1K
香港地食單點嘅火鍋閒閒地都四五百蚊一個人,倒不如揀間有質嘅放題食,「牛站」提供埋無限追加美國SRF和牛都只係$308加一,加入埋會員仲平少少🤏🏼,食物質素又唔錯,連熟食如燒乳鴿都幾好食,性價比黎講係香港真係數一數二!湯底免費選一款,鴛鴦鍋另加$48,又想食麻辣但又想揀個鮮味嘅鍋灼菜及主食,唯有揀左招牌麻辣及花膠雞煲。前者可自選辣度,都算幾香;後者湯非常鮮味,仲有兩件花膠及雞髀肉。SRF和牛色澤紅潤,油花比例較高,質感幼滑而帶豐富油香。牛肉切得幾大塊,肉感豐富,牛味亦非常濃郁。封門柳呈深紅色,帶適量油花及筋位,肉味較濃郁,亦帶少許嚼勁,呢兩款肉係二號餐較出色嘅牛肉。數十款丸類及時蔬任君選擇,個人比較喜愛台式冰菜,口感脆嫩多汁,比較少火鍋店有售。熟食品質都幾高,尤其係招牌紅燒乳鴿,新鮮燒起,上菜時都仲係熱騰騰,其皮脆肉嫩,肉汁適中,調味都做得唔錯,唔會太重豉油味。甜食紅糖糍粑好味,又係新鮮炸起,外皮香脆,內裡軟糯綿密,咬下去即溢出香甜紅糖。連甜品都有數十款,認真誇張,Haagen Dazs、Movenpick雪糕、Kitkat雪糕雪條都係無限食……

2025-06-09
2025-06-17 2333 浏览
🔥【可能是全港最齊全火鍋放題】觀塘牛站|$308任食SRF和牛+爆膏大頭蝦+乳鴿+Haagen-Dazs+movenpick任飲清酒啤酒珍珠奶茶💥💬 香港人打邊爐是沒有季節限制的!這次帶大家去觀塘「牛站」是家性價比很高的火鍋店✨人均 $300左右可以任吃SRF和牛、大頭蝦、即炸乳鴿更有Haagen-Dazs Dreyers 等雪糕!剛下玨就衝過去 餐廳已經有9成滿座好彩提早預約了~▫️ 必點𝗦𝗥𝗙極黑和牛首推SRF極黑和牛 其雪花紋理分布均勻僅需涮煮3秒便可品嘗到入口即化的極致口感。安格斯牛板腱亦不容錯過,肉質緊實且牛味濃郁 ▪️ 海鮮盛宴每只大頭蝦皆膏滿肉肥 另有沙白、帶子及手作蝦肉雲吞等精選海鮮▫️ 特色菜品現炸乳鴿外皮酥脆,肉汁豐盈。熟食區提供多款佳餚:•麻辣小龍蝦(肉質飽滿)•厚切午餐肉(外脆內嫩)•醉雞翼(酒香醇厚)•▪️ 飲品專區除常規汽水啤酒外,更提供:➤任飲 日本清酒及梅酒➤ 珍珠奶茶(茶底香濃)➤ 養生花茶🍨 甜品精選Haagen-Dazs 雪糕提供多款味 亦有多款不同品牌雪糕另外亦有糖水 甜品 📌 用餐建議:1.建議提前訂位2.大頭蝦每次限點4只3.清酒搭配和牛風味更
🔥【可能是全港最齊全火鍋放題】觀塘牛站|

💬 香港人打邊爐是沒有季節限制的!這次帶大家去觀塘「牛站」
更有Haagen-Dazs Dreyers 等雪糕!
剛下玨就衝過去 餐廳已經有9成滿座
好彩提早預約了~

