餐厅: 牛角次男坊 (荃灣廣場)
资讯:

2020-07-12 155 浏览
上星期我去開荃灣西,想買啲嘢,咁岩見到呢間次男坊,原來係食日式燒肉飯,個餐牌價錢仲好抵添,平均80蚊到,唔使諗啦,即刻衝入去試😄😄😄😄😄😄😋😋😋😋😋😋叫左個穴子燒牛飯 😍😍😍😍😍😍😍😍真係好好食😋!點解得咁少分店嘅,真係可以搞大佢一試即愛上燒肉份量又多,疊到滿滿的,又唔會食唔哂要問多次,點解得咁少分店😅😅😅😅😅😅去開荃灣西,一定要試埋menu其他款式!
😄😄😄😄😄😄😋😋😋😋😋😋

叫左個穴子燒牛飯 😍😍😍😍😍😍😍😍

真係好好食😋!

點解得咁少分店嘅,真係可以搞大佢
一試即愛上
燒肉份量又多,疊到滿滿的,又唔會食唔哂
要問多次,點解得咁少分店😅😅😅😅😅😅

去開荃灣西,一定要試埋menu其他款式!

2020-07-11 133 浏览
大大碗燒汁牛肉飯今次d牛肉煮耐左 搞到韌左少少但依然好惹味  肉下面墊了芽菜降低了油膩感飯量依舊地多 一個人食飽會飽到傻😬-牛男次男坊井 $78好食度:🌕🌕🌕🌕🌖Cp值:🌕🌕🌕🌕🌕回頭率:90% (ok架,諗唔到食咩會食🙋‍♀️)
大大碗燒汁牛肉飯
今次d牛肉煮耐左 搞到韌左少少
但依然好惹味  肉下面墊了芽菜
降低了油膩感
飯量依舊地多 一個人食飽會飽到傻😬
牛男次男坊井 $78
好食度:🌕🌕🌕🌕🌖
Cp值:🌕🌕🌕🌕🌕
回頭率:90% (ok架,諗唔到食咩會食🙋‍♀️)
次男坊牛肉飯
2020-07-08
2020-07-02 287 浏览
自己一個人想食燒肉點算好?而家除左真係一個人去食之外,仲可以去牛角次男坊食燒肉丼飯!牛豚雞都任你揀!。。🔘 牛角燒肉丼定食 | $69 (送道地纖。解茶)評分: 🌕🌕🌕🌕🌑評語: 燒肉比想像中更多,每一啖都有滿滿的感覺!燒肉好淋身,牛味都好重,講真果句冇諗過$69都有呢個質素。燒牛肉面頭沾滿燒牛肉汁,撈埋飯食,真係三兩下就食完碗飯😂小編而家回味都覺得好想食多碗。冇得去日本食嘅時候,呢個真係平靚正之選。跟餐除左送可樂之外,而家仲有道地纖。解茶揀,食完燒肉解一解油膩感一流👍🏼。。🔻平平地有滿滿的燒肉食🔻物有所值🔻始終都係日本嘅更美味😭推介指數:⭐️⭐️⭐️⭐️

牛角燒肉丼定食

🔘 牛角燒肉丼定食 | $69 (送道地纖。解茶)
評分: 🌕🌕🌕🌕🌑

🔻平平地有滿滿的燒肉食
🔻物有所值
🔻始終都係日本嘅更美味😭
推介指數:⭐️⭐️⭐️⭐️
2020-07-01 174 浏览
日本牛肉飯快餐店。碗碗都好大碗即叫即整。新鮮製造。⭐️穴子牛肉丼穴子好鮮味配搭蔥絲一齊食。更加鮮味牛肉唔會太老燒得啱啱好好惹味⭐️鵝肝牛肉飯鵝肝就煎得唔夠香口。牛肉飯一如既往質素很好👍🏻又一質素不錯的快餐店選擇
日本牛肉飯快餐店。碗碗都好大碗
即叫即整。新鮮製造。

