招聘中
$15,500-$21,500
$17,500-$25,000
$17,500-$25,000
月薪
更多好工 (6)
2024-07-25 291 浏览
我最鍾意嘅咖啡店九龍灣都有!!!環境超大超鍾意。餐廳有好多款唔同嘅餐牌二人餐的話就會有小食意粉主菜飲品同埋甜品都只係428超級抵仲有得加錢換特別甜品。首先我哋點咗個沙律開下胃原來分量都好大,兩個人竟然有少少食唔晒真係好足料。 希臘沙律入邊會有火箭菜蕃茄仔洋蔥青瓜橄欖仲有我最愛嘅芝士。另外我哋點咗紅酒牛面肉蒜蓉,呢個非常有驚喜因為啲肉質好林,而且醬汁亦都好相配好入味仲有個薯蓉都超正係起晒沙嘅。兩者配合埋一齊簡直係今餐嘅大主角呢個甜品真係超級出色,係抹茶味嘅心太軟!好耐冇食過咁流心份量咁大而且唔會太甜配上雪糕簡直係Perfect match。另外點杯有紅菜頭配料嘅果汁,簡直清新晒。如果唔係晚餐我一定拎本書過嚟睇慢慢食慢慢飲,因為當日都爆滿。

另外點杯有紅菜頭配料嘅果汁,簡直清新晒。

2024-07-24 264 浏览
在門口帶位職員 胡亂帶位,只因我們有bb車就不讓我們進入餐廳,白白等了40分鐘。在問他的時候,他說因為我們有bb車所以未能安排座位,但其實在場有很多位置,而且比我們多人數的都也可以進入餐廳。希望餐廳留意🙏🏽
2024-07-23 343 浏览
牧羊少年咖啡館環境好舒適,燈光柔和,室內環境悠閑,椅凳好坐,餐廳有個大書櫃,有好多書藉提供比客人閱覽,真係好適合約埋朋友一齊黎食飯傾偈。佢哋個自由自在1人套餐真係好抵!希臘沙律,配咗初榨欖油同意式黑醋汁,好清新爽口,啲蔬菜都好新鮮,醒胃開胃一流。鹽麴燒比目魚,配咗烤澳洲西蘭花同普羅旺斯燉菜,呢個組合真係正,魚肉嫩滑多汁,鹽麴味令魚肉更有層次,配埋香脆嘅西蘭花同香濃嘅燉菜,味道豐富又健康。法式油封鴨腿,伴牛油紅酒汁同薯蓉,仲有烤澳洲西蘭花鴨皮香脆,肉質軟嫩多汁,紅酒汁香濃惹味,薯蓉滑溜綿密,配埋脆口嘅西蘭花,層次豐富。小食是拉差醬雞翼,香辣惹味,皮脆肉嫩,好開胃!飲品揀咗凍溫煮桂花黑糖茶同氣泡鳳梨Lemonade一個香甜醇厚,一個清新解膩,好好味。甜品跟Haagen-Dazs雪糕杯,幾唔錯喎!加錢有是日甜品,揀咗紅絲絨蛋糕,好正!

佢哋個自由自在1人套餐真係好抵!

法式油封鴨腿,伴牛油紅酒汁同薯蓉,仲有烤澳洲西蘭花

小食是拉差醬雞翼,香辣惹味,皮脆肉嫩,好開胃!

