觀塘工廠區這間「牛站(駅)」真係顛覆我對平價放題的認知!$308就可以任食大頭蝦、燒乳鴿、Haagen-Dazs同Mövenpick,還要質素拍得住單點火鍋店!【環境】餐廳裝修簡約明亮,座位之間不會太逼。自助區分門別類擺得好整齊,最吸睛一定是自助區同雪糕櫃!麻辣湯底多款式,超惹味。 【必食推介】大頭蝦大大隻,蝦頭爆膏蝦肉爽甜,我一個人就食咗4隻!除了大頭蝦, 鮮甜沙白肥美冇沙,還有平時放題少見的爽脆墨魚,爽彈得嚟不會韌。【肉類精選】燒乳鴿、芝麻雞翼即叫即燒,皮脆肉嫩多汁,超好味,點完再點。小龍蝦麻辣惹味。SRF美國極黑和牛片和美國牛肩胛片,雪花紋靚到暈,入口即溶牛味濃,牛油脂分布均勻,輕輕一涮就食得,入口即溶。封門柳肉味濃郁,帶少少筋好有口感;羊肩片薄切易熟,配麻辣湯一流。田雞髀新鮮爽口,雞子滋補軟滑。【自助區】蔬菜新鮮供應,菇菌類選擇多飲品櫃有齊各式汽水同茶飲。甜品區還有即製窩夫同糯米糍,飽到捧住肚都忍不住要試!牛站可能是全香港最平大頭蝦,乳鴿,häagen-dazs…… 等放題任食的火鍋放題,特別推薦Mövenpick嘅雲呢拿味,香濃幼滑。這個價錢有這麽多高質食材,還要坐得舒服,難

【環境】

麻辣湯底多款式,超惹味。

【必食推介】
大頭蝦大大隻,蝦頭爆膏蝦肉爽甜,我一個人就食咗4隻!

【肉類精選】
燒乳鴿、芝麻雞翼即叫即燒,皮脆肉嫩多汁,超好味,點完再點。

小龍蝦麻辣惹味。

田雞髀新鮮爽口,雞子滋補軟滑。

【自助區】
蔬菜新鮮供應,菇菌類選擇多
飲品櫃有齊各式汽水同茶飲。
甜品區還有即製窩夫同糯米糍,飽到捧住肚都忍不住要試!

這個價錢有這麽多高質食材,還要坐得舒服,難怪平日夜晚都爆場!溫馨提示:記得預早book位,及留定quota食雪糕啊!