餐厅: 牛角Buffet (雅蘭中心)
资讯:

一直好鍾意食牛角buffet,最鍾意食就係CP值高嘅Level 3✨✨👍🏻, 已經食到SRF 美國和牛!😊(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎) 但係最近加咗價🥲🥲Level 3 嘅牛肉肉質軟身,燒耐咗小小都唔會變硬✨❤️,油脂分布都OK,牛肉味濃郁!讚👍🏻✨✨大火燒2吓就食得✨❤️今次試咗王樣推介嘅牛肉,見到一大舊牛肉好吸引,啖啖肉都幾好味😋試咗辣味牛舌真,辣味夠好好味,朋友話配埋梅酒好正!✨👍🏻因為我係唔飲酒嘅,餐廳可以加1位任飲清酒梅酒✨👍🏻,有時借朋友杯酒影吓相令到畫面可以豐富啲😊✨(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)✨每次食牛角buffet都會燒埋雞肉,明火燒雞肉真係好好味,雞皮燒到好香脆✨✨!(≧∇≦)✨青口好鮮甜,估唔到質素都唔錯(///▽///)牛油燒帶子都唔錯,雖然細粒咗少少但係都啖啖肉✨✨(*≧ω≦)❤️最鍾意就係食呢個明太子烏冬,味道真係好好味,係必食嘅!✨✨😍😍日本厚切黑豚肉,燒起上嚟好味道,油脂甘香✨👍🏻😋( ´▽`) 夾埋生菜一齊食最正!✨😋燒多春魚,今次嘅多春魚冇乜春😣😣,但明火燒係上黎好香口✨😋✨日本燒年糕配蜜糖✨必食,但要要燒得有技巧,如果唔係佢就唔會脹卜卜啦!😌😌出面熱食有關東煮🍢✨✨飲品、牛乳雪糕、

試咗辣味牛舌真,辣味夠好好味,朋友話配埋梅酒好正!✨👍🏻

✨青口好鮮甜,估唔到質素都唔錯(///▽///)

燒多春魚,今次嘅多春魚冇乜春😣😣,但明火燒係上黎好香口✨

出面熱食有關東煮🍢✨✨飲品、牛乳雪糕、沙律、甜品等等😌✨✨(^ー^)ノ
關東煮

是咁的,我食過兩次温野菜放題,的確好鐘意,但每次都等到喊出嚟。因為近排好牛角討論好熱烈,即管試下$788 A5牛Buffet。兩人埋單$1733!A5牛係A5牛,但食唔出A5牛嘅味道!的確係好香嘅和牛味,但無驚喜感覺。其一,我覺得隻牛角汁無Donki 買嘅牛角汁咁香濃。其二,覺得去city super / donki 買牛返屋企燒仲好食,性價比更高!但去得buffet 一定會食好多其他野食。當大家嘅目光都係牛肉上面,我反而覺得牛角嘅雞肉更有驚喜,因為明火燒雞皮,口感可以媲美居酒屋,廚藝了得嘅,配條葱就當自己去左yardbird!其次真心推介LV5鮑魚同帆立貝,味道絕對識飛。甲羅燒因為太飽,無試到,係幾可惜。而牛角飯係必食!Overall 其他食物質素都叫唔錯,而且種類亦好多!但個胃就得咁大,食左其他LV嘅野食,就無咁性價比嫁啦!當然食得buffet 想食乜就食乜,最緊要開心嘛!唔通$788只係入去食A5和牛咩?所以我覺得$788食牛角真係無必要!我好少食燒肉,都好少食放題,比較鐘意有人serve,更有儀式感。和牛其實好多油,成日攪到好大火,都幾危險,加上幾款食物用牛油煮,彈到手幾次,都

