2024-12-05 1532 浏览
天氣轉冷,正是打邊爐的最佳時機!😆 在APM逛街後,我們決定來牛站用餐,之前來過,質素真的很高🤩 餐廳環境寬敞,乾淨又整齊,食物選擇多且品質上乘,吃到滿足得捧著肚子走😆😆這次兩人晚市消費 $656💰,我們選擇了120分鐘的套餐,裡面有三個選擇。我們選了「2號 SRF美國極黑和牛片餐」🍽️,絕對是肉食愛好者的必點之選!入座後首先點鍋底,這次我們選擇了健康又開胃的人蔘雞湯湯底😋 極黑和牛肉質鮮嫩,油花分佈均勻,口感一流,讓人完全停不下來🤤🤤。搭配各式醬料,味道更是出色!此外,餐廳還有很多美味選擇,包括脆鯇魚片、美國安格斯牛板腱、美顏花膠、封門柳、爽脆墨魚、西班牙豬五花片、田雞腿、燒乳鴿皇、海蔘、帆立貝、美國牛肩胛片、澳洲羊肉片、巴西牛脷托、美國豬梅肉片、花雕酒雞翼等等,全部都非常好味!自助任選區提供多款美食,無論是新鮮的火鍋配料、甜品糕點、前菜、水果,還是各式各樣的飲品,應有盡有,隨心所欲地搭配。此外,還有中湯、炸饅頭、炸午餐肉、油炸鬼、台南滷肉飯等等😆最後,還有超多款口味的雪糕和雪條任食,非常滿足!😋😋

最後,還有超多款口味的雪糕和雪條任食,非常滿足!😋😋
19845 浏览
2024-12-01 1575 浏览
在年尾的風球天氣中,竟然還是這麼涼爽,我和朋友選擇了觀塘的一家放題火鍋餐廳「牛站」來享受晚餐❗餐廳的服務非常周到,裝潢新穎雅致,座位也很舒適。我們很快就排隊入座,點菜和上菜的速度都相當快!⭐️ 120分鐘 SRF 美國極黑和牛套餐 $298🍲 鴛鴦湯底** 我們選擇了牛站秘製麻辣鍋和胡椒豬肚鍋。麻辣鍋的辣味十足,非常適合搭配各種肉類,而胡椒鍋則微辣,還帶有些許酸咸的菜味,特別適合搭配海鮮等配料。🥩 肉食肉類方面有多種高品質的美國牛肉可選,包括極黑和牛片、安格斯牛板腱和封門柳。油花分佈均勻,肉質鮮嫩多汁,讓人一口接一口!🦐 海鮮海鮮的選擇也很豐富,有帆立貝、海參、爽脆的墨魚和田雞等。每一樣都新鮮,肉質鮮甜彈牙,讓人回味無窮!🥟 其他配料及小食除了肉類和海鮮,還有多種配料和小食,如台北鴨血、燒乳鴿皇、芝麻雞翼、日式枝豆和中華沙律等。這些小食各具特色,特別是熱辣辣的乳鴿和雞翼,讓人心滿意足!🥤 飲品及雪糕飲品方面,提供自家冷泡茶、紙包飲品、罐裝汽水、啤酒以及自由斟飲的椰青水和梅酒。而且還有 Haagen-Dazs 等雪糕和雪條,讓你隨意享用。總的來說,「牛站」是一個適合聚餐的好地方,無論是食