▫️ 必點𝗦𝗥𝗙極黑和牛
首推SRF極黑和牛 其雪花紋理分布均勻
僅需涮煮3秒便可品嘗到入口即化的極致口感。
安格斯牛板腱亦不容錯過,肉質緊實且牛味濃郁
▪️ 海鮮盛宴
每只大頭蝦皆膏滿肉肥
另有沙白、帶子及手作蝦肉雲吞等精選海鮮
▫️ 特色菜品
現炸乳鴿外皮酥脆,肉汁豐盈。熟食區提供多款佳餚:
•麻辣小龍蝦(肉質飽滿)
•厚切午餐肉(外脆內嫩)
•醉雞翼(酒香醇厚)
•▪️ 飲品專區
除常規汽水啤酒外,更提供:
➤任飲 日本清酒及梅酒
➤ 珍珠奶茶(茶底香濃)
➤ 養生花茶

3.清酒搭配和牛風味更佳
4.甜品於晚間6時後補充
  • SRF美國極黑和牛
  • 燒乳鴿皇
喺牛站社交平台專頁見到有得任食日本版嘅Häagen-Dazs雪糕🤩,細佬聽到我甘講,話要即約第二晚打邊爐先😆!!鴛鴦鍋係不二之選🥰🦞龍蝦頭鍋用上原隻龍蝦頭熬湯,龍蝦鮮味濃郁😋,超正!!🥥清甜椰子雞鍋⁡⁡⁡清甜而且有濃郁椰子香氣👍🏻,好養生呢! ⁡⁡⁡⁡⁡⁡⁡《SRF美國極黑和牛套餐⁡⁡》🥩SRF美國極黑和牛片⁡⁡有雪花般的油花😍,牛油脂香,牛味濃郁,口感軟嫩 ~⁡⁡一定要encore💯🥓美國牛肩胛片肉色紅潤,肉味濃郁有嚼勁,都好味~ ⁡⁡⁡海鮮配料都好高質素👍🏻,竟然有得任食大頭蝦😍!!! ⁡晚市任何套餐都有得任食大頭蝦,可能係全港最平呢👍🏻🦐大頭蝦大大隻,蝦頭有滿滿橙黃色嘅蝦膏😈,濃郁甘香,肉質彈牙鮮甜!!!必食呢🌟~🍗燒乳鴿皇外皮香脆入味,肉質軟嫩有汁~🍗芝麻雞翼皮脆肉嫩,好惹味!!🥬環球美食自助區紫羽衣甘藍及冰菜係我必食之一🥰,仲有珍寶蟹棒,大條鮮甜,好滿足。熟食就有多款涼拌小食、生果、麻辣小龍蝦、鹽酥雞等,鹽酥雞香脆可口😋,炸饅頭搭配任加練奶🤤,好正呢~ 🥤飲料區⁡⁡台式珍珠奶茶🧋及白桃烏龍茶🍑都係我必飲的!!奶茶係經典台式口味,白桃烏龍茶就清香微甘。🍺生啤⁡⁡⁡、清酒、梅酒、
鴛鴦鍋係不二之選🥰
🦞龍蝦頭鍋
用上原隻龍蝦頭熬湯,龍蝦鮮味濃郁😋,超正!!
🥥清甜椰子雞鍋⁡⁡⁡
清甜而且有濃郁椰子香氣👍🏻,好養生呢! ⁡⁡⁡⁡⁡
⁡⁡
《SRF美國極黑和牛套餐⁡⁡》
🥩SRF美國極黑和牛片⁡⁡
有雪花般的油花😍,牛油脂香,牛味濃郁,口感軟嫩 ~⁡⁡
一定要encore💯
🥓美國牛肩胛片
肉色紅潤,肉味濃郁有嚼勁,都好味~ ⁡⁡⁡
🦐大頭蝦
必食呢🌟~
🍗燒乳鴿皇
外皮香脆入味,肉質軟嫩有汁~
🍗芝麻雞翼
皮脆肉嫩,好惹味!!
🥬環球美食自助區
🥤飲料區⁡⁡
台式珍珠奶茶🧋及白桃烏龍茶🍑都係我必飲的!!
奶茶係經典台式口味,白桃烏龍茶就清香微甘。
🍺生啤⁡⁡⁡、清酒、梅酒、啤酒等等都係任飲,酒鬼最愛❤~
🍨甜品及雪糕櫃⁡⁡
大癲‼️
竟然有回本之選的日本版Häagen-Dazs呀🥳~
🌈彩芋係紫薯加蕃薯,蕃薯味道香濃香甜😋,雪糕幼滑⁡⁡細膩。
☕提拉米蘇口味有滿滿曲奇脆脆,咖啡味道濃郁,口感豐富,味道有層次👍🏻
💯兩款都好好味呢😋~
真希望我有個甜品胃,可以食多兩杯🤣
當然仲有另一回本之選🌟Mövenpick雪糕~
🥥椰汁鮮奶雪燕及🧀軟心芝士布甸都好味!!

