餐厅: 牛牛日式火鍋放題 (海之戀商場)
资讯:

2022-10-11 169 浏览
荃灣海之戀開咗好多唔同種類的食肆,其中一間日式火鍋店尤其吸引❤️,趁放假嚟個Shabu Shabu自肥一下。🥰🌟餐廳湯底選擇好多👍🏻,我選擇了泰酸辣蝦鍋,湯底味道有少少似泰式冬陰公,酸味中帶有蝦甜味,而且湯入邊有大大隻嘅蝦肉。😋😋餐廳仍都有唔少前菜、沙律🥗同熟食提供,可以係等待火鍋嘅期間進食。🙌🏻見到餐牌中有🌟丹麥王樣牛小排🌟選擇,牛小排脂肪分布平均質地柔軟,打邊爐好好食。💖最愛的明太子墨魚滑💖墨魚滑爽口彈牙,加上明太子新穎配搭。🤤
2022-10-11 135 浏览
同朋友去荃灣行街,入咗去海之戀經過呢間餐廳被佢嘅裝修吸引住,餐廳裝修佈置色彩繽紛,一入門口有好大個牛公仔歡迎你😜餐廳提供很多款前菜給客人選擇,例如揚物或者熟食都有,而且食物上枱仲有溫度唔會凍哂🍖澳洲綠草原羊肩肉🍖一開始都有啲驚羊肉會好羶,之前食過一啲餐廳羊肉好羶好難聞。但呢間羊肉唔會有羶味而且有奶香味。🍲極之鰹魚鍋🍲堅魚鍋味道適中唔會太咸或者有腥味,湯味濃郁唔會搶咗啲肉嘅味道。🫕藥膳麻辣鍋🫕唔係好食得辣嘅我,選擇了小辣。辣到啱啱好可以入口,而且涮肉好惹味,藥膳反而有小小甘甜香。

🍖澳洲綠草原羊肩肉🍖

🍲極之鰹魚鍋🍲

🫕藥膳麻辣鍋🫕

2022-10-10 103 浏览
好朋友生日帶咗佢去bookmark左一段時間嘅日式火鍋店,朋友好鍾意餐廳嘅裝修佈置,啱晒用嚟打卡po上網呃like😂一人一鍋既模式,我哋揀咗泰酸辣蝦鍋同傳統山椒味噌鍋,因為我哋都好鍾意食辣所以想試吓唔同嘅辣。泰酸辣蝦鍋偏酸,辣度較輕。😍而傳統山椒味噌鍋,偏向傳統辣味湯底,加入味噌口感豐富。👍🏻👍🏻肉類主打我哋揀咗丹麥封門牛柳同丹麥王樣牛小排。封門牛柳牛味勁濃,肉質新鮮嫩滑。而王樣牛小排肉質嫩滑脂肪唔多,有肉味而且食得出新鮮。🤗值得一提明太子墨魚滑,墨魚滑好新鮮,口爽口彈牙。😬😬
值得一提明太子墨魚滑,墨魚滑好新鮮,口爽口彈牙。😬😬
2022-10-10 102 浏览
突然間好想食一人一鍋日式火鍋,就捉咗個我同事放工去荃灣打邊爐😂。餐廳位於海之戀,店內佈置典雅環境舒適,從餐廳可以望到青馬大橋景色一流!😻,湯底味道濃郁,油脂份量少健康之。🙈,好香豬肉味而且食落又爽口嘅感覺。😻,色澤較深色,油脂較小故肉味較濃。😌,表面粉漿唔算厚,蝦肉爽口彈牙,配上明太子醬,好味!👍🏻,味噌鍋加上山椒,口感咸咸辣辣,好惹味值得一試!👍🏻,食完咁多重味食物,再配一杯雪糕畫上完美句號😂
[膠原豬骨鍋],湯底味道濃郁,油脂份量少健康之。🙈
[丹麥豚腩肉],好香豬肉味而且食落又爽口嘅感覺。😻
[丹麥封門牛柳],色澤較深色,油脂較小故肉味較濃。😌