⭐️ 120分鐘 SRF 美國極黑和牛套餐 $298

🍲 鴛鴦湯底**

🥩 肉食

🦐 海鮮

🥟 其他配料及小食

🥤 飲品及雪糕

總的來說,「牛站」是一個適合聚餐的好地方,無論是食材的多樣性還是服務的周到程度,都令人印象深刻!
2024-11-03
  • 美國安格斯牛板腱
  • 燒乳鴿皇
  • 美國牛肩胛片
2024-11-30 1413 浏览
近來天氣開始轉涼, 又係食火鍋放題嘅好時機, 到咗牛站觀塘分店, 已經有很多食客, 安排座位後, 馬上開始兩小時火鍋放題, 一於吃過暢快。揀咗胡椒豬肚湯底, 先滿足吃肉意慾, 安格斯牛板腱、封門柳、極黑和牛片、牛脷托等都很有牛味, 肉質嫩滑, 還有油香幼滑嘅豬梅肉片和豬五花片。海鮮類有膠質豐富嘅花膠和海參, 爽脆嘅墨魚和鲩魚片等。新鮮蔬菜是火鍋嘅必然配搭, 唐生菜和芥蘭苗新鮮爽脆, 香甜粟米和多款爽滑肉丸。燒物最喜歡燒乳鴿, 外皮香脆, 肉汁豐富入味。芝麻雞翼大隻厚肉, 外脆內軟又香口。醬爆糍粑熱辣辣好脆口, 流心糖漿好香甜。還有清甜多汁嘅西瓜和哈密瓜等水果, 冰凍飲品雪糕和健康花茶,正好中和火鍋嘅熱氣。

海鮮類有膠質豐富嘅花膠和海參, 爽脆嘅墨魚和鲩魚片等。

1K
2024-11-29 1287 浏览
這晚來到朋友極力推介的牛站食火鍋放題,限時2小時,有3款套餐可揀,我們揀了$338/位的「特上牛小排」套餐。雖然店名叫麻辣火鍋,但我們點的鴛鴦鍋湯底都沒有選秘製麻辣鍋,而選了藥膳牛骨鍋及清甜椰子雞鍋。藥膳牛骨鍋不會有濃濃藥材味,有牛香之餘,還有紅棗及杞子的甜,並加入蟲草花,味道香甜。反而椰子雞鍋被比下去,味道不及藥膳牛骨鍋突出。在牛骨鍋那邊涮肉吃,不沾任何醬料都好夠味!肉類質素佳,牛肉色水有光澤又有牛味。羊肉羶香,肉質軟嫩。我們三個女生都點了好多盤肉。海鮮點了海蝦、蠔、鮑魚、帶子、沙白、等等,海鮮質素亦不俗。貝殼類海產乾淨無沙,蠔大隻鮑滿、海蝦新鮮爽口不會霉、鮑魚肉質結實彈牙。除了常見的火鍋料外,較少見的是田雞腿,肉質爽脆,味道鮮甜。這個最貴的放題套餐,還包括任食乳鴿,乳鴿燒得香脆,味道不會太過鹹。自助吧的蔬菜、丸類、小食、甜品及飲品的選擇十分多,令人眼花繚亂,而且沒可能試勻每一款食物。整體而言,食物質素高,價錢合理,座位舒適不狹迫,難怪朋友會那麼推介牛站!
藥膳牛骨鍋,清甜椰子雞鍋

2024-09-09
2024-11-24 1117 浏览
牛站(駅)麻辣火鍋放題餐廳位於九龍觀塘觀塘道414號亞太中心6樓,餐廳裝修簡約以木系為主調,環境光猛,坐位寬敞,餐廳主打麻辣火鍋放題。.放題2號餐.火鍋湯底餐廳選擇頗多,今次火鍋湯底選擇胡椒豬肚湯和椰子雞湯,豬肚湯味可暖胃,椰子雞湯清潤。火鍋肉類order美國極黑牛肉,美國牛肩胛牛肉,美國安格斯牛板腱肉.田雞肉,羊肉,最喜歡食田雞肉,鮮甜滑嫩,牛肉有牛味。火鍋海鮮order蝦,蜆,帶子,魚片,最喜歡食魚片夠嫩滑。火鍋丸類在自助區拿取,選擇咗珍寶魚蛋,花之丸,牛筋丸,雲吞,最喜歡食雲吞有大地魚味。火鍋蔬菜類選揀羽衣甘藍和豆苗,喜歡豆苗和羽衣甘藍夠青嫩。火鍋飲品揀選洛神花茶珍和珠奶茶。火鍋甜品選擇咗紅豆西米露和紅豆雪條。餐廳還有其他熟嘅食物供客人選取。
牛站(駅)麻辣火鍋放題
放題2號餐.
火鍋海鮮order蝦,蜆,帶子,魚片,最喜歡食魚片夠嫩滑。
火鍋蔬菜類選揀羽衣甘藍和豆苗,喜歡豆苗和羽衣甘藍夠青嫩。
火鍋飲品揀選洛神花茶珍和珠奶茶。