細佬同我已經諗住月尾再食呢~😂
希望試到其他口味嘅日本版Häagen-Dazs🥰
  • 日本版Haagen Dazs
  • 清甜椰子雞鍋
  • SRF美國極黑和牛
而家天氣仲係乍暖還寒🌡️,當然仲係打甂爐嘅好時機👍,牛站而家仲有大頭蝦🦐任食,雪糕除咗 Häagen-Dazs 之外🍨仲有埋 Mövenpick 添!湯底🍲我哋揀咗香辣沙嗲鍋拼龍蝦🦞頭鍋,沙嗲嘅花生香加上少少辣🌶️,入口惹味,涮和牛一流!龍蝦湯底😍真係睇到成個龍蝦頭浸住,真係鮮甜到痹啊🤤!我哋揀嘅餐😋主打 SRF 極黑和牛,🥩入口肉味濃到好似喺草原同啲🐂牛一齊奔跑緊咁。安格斯牛板腱🥰嫩滑得嚟都幾有牛香。呢度除咗牛之外,🌊海鮮亦都唔錯,而家佢哋仲有埋大頭蝦🦐,而且真係有手掌咁大隻,🤩蝦頭仲爆晒膏添。沙白冇沙又鮮甜,🦑墨魚幾爽口,就連平時貴價嘅👏海參都有,真係正啊!自助區💪有好多醬料、前菜小食、🥣湯品、飲品同埋🍶清酒梅酒啤酒🍺等等。火鍋🍲配料區仲有好多唔同嘅🥢台式火鍋配料任你拎添,👍真係勁豐富。甜品區🤤除咗有唔同款式嘅糖水、蛋糕🍰同埋台式燒仙草,最正嘅係🍨雪糕有齊 Häagen-Dazs 同埋 Mövenpick,真係食到☺️好幸福呀!

香港近排成日急凍 同朋友出街勁想食高質既打邊爐牛站既食物質素好好 同時款式又多🤤🤤真係想食咩都有阿❤️❤️近排仲出左大頭蝦任食🤤哇🍲🍲🍲SRF美國極黑和牛SET我地叫既set包左幾款牛肉✐美國極黑和牛SRF✐美國安格期牛板腱✐美國肩胛肉SRF和牛油脂香❤️夠淋好好食而牛板腱同肩胛肉就牛肉濃d🤤湯底金湯花膠雞鍋🫶🏻 飲落勁鮮甜🤤奶白色好飲牛站秘製麻辣鍋🫶🏻 麻辣味好香 加埋鴨血好正小食🤤牛站小食好多款同出眾✐乳鴿 每次都必食 夠香脆🤤而且仲有醬爆糍耙,榴槤炸彈,芝麻雞翼等等🤤海鮮🦞本身會上左一個頭盤有蝦,魚,象拔蚌,日本帆立貝🥰象拔蚌片夠爽👍🏻帆立貝勁大粒好食最重要梗係任食大頭蝦🤤🤤😍😍新鮮有膏彈牙 出色甜品方面有häagen-dazs & movenpick 任食仲有大量唔同款式既甜品每種都想食🤤🤤🤤❤️
香港近排成日急凍 同朋友出街勁想食高質既打邊爐

