招聘中
$15,500-$21,500
$16,500-$25,000
$16,500-$25,000
月薪
更多好工 (6)
2015-01-05 2848 浏览
第一次寫食評.第一次食牧羊.其實以前曾經有機會光臨牧羊,但實在太多人等位所以放棄了。今次時間比較充裕,約了好朋友四點下午茶,原本以為星期日會比較多人,擔心需唔需要提早拎位...怎知差唔多四點半到達,等了三張就到了。我地坐室內,環境算唔錯,但同行友人抱住幾個月大既bb,幸好無*坐車車*,如果唔係就一定要摺起擾攘一番。坐低後係每張枱有水有杯 自助,然後落order既方法好特別,可能係環保既關係 係用水筆係膠上面剔,之後到收銀處比錢,收銀員收回menu後將筆跡擦走重用!三大一細 總共點左兩個意粉一個沙律一個小食拼盤?一個窩夫 同三杯cappuccino. 合計大約二百有找。先講講cappuccino,睇見其他食評都有讚無彈都知有幾正,每杯拉花都唔同,奶味岩岩好,友人都讚不絕口。再講窩夫,無記錯係有三種口味既果醬供你選擇(忘記了)我地揀左士多啤梨。呢到既窩夫唔會太乾 表面係有脆脆既口感 配奶油加雪糕加果醬 一流!其中一個意粉係carbonara,牧羊係用長通粉煮,比較少汁同淡味,見到隔離枱女士*勁*倒芝士粉先夠味。由於岩岩腸胃炎好番,所以淡淡地食都可以,只係真係比較乾!另一款意粉,本來我係落鮮
第一次寫食評.
第一次食牧羊.
其實以前曾經有機會光臨牧羊,但實在太多人等位所以放棄了。
先講講cappuccino,
再講窩夫,
其中一個意粉係carbonara,
另一款意粉,本來我係落鮮茄意粉,可惜無了侍應話轉另一款,我地ok,但無聽清楚叫咩名....但味道都好好,有菇有蝦有香草和橄欖油,睇落去碟底比較多油,但食落就唔覺,很好吃!

沙律方面無什麼特別.....
水果杯中有桃有橙有蕉有蘋果有火龍果同番茄仔,望落好細杯但都足料架!
最後係拼盤,
當然拼盤呢個名係我改既...因為我又忘記了。由於佢有兩隻雞翅兩粒貢丸?三粒腸仔同粗過手指既薯條,所以我稱佢為拼盤,不過分吧!雞翅炸得比較耐,有點乾,肉丸我無食,友人話好粉...?薯條係好正!!!腸仔就係正常。
總括來說,牧羊可以再光顧,但就要逼開人潮時間,因為分分鐘等位既時間仲耐過食(入座後限時兩小時),同埋注意下午茶份量比較細(自己大食?)。下次試下午餐同晚飯先!第一次寫有錯字有唔好請見諒。
2015-01-04