郁的填滿了我的口腔...可以慢慢細膩...
沒想到我所點選的窩巴...原來是名為<比利時之戀>...還失了預算...出奇的大份量...
窩巴有四件之多...是淡淡的朱古力味...還很豐厚實淨呢...
雪球仍是兩個...有點似Haggen Dazs的石板街味道...
朱古力餅也不少...

由於餐廳規定...每張枱只限用餐兩小時...時間緊迫...所以朋友兩脇插刀...有義氣的肚肚頂上呢...>.<

题外话/补充资料: 凡星期一至五1400至1730...指定葵青區學校的教職員及學生...均可以88折享用午市套餐或下午茶餐...只限堂食...
  • 煙三文魚鮮菌忌廉意大利麵
  • 吞拿魚蕃茄芝士菠菜戒指雲吞
  • 心太軟伴雲呢拿雪糕
2015-01-26 2882 浏览
自從上次來了這裡試餐後,一直都想帶友人來這裡走一轉午餐的旅遊,剛好星期日要到葵青區辦事,就有藉口到牧羊少年走一轉,今次都係選室內,環境大至相同,但午市比較熱鬧,友人同樣像大細佬般到處參觀,拍照,我就安安靜靜地在選餐 今次叫左兩個set,吞拿魚蕃茄芝士菠菜雲吞,同煙三文魚鮮菌忌廉意大利麵,先來雜菜湯,友人同我都覺得太淡而包包就有兩款,一款是蕃茄包,食落有少少蕃茄味,另一款是黑糖包,甜甜地,可不同牛油吞拿魚雲吞是配朋友至愛的蕃茄醬,混合芝士菠菜雲吞做成,醬汁做得好好,夠濃茄味,每一口都食到吞拿魚,雲吞我同朋友研究過,應該是包入菠菜同芝士,因為有芝士香,很好的組合,而煙三文魚忌廉利大利麵,三文魚同樣好足料,有魚味,忌廉好creamy,意大利麵不太硬,蘑菇適量,都不比雲吞差,兩款剛好一紅,一白配搭,哈哈甜品叫了個心太軟,朋友喂食,見有雪糕,就選了個比利時之戀,兩者都是兩球雪糕,不用爭,平分好了,心太軟夠濃朱古力味同流心暖暖的,加埋雪糕,剛好,唔膩而比利時之戀送到來,真係整個人寒了一寒,太……大碟,窩夫好多,身為男仕的我,唯有負責任,食左三大大大件,比利時之戀,是窩夫混埋雪糕,曲奇餅,有少許過
今次叫左兩個set,
雜菜湯
而包包就有兩款,一款是蕃茄包
,食落有少少蕃茄味,另一款是黑糖包,甜甜地,可不同牛油
吞拿魚蕃茄芝士菠菜雲吞
雲吞
入面應該係波菜混芝士
煙三文魚鮮菌意大利麵
三文魚很多
心太軟
好流心
而比利時之戀送到來,真係整個人寒了一寒,太……大碟,窩夫好多,身為男仕的我,唯有負責任,食左三大大大件,比利時之戀,是窩夫混埋雪糕,曲奇餅,有少許過甜,太多曲奇,oreo出名好甜的曲奇呢
,但石板街雪糕好好食,吃完,真的晚上都可不用吃其他食物
好豐富的比利時之戀
四大件
餐飲我都係同上次一樣要了泡沫咖啡Cappuccino,仍然拉花一流,咖啡奶香濃滑,
Cappuccino
友人要了杯奇異果青瓜奶酪,好似話奇異果多過青瓜味咁lor
奇異果青瓜
,今次入座,店員忘了提醒兩小時用餐,到了最後半小時才提醒快到用餐完結時間,那時真時覺得有種光陰似箭的感覺
,旅程就咁要完結,又唔知幾時再出發,哈哈
题外话/补充资料: 記得用餐兩小時,同要出收銀處落單
2015-01-25
吞拿魚蕃茄芝士菠菜雲吞
煙三文魚鮮菌意大利麵
Cappuccino
  • 煙三文魚鮮菌意大利麵,
  • 心太軟