金湯花膠雞鍋🫶🏻 飲落勁鮮甜🤤奶白色好飲
牛站秘製麻辣鍋🫶🏻 麻辣味好香 加埋鴨血好正

小食🤤牛站小食好多款同出眾
✐乳鴿 每次都必食 夠香脆🤤
而且仲有醬爆糍耙,榴槤炸彈,芝麻雞翼等等🤤

海鮮🦞
本身會上左一個頭盤
有蝦,魚,象拔蚌,日本帆立貝🥰
象拔蚌片夠爽👍🏻帆立貝勁大粒好食
最重要梗係任食大頭蝦🤤🤤😍😍新鮮有膏彈牙 出色

仲有大量唔同款式既甜品
每種都想食🤤🤤🤤❤️
2025-03-25
6天前 0 浏览
最近重臨久違嘅牛駅火鍋放題,心情真係好興奮😆地方夠大,裝潢時尚又舒適,最重要嘅係牛站嘅牛肉質素真係一流,碟碟都靚,肉質鮮嫩,切得薄薄地,簡直係火鍋嘅最佳搭檔😂而且,佢哋提供超過百款美食,任飲任食,真係食到飽🤩我特別推介竹笙蝦滑,口感滑嫩,蝦味濃郁,搭配上火鍋湯底,味道更加出色。每一口都令人陶醉,根本停唔落口😋另外,紅糖糍粑同仙草芋圓亦係必試嘅甜品😚😚紅糖糍粑外脆內軟,甜度適中,咬落去有種幸福感☺️而仙草芋圓則係清新解膩,口感Q彈,搭上甜甜嘅糖水,真係好正🙌講真牛駅火鍋放題無論係食材質素、選擇多樣性,定係用餐環境,都令我覺得非常滿意🤣每次來到呢度,都會有新嘅驚喜,真係好適合同朋友一齊聚餐,享受美食😋📍 牛站(駅)麻辣火鍋放題 (觀塘)觀塘觀塘道414號1亞太中心6樓#亞太中心美食 #牛站 #必食火鍋 #性價比 #牛肉控必到 #美食推介 #人氣火鍋店 #美食 #觀塘美食 #抵食推介

📍 牛站(駅)麻辣火鍋放題 (觀塘)
觀塘觀塘道414號1亞太中心6樓

2025-06-30
午餐
  • 美國肩胛肉
  • 甜品
火鍋放題必定要配上靚牛肉呢間有多款靚牛、海鮮、火鍋配料碟碟新鮮.簡直令味蕾狂歡!午市時段食足4小時2:00pm後入座 埋單仲有88折優惠揀咗鴛鴦湯底蕃茄 / 椰子雞湯 各有特色湯底香濃無論是肉食控還是海鮮迷,食完都會超滿足✨美國特級肩胛肉眼✨美國肩胛肉肉質鮮嫩.輕輕淥2-5分鐘就食得任點任食.超滿足自助區乾淨衛生款式選擇多.擺滿不同蔬菜、前菜、水果、甜品同飲料自家製珍珠奶茶.味道同茶飲店一模一樣喜愛甜品一定不能錯過杯裝Haagen Dazs雪糕
火鍋放題必定要配上靚牛肉
呢間有多款靚牛、海鮮、火鍋配料
碟碟新鮮.簡直令味蕾狂歡!