2024-11-20 1192 浏览
已經數唔到第幾次嚟「牛站(駅)麻辣火鍋放題」食SRF肩胛肉眼(2位)😂.鴛鴦鍋🍲叫咗清甜椰子雞鍋同禦寒胡椒豬肚鍋🐷前者椰子味香濃又滋補🥥🐔後者胡椒味唔會太重😌同時又暖胃😛.肉類🥩有SRF美國極黑和牛片🐂美國安格斯牛板腱、手切封門柳🐮美國牛肩胛片🐄巴西牛脷托👅美國豬梅肉片🐖SRF美國極黑和牛有豐富的油花😍肉質柔嫩多汁😋安格斯牛板腱口感細膩,牛味Rich🤤牛脷托肉味濃郁,有咬口😝.海鮮🌊有鮮甜沙白🐚帆立貝、紐西蘭青口、鮮甜海蝦🦐3款都新鮮爽彈😗. 小食及炸物🍤有醬爆糍粑❤️外酥脆內軟糯😆.自助吧🍽️有麻辣小龍蝦🦞小菜🫛🦑🧄👅水果🍍丸類🦀蔬菜區🥔🍅麵食🍜最估唔到有糯米飯🍚蛇羹🐍而且味道都Ok☺️.甜品🍮有雪糕杯🍨雪條、軟雪糕🍦甜筒、各類甜品杯🧁豆腐花、台式手工芋圓🇹🇼糖果🍬糖水🥣乳酪🍓🫐.飲品🥤有汽水、茶類飲品🫖果汁🍎🥭養生飲品🍐椰青水、荳奶類飲品、珍珠奶茶🧋咖啡☕️酒精飲品🍶🥃🍻
小食及炸物🍤有醬爆糍粑❤️外酥脆內軟糯😆
  • 雪糕
  • 火鍋配料
  • 蔬菜
2024-11-19 1400 浏览
💕 牛站(駅)麻辣火鍋放題(觀塘)呢排天氣涼涼地最岩打邊爐 牛站食物夠多元化 選擇多 ✨而且環境都整齊乾淨平日晚市黎都好多人 大家要黎食記得要book定位~SRF美國極黑和牛片套餐$298/位可以任食SRF美國極黑和牛片、美國安格斯牛板腱、西班牙豬五花片、封門柳等等✨同男朋友不停encore SRF美國極黑和牛片!!大大片 肉質鮮嫩海鮮類:脆鯇魚片、墨魚、帆立貝、田雞腿、蝦、沙白等小食叫左乳鴿都唔錯👍🏻而家仲有波波腸食 ~味道似台灣腸最中意呢到連甜品都好多選擇泡芙、蛋糕仔、馬卡龍都有仲有Häagen-Dazs雪糕 仲有我最愛嘅焦糖脆餅味🤪同埋其他韓國牌子雪條~
💕 牛站(駅)麻辣火鍋放題(觀塘)