鹿兒島A5黑毛和牛

2020 浏览

鴨肝多士

所以我覺得$788食牛角真係無必要!我好少食燒肉,都好少食放題,比較鐘意有人serve,更有儀式感。和牛其實好多油,成日攪到好大火,都幾危險,加上幾款食物用牛油煮,彈到手幾次,都幾痛。我覺得自助燒肉,真係不了。最重點係,要完美烹調和牛,普通人自助燒肉,根本控制唔到時間,始終調味同技巧都好重要,自助燒肉反而浪費左一啲高質食材,有時更加應該重質不重量,如果要比$788一位,我建議食yakiniku great(燒肉) ,日山(壽喜燒),什至係四季菊鐵板燒牛+飽魚lunch ,可能只係美國和牛或澳洲和牛,但價錢差唔多,都更好食,仲有海景。

其實應該Apple to apple,但都好sure,唔會再去比較其他高級自助燒肉,一次就夠。歸納各點,食A5和牛去返高級嘅日本餐廳,食自助餐去返五星酒店,個人推JW CAFE,至於牛角就食LV4以下,附合性價比。如果叫我再去牛角,我都係覺得温野菜比較好。
頭盤

BTW,冇做會員。PS,雅蘭牛角外有部機可以印相,食完牛角順便留個念,叫做又食又拎,滿足的一餐!
等候时间
120 分钟 (堂食)
鹿兒島A5黑毛和牛
  • 牛角飯
2021-09-23 2212 浏览
依排牛角咁hit,出開旺角就食下佢個buffet啦😛雖然我哋好早食,不過紅日關係都好多人~好彩有會員唔使等咁耐咋!今次揀左LV 3 美國SRF和牛放題, 一坐低就會上一個拼盤先~主打嘅和牛牛板腱有正常同薄切!質素都ok,冇話第一次靚之後就唔靚咁~ 多春魚都係我最鍾意燒嘅嘢Buffet區有關東煮,沙律,飲品同甜品等~我食得最多就係雪米糍!其他都冇咩特別每位收費係$408 會員85折後再扣$100券, 非常抵食
依排牛角咁hit,出開旺角就食下佢個buffet啦😛

每位收費係$408 會員85折後再扣$100券, 非常抵食
2021-09-22 1307 浏览
終於終於食到🐮🥩牛角buffet每一次都系因為見到太多人卻步左😣今晚做節 今次醒1730左右就app拎咗飛先 都要等到1930左右先有得食呀 所以大家要預返時間 同埋佢無得補枱咖 只系可以叫左妳張飛之後留10分鐘 要留意呀嘩好癲囉 😏😏🐮🥚🍚牛角飯可以自己整 紫菜任夾仲有sauce 無限叫溫泉蛋 我食左二碗飯呀頂好邪惡🥲🥲我地叫左level3加埋10%每人$420左右我自己認為食3都夠 都已經有好多選擇 我無影到個menu ah 芥末辣章魚🐙我encore左四轉上級牛肋肉又系好正 d肉質素好平均 紋理同脂肪比例都恰到好處 牛油🧈帶子😍😋雪糕🍦系3.6北海道牛乳/海鹽芝士蛋糕🍰 (無溶呀🤪🤪🤪)性價比有8分 同事服務都好好 冇漏單情況 呢個價錢質素上好對得住 每枱食90分鐘 到30分鐘前會last order如果要等太耐我可能真系無咁嘅耐性不過今日拎定飛就好開心😛🥳🥳
2021-09-17 1179 浏览
一貫好味😋牛角成日大排長龍一定有原因嘅~就係因為太好食啦!今次午餐食咗$308/Level2 (早割)職員會預先安排頭盤 有齊雞、豬、牛,但我覺得雞肉唔好食所以我每次都會叫佢唔要雞肉。燒肉一貫嘅好食,雖然係level 2,但係牛肉質素都唔差,牛肩用牛味香,食落唔會太難咬。印象之前係冇肥牛呢個選項,近來新增咗。點解我會咁肯定呢,因為肥牛太多油份好搶火,搞到啲火燒到好高嚇死我,之前都冇呢個經驗,所以肥牛應該係新增㗎🙈由於肥牛好多油份所以燒出嚟真係好好食!雞爽肉,雖然唔知係邊個部份但真係好香口,好爽,食落好好味口感都好特別!牛舌燒到少少脆少少焦,加少少醬汁好好食。嚟到呢度梗係唔少得牛角飯,由於太鍾意食紫菜,我只係落一啖飯加一大碗紫菜,配上香濃燒汁、香蔥,成日都想嚟食~去到雪糕方面,有伯爵茶味、牛奶味、芝士蛋糕味,個人覺得得伯爵茶好味🙈🙈其他一般,試一啖就可以。印象中尖沙咀分店有更加多款式嘅雪糕,亦都有無糖雪糕~大家可以試吓
一貫好味😋