⭐️穴子牛肉丼
穴子好鮮味配搭蔥絲一齊食。更加鮮味
牛肉唔會太老燒得啱啱好好惹味

⭐️鵝肝牛肉飯
鵝肝就煎得唔夠香口。
牛肉飯一如既往質素很好👍🏻

又一質素不錯的快餐店選擇
2020-06-29 269 浏览
午後之燒肉 Healthy Mid-afternoon Rice Bowl Set14:30-17:30 供應餐廳係先出去比錢店員之後送餐的座位都係好闊 幾舒服T1 牛角燒肉丼定食~$59Gyu-kaku Yakiniku Rice Bowl Set燒肉燒得好香多汁飯入面有紫菜芽菜1d 都唔heaT2 味噌牛舌丼定食~$49Grilled Beef Tongue Rice Bowl w/Miso Set牛舌都唔差有好多塊不過都係燒肉香D姐最估唔到個沙律仔都好好味完勝X野家跟餐有支350ML 的解茶雖然係唔夠飲 但好過無
14:30-17:30 供應

雖然係唔夠飲 但好過無
2020-06-28
T1 牛角燒肉丼定食
T2 味噌牛舌丼定食
午巿丼定食,送前菜,飲品。由$59-$69不等,學生優惠平$10。.🔷味噌牛舌丼定食($59)分數: (8/10)薄薄既牛舌好入味,又唔韌,加上佢既醬汁,濃但唔會好鹹,飯粒分明,有啲紫菜係飯上面,好啱送飯。.🔷牛角燒肉丼定食($69)分數: (8/10)燒肉唔韌,燒肉汁微酸,開胃。燒肉與飯之間有大量芽菜。.🔸前菜類似沙律菜撈左沙律醬,但個人唔太鐘意個味。.🔸飲品可以選擇汽水或者道地極品纖解茶。

午巿丼定食,送前菜,飲品。
由$59-$69不等,學生優惠平$10。
🔷味噌牛舌丼定食($59)
分數: (8/10)
薄薄既牛舌好入味,又唔韌,
加上佢既醬汁,濃但唔會好鹹,
飯粒分明,有啲紫菜係飯上面,好啱送飯。
味噌牛舌丼定食

🔷牛角燒肉丼定食($69)
分數: (8/10)
燒肉唔韌,燒肉汁微酸,開胃。
燒肉與飯之間有大量芽菜。

🔸前菜
類似沙律菜撈左沙律醬,但個人唔太鐘意個味。
🔸飲品
可以選擇汽水或者道地極品纖解茶。
2020-06-27
味噌牛舌丼定食
牛角燒肉丼定食
是次鎖定目標到荃灣廣場牛角次男坊,選擇有85折優惠既外賣自取 , 由於有85折關係 , 選擇了貴少少既丼定食~牛角次男坊丼配穴子同堂食一樣牛肉滿滿 ,十分飽肚穴子就正常既魚既質素, 不驚喜極上次男坊丼(美國和牛)好食,味道少辣,飯唔夠熱,牛味幾好總括而言,牛嘅肉質屬於高質素👍還有是次呢兩款丼定食配有四塊紫菜 ,我選擇用嚟包飯食,我覺得好好食,仲叫做多一款食法~另外外賣袋用上紙袋🛍, 完全唔似係外賣 , 丼定食盒好似堂食擺盤咁, 都算幾有心思👍📌外賣自取嘅丼定食比喺堂食會平十蚊,不過就會冇咗前菜及飲品