平日晚市黎都好多人 大家要黎食記得要book定位~
SRF美國極黑和牛片套餐$298/位

海鮮類:
脆鯇魚片、墨魚、帆立貝、田雞腿、蝦、沙白等

小食叫左乳鴿都唔錯👍🏻而家仲有波波腸食 ~味道似台灣腸

最中意呢到連甜品都好多選擇
泡芙、蛋糕仔、馬卡龍都有
2024-11-19 1523 浏览
打邊爐天花板之牛站麻辣火鍋🤭由於我同屋企人都勁愛火鍋,每次打邊爐就會想起牛站,因為真係好抵又好食😋湯底到食材都好正👍🏻牛站食材、飲品、甜品雪糕款式非常豐富,任飲任食簡直係冇得輸呀👍🏻鍾意打邊爐嘅朋友真心推介大家👍🏻是晚選了2號餐,可以有得任食乳鴿,我爸爸勁鍾意❤️美食推介:💛湯底:香濃蕃茄豬骨鍋拼胡椒豬肚鍋👍🏻蕃茄湯濃濃的,與所有食材都非常配,酸酸甜甜勁開胃🤤胡椒豬肚湯底都非常出色,微微胡椒辣,湯底濃厚好喝,秋冬必選湯底之一👍🏻💛西班牙豬五花片:豬肉片肉質非常嫩,入口即溶。💛SRF美國極黑和牛片:牛味濃,非常之肉嫩👍🏻必食推介😋💛火鍋材料丸:一整個雪櫃上放滿不同得丸類任你夾,最愛芋頭丸,啖啖芋頭蓉,款式多到樣樣都想試🥰好開心😀💛蔬菜:應有盡有,冰菜、花生芽菜、蟲草花、仲有紫色旺菜、窩筍、薯仔等等,薯仔同蕃茄湯底真係好夾😍💛乳鴿:熱辣辣乳鴿好好食,可以任食乳鴿,一口氣食返夠本先得🤣🤭💛甜品:有多款不同品牌的雪條及雪糕,而且仲有軟雪糕機👍🏻雪櫃甜品都好多款式,除了迷你蛋糕,布甸外,仲有乳酪及豆腐花。💛飲品:一樽樽的自家製冷泡茶、各款汽水飲品,應有盡有,連啤酒都有幾款,仲有仲有新鮮果汁任你飲,

鍾意打邊爐嘅朋友真心推介大家👍🏻

是晚選了2號餐,可以有得任食乳鴿,我爸爸勁鍾意❤️
19884 浏览

美食推介:

💛西班牙豬五花片:豬肉片肉質非常嫩,入口即溶。

💛SRF美國極黑和牛片:牛味濃,非常之肉嫩👍🏻必食推介😋

💛飲品:一樽樽的自家製冷泡茶、各款汽水飲品,應有盡有,連啤酒都有幾款,仲有仲有新鮮果汁任你飲,非常豐富👍🏻

*任飲任食👍🏻👍🏻👍🏻
*食物質素好👍🏻👍🏻👍🏻
2024-11-06
2024-11-18 1552 浏览
食過不同款式既火鍋放題,當中最值得推介之一既必定係「牛站✨」,餐廳環境舒適,食材多款式多,質素高,而且最重要價錢合理,十分抵食。不同價格既套餐包括不同種類既牛肉同豬肉,當中極上牛小排為最高質素,油脂分布平均,入口軟滑有口感。湯底方面有非常多選擇,喜歡辣既一定揀麻辣鍋,而我哋點選左鴛鴦鍋,包括沙嗲及椰子雞,椰子雞夠鮮甜,而沙嗲非常濃郁。火鍋配方便當然最正係牛小排及美國和牛,另外仲有黑豚肉等等,另外仲有好多熟食既選擇,最喜歡佢哋嘅燒乳鴿同埋芝麻雞翼。飲品方面,同樣非常多款式選擇,而甜品有必食嘅Häagen-Dazs雪糕,及各款雪條。總括來講,牛站性價比超級高,無論食材質素款式等等都勝人一籌。

2024-11-16 1527 浏览
餐牌上寫午市放題12-4點,但去到觀塘店要2點交枱話2點好多客,唔知係咪改咗時間去食嘢嘅要注意。湯底呢就點左個清甜椰子雞鍋啦,牛肉,火鍋配料,飲品種類都多嘅,可以一試
2024-11-14 1767 浏览
📍勁full嘅人氣任食火鍋店!夜晚基本上要book咗先可以入到食,見到店員對幾個walk in嘅人都話滿哂食唔到了~任食套餐分咗三個價位,揀咗中價位嘅SRF美國極黑和牛片,牛肉味會比較濃郁,不過我哋最鍾意係入邊個餐包埋嘅牛板腱,會比較軟嫩啲口感好啲。除咗海鮮(沙白、帆立貝、海蝦同海參等)任食,呢度最特別係連乳鴿都可以無限encore!出邊仲有糯米飯可以食嘢飲都好多,有珍珠奶茶同椰青水,竟然連甘蔗汁都有,出邊賣成$20幾一杯,飲落同外邊舖頭嘅味一模一樣!雪糕櫃除咗可以任食Häagen-Dazs雪糕之餘,佢哋自家甜品出奇都幾好食。尤其半熟朱古力布丁勁濃厚朱古力味又軟滑,忍唔住食咗兩個,打破本身對出邊放題舖自家製甜品嘅陰影😂