飲品揀咗凍溫煮桂花黑糖茶同氣泡鳳梨Lemonade
一個香甜醇厚,一個清新解膩,好好味。

2024-07-19 452 浏览
一直都心心念念好耐冇去過牧羊少年啊由以前喺深水埗嘅細細間店已經去過而家竟然變到咁大間。而且裝修超靚空間感好大同埋有好多唔同植物,一直都係鍾意佢嘅漂書嘅概念而家已經少咗人睇書但係佢哋收納唔同書籍好啱呢啲我鍾意睇書嘅嘢人。餐牌真係超多嘢揀,而且見到佢有二人套餐四人套餐全部都價錢兩百幾蚊就有,喺呢個環境真係幾抵食而且啲嘢都好好我哋叫咗希臘沙律,意粉同埋雞翼。全部味道都好正而且亦都大大份有心思。尤其是佢個意粉入邊有幾隻大蝦都好新鮮,同埋好多肉碎所以好惹味。另外希臘沙律係我勁鍾意食嘅菜式呢度份量好大而且而且見佢係一人餐的話仲有得點半份雞翼炸得好香口,而且有得選擇點五點醬汁真係好正。舖頭食多好多打卡位勁鍾意呀。飲品餐牌亦都好多選擇有果汁沙冰咖啡唔同嘅茶,啱晒唔同人心水而且仲見到有啤酒同埋特別嘅特調飲品甚至係奶蓋都有。

雞翼炸得好香口,而且有得選擇點五點醬汁真係好正。
舖頭食多好多打卡位勁鍾意呀。

2024-07-18 470 浏览
🐏牧羊少年咖啡館一向貫徹文青路線,今次九龍灣德福廣場開新店裝修風格截然不同⭐️將餐廳部份位置打造成全新概念 “Alchemist’s Mirage”,分成多用途區域,早上是讓上班族Grab and Go的咖啡店☕️,中午變回餐廳,晚間搖身一變就是上班族放工Happy Hour的小酒吧🍻裝修採用木質簡約設計有雲石地台高貴大方,搭配綠色植物,有格調氣氛寫意😎下單「與你分享二人套餐」You & Me Set For 2 💫魚湯輕炒西蘭花色香味俱全,魚湯清新鮮甜,西蘭花🥦嫩脆爽口,營養健康小食🥰💫鹽麴燒比目魚伴烤澳洲西蘭花普羅旺斯燉菜比目魚肉質鮮嫩多汁,鹽麴的調味恰到好處,烤長身西蘭花🥦夠清香加上普羅旺斯燉菜特別,口感豐富層次分明💕💫俄式牛仔柳意大利粉🍝牛仔柳軟嫩多汁配上雜菌好滋味,意粉面上加了酸忌廉更開胃,酸甜度適中😗💫旭日🍹新鮮榨果汁色澤明亮,有紅蘿蔔🥕蘋果🍎香橙🍊有紅蘿蔔的甜和蘋果的清爽再加橙香,絕對清爽健康的開胃飲品🤤💫午夜🍹鮮榨果汁色彩鮮艷,有紅菜頭🍅香蕉🍌藍莓🫐成杯紅卜卜好特別🤩紅菜頭清脆爽甜和香蕉濃郁層次豐富👍🏿飲完都幾飽肚🤣最後配上Häagen-Dazs Cookies & Cre