牛角次男坊丼配穴子
同堂食一樣牛肉滿滿 ,十分飽肚
穴子就正常既魚既質素, 不驚喜

極上次男坊丼(美國和牛)
好食,味道少辣,飯唔夠熱,牛味幾好

總括而言,牛嘅肉質屬於高質素👍

都算幾有心思👍

📌外賣自取嘅丼定食比喺堂食會平十蚊,不過就會冇咗前菜及飲品

2020-06-23 196 浏览
餐廳鄰近商場門口,但由於商場內有多個出口指示不太清楚,需要問商場職員才到達餐廳,用餐時間為中午食飯時間,當時餐廳內約有一半有客人在用餐,排隊需時大約5分鐘,收銀員有禮貌,主動地為客人量度體溫,餐廳環境光線充足,於疫情期間,座位還有做相隔距離,令用餐時比較安心,服務員翻場非常有效率,本次點餐是美國草飼牛肉定食,餐飲解菜,另加西班牙豚梅肉。牛肉飯定食外貌不錯,配菜沙律,味道清新酸酸甜甜令人開胃,牛肉飯內的配菜充足,牛肉分量足夠亦有牛肉味又不太硬,牛肉汁充足。西班牙豚梅肉,豬肉有口感,分量足夠,醬汁配搭得好,本次用餐食物質素不錯,分量足夠,本人都食不晒碗飯,有令人期待再次光臨。
2020-06-23
  • 牛角次男坊丼定食
  • 豚肉丼
2020-06-17 792 浏览
多謝🤴🏻係我第一日返工就黎接我放工😊😊,周圍行下我地見到‘牛角次男坊’做緊個櫻海老祭特別版套餐就決定試下🥰🥰‘櫻花蝦生姜牛丼定食’🥩🥩套裝會跟飲品+前菜+主飯,一睇個飯牛肉疊得好高,比牛肉包住曬再放上櫻花蝦係表面,仲有四塊大紫菜伴碟,非常吸睛!前菜就兩個餐都一樣‘沙律溝蔬菜’🥗,沙律味唔夠酸做唔到開胃嘅效果,應該放左好耐食得出蔬菜有d出水啦!😐😐講返個牛肉塔慢慢解開時發現裡面放左大量芽菜托高佢,有少少被騙感覺🙄🙄,好彩個牛肉燒得好香甜又多汁,數量亦都好多,建議最先用紫菜包住食,紫菜淋左口感就差曬!‘櫻花蝦生姜豚丼定食’🥓🥓牛肉丼向上生,豚肉丼就向橫發展,目測都有8-10塊豬肉🥓🥓,同樣燒得好好味,冇牛咁甜但多左份肉油香😝😝隻蛋就冇特別🥚綜合兩個飯用嘅肉都屬於高質數,數量亦好多,但櫻花蝦就少左d!P.S原來星期一會員有85折💰,慳返啲😁🥰

‘櫻花蝦生姜牛丼定食’🥩🥩

櫻花蝦生薑牛丼定食

‘櫻花蝦生姜豚丼定食’🥓🥓

P.S原來星期一會員有85折💰,慳返啲😁🥰

2020-06-08
櫻花蝦生薑牛丼定食
2020-06-08 501 浏览
我們一早鎖定目標 , 放工後就去荃灣廣場既牛角次男坊食晚餐 , 當日我們選擇堂食 ~第一次幫襯 牛角次男坊 ,對我們來說食物質素幾滿意 ~我們叫左以下兩款👉牛角次男坊丼定食(美國草飼牛腹腩)$88嘩嘩嘩~ 堆到好高 ,好多牛🐮賣相好吸引 , 🐮牛既肉質不錯,仲有個人覺得醬汁調較得好好味 , 還有跟4️⃣塊紫菜,仲可以包住飯黎食, 一個唔錯既配撘~👉豚丼定食(西班牙豚梅肉)$78有温泉蛋🍳,多蔥+好多塊西班牙🐷豚肉 , 真係可以一啖肉一啖飯🍚! 每一塊豚肉都好腍、好入味 , 醬汁亦好足夠 ~堂食套餐包括罐裝飲品一罐及前菜一碟 , 所以覺得好抵👍!

第一次幫襯 牛角次男坊 ,對我們來說食物質素幾滿意 ~

我們叫左以下兩款

👉牛角次男坊丼定食(美國草飼牛腹腩)$88
嘩嘩嘩~ 堆到好高 ,好多牛🐮

👉豚丼定食(西班牙豚梅肉)$78

堂食套餐包括罐裝飲品一罐及前菜一碟 , 所以覺得好抵👍!