2015-01-19 2584 浏览
一談起牡羊少年,就會聯想到旅遊,背包,書籍,交流,因為佢地就是以旅遊主題提命名的餐廳,更聽聞星期一至五可以書換咖啡,睇中心頭好書,可除意放下銀兩取走,必是背包客,或書迷必到的聚腳地,同一般餐廳唔同,有少許似快餐廳,(付費處右方有餐牌,也可在坐位選好,讀號數購買)先付費後取,會給國旗來認桌送餐,可能是因為餐廳自由度高,怕客人看書,交談而忘記付費 ,才會先付費,餐牌側有個書架,放滿不同的書,多是旅遊書,背包客看到一定歡喜若狂,就算餐桌,也有一些旅遊小書籤欣賞,四周氣氛優雅,使人好舒服,也有不少國家色彩,有分戶外同戶內,外面就外國氣氛濃厚一點,入面就舒適浪漫一點水是放在桌上,可取用餐加15元可加餐包,湯,加13元可加埋飲品,我當然加晒,餐包,同湯先上,餐包麻麻地,凍晒,同硬,應該唔夠新鮮今日餐湯是蕃茄雜菜湯,有好多蔬菜,蕃茄味濃郁,酸酸的,十分不錯,主菜我要了黑松露醬雜菌意大利麵,未食就覺得好香黑松露味,好足料菇都有好多種類,有磨菇,雞肶菇,等等,麵條處理時間剛好,不會過(淋),暖暖的,適合晒呢個天氣,不會太凍 餐飲點了卡佈奇落,拉花好靚,咖啡好滑,我唔攪拌試了一口,奶味好足,平時好少落
一談起牡羊少年
似帳篷的餐廳
先付費
(付費處右方有餐牌,也可在坐位選好,讀號數購買)
先付費後取,會給國旗來認桌送餐
,可能是因為餐廳自由度高,怕客人看書,交談而忘記付費
,才會先付費,餐牌側有個書架
可隨便看的
四周氣氛優雅,使人好舒服,也有不少國家色彩,
好多特色擺設
有分戶外
有戶外
同戶內,外面就外國氣氛濃厚一點,入面就舒適浪漫一點
有戶內
水是放在桌上,可取用
餐包
今日餐湯是蕃茄雜菜湯
蕃茄雜菜湯
,有好多蔬菜,蕃茄味濃郁,酸酸的,十分不錯,
好豐富
硬度剛好
餐飲點了卡佈奇落
卡布奇落
好cream
,拉花好靚,咖啡好滑,我唔攪拌試了一口,奶味好足,平時好少落糖,今次加埋糖試,慢慢地飲下,觀賞餐廳佈置,又是另一番享受,總括來就,牡羊少年,不論主題,同內裡都很一至,真是用心去經營,是愛旅遊,背包客交流的好地方,入到去,仿佛去在另一個國家冒險一樣
,而且裡面員工,雖然比較年輕,但每一個都好專業,有禮貌,主動,大家看完這編食評,不妨去一試,包你地滿意
题外话/补充资料: 用餐最多2小時,下午茶時間最易找位,全日早餐聽聞不錯,大家可試一試
2015-01-19
  • 蓄茄雜菜湯,黑松露醬雜菌意大利麵
2015-01-13 2345 浏览
最近係IG見到個個都去呢間, 所以決定去試下 餐廳位置易搵, 去到大約7點幾, 已經好多人, 我地大約等左個幾鐘環境幾好, 佈置得好靚 首先, 叫左個SALAD   幾大份, 酸酸地, 好FRESH, 好開胃仲有兩件GARLIC BREAD脆脆地, 正!之後叫左兩個意粉 大蝦意粉: D蝦幾新鮮, 意粉既硬度岩岩好, 不錯 墨汁意大利飯飯好林, 不過唔會好濕, 都OK不過就無咩味, 整體來說是一般最後, 當然唔少得甜品啦 個WAFFLE外脆內軟, 配埋GREENTEA ICE-CREAM勁正!    推薦!!!個ICE-CREAM唔會溶得快, 仲要有2球, 不錯
最近係IG見到個個都去呢間, 所以決定去試下