[明太子吉列蝦],表面粉漿唔算厚,蝦肉爽口彈牙,配上明太子醬,好味!👍🏻
[傳統山椒味噌鍋],味噌鍋加上山椒,口感咸咸辣辣,好惹味值得一試!👍🏻
[雪糕],食完咁多重味食物,再配一杯雪糕畫上完美句號😂
2022-10-10 82 浏览
今日黎個邪惡既lunch,就係去打邊爐啦😝😝邊個話打邊爐要夜晚打架😌晏晝打邊爐仲有多啲時間消化😌當日午市邊爐有60分鐘同90分鐘可以選擇,而兩個時間段都可以揀1)美國特撰牛、2)丹麥牛小排或3)特級牛胸腹三個質素既牛,total有六個價錢比你選擇😉而我地揀左既係90分鐘美國特撰牛任食套餐。湯底就係一人一鍋,感覺衞生,如果多人食可以叫唔同湯底,試多幾款味道😝我地揀左傳統山椒味噌鍋同意熟成蕃茄鍋,山椒味憎鍋好惹味,食到個咀麻麻地又唔會太辣🤣蕃茄湯都好味😋😋野食方面,肉類既選擇唔太多,我地既套餐只有三種肉類可以order,分別係美國特撰牛、特級牛胸腹同丹麥豚肉。肉類可以用qr code落單🙆🏻‍♀️而其他種類既野食個人覺得就幾多款式啦~除左常見既蔬菜,丸類同腐竹之類,仲有比較少打邊爐會有既食材,例如羽衣甘藍、蟲草花、蒟蒻條、豆苗、秋葵同大條芽菜等等😝飲品都有好多選擇,喜歡啤酒既可以任飲blue ice,仲有多款罐裝同包裝飲品,好似仙草凍、薑母茶同0糖0卡飲品😋重點✨Movempick雪糕(只有朱古力味)任食🥳仲有其他牌子既雪糕雪條都可以任食的😉醬汁既種類亦好多元化,平時少見啲既生蝦汁同柚子醋等

醬汁既種類亦好多元化,平時少見啲既生蝦汁同柚子醋等都有😙
2022-10-07 114 浏览
行完Donki經過見到有間任食火鍋,出邊個餐牌都幾吸引於是就入咗去食。😌❤️湯底揀咗藥膳麻辣鍋,湯底麻辣到適中,同普通嘅麻辣火鍋比較多咗一陣藥材味,有另一番風味。😋❤️鍾意食牛舌嘅你一定要食極上牛舌,牛舌色澤粉嫩,薄薄地一片唔需要淥太耐👌,可以保持住肉質鮮嫩。🤭另外都試左d前菜,墨魚滑,烏冬同炸物。質素都唔錯,墨魚餅爽口彈牙。🌟🌟重點要介紹澳洲綠草原羊肩肉,羊肉味道厚重但一啲都唔羶。我一個人都食咗幾碟😂😂整體來說餐廳質素不錯,而且食物種類繁多,舒適度及整潔度偏高。👍🏻
2022-10-07 111 浏览
疫情期間又想打邊爐,選擇一人一鍋的日式火鍋最適合不過。💯牛胸腹 🔍油脂輕巧,唔會太肥膩而肉質可以保持細嫩,不會太韌。👍🏻極上牛舌 🔍牛舌較薄不需涮太多時間,口感嫩滑爽口。😋極之鰹魚鍋  🔍堅魚湯底味道清甜,用來涮羊肉或牛肉可以保留肉香,原汁原味!🙌🏻丹麥封門牛柳 🆒🔍牛柳油脂少肉味濃,肉片較薄,淥大約10秒便可進食。🤤藥膳麻辣鍋 🆒🔍麻辣鍋可以因應自己口味揀辣度,藥膳味同麻辣味道好夾無違和感,涮肉類有另一番風味。😌丹麥王樣牛小排 🆒🔍高顏值顏色紅潤,油脂分布平均,淥八至九成熟口感細嫩柔滑。👀
疫情期間又想打邊爐,選擇一人一鍋的日式火鍋最適合不過。💯
牛胸腹 [推薦指數: 4.3/5]
🔍油脂輕巧,唔會太肥膩而肉質可以保持細嫩,不會太韌。👍🏻
極上牛舌 [推薦指數: 4/5]
🔍牛舌較薄不需涮太多時間,口感嫩滑爽口。😋
極之鰹魚鍋  [推薦指數: 4/5]