次男坊丼定食

豚肉丼定食

次男坊丼定食
豚肉丼定食
  • 牛角次男坊丼定食
📍 牛角次男坊荃灣大壩街4-30號荃灣廣場1樓112B-113號舖你今日黃左未?💛 荃灣廣場嘅牛角次男坊主打各式丼飯 signature包括疊到山咁高嘅牛肉穴子丼同埋近期做緊$68優惠嘅豚肉丼 整體算抵食 難怪要排一陣隊B2. 牛肉穴子丼份量都幾大 牛肉片調味有丁點過咸 但唔會話切到太薄冇哂口感 鰻魚一般質素 但起碼冇骨嘅D. 豬腩肉丼大大塊豬腩肉睇落都吸引嘅 但食落有啲鞋Taste: 👅👅👅Value for Money: 💰💰💰💰(on a scale of 0-5 emojis)remarks: 門口先排隊入座 坐低後要出門口落單 然後番埋位等野食上枱
📍 牛角次男坊

D. 豬腩肉丼
大大塊豬腩肉睇落都吸引嘅 但食落有啲鞋

Taste: 👅👅👅
Value for Money: 💰💰💰💰
(on a scale of 0-5 emojis)

2020-05-30 397 浏览
🔻牛角次男坊定食 ($88)牛角的牛肉 肉質都不會太差 呢個定食啲肉堆到成座山咁高 下面仲鋪滿咗芽菜同飯 男仔食都好夠飽 再加埋燒汁整體食落幾好味 每個餐配有麵鼓湯同前菜 出餐速度都算快 各位食肉獸經過可以一試!👍🏻
🔻牛角次男坊定食 ($88)
2020-05-30 275 浏览
今日同阿哥去食牛舌飯同埋牛肉飯,見到次男方以為好貴所以睇都冇睇就睇咗另一邊,阿哥忽然話而家做緊優惠,$100就享受到兩個飯,高級野真係高級野牛舌特別爽口牛味亦都非常香濃,希望依個優惠可以永遠做落去。
2020-05-22 440 浏览
同朋友係荃灣睇戲 唸住是但搵間鋪頭食飽去睇戲 睇到呢間之前成日都好多人排隊 所以就試下呢間有咩特別啦!豚肉丼定食 $78醬汁係甜甜的日本醬油味道,豚肉厚度適中 肥瘦亦適中。 醬汁加埋豚肉非常之好味又多汁而且仲好惹味😋 蛋液加埋啲飯真係享受黎🥰燒鹽麴牛舌丼定食 $68牛舌係屬於比較薄既個一種 稍微用鹽燒過 調味偏鹹香。定食中有中華沙律同個飲品比你。醬汁如果唔夠可以自行添加。總括,牛角buffet既牛角飯好似好味啲🤔

豚肉丼定食 $78

燒鹽麴牛舌丼定食 $68

總括,牛角buffet既牛角飯好似好味啲🤔
  • 豚丼配穴子定食
2020-05-03 749 浏览
牛角出品既丼飯,肉質都有一定水準。環境都有日式feel, 因為唔係牛角咁自己燒,就無咁大油煙味。每個丼飯都會有一個前菜同一罐可樂/茶,前菜(中華沙律)無咩特別,野飲如果有得揀日式飲品或更多選擇會更好,始終都呢個價錢都唔算係好平,勝在食物既擺放同質素真係拯救全場。 💁🏻‍♀️豚丼定食(西班牙豚梅肉) $78上枱就覺得佢好驚艷😍! 玉子+爆多蔥+好多塊豚肉~ 唔洗講都知一定足料,真係可以一啖肉一啖飯! 呢個價錢確實係好抵👍! 每一塊豚肉都好腍、好入味,有豚肉既味道但又唔會騷,最難得既係明明見唔到有肥膏🤔,但都係腍而又唔係覺得佢落左鬆肉粉~ 醬汁亦好足夠,可以配晒成個飯!正~ 💁🏻‍♀️牛角次男坊丼定食(美國草飼牛腹腩) $88呢個一枱真係嘩😯一聲~ 堆到好高好多牛🤩~ 本來以為實係好似豚丼咁"真材實料",點知佢塞左芽菜學人僭建🤭! 好彩僭建左既牛都唔少既~ 但望落醬汁唔算好多,多番少少配到飯會更好,但佢既牛係入味同好軟! 佢既質素都係配得起個價錢! 佢有跟4️⃣塊紫菜,仲可以包住飯黎食~ 有多一個食法~ 唔錯~ 推介! 👍

💁🏻‍♀️豚丼定食(西班牙豚梅肉) $78

💁🏻‍♀️牛角次男坊丼定食(美國草飼牛腹腩) $88