2025-07-24
餐廳位置喺市中心,搵起來都幾方便。入到去環境算乾淨,枱同枱之間唔會太逼,坐得幾舒適。不過晚市時間人多,店員有啲忙,點單同上菜都要等一陣。整體氣氛熱鬧,啱同朋友一齊食飯傾計。食物: 火鍋湯底我哋揀咗麻辣同清湯。麻辣底夠香,辣度適中,唔會嗆到飛起;清湯就略為普通,味道淡咗啲。大頭蝦真是一個亮點,新鮮彈牙,蝦頭仲有濃濃嘅蝦膏,食完好滿足!乳鴿皮脆肉嫩,燒得香口,雖然份量唔係好大,但任食都可以叫多幾轉,抵讚。其他菜式方面,蘭花蚌同美顏花膠都幾有驚喜。蘭花蚌爽口,花膠厚身,煮完仲keep到彈性,質素唔錯。芝麻雞翼調味香濃,烤得外皮脆卜卜,係火鍋以外嘅一個小驚喜。澳洲M5和牛質地軟腍,油花分佈平均,涮幾秒入口即化,雖然片數少咗啲,但任食都算值回票價。Haagen-Dazs雪糕係甜品區嘅焦點,有幾款口味揀,質素一如既往好,食完火鍋再嚟一碗真是一個完美ending。不過甜品選擇略為單一,除咗雪糕,其他甜點同小食選擇唔多。服務: 店員態度OK,但可能因為太忙,有時叫佢哋幫手加湯。整體服務尚算合格