2021-09-15
等候时间
10 分钟 (堂食)
  • 牛角飯
2021-09-16 786 浏览
今日經過旺角,突然好懷念家鄉既烤肉味道出發行街之前已經係app度拎定飛,旺角比較多人,等左差唔多一個鐘已經算快,不過一d都唔悶,因為附近商鋪應有盡有,行到肚餓開餐就啱啱好我地三個人入去,職員好好幫我地安排左張長檯,有兩個爐,咁就可以唔洗爭爐人人有得燒出面仲有野飲自己針,可以根據自己份量,每次針少少🤏飲多d唔同既野飲仲有紫菜飯自己裝,少飯多紫菜滿足貪婪的我另外緊係唔少得掃qr code order大量溫泉蛋啦🤭不過最緊要食得曬,唔好浪費牛肉超新鮮,油脂分布得好好,有肉味得黎仲有和牛一貫有的香味,配搭溫泉蛋飯一齊食簡直絕配食飽之後從返童真,自己擠軟雪糕,仲有六個口味自己揀,每個味都可以少少咁試,唔怕肥又滿足到個胃
今日經過旺角,突然好懷念家鄉既烤肉味道
仲有紫菜飯自己裝,少飯多紫菜滿足貪婪的我

2021-08-17
等候时间
80 分钟 (堂食)
2021-09-07 2011 浏览
我同老公 同埋 一班朋友 都係牛角buffet嘅常客,今次我同老公黎食LV 5嘅日本鹿兒島A5和牛放!😋✨✨每片牛肉油花分布平均,有着大理石油花,入口即溶,呢個價錢食到A5質素和牛,又可以食埋其他野食!😆😆✨有勁大粒嘅帶子、鵝肝、甲羅燒、鮑魚等等嘅食材,呢個高質放題非常之超值!✨✨另外仲有日本嘅雞肉,每次黎都會燒雞肉,雞肉味好正!餐牌仲有好多種類選擇,但今次揀LV 5,當然今次主力食和牛啦!🤪加$60仲可以任飲酒精飲品!梅酒、菠蘿酒、柚子酒、清酒!🥃🍶一邊食和牛,一邊飲梅酒,感覺超正!😚💛✨

一邊食和牛,一邊飲梅酒,感覺超正!😚💛✨

2021-09-07 1634 浏览
牛角BUFFET 而家有3間分店,呢間係旺角雅蘭中心分店位於2樓位置用餐時間為100分鐘,分5等級,最平價錢由$228起! 有29種食物或食材可選擇!唔食牛就可以選呢個!如果想豪食少少,可以考慮下澳洲和牛,一樣咁出色同美味 一位$388起!可以食到129種唔同食物, 當然主攻澳洲和牛啦 包括牛腹肉 一口牛 牛板鍵必食上級牛肋肉 另有多種野菜沙律前菜自助任取任食 汽水甜品茶咖啡任飲!海鮮方面有池魚 大蝦 扇貝 牛油廣島蠔 原隻大魷魚 用餐時間有限,先主攻和牛食到佢回本!次輪先點海鮮 和牛油脂平均又肥美甘香只需以鹽調味已經非常美味 另外可以夾一碗沙律菜夾埋和牛一齊食,個感覺無咁油膩!每位另加30蚊有任飲日本啤酒不過時間有限,唔建議升級咁多!燒肉醬汁有鹽醬,燒汁,黑椒鹽,肉質高品質唔需花巧同太多調味自助吧入面可以自己整返碗牛角飯都相當好食平均消費$400評分8/10地址: 旺角彌敦道639號雅蘭中心2樓209-213號舖
海鮮方面有池魚 大蝦 扇貝 牛油廣島蠔 原隻大魷魚
每位另加30蚊有任飲日本啤酒不過時間有限,唔建議升級咁多!
燒肉醬汁有鹽醬,燒汁,黑椒鹽,肉質高品質唔需花巧同太多調味
自助吧入面可以自己整返碗牛角飯都相當好食