丹麥封門牛柳 [推薦指數: 4.5/5]🆒
🔍牛柳油脂少肉味濃,肉片較薄,淥大約10秒便可進食。🤤
藥膳麻辣鍋 [推薦指數: 4.5/5]🆒

丹麥王樣牛小排 [推薦指數: 4.5/5]🆒
2022-10-06 104 浏览
📍餐廳位於荃灣海之戀,地點便利,鄰近有多個大型商場,食完仲可以去行街。🏠餐廳環境給人一種舒適的感覺,而且食材擺放企理乾淨。🗣店內員工衛生常識高及制服整齊乾淨,服務態度良好。🦐🦑海鮮多種選擇有沙白,蝦,魷魚等,海鮮食材新鮮,肉質鮮甜彈牙。🐑🐏澳洲綠草原羊肩肉羊肉質地嫩滑帶有輕微半羶味,羊肉脂肪比例低,有嚼口。🐙前菜-味付墨魚仔墨魚仔味道適中唔會太咸,而且口感爽口。🍲傳統山椒味噌鍋湯底香味濃郁,飄出山椒的獨特氣味,山椒加入味噌湯辣度容易入口,適合鍾意食辣但又唔係好食得辣嘅朋友。
🏠餐廳環境給人一種舒適的感覺,而且食材擺放企理乾淨。

🗣店內員工衛生常識高及制服整齊乾淨,服務態度良好。
🦐🦑海鮮
多種選擇有沙白,蝦,魷魚等,海鮮食材新鮮,肉質鮮甜彈牙。
🐑🐏澳洲綠草原羊肩肉
羊肉質地嫩滑帶有輕微半羶味,羊肉脂肪比例低,有嚼口。
🐙前菜-味付墨魚仔
墨魚仔味道適中唔會太咸,而且口感爽口。
🍲傳統山椒味噌鍋
2022-10-06 88 浏览
公司開會提早結束,喺荃灣食個lunch放題,餐廳位置對住青馬大橋景觀不錯🥰,而且食物選擇多,店員服務態度勤力又禮。🙌🏻餐廳揚物送上枱仲係出緊煙,粉漿厚薄度適中,外脆內軟幾好食。😌前排食得太多濃味野食,今日揀左極之「鰹魚鍋」🐟清清淡淡無甘heavy,鰹魚味好香濃而且湯底無乜油,健康之選!💪打邊爐一定要食牛肉同羊肉,「丹麥封門牛柳」同「澳洲綠草原羊肩肉」兩者油脂含量較低,食多幾嚿都唔會過膩。而且配埋極之鰹魚鍋,食到啖啖牛味及羊味。😋😋😋
2022-09-20 334 浏览
自從搬咗出去住之後好耐冇同過媽咪食飯啦,媽咪生日話想打邊爐,費事要佢喺屋企洗咁辛苦就帶咗佢嚟呢間荃灣嘅任食放題到食嘢。平時食開麻辣湯底嘅我都想試吓啲新嘢,今次就叫咗泰酸辣蝦鍋,估唔到味道又唔錯喎,酸酸辣辣咁都係好惹味。媽咪就食開啲清淡啲嘅湯底,佢就叫左個極之鰹魚鍋。放題緊係要食返啲貴價野,佢哋呢到嘅海鮮我有食過咁多間之中最新鮮嘅,佢哋啲蝦彈牙又大隻,我一個人食咗十幾隻😂仲有丹麥封門牛柳都係好高質嘅牛,牛柳嘅口感唔算軟,係有啲咬口嗰種,但係有好香濃嘅牛肉味滲出嚟,正!仲有好多特色小食,就連日本嘅大阪燒都有添😆
媽咪就食開啲清淡啲嘅湯底,佢就叫左個極之鰹魚鍋。