2024-11-11 1821 浏览
第一次一人來吃火鍋放題,選了午市套餐B。餐廳的環境十分舒適,設計現代而簡約,柔和的燈光營造出一種輕鬆的用餐氛圍~ 每張桌子都有足夠的空間,一人來吃不覺得擁擠。湯底選了麻辣湯和胡椒豬肚湯鍋。麻辣湯底香氣撲鼻,辣味十足,卻又不至於讓人難以承受的辣度,而胡椒豬肚湯則是另一種享受,湯底清澈,胡椒的香氣與豬肚的鮮美完美結合,喝上一口讓人感到暖心🥰 豬肚份量也很足夠,而且很入味軟嫩~任食火鍋配料相當豐富,有美國特級肩胛肉眼,品質令人驚喜,肉質鮮嫩,入鍋後幾秒鐘即熟,口感滑嫩!脆鯇片的口感獨特,輕輕一煮即熟,吸附了湯底的精華,一口一片😍 醉雞翼的酒香味濃厚,肉質鮮嫩,搭配辣味的湯底更是絕配!而鴨血則是麻辣湯底的經典選擇,吸收了湯底的風味,口感滑潤香辣入味!自取區的各種丸類、蔬菜和菇類更是讓人目不暇接,隨心所欲的搭配讓火鍋的風味層次更加豐富。我特別喜歡金針菇與巨型蟹柳,吸了湯底的精華好好味😋作為開胃菜,選了清爽可口的中華沙律及螺肉,十分入味,雞翼尖則是經典的選擇,軟嫩易甩骨👍🏻👍🏻

2024-11-07 1983 浏览
呢排天氣凍凍地最好就打邊爐!🤣今次朋友介紹咗喺觀塘亞太中心嘅牛站麻辣火鍋放題中我哋今次叫嘅係美國極黑和牛片套餐🧡食材的選擇豐富多樣,滿足不同口味的客人。😌湯底我哋係揀咗佢嘅王牌椰子雞鍋🤣一上枱就勁香!和牛片肉質鮮嫩,油花分佈均勻,😆口感滑嫩。豬肉片都好有水準!搭配火鍋湯底後,風味更佳😆我最鍾意嘅牛舌都好正,入口即溶!另一樣嘢推薦嘅係海鮮類:新鮮的大蝦,肉質彈牙。而且佢仲有海參花膠墨魚帆立貝等等選擇相當多😌而其他嘅配料就可以喺自助吧嗰度攞佢哋啲蔬菜嘅選擇亦都好多同埋好新鮮另外亦都可以叫一啲比較少有嘅配料就好似田雞腳乳鴿等等選擇簡直多到食唔晒飲品方面亦都有好多除咗基本嘅冷泡茶之外,佢都有各式各樣嘅紙包飲品同埋清酒😛當然唔少得嘅就係有甜品同埋生果啦食完之後簡直係捧住個肚走🤣