平均消費$400
評分8/10
地址: 旺角彌敦道639號雅蘭中心2樓209-213號舖
2021-08-27 1233 浏览
平時食lv3 生日俾個籍口自己Lv5食6點前入坐有早割優惠鹿兒島黑色和牛係好食既!質素唔錯!不過真係食得唔多 太油膩地方坐得舒服冇甘大油煙擺盤都幾hea下上次係銅鑼灣食價錢係平啲,不過坐得唔舒服又太大油煙兩個鐘都食得好辛苦
平時食lv3 生日俾個籍口自己Lv5
食6點前入坐有早割優惠
鹿兒島黑色和牛係好食既!
質素唔錯!
不過真係食得唔多 太油膩
地方坐得舒服冇甘大油煙
擺盤都幾hea下
2021-08-24 1229 浏览
一直都聽身邊嘅人講牛角有幾好食、有幾多人排⋯牛角公司話送個牛角金卡會員俾張家朗🤣有金卡會員真係好開心⋯因為星期日想去一試呢個牛角buffet,5點幾拎票(1-2人)已經係排緊364🤦🏻‍♀️而當時叫到271⋯⋯講緊單單1-2人已要等100幾張票,未計其他人數嘅票號⋯如果要食真係要一早拎定票好幸運我朋友有金卡會員🤣優先入坐 堂食仲有85折⋯我哋選擇左LV 4澳洲和牛 $468嗰個⋯可以只加一人飲有酒精飲品 幾好但只得100分鐘食,如果烤肉嚟講時間短左啲⋯嚟多20分鐘會更好⋯一埋位 我地就點左啲和牛⋯有美國和牛 有澳洲和牛,我覺得美國和牛都唔錯,如果嫌澳洲貴左啲,其實食美國都唔差⋯所有和牛都好重油香味🤤雪花分布平均甜品款式都多,3.6牛乳雪糕🍦 好香,仲有朱古力大福 多種口味的雪米糍⋯疫情期間大家都驚外出食飯,佢幾細心,salad 菜已經分好左,用個樽一樽樽咁裝好,啲前菜都有用保鮮紙包好,好衛生⋯會再去食👍🏻👍🏻
一直都聽身邊嘅人講牛角有幾好食、有幾多人排⋯
牛角公司話送個牛角金卡會員俾張家朗🤣

所有和牛都好重油香味🤤雪花分布平均

會再去食👍🏻👍🏻

2021-08-22
等候时间
10 分钟 (堂食)
2021-08-17 1118 浏览
旺角雅蘭呢間牛角係buffet形式,同普通牛角或者放題唔同,多左炸物🍗🍤,同埋有少少自助bar可以自己整牛角飯🍙,拎沙律🥗,關東煮🍢。但呢間實在要等太耐🌝!即使同朋友一齊拎飛都要等到頸都長,book枱連冷門時間都好full,所以無啲耐性等真係好難食到呢間buffet…呢次慶祝朋友生日所以諗住食好啲,揀左LV4,多左海鮮🐟、上級牛肋肉🐮同埋我地最愛既黑糖牛油蕃薯條🍠(真係好香好好食,鐘意食蕃薯既唔可以錯過)!①肉類必食上級牛肋肉!同普通牛肋肉真係差好遠,香好多🖖🏻,口感亦都無咁鞋。雖然未到入口即溶嗰個程度,不過都相當唔錯。唔食牛既人都可以試佢既雞🐓,都幾滑,雞爽肉就爽口彈牙啲👍🏻,豬🐷就推薦豬頸肉。②海鮮半殼扇貝、蝦都唔錯,不過剝蝦太麻煩🤣,所以無叫到好多。牛油帶子都ok,不過少少膩,偏鹹。青口同蠔就普通,牛角既海鮮係比牛失色😕,所以都係食肉同炸物多。③炸物七味炸雞翼、炸薯角同日式章魚燒都係普通野,純粹屎忽痕叫下😂,等野食熟既時候攝時間食。雞翼都類似某牌子好出夠既氣炸雞翼,所以唔使係牛角食都得🙌🏻。炸芝士蜜糖年糕就唔錯,真係拉絲芝士😂,同埋出面少見啲,推薦試下。④自助區牛角飯有得自己整就