💫魚湯輕炒西蘭花
色香味俱全,魚湯清新鮮甜,西蘭花🥦嫩脆爽口,營養健康小食🥰

魚湯輕炒西蘭花
💫鹽麴燒比目魚伴烤澳洲西蘭花普羅旺斯燉菜

鹽麴燒比目魚伴烤澳洲西蘭花普羅旺斯燉菜
💫俄式牛仔柳意大利粉🍝

俄式牛仔柳意大利粉
💫旭日🍹

💫午夜🍹

旭日 及 午夜  🍹
最後配上Häagen-Dazs Cookies & Cream 雪糕🍨,大滿足為完滿的晚餐寫上句號,性價比都幾高🥰

Häagen-Dazs
Häagen-Dazs
  • 午夜
  • 旭日
2024-07-17 321 浏览
位於九龍灣德福廣場的牧羊少年咖啡館環境相當舒適,裝潢簡潔而溫馨,絕對係個放鬆同享受咖啡、美食既理想地方❤️不得不推薦餐廳既<與你分享2人套餐>,包括1份小食、2份主食、2杯飲品同2杯Haagen-dazs雪糕,完全係超值,食物同飲品質素又高,唔怪得大排長龍😆參巴鮮茄煮沙白大蜆,大蜆無沙好鮮味,參巴味道有D似冬蔭公,帶少辣好惹味,而且分量好足夠,不錯不錯👍🏻蝦頭油鳳尾蝦香辣肉碎意大利粉,香口美味~先講意粉係彈牙,煮得好好,再黎D香辣肉碎又係好多仲大大粒,好有咬口,鳳尾蝦更唔使講,大隻彈牙煎得好,要讚😍生薑味噌三黃雞(半隻),第一次食呢隻味道,幾特別,雞肉JUICY香口,配菜如牛油烤椰菜花同日本南瓜都出色🤗焦糖可可朱古力同芒果奶酪,絕對高質,果然係咖啡店,飲料加哂分☺️再黎Haagen-Dazs 雪糕杯,飽飽的美滿一餐😝

再黎Haagen-Dazs 雪糕杯,飽飽的美滿一餐😝
2024-07-16
2024-07-17 245 浏览
呢一間開咗唔係好耐嘅牧羊少年,裝修格調好似比其他分店更加靚!✨✨見到佢哋近排推出咗套餐,二人套餐嘅價錢只係$428~入面包括咗小食🍤、意粉🍝、主菜🥩、兩杯飲品🍹同埋兩個甜品🍨,計返比起散嗌平唔少㗎~小食我哋就揀咗金沙鹹蛋黃鳳尾蝦🍤,超級推薦大家跟住嗌尼一個小食,一盤大約有8至10隻金沙蝦,鹹蛋黃醬超充足,好惹味!😍😍至於意粉同埋主菜,我哋就揀咗蒜香牛肉碎松露醬雜菇意大利粉 同埋 紅酒燴牛面肉伴薯蓉.烤澳洲西蘭花🐮🥦,紅酒燴牛面肉好有驚喜,肉質好腍,而且好入味,配埋有奶香味嘅薯蓉,兩者簡直係Perfect match!🙌🏻🙌🏻佢哋飲品嘅選擇都超級多,揀咗好耐最後就決定要抹茶可可朱古力 🍫 同埋 冰梨無花果白桃烏龍芝士奶蓋 🍑,兩杯嘅味道都好唔錯,我自己就特別鍾意冰梨無花果白桃烏龍芝士奶蓋🍐🥛,上面有濃厚嘅芝士奶蓋,下面嘅果汁真係食到果蓉,感覺好真材實料!套餐最後總括送兩杯Häagen-Dazs 雪糕杯,為呢一餐畫上完美嘅句號!🫶🏻🫶🏻

2024-07-15 231 浏览
九龍灣終於有新既餐廳🤤🤤🤤本身都係牧羊少年既fans🥰🥰🥰都食過好多間分店😉😉😉覺得呢間係好大同好舒服☺️☺️☺️最緊要係唔洗排隊呀🥹🥹🥹啲野又好食打卡一流😂😂😂
九龍灣終於有新既餐廳🤤🤤🤤
本身都係牧羊少年既fans🥰🥰🥰
都食過好多間分店😉😉😉
覺得呢間係好大同好舒服☺️☺️☺️
最緊要係唔洗排隊呀🥹🥹🥹
啲野又好食打卡一流😂😂😂
2024-07-15 224 浏览
行完ikea 見肚餓,於是出番去德福食晚餐,想食啲西餐,咁岩見到牧美少年,係其他區食過覺得唔錯,於是就嚟食。現場都要等下位,不過好彩等左大約15分鐘就可以入。好旺場,都坐幾滿,裝修都幾有情調,適合約會我地叫左2個主菜share鹽麴比目魚伴澳洲西蘭花 普羅旺斯燉菜比目魚超滑,鹽麴煮到少少咸甜咸甜,醃到塊魚柳入曬味。勁好食!日式紫蘇烤雞肉意大利粉雞肉份量一般,不過口感不算鞋。意粉炒到入曬味,加埋紫蘇葉的味好香口,整體味道幾好食。