湯底我哋係揀咗佢嘅王牌椰子雞鍋🤣一上枱就勁香!
另一樣嘢推薦嘅係海鮮類:
新鮮的大蝦,肉質彈牙。
而且佢仲有海參花膠墨魚帆立貝等等選擇相當多😌

而其他嘅配料就可以喺自助吧嗰度攞
佢哋啲蔬菜嘅選擇亦都好多同埋好新鮮
另外亦都可以叫一啲比較少有嘅配料就好似田雞腳乳鴿等等
選擇簡直多到食唔晒
2024-11-04 2128 浏览
秋冬起,又係打邊爐的季節~觀塘的牛站已經去過好多次除左因為新裝修環境乾淨、坐得舒服外而且店家既食物真係非常地多今次同朋友LUNCH 過左黎, 價錢更實惠我地揀左plan 2 都係$188 再加一雖然係LUNCH 但都好多人食, 因為可能好抵食, 而且係可以由12點食到4點, 二百零蚊既價錢食足成4小時, 真係超級抵~肉類方面有美國特級肩胛肉眼同羊肉片海鮮類則有脆鯇魚同竹笙蝦滑我同朋友都幾喜歡竹笙蝦滑竹笙好爽既口感, 包住滑流既滑滑口感好夾而自助BAR 都係一貫地多野食~有十多廿款的前菜小食同水果同有一些熟食, 好似魯肉飯咁飲品類一向都係我既喜愛之一因為真係各式各樣都有除左港式, 台灣牌子、韓國牌子都會有唔嗜糖既更可以飲店家自製既茶飲~ 蔬菜類係店家做得好好既一環因為涵括既菜種應該係我見過既任食打邊爐最多我同朋友會特別揀紫色的蔬菜黎食, 因為平時基本冇乜機會食到而且蔬菜的菜葉都係好筆挺, 真係超新鮮, 要讚!甜品方面, 店家都好有心自家製好多款俾食客今次我仲見到第一次見既榴槤大福,軟軟糯糯口感好好榴槤味都好濃其實之前我都不止一次提過牛站的紅糖糍粑好食次次都係熱辣辣整出黎入口出煙真係好好味
秋冬起,又係打邊爐的季節~
觀塘的牛站已經去過好多次
除左因為新裝修環境乾淨、坐得舒服外
而且店家既食物真係非常地多
今次同朋友LUNCH 過左黎, 價錢更實惠
我地揀左plan 2 都係$188 再加一
二百零蚊既價錢食足成4小時, 真係超級抵~
肉類方面有美國特級肩胛肉眼同羊肉片
海鮮類則有脆鯇魚同竹笙蝦滑
我同朋友都幾喜歡竹笙蝦滑
竹笙好爽既口感, 包住滑流既滑滑口感好夾
而自助BAR 都係一貫地多野食~
有十多廿款的前菜小食同水果
同有一些熟食, 好似魯肉飯咁
飲品類一向都係我既喜愛之一
因為真係各式各樣都有
除左港式, 台灣牌子、韓國牌子都會有
唔嗜糖既更可以飲店家自製既茶飲~
蔬菜類係店家做得好好既一環
因為涵括既菜種應該係我見過既任食打邊爐最多
我同朋友會特別揀紫色的蔬菜黎食, 因為平時基本冇乜機會食到
而且蔬菜的菜葉都係好筆挺, 真係超新鮮, 要讚!
甜品方面, 店家都好有心自家製好多款俾食客
今次我仲見到第一次見既榴槤大福,軟軟糯糯口感好好
榴槤味都好濃
其實之前我都不止一次提過牛站的紅糖糍粑好食
次次都係熱辣辣整出黎
入口出煙
真係好好味
雪糕都有兩大櫃
次次都會揀Haagen Dazs, 食返一兩杯, 感覺更值會票價, 哈哈
2024-10-28
2024-11-03 1566 浏览
表哥一家喺加拿大返咗嚟香港,好想食牛肉火鍋放題。上網睇咗呢間評價最高,諗住揀觀塘會比較少人,點知7:00已經坐滿曬。湯底好多選擇有龍蝦湯,沙嗲湯,冬陰功湯,瑤柱花膠雞鍋等,我哋揀咗鴛鴦鍋,牛雜秘制麻辣湯加清甜椰子雞鍋,湯了十足,麻辣鍋小辣已經好夠味,椰子雞鍋d雞都好嫩滑揀咗SRF肩胛肉眼套餐,牛肉質素好好,油脂分布均勻,淥幾秒就食得。除咗牛肉,仲有西班牙豬五花片海鮮都有放題,新鮮海蝦,帆立貝、鯇魚片、墨魚等,墨魚必點,鮮甜又唔韌,記得點海參,好少見到有海參做火鍋配料熟食有麻辣小龍蝦,乳鴿,我最欣賞嘅系佢手工即炸熱辣辣嘅響鈴,午餐肉,山根,油炸鬼,仲有魚皮外面自助區,大量食物可以自己拎,不同嘅丸類,10多款台式蔬菜,仲有多款醬料自己混搭飲品方便,除咗自家制冷泡茶,罐裝及紙包飲品,仲有啤酒,梅酒,凍熱清酒,仲有港式奶茶,珍珠奶茶添最後仲有糖水,甜品同幾款雪糕雪條選擇
表哥一家喺加拿大返咗嚟香港,好想食牛肉火鍋放題

除咗牛肉,仲有西班牙豬五花片
記得點海參,好少見到有海參做火鍋配料

飲品方便,除咗自家制冷泡茶,

最後仲有糖水甜品同幾款雪糕雪條選擇