午市時段食足4小時
2:00pm後入座 埋單仲有88折優惠

揀咗鴛鴦湯底
蕃茄 / 椰子雞湯 各有特色
湯底香濃

無論是肉食控還是海鮮迷,食完都會超滿足

✨美國特級肩胛肉眼
✨美國肩胛肉
肉質鮮嫩.輕輕淥2-5分鐘就食得
任點任食.超滿足

自助區乾淨衛生

款式選擇多.擺滿不同蔬菜、前菜、水果、甜品同飲料

自家製珍珠奶茶.味道同茶飲店一模一樣

喜愛甜品一定不能錯過杯裝Haagen Dazs雪糕

2025-07-02
午餐
2025-06-30 0 浏览
要食抵食又好味嘅火鍋放題,絕對推介「牛站火鍋放題✨」,餐廳環境舒適,食物款式較多,無論係火鍋配料,抑或熟食,質素高又好味。放題嘅選擇有不同款式嘅肥牛質素,我哋揀咗Level 2都已經覺得好足夠,可以點選美國極黑和牛片,牛肉肥瘦適中,充滿牛味,另外仲有不同海鮮配料,包括帆立貝、海蝦、魚片等等,十分多選擇。除咗火鍋配料仲有不同熟食,有乳鴿、芝麻雞翼、小蘇肉等等,同樣非常好味。另外仲有甜品包括紅糖糍粑,絕對大滿足。火鍋湯底方面,有十多款選擇,我哋選擇咗鴛鴦鍋底,椰子雞湯及花膠雞湯底,濃郁鮮甜又好味。雪糕甜品方便,最重要係任食Häagen-Dazs雪糕,無論食到幾飽都仲有另一個胃可以繼續食甜品。晚餐時段只係$300左右,絕對抵食又好味。

晚餐時段只係$300左右,絕對抵食又好味。

2025-06-29 0 浏览
最近去咗「牛站麻辣火鍋放題」,真係幾開心嘅😋 餐廳環境舒適,食物選擇豐富 🎉 可能係全香港最平有齊大頭蝦,乳鴿,häagen-dazs,movenpick任食嘅火鍋放題😍湯底揀咗鴛鴦鍋,分別係清甜椰子雞鍋同金湯花膠雞鍋🍗🥥 椰子的香味濃郁,雞肉滑嫩,湯底清甜,飲落去令人心情愉快👍🏻 金湯花膠雞鍋,湯底金黃,味道濃郁🍜火鍋嘅配料選擇非常多,有各種新鮮嘅肉類、海鮮同埋蔬菜,小食、飲品、甜品都好多,真係好正👍🏻「牛站麻辣火鍋放題」絕對值得一試,無論係同朋友聚餐定係家庭聚會,都非常合適!下次一定要再去!🙌🍽️

2025-06-29 0 浏览
每次諗起打邊爐都會諗起呢間!可以任食大頭蝦,仲有 Haagen Dazes 任食!😋😋真係要食返夠本啊!總共有三個套餐選擇,中意食海鮮類既一定唔可以放過3號餐,有鮑魚任食!今次係試咗2號餐,上餐速度快,好快就有湯底。今次試下椰子雞湯,見到有一隻雞髀同有啲幾舊既椰子片。除咗手機點餐,有肉類同埋其他既打邊爐配料,仲有小食類可以任君選擇!等緊既同時可去熟食區有炸物/熱食有魯肉飯、湯水都有,絕對唔洗擔心唔岩食!

除咗手機點餐,有肉類同埋其他既打邊爐配料,
2025-06-25
觀塘工廠區這間「牛站(駅)」真係顛覆我對平價放題的認知!$308就可以任食大頭蝦、燒乳鴿、Haagen-Dazs同Mövenpick,還要質素拍得住單點火鍋店!【環境】餐廳裝修簡約明亮,座位之間不會太逼。自助區分門別類擺得好整齊,最吸睛一定是自助區同雪糕櫃!麻辣湯底多款式,超惹味。 【必食推介】大頭蝦大大隻,蝦頭爆膏蝦肉爽甜,我一個人就食咗4隻!除了大頭蝦, 鮮甜沙白肥美冇沙,還有平時放題少見的爽脆墨魚,爽彈得嚟不會韌。【肉類精選】燒乳鴿、芝麻雞翼即叫即燒,皮脆肉嫩多汁,超好味,點完再點。小龍蝦麻辣惹味。SRF美國極黑和牛片和美國牛肩胛片,雪花紋靚到暈,入口即溶牛味濃,牛油脂分布均勻,輕輕一涮就食得,入口即溶。封門柳肉味濃郁,帶少少筋好有口感;羊肩片薄切易熟,配麻辣湯一流。田雞髀新鮮爽口,雞子滋補軟滑。【自助區】蔬菜新鮮供應,菇菌類選擇多飲品櫃有齊各式汽水同茶飲。甜品區還有即製窩夫同糯米糍,飽到捧住肚都忍不住要試!牛站可能是全香港最平大頭蝦,乳鴿,häagen-dazs…… 等放題任食的火鍋放題,特別推薦Mövenpick嘅雲呢拿味,香濃幼滑。這個價錢有這麽多高質食材,還要坐得舒服,難

【環境】

麻辣湯底多款式,超惹味。

【必食推介】
大頭蝦大大隻,蝦頭爆膏蝦肉爽甜,我一個人就食咗4隻!