餐廳位置易搵, 去到大約7點幾,
已經好多人, 我地大約等左個幾鐘

環境幾好, 佈置得好靚
首先, 叫左個SALAD

幾大份, 酸酸地, 好FRESH, 好開胃
仲有兩件GARLIC BREAD
脆脆地, 正!
之後叫左兩個意粉

大蝦意粉:
D蝦幾新鮮, 意粉既硬度岩岩好, 不錯

墨汁意大利飯:
D飯好林, 不過唔會好濕, 都OK
不過就無咩味, 整體來說是一般
最後, 當然唔少得甜品

個WAFFLE外脆內軟,
配埋GREENTEA ICE-CREAM勁正!

推薦!!!
個ICE-CREAM唔會溶得快, 仲要有2球, 不錯
2014-12-06
2015-01-05 2848 浏览
第一次寫食評.第一次食牧羊.其實以前曾經有機會光臨牧羊,但實在太多人等位所以放棄了。今次時間比較充裕,約了好朋友四點下午茶,原本以為星期日會比較多人,擔心需唔需要提早拎位...怎知差唔多四點半到達,等了三張就到了。我地坐室內,環境算唔錯,但同行友人抱住幾個月大既bb,幸好無*坐車車*,如果唔係就一定要摺起擾攘一番。坐低後係每張枱有水有杯 自助,然後落order既方法好特別,可能係環保既關係 係用水筆係膠上面剔,之後到收銀處比錢,收銀員收回menu後將筆跡擦走重用!三大一細 總共點左兩個意粉一個沙律一個小食拼盤?一個窩夫 同三杯cappuccino. 合計大約二百有找。先講講cappuccino,睇見其他食評都有讚無彈都知有幾正,每杯拉花都唔同,奶味岩岩好,友人都讚不絕口。再講窩夫,無記錯係有三種口味既果醬供你選擇(忘記了)我地揀左士多啤梨。呢到既窩夫唔會太乾 表面係有脆脆既口感 配奶油加雪糕加果醬 一流!其中一個意粉係carbonara,牧羊係用長通粉煮,比較少汁同淡味,見到隔離枱女士*勁*倒芝士粉先夠味。由於岩岩腸胃炎好番,所以淡淡地食都可以,只係真係比較乾!另一款意粉,本來我係落鮮
第一次寫食評.
第一次食牧羊.
其實以前曾經有機會光臨牧羊,但實在太多人等位所以放棄了。
先講講cappuccino,
再講窩夫,
其中一個意粉係carbonara,
另一款意粉,本來我係落鮮茄意粉,可惜無了侍應話轉另一款,我地ok,但無聽清楚叫咩名....但味道都好好,有菇有蝦有香草和橄欖油,睇落去碟底比較多油,但食落就唔覺,很好吃!

沙律方面無什麼特別.....
水果杯中有桃有橙有蕉有蘋果有火龍果同番茄仔,望落好細杯但都足料架!
最後係拼盤,
當然拼盤呢個名係我改既...因為我又忘記了。由於佢有兩隻雞翅兩粒貢丸?三粒腸仔同粗過手指既薯條,所以我稱佢為拼盤,不過分吧!雞翅炸得比較耐,有點乾,肉丸我無食,友人話好粉...?薯條係好正!!!腸仔就係正常。
總括來說,牧羊可以再光顧,但就要逼開人潮時間,因為分分鐘等位既時間仲耐過食(入座後限時兩小時),同埋注意下午茶份量比較細(自己大食?)。下次試下午餐同晚飯先!第一次寫有錯字有唔好請見諒。
2015-01-04
2014-12-21 2465 浏览
諗起想食 all day breakfast, 朋友就介紹呢一間好野!可能仲早所以有好多位,不過入座果時已經講明只可以坐兩個鐘。原本係諗住食 all day breakfast, 不過俾個意大利雲吞吸引咗! 但係講到吸引,成餐飯我最印象深係杯 cappuccino, 個拉又靚又滑又好味!

可能仲早所以有好多位,不過入座果時已經講明只可以坐兩個鐘。
2014-12-15 2968 浏览
星期6,當然訓到不知時日啦, 咁就約埋朋友去HEA個TEA, 結果就黎左呢度...去到門口已經好多人等叫台號入坐,心諗,有排等啦,因為望入去露又座位比較小,應該都要最小45分鐘,結果我地等左25分鐘左右...完來佢唔只係得露天果度有得坐,入面都有,但地方有D 窄,有D壓迫感~~