①肉類

②海鮮

③炸物

④自助區
牛角飯有得自己整就可以加好多紫菜又少啲飯多啲汁。關東煮普通,試左一舊但廢事黎牛角食呢啲就無再拎😛,順便拎多個沙律懶健康。其他都無乜特別,雪糕🍦味道經常轉,buffet係可以自己唧雪糕都幾好玩,佢既雪糕食過幾次都係偏冰既口感,唔係偏奶嗰隻,睇個人喜好鐘意邊種。

其實buffet唔係太抵,個人比較建議食放題,細食既就散叫都ok。始終炸野同海鮮佢都唔係特別出色,所以buffet食一兩次試下新屎坑就可以了。
2021-08-01 2505 浏览
食過好多好多次牛角buffet 同定食 而食Level 4都已有幾次 今次再encore🤩🤩Level 4入面既選擇必食推介係王樣!牛胸腹肉同王樣!牛板腱🤤🤤🤤香濃既牛肉味加上燒香氣再配牛角自家配料汁🤤好難唔令人陶醉👍🏻👍🏻👍🏻本人獨家食法 燒好既和牛會配上溫泉蛋汁 濃香四溢 加陪滋味😋😋仲有仲有必食雞泡魚乾🐡 燒一燒 更香口 配酒一流 之前食好多次都會加$30任飲生啤 好抵飲!!!!扇貝都好正 配上多多既牛油同蒜蓉 愈燒愈香😙王樣!魷魚🦑都好新鮮 爽口 記住唔好燒太耐會變硬 但記得上次食既時候係成舊上 今次則係切件上 有比較有傷害🥲仲有每次既最愛芥末八爪魚🐙💓💓大愛 爽脆 yum yum yum!!!!!😍😍廣島蠔相對比較參次 因為有啲比較細又有腥味😥😥
食過好多好多次牛角buffet 同定食
而食Level 4都已有幾次 今次再encore🤩🤩