仲有好多特色小食,就連日本嘅大阪燒都有添😆
突然之間覺得心思思好想打邊爐,就去左海之戀呢間日式放題火鍋,我揀左LV3 丹麥王樣牛小排個個套餐,包括有80幾樣野食揀🫣好誇張!泰酸辣蝦鍋呢個湯底味道好有泰國風味,酸酸辣辣嘅香味,好重香料嘅味道,幾好。呢個湯底本身都有鮮蝦做基底,所以再加海鮮就好夾啦,佢地啲海鮮好新鮮🤭打邊爐一流。另外餓餓地就加多個烏冬,勁滑再吸收埋啲湯,正!最後肉類都係主打,有超多款揀呀丹麥王樣牛小排、丹麥封門牛柳、極上牛舌、澳洲綠草原羊肩肉、丹麥豚腩肉等等,無論係🐏🐖🐂都有齊哂😛
2022-09-19 278 浏览
鐘意打邊爐嘅你一定唔可以錯過呢間牛牛日式火鍋放題,性價比好高🥰🥰🥰🍲湯底:膠原豬骨鍋含有豐富膠原蛋白❤️豬骨味道濃郁,不會太鹹太淡。傳統山椒味噌鍋有香辣的山椒味道,辣度適中,大部分食辣朋友都可以接受到的辣度。🥓推薦牛類:丹麥王樣牛小排油花分佈均勻,入口肉質嫩滑,真係好好味!極上牛舌牛肉入口有嚼口,越嚼越香濃郁牛肉味道,越食越滋味。自助區:雪糕、炸物、飲品、小食各方面都有齊,揀到眼都花😆
🍲湯底:
膠原豬骨鍋含有豐富膠原蛋白❤️豬骨味道濃郁,不會太鹹太淡。
🥓推薦牛類:
丹麥王樣牛小排油花分佈均勻,入口肉質嫩滑,真係好好味!
極上牛舌牛肉入口有嚼口,越嚼越香濃郁牛肉味道,越食越滋味。
自助區:
雪糕、炸物、飲品、小食各方面都有齊,揀到眼都花😆
2022-09-19 202 浏览
之前行開donki 無意中發現有開火鍋放題店,男朋友又話呢排想打邊爐,同佢講完就一齊去左呢到食。我地一早上網睇過個價錢,都係中規中矩300幾蚊,但評價都好多好評😛點知一坐低望一望又真係好多野揀🤩行到自助區見到有大板燒,忍唔住拎左嚟食,太耐冇去日本緊係要食下啲小食。湯底就揀左極之鰹魚鍋同膠原豬骨鍋,兩款都係唔辣,但味道都唔錯。跟住有好多麵食添,唔洗怕唔飽,公仔麵、米粉、米線、烏冬都有齊,我最鍾意食口感滑溜嘅烏冬💓肉類推介丹麥豚腩肉肉質軟嫩,超入味。丹麥王樣牛小排油花平均,牛味香濃。極上牛舌爽口超嚼勁。

2022-09-16 163 浏览
今次嚟到一心就係決定要試佢哋嘅藥膳麻辣鍋❗️出面麻辣湯底食過好多,但係要食到又辣又麻仲要有藥膳香味嘅火鍋店真係唔多,但係呢間又真係將個份量調制到,三者味道能夠融為一起,真心覺得唔錯。今次呢間火鍋放題店都提供大量唔同款式嘅食物比客人選擇,去完自助區拎完飲品同沙律前菜之後,就係瘋狂食佢哋嘅肉。打邊爐冇肉食真係唔打好過打😂我是晒佢哋咁多款唔同嘅肉類之後,最啱我口味嘅就係佢哋嘅極上牛舌!因為覺得牛味香濃之餘又好有咀嚼感。跟住第一次嘗試嘅澳洲綠草原羊肩肉又係另一個我嘅最愛,羊肩肉口感估唔到係咁鬆軟,再加上湯底嘅味道真係極品!
2022-09-16 144 浏览
今日心血來潮突然之間好想打邊爐,未約到朋友就決定一個人都照去食😂好彩呢間日式火鍋放題一個人都可以提供!因為本身佢哋都係一人一鍋。我就叫咗膠原豬骨鍋做湯底,奶白色嘅湯底有着超級濃郁嘅豬骨湯🥰跟住太餓嘅關係就擺咗個烏冬落去煮,烏冬連埋豬骨湯底真係好有日式風味😆但食烏冬咁即係梗係要放埋啲肉啦!一開始就試咗澳洲綠草原羊肩肉先,估唔到羊肉都好吸收湯汁😆啖啖羊肉都會有濃郁嘅豬骨湯底味道,不過值得一讚嘅就係羊肉一啲都唔臊。除此之外仲食咗好多海鮮小食炸物等等🤣因為掛住食都冇乜點影相,但我食過嘅所有嘢入面我都覺得好滿意,所以都10分推介大家想打邊爐一定要揀呢間❗️