ALL DAY BREAKFAST
炒意粉
火雞包
熱朱古力
题外话/补充资料: 係坐得唔係好舒服,太迫....
2014-11-12 3880 浏览
由於唔想等位,所以六點就來到,店員安排了我們一個很舒適的位置(就是入門口左手面第一張corner枱)。燈光很浪漫,木椅配上碎花枱布和窗簾布,感覺很田園,是個拍拖的好地方。牆上的大電視播放著旅遊相片,正好合我意,因我也很喜歡攝影。食物方面,分兩個Menu,一個是飲品+甜品Menu,一個是食物Menu。飲品我選了一杯熱蜜桃綠茶($38),用一個透明的花茶壺裝住,配一個小小的透明杯,茶壺入面有幾粒新鮮蜜桃,味道清新,微甜。主菜方面,選了腸仔大會和大蝦松子炒意粉。腸仔大會可選全份($168)或半份($88),我選了半份,但原來份量也不少的,有大約5-6款腸仔(各兩條)+沙律+芥末+茄汁,其中有款辣的腸仔和波波腸幾好味。大蝦松子炒意粉($78),老公說超好味,除左有大蝦和松子,仲有什菇,用橄欖油炒得很香,跟之前那碟腸仔大會一起吃,很夾。另加$15有餐湯和麵包,是日餐湯係蕃茄雜菜湯,配兩片曖曖的殼物包。去到甜品環節,原本是打算要Waffles的,不過驚食唔晒,所以叫咗個心太軟伴雪糕。賣相精美,心太軟蛋糕唔係好大份,伴Vanilla雪糕同Cream,兩個人share剛剛好。等甜品期間,幫手填了份問卷
熱蜜桃綠茶
腸仔大會
大蝦松子炒意粉
Soup
心太軟伴雪糕
甜品期間,幫手填了份問卷,整體也很滿意啊,我和老公已說好,下個月要再來。

2014-11-08
庆祝纪念
纪念日
熱蜜桃綠茶
大蝦松子炒意粉
2014-11-07 3588 浏览
把握短促的午飯時間,去一趟「旅行」 因為餐廳入面有一個大書架,放滿了關於不同國家和地區的旅遊書,一面吃飯一面閱讀,彷彿食物也帶著異國風情了~點了忌廉野菌闊麵,醬汁又濃又滑,闊麵煮得剛好,份量亦充足,只是黑椒味稍重...加一杯Cappuccino和一件Blueberry cheese cake,非常飽足~!
把握短促的午飯時間,去一趟「旅行」

Cappuccino (跟餐$13)
忌廉野菌闊麵 ($49)
Blueberry cheese cake $34
2014-10-18 4516 浏览
約左朋友喺葵芳,上openrice睇呢間係個list入面第一間,所以就打算試下~我大約7點幾到,攞飛時個staff會問想坐戶外定室外,依家秋天無咁熱,所以都無所謂~我有睇過張waiting list,當時應該仲有廿幾張先到我地,不過其實中間有好多人走左唔等,所以無想像中等太耐~用餐時間限制2小時~剩返半小時會有staff埋黎提醒~8點就入坐喇~MENU選擇唔算多,揀左飯&麵包&甜品咖哩飯,飯就好多,但餸比較少,無佢MENU張圖show出黎咁full~有少少失望,不過食落份量都夠既~汁比較少,微辣,我同朋友唔太食得辣既都接受到,牛柳有部分淋,部分較硬,總結不過不失,試過就算芝士吞拿魚焗法包,同某一品牌既吞拿魚罐頭配餅乾味道幾乎一樣,偏甜,上碟不夠熱,比較失色最後甜品!!個人認為最好吃的!其實好多間cafe都有呢款窩夫,香蕉朱古力窩夫,窩夫上碟仲係暖既,連埋雪糕&朱古力醬&cream一齊食好好味~份量算多,食完超飽~總結黎講,唔錯既一間餐廳,侍應好有禮貌,入座&離開時都有招呼,價錢適中,環境舒服,位置容易搵,會再去食~甜品
8點就入坐喇~MENU選擇唔算多,揀左飯&麵包&甜品
星加坡牛柳粒咖哩飯
芝士吞拿魚焗法包
芝士吞拿魚焗法包
2014-10-17
2014-09-30 4564 浏览
平時放假都已經好鍾意過黎牧羊到食今次屋企人咁岩放假所以又過黎食首先講左個三文魚長通粉先每次黎都一定會食佢 味道香濃 三文魚份量都ok 諗返起都已經流緊口水 杯咖啡好唔好飲就唔清楚 因為唔係我點個窩夫都好食 好軟 唔似出面果d又乾又硬溝埋d cream都好正 食到咁上下 惡夢就開始黎啦 食食下碟飯好地地 屋企人話E..有毛既仲要係人體器官既毛 諗返真係想嘔好地地你煮野食點會冇啦啦出現咁既毛都有 食完e次真係要好好考慮會唔會再過黎食啦
平時放假都已經好鍾意過黎牧羊到食