我地叫左2個主菜share

鹽麴比目魚伴澳洲西蘭花 普羅旺斯燉菜

日式紫蘇烤雞肉意大利粉
2024-07-07
2024-07-15 283 浏览
之前新開張時嚟食過午餐,發覺這分店特別大及舒適,特別來試吓晚餐。晚上在柔和的燈光及音樂陪襯下,氣氛更好。而晚上的餐牌和午餐的價錢差不多,幾抵食。很喜歡參巴鮮茄煮沙白大蜆,大蜆幾大隻及無沙,個湯酸酸辣辣,有點似東陰公湯的味道,開胃惹味,食到停吾到口。主菜叫了慢煮 BBQ 醬美國豬肋骨 伴 蕃薯條.普羅旺斯燉菜,個豬肋骨肥瘦適中,咬落去諗諗地卻不會太散,還有肉汁,挺好!蕃薯條熱辣辣,又香甜。個燉菜味道也不錯,食落幾襯。飲品選擇多,本想飲招牌咖啡,但因晚上怕睡不著,叫了杯午夜,有紅菜頭、香蕉、藍莓,感覺幾清新。甜品也有很多,花多眼亂,我選了焙茶心太軟流心蛋糕 配 Haagen-Dazs 雪糕,心太軟甜度適中,配埋Haagen-Dazs 雪糕,整餐很完滿滿足。

2024-07-11
2024-07-14 194 浏览
牧羊少年咖啡館開分店九龍灣分店地方同樣大用左復古風去裝飾而最吸引我嘅係中間嘅大書櫃而書本唔止係裝飾真係俾人閱讀㗎牧羊少年咖啡館都時有舉辦漂書活動真係有著力推廣閱讀文化👍今日唔算係悠閑午後所以目標係要黎飽餐嘅揀左二人餐基本上有齊餐牌上所有菜式價錢更優惠當然不作二選照燒汁煎乾蒜美國牛柳粒作為前菜小食份量相當感人🥹超級大份味道唔錯牛柳粒軟淋白酒香蒜大蜆意大利粉少少香辣大蜆鮮甜意粉al dente 😍慢煮BBQ醬美國豬肋骨伴蕃薯條。普羅旺斯燉菜豬肋骨非常淋滑好入味普羅旺斯燉菜不軟爛加錢可享特色甜品蛋糕瀑布蛋糕配法式糖漬草莓果醬瀑布係奶蓋少少鹹👍配上甜甜嘅草莓果醬味道平衡蛋糕幾鬆軟咖啡固然係牧羊少年嘅招牌而我點呢杯熱嘅杞子木瓜牛奶都特別又好味淡淡嘅粉紅好誘人木瓜牛奶加熱後更香入口奶滑令我留下深刻印象❤️男朋友嘅抹茶可可朱古力唔會太甜連男仔都啱飲👍
牧羊少年咖啡館開分店