扇貝都好正 配上多多既牛油同蒜蓉 愈燒愈香😙

廣島蠔相對比較參次 因為有啲比較細又有腥味😥😥

2021-07-17 3535 浏览
燒肉盛盒定食好味指數:😋😋😋抵食指數:💲💲💲💲環境舒適:😌😌😌環境衛生:🧹🧹🧹服務質素:💁🏼‍♀️💁🏼‍♀️💁🏼‍♀️💁🏼‍♀️推介原因:定食有玉名黑牛、澳洲和牛、美國和牛。數款定食中,這是較高級的一款。牛肉脂肉均勻,呈現美美的雪花紋。當中最喜歡的是牛腍肉,夠腍身,又有牛的油脂香味。除牛肉外,可在自助餐區取食物。食物種類繁多,有2款沙律、數款前菜、關東煮、牛角飯、各式飲品、軟雪糕、甜品等。每樣都試的話,足以飽得捧著肚走。建議多付點錢,選100分鐘,可以享受一下食物。60分鐘會太趕急。最欣賞是有專人收污糟碗碟。疫情期間,衛生做足是很重要的!
燒肉盛盒定食
好味指數:😋😋😋
抵食指數:💲💲💲💲
環境舒適:😌😌😌
環境衛生:🧹🧹🧹
服務質素:💁🏼‍♀️💁🏼‍♀️💁🏼‍♀️💁🏼‍♀️
最欣賞是有專人收污糟碗碟。疫情期間,衛生做足是很重要的!
2021-07-11 2579 浏览
次次經過都係超多人係門口等位,今次預早決定黎食早割時段,4點幾就已經係佢個手機app📱到攞飛,去到5點半先岩岩有得入。​​掃qr code用手機落單,揀左lv2套餐,都有晒基本既野食。每款肉都有幾種唔同調味揀,叫左好多轉牛舌食,薄身而且爽口唔鞋。全部肉類🐂🐖🐓都好食,抵佢咁受歡迎日日排長龍。👍🏻👍🏻👍🏻​​自助區既選擇都唔少,飲品有自動汽水機🥤,最中意飲佢個橙味汽水,唔知點解唔出罐裝呢,次次都係餐廳呢d汽水機先飲到。甜品都有幾隻味既🍦雪糕揀,忌廉泡芙都好好食。​​

等候时间
90 分钟 (堂食)
其實有時係旺角返工都會去早小小去食lunch話說聽網上評語話牛角lunch都幾好食點知今日親自去食真心好失望今日點左setB既100分鐘.1.牛既份量超少 牛肉粒只有5-6粒牛肩肉只係6-7片 超超薄 薄到熟完縮埋一舊咁既份量 少到真係街邊叫碟50-60蚊乾炒牛河既肉份量差不多!.2.自助Bra選擇少得可憐網上聲稱既牛角飯好食只係珍珠米+肉燥+紫菜味道一般 宜家好多午餐自助餐都有既野食 唔算咩特別.果關冬煮真係離譜 蘿蔔皮勁厚既絲 之後果汁完全無味 其他野就好似食用水烚熟既丸類味道 無味可言.定食自助餐配料 少得離譜大蔥+冬菇+ 洋蔥+粟米就係呢4樣俾你燒 真心想你無啖可食!之後果雪糕🍦正常有兩個味揀少量甜品難食到食唔落埋單163蚊講真 如果牛角 唔想做定食放題 可以唔鬼做囉!一個令人失望既一餐 160幾蚊都唔知自己食左咩 只記得果小量牛肉 仲要薄到離譜!Suggest 公司增加可以食落口既配菜囉例如:南瓜/菠蘿/牛油金針茹/番薯...其他定食放題都會基本提供合理既配菜問心呀叫你燒蔥+洋蔥+菇...食唔落口既野如果要慳到咁 不如唔好做啦😹真係唔會幫襯囉 仲叫我排隊 慳小小啦!
其實有時係旺角返工都會去早小小去食lunch
話說聽網上評語話牛角lunch都幾好食
點知今日親自去食真心好失望
今日點左setB既100分鐘.

1.牛既份量超少 牛肉粒只有5-6粒
牛肩肉只係6-7片 超超薄 薄到熟完縮埋一舊

2.自助Bra選擇少得可憐
網上聲稱既牛角飯好食
只係珍珠米+肉燥+紫菜
味道一般 宜家好多午餐自助餐都有既野食 唔算咩特別.
果關冬煮真係離譜

定食自助餐配料 少得離譜
大蔥+冬菇+ 洋蔥+粟米
就係呢4樣俾你燒
真心想你無啖可食!
之後果雪糕🍦正常有兩個味揀
少量甜品難食到食唔落

埋單163蚊
講真 如果牛角 唔想做定食放題 可以唔鬼做囉!
Suggest 公司增加可以食落口既配菜囉
例如:南瓜/菠蘿/牛油金針茹/番薯...
其他定食放題都會基本提供合理既配菜

問心呀叫你燒蔥+洋蔥+菇...食唔落口既野
如果要慳到咁 不如唔好做啦😹
真係唔會幫襯囉
仲叫我排隊 慳小小啦!