諗返真係想嘔
好地地你煮野食點會冇啦啦出現咁既毛都有

食完e次真係要好好考慮會唔會再過黎食啦
2014-09-29 4409 浏览
一直聽朋友說葵芳葵青劇場有一間很好吃的餐廳, 心癢癢想試. 難得星期日有空就先去葵涌廣場shopping再去食個tea.當日同男朋友去到牧羊少年咖啡.茶.酒館時已經係下午2:00pm. 好彩等位既人唔算多,只有3、4檯人. 因為知道等室內有可以要等差唔多1小時, 所以我地決定坐戶外. 而戶外位只需要等15分鐘就可以入座.我一心只係想食All day breakfast, 所以好快手已經鎖定目標.首先送黎係跟餐的新鮮生果配乳酪. 生果新鮮, 而配上原味乳酪剛剛好.之後就輪到我的主菜, 我額外加左一份斑戟, 所以看上去好大份. 一個女仔未必食得完. 整體味道不錯, 不過就略厭蕃茄太生, 可以熟一點比較好.男朋友就點左個蘑蘑闊條麵, 醬汁CREAMY. 味道都很不錯, 而且佢加十幾蚊跟左杯coffee. 拉花真的好靚.我地個午餐埋單一共用左121蚊, 超抵. 因為坐戶外, 全單共有88折.

2014-09-21
用餐优惠
現金券
2014-09-25 3595 浏览
見openrice d comment 都ok,走黎試下。唔駛等位,就可以直接坐底叫野食。我地叫左cabonara 同煙三文魚三文治,份量都ok, 2個人食,超飽。個cabonara整得唔錯,好好味,仲好足料,但個三文治既伴碟薯條就麻麻地,太淋,太粉。
2014-09-21 3482 浏览
正所謂一日之計在於晨,所以食到一個好既早餐係好重要,所以係朝早既時候最好就出去跑個步,然後就去食個早餐咁就最FIT啦,個日一朝早,去跑左個步,返左去沖左個涼,11點左右就去到牧羊少年,個朝早可能係閒日,所以人並唔多,去到坐低之後我就叫左個香蕉麥皮既早餐SET,咁因為熱飲就有跟埋既,就試下好多人推介既蜜桃綠茶。份量都算多既香蕉麥皮餐,個人其實都幾鐘意食麥皮做早餐,因為幾有益,平時係出面食開既都會好淡,但呢間相對黎講味道比出面好,加埋幾片香蕉令到麥皮加上一種自然清新既甜味,不錯不錯因為早餐送左個熱飲,我就叫左蜜桃綠茶,果然冇介紹錯,佢個綠茶唔會話太甜,飲落去有綠茶既味再加上蜜桃味既香,認真真係要試下早餐黎講係幾抵食,但晚餐會貴D所以唔算太抵

香蕉麥皮早餐
蜜桃綠茶
早餐黎講係幾抵食,但晚餐會貴D所以唔算太抵

2014-09-08
$40 (早餐)
香蕉麥皮早餐
蜜桃綠茶
2014-09-20 3220 浏览
聽朋友介紹牧羊少年的味道很不錯,晚上便與友人一同來嘗嘗味道如何店內店外都有設有餐桌,雖然外面的位置有很多而且氣氛也不錯,但因為天氣實在太熱了,不想坐在外面,便領了等候號碼,由於餐廳沒有設用餐時限,而且店內位置也不多,所以等位都等左約30分鐘....幸好店內的環境比想像中要好,而且粒光和店內的佈置擺設都營造出優雅的氣氛,本人對店內的環境都很滿意,而且不時播出一些民謠的歌曲,模仿外國的餐廳用餐時有真人演唱的效果,值得一讚。說到食物方面,我覺得餐單的類型實在太少選擇!!只有幾款意炒同飯,我們各人分別點了三文魚意粉,咖哩飯,鮮蝦意粉和黑椒豬肉(忘記名字了但超好食值得一試~~) 意粉的份量剛好夠飽,女仔食就不會怕吃剩呢^^我吃的三文魚意粉味道比較淡,只有三文魚少少咸,不過不失~不過勝在冇限用餐時限,不用著急快快食完,而且可以同友人飲杯野傾下計,同朋友聚餐呢到係一個唔錯既選擇。
本人對店內的環境都很滿意,而且不時播出一些民謠的歌曲,
模仿外國的餐廳用餐時有真人演唱的效果,值得一讚。

說到食物方面,我覺得餐單的類型實在太少選擇!!
 意粉的份量剛好夠飽,女仔食就不會怕吃剩呢^^
我吃的三文魚意粉味道比較淡,只有三文魚少少咸,不過不失~