【肉類精選】
燒乳鴿、芝麻雞翼即叫即燒,皮脆肉嫩多汁,超好味,點完再點。

小龍蝦麻辣惹味。

田雞髀新鮮爽口,雞子滋補軟滑。

【自助區】
蔬菜新鮮供應,菇菌類選擇多
飲品櫃有齊各式汽水同茶飲。
甜品區還有即製窩夫同糯米糍,飽到捧住肚都忍不住要試!

這個價錢有這麽多高質食材,還要坐得舒服,難怪平日夜晚都爆場!溫馨提示:記得預早book位,及留定quota食雪糕啊!
2025-06-23 0 浏览
近排都成日都喺身邊的朋友聽過呢間台式火鍋🍲佢哋話佢嘅質素都幾高😚所以今日就同埋朋友去食😋食物種類都真係幾多就連自助區都好有好多選擇🥥湯底雙拼🍗椰子雞鍋一上枱聞到椰香!湯底滾住半隻雞,雞肉超嫩滑,椰子水清甜到飲咗兩碗🤤 煮菜同海鮮超夾,原汁原味~  🥜香辣沙嗲鍋小小辣之餘仲惹味得嚟唔嗆喉,花生香超濃,啱晒淥肉同吸味嘅豆腐、響鈴!  🥩肉類👉澳洲M5和牛:雪花靚到發光✨,淥3秒入口即化,牛油香爆棚,encore咗4碟!  👉美國安格斯牛小排:厚切有咬口,肉味濃配沙嗲鍋無得輸😋  👉西班牙黑豚梅花肉:油脂少啲但超爽嫩,椰子鍋煮完帶甜香~  👉牛肩胛片:瘦得嚟唔鞋,麻辣湯浸完吸汁一流!  (仲有雞肉片、羊肉卷⋯⋯班食肉獸朋友食到唔停手😂)  🦞海鮮 - 海蝦:手掌咁長!殼脆肉彈,個頭都有膏🦐  - 鮮鮑魚:爽口唔韌,沙嗲煮超惹味~  - 青口/蜆:冇沙夠鮮甜,椰子鍋煮原汁原味👍  - 魷魚圈:爽脆唔橡筋,麻辣湯必配!  🥬自助區- 丸類: 丸嘅種類都真係好鬼多- 蔬菜:水蓮、羽衣甘藍🥬、粟米- 熟食:滷肉飯撈汁食咗兩碗🍚+鹽酥雞熱辣脆香~  - 甜品:Mövenpick雪糕任食,仲有芋圓仙草解

🥥湯底雙拼
🍗椰子雞鍋
🥜香辣沙嗲鍋

🥩肉類
👉美國安格斯牛小排:厚切有咬口,肉味濃配沙嗲鍋無得輸😋
👉西班牙黑豚梅花肉:油脂少啲但超爽嫩,椰子鍋煮完帶甜香~
👉牛肩胛片:瘦得嚟唔鞋,麻辣湯浸完吸汁一流!
(仲有雞肉片、羊肉卷⋯⋯班食肉獸朋友食到唔停手😂)

🦞海鮮
- 海蝦:手掌咁長!殼脆肉彈,個頭都有膏🦐
- 鮮鮑魚:爽口唔韌,沙嗲煮超惹味~
- 青口/蜆:冇沙夠鮮甜,椰子鍋煮原汁原味👍
- 魷魚圈:爽脆唔橡筋,麻辣湯必配!