少少香辣
大蜆鮮甜
意粉al dente 😍

慢煮BBQ醬美國豬肋骨
伴蕃薯條。普羅旺斯燉菜
豬肋骨非常淋滑

連男仔都啱飲👍
2024-07-03
杞子木瓜牛奶
2024-07-14 245 浏览
終於到訪呢間近期愈開愈多分店既牧羊少年,假日食飯時間去已經見倒有吾少人係門口等緊位,餐廳本身都好大,夠闊落,成個環境裝修得幾有特色,就算係個menu 都好有心思,整到成本書咁😶‍🌫️食物份量同個價錢成正比,難怪咁多人幫襯.👁‍🗨You & me set for 2 (7.5/10)💲428.➰二人餐好抵食,包左小食,意粉,主菜,兩杯飲品同兩個雪糕😌仲要就算食物本身價錢有分別,都可以任叫,吾洗補差額😦呢樣野幾令人滿意🤩.👁‍🗨照燒汁煎乾蒜美國牛柳粒(7/10) .➰呢個小食不得了😂份量多到好似一個主食咁🥲牛柳粒食落都腍身,只係部份有根既位置會比較難咬,但食落都juicy 有牛味,照燒汁既調味適中.👁‍🗨 鮮忌廉野菌煙三文魚長通粉(7.5/10).➰幾有驚喜既意粉🍝份量都係比預期既大,長通粉好掛汁,仲要整到Al dente 既口感🤫個忌廉野菌醬汁夠香,未食就咁聞都已經好吸引😂三文魚肉同磨菇亦都有吾少.👁‍🗨鹽麴燒比目魚伴烤澳洲西蘭花普羅旺斯燉菜 (7/10).➰吾知係本身預定調味係咁,定係當日廚師重手左😅比目魚調味比較咸,食幾舊已經要飲野沖淡一下🥲不過比目魚既肉質整得吾錯,夠嫩身.👁‍🗨抹茶

👁‍🗨照燒汁煎乾蒜美國牛柳粒(7/10)

👁‍🗨 鮮忌廉野菌煙三文魚長通粉(7.5/10)

👁‍🗨鹽麴燒比目魚伴烤澳洲西蘭花普羅旺斯燉菜 (7/10)

👁‍🗨抹茶牛奶 (7.5/10)

➰抹茶味香濃,同牛奶既比例岩岩好,吾會比奶味搶左抹茶味🍵揀左少冰都吾會覺得太甜
👁‍🗨芒果茉莉茶忌廉芝士奶蓋 (7.5/10)
➰芝士奶蓋比較輕盈,本身怕太heavy 仲猶豫緊叫吾叫奶蓋好😂其實飲落都係以芒果同茉莉茶為主,比較清新,就算飲到最尾,一啲都吾會覺得膩🤓
🔛 整體評分(7.5/10)
2024-07-14 202 浏览
牧羊少年在數月前進駐九龍灣了位於德福一期平台的新店可算是旗艦等級用餐面積偌大 弧形用餐區配植物裝飾時尚舒適中間有開放式卡座/ʜɪɢʜ ᴛᴀʙʟᴇ 不會過分擁擠傍晚用餐還會調暗燈光 氛圍ᴜᴘᴜᴘ餐點選擇豐富 有多款特色小食 主食 甜品等等價錢在德福來說也頗為親民 意粉大概百元就有交易性價比可謂相當不俗 難怪週末晚餐到訪偌大的用餐空間仍座無虛席呢 ~𓋪 金沙鹹蛋黃鳳尾蝦意大利粉  | 是拉差醬雞翼 |吃厭了白汁類 此時鹹香的鹹蛋黃意粉就是首選鹹蛋黃沙沙的質感 味道香濃 整體帶點膩感 配上翠玉瓜粒有清新作用 二人分享剛好 另外升級一人套餐選了酥炸雞翼三隻沾上惹味帶些微辣口感的是拉差醬 涮嘴好吃 𓋪 參巴鮮茄煮沙白大蜆以馬來西亞特色辣椒醬 叄巴醬作醬汁並有酸甜的鮮茄配搭 整體酸酸辣辣好過癮蜆肉鮮甜沒有沙 每顆都掛上醬汁 中毒性超強𓋪 京都春日最後點了滿足的甜品畫上句號有草莓切粒 窩夫跟兩球 ʜᴀᴀɢᴇɴ-ᴅᴀᴢs 冰淇淋窩夫厚厚的有四塊 外脆內軟且濃郁蛋香風味( 還可以加配麻糬內餡喔 ) 淋上酸甜草莓醬增加口感 整體蠻有驚喜𓎺 氣泡鳳梨 ʟᴇᴍᴏɴᴀᴅᴇ𓎺 冰水果茶檸檬加上鳳梨就是雙重酸甜口感
牧羊少年在數月前進駐九龍灣了
位於德福一期平台的新店可算是旗艦等級
用餐面積偌大 弧形用餐區配植物裝飾時尚舒適
中間有開放式卡座/ʜɪɢʜ ᴛᴀʙʟᴇ 不會過分擁擠
傍晚用餐還會調暗燈光 氛圍ᴜᴘᴜᴘ
餐點選擇豐富 有多款特色小食 主食 甜品等等
價錢在德福來說也頗為親民 意粉大概百元就有交易
性價比可謂相當不俗 難怪週末晚餐到訪
偌大的用餐空間仍座無虛席呢 ~