🥬自助區
- 丸類: 丸嘅種類都真係好鬼多
- 蔬菜:水蓮、羽衣甘藍🥬、粟米
- 熟食:滷肉飯撈汁食咗兩碗🍚+鹽酥雞熱辣脆香~
- 甜品:Mövenpick雪糕任食,仲有芋圓仙草解膩!
2025-06-20 411 浏览
唔止嘢食嘅種類多每一款海鮮同埋肉都非常新鮮,而且亦有好多唔同蔬菜仲有各款小食同埋甜品,無論大人細路都好滿足自己就係最欣賞沙白粒粒都好大粒又甜又新鮮就算唔鍾意食海鮮,都有好多唔同款式嘅肉類選擇
自己就係最欣賞沙白粒粒都好大粒又甜又新鮮
就算唔鍾意食海鮮,都有好多唔同款式嘅肉類選擇
2025-06-20
2025-06-19 608 浏览
觀塘牛站,寬敞的卡座讓人坐得舒服。自助區食材擺放整齊,光是冰淇淋就有Häagen-Dazs和Mövenpick兩種選擇,還有當季水果和各式飲料,這個價位能吃到這麼多好東西實在難得。 麻辣小龍蝦個頭,蝦殼紅豔發亮,剝開後蝦肉緊實彈牙。麻辣的香料味很正,花椒的麻和辣椒的香都恰到好處,吃完嘴脣微微發麻的感覺很過癮。 芝麻雞翼炸得金黃酥脆,肉汁被鎖在裏面,雞肉醃製得很入味。 燒乳鴿皇絕對是驚喜,外皮烤得香而不焦,肉質細嫩多汁,撕開鴿腿時能看到晶瑩的肉汁,鹹香中帶着微微的甜味,完全不輸茶餐廳的水準。 SRF美國極黑和牛片的雪花紋路很漂亮,在滾燙的湯裏涮三秒就夠。入口即化的口感讓人驚豔,牛油的香氣在嘴裏化開,配上麻辣湯底特別夠味。 美國牛肩胛片肉質緊實有嚼勁,牛味很濃,相比和牛,這款更適合喜歡有口感的人,用番茄湯底涮能帶出肉的甜味。 封門柳切得厚薄適中,涮過後依然保持嫩滑。沒有太多筋絡,吃起來不費勁,牛味濃郁又不油膩,是性價比很高的選擇。 大頭蝦個頭飽滿,蝦殼硬挺説明新鮮。煮到剛剛變紅就撈起,蝦肉緊實彈牙,蝦頭裏的膏黃濃郁鮮甜,這個價位能無限續加實在難得。 甜品區最搶眼的是冰淇淋櫃,

芝麻雞翼炸得金黃酥脆,肉汁被鎖在裏面,雞肉醃製得很入味。

甜品區最搶眼的是冰淇淋櫃,Häagen-Dazs的草莓味酸甜清爽,Mövenpick的香草味奶香濃郁。還有迷你泡芙和巧克力蛋糕,不會太甜膩,作為結尾剛剛好。

從環境到食材,牛站都超出這個價位的預期。特別推薦他們的海鮮和牛肉,品質對得起價格,是觀塘區很值得一試的火鍋放題
2025-06-18 800 浏览
同朋友食完呢餐發現咗可能係全香港最平,仲要有大頭蝦,乳鴿同埋häagen-dazs任食嘅火鍋放題想講下個湯底,揀咗「牛駅秘製麻辣鍋,小辣」,真係好麻同好辣。另一個就揀咗「蟹皇海鮮鍋」,好似出面都好少見,所以就揀咗呢個湯底。坐低即刻叫咗乳鴿食,係香脆嘅。而大頭蝦真係好多蝦膏,好甘香。除咗呢兩樣,我覺得餐廳都好多特別既野食同飲品,而且牌子同口味選擇都好多,例如公仔麵都唔止兩隻牌子,估唔到連撈麵都有得食,酒類牌子都算多同埋特別,仲有甜品雪糕,雪糕有häagen-dazs,而且唔係得1-2款口味可以揀,真係好抵食!#麻辣火鍋 #火鍋 #任食 #牛站 #大頭蝦 #乳鴿 #觀塘

坐低即刻叫咗乳鴿食,係香脆嘅。
而大頭蝦真係好多蝦膏,好甘香。

#麻辣火鍋 #火鍋 #任食 #牛站 #大頭蝦 #乳鴿
#觀塘