𓋪 金沙鹹蛋黃鳳尾蝦意大利粉
𓋪 京都春日
最後點了滿足的甜品畫上句號
有草莓切粒 窩夫跟兩球 ʜᴀᴀɢᴇɴ-ᴅᴀᴢs 冰淇淋
窩夫厚厚的有四塊 外脆內軟且濃郁蛋香風味
( 還可以加配麻糬內餡喔 )
淋上酸甜草莓醬增加口感 整體蠻有驚喜
冰水果茶有少甜選項也蠻佛心
ᴛᴏᴘᴘɪɴɢ 有鮮明橘子跟西柚 整體清新消暑

高性價的的餐廳自然受大家的追棒
無論是上班一族午餐來個愜意 sᴇᴛ ʟᴜɴᴄʜ
下班後跟朋友吃飯聚餐都是不錯的主意呢 ~
2024-06-30
之前去過文化博物館嘅牧羊少年咖啡館,覺得食物唔錯,知道佢喺德福開咗新分店,就嚟試吓。新分店裝修比沙田靚好多,亦都大好多,座位舒服氣氛很好。我點咗比較健康嘅食物,包括:1. 牛油果沙律: 材料新鮮美味2. 普羅旺斯燉菜:唔錯嘅燉蔬菜,但係原來我叫嘅比目魚都有伴碟燉蔬菜😅3. 鹽麴燒比目魚:比目魚十分新鮮,上枱嘅時候熱辣辣,十分推薦!4. 飲品旭日:即紅蘿蔔,橙,蘋果汁。感覺係新鮮榨嘅果汁5. 焙茶心太軟流心蛋糕: 茶味朱古力配上我喜愛的焦糖脆餅蛋糕,正!總括而言,食物質素性價比高,環境舒適,是推薦餐廳!

我點咗比較健康嘅食物,包括:
1. 牛油果沙律: 材料新鮮美味
4. 飲品旭日:即紅蘿蔔,橙,蘋果汁。感覺係新鮮榨嘅果汁

總括而言,食物質素性價比高,環境舒適,是推薦餐廳!
2024-07-11
2024-07-11 167 浏览
來到我最喜歡的餐廳之一當然要點幾個招牌菜吧😙慢煮BBQ醬美國豬肋骨BBQ醬酸好開胃啊而且配搭蕃薯條 更有口感我好推薦這個菜😎下次要再吃希臘沙律 伴初榨欖油意式黑醋汁Feta cheese份量剛好😚配上火箭菜 洋蔥 青瓜 黑橄欖 車厘茄 等混合香甜濃厚黑醋汁一齊食特別清新好味😋 我最愛的健康沙律配搭呢灸燒荷蘭汁豬肉排豬扒肥美軟腍🤤肉質經過灸燒帶焦香感P.S. 這道菜是我每次來到必點的🥰飲品方面就一定要試這裏的朱古力系列我點的凍焦糖朱古力香滑特濃 又不會太甜 味道剛剛好啊凍焦糖朱古力🤩
來到我最喜歡的餐廳之一
當然要點幾個招牌菜吧😙