餐厅: 牛牛日式火鍋放題 (海之戀商場)
资讯:

2023-08-15 584 浏览
去到門口想問企係門口果位金色短髮阿姨個位接待野,都未開聲就用好惡既態度叫我等等啦,咁好啦等一陣。然後好聲好氣問佢小朋友係咪免收費,佢就用歧視既眼光望住我小朋友,我小朋友確實係六歲只係生得比較高,佢問我小朋友幾歲,我話六歲之後佢即刻改口改rule問我小朋友邊年出世,我話2016 年尾,佢即刻改口話2017先得。全程態度好差好惡。如果你唔想比小朋友免收費可以唔做呢d promotion,希望你老闆睇到可以去改善下員工的態度。
2023-06-16 940 浏览
2人訂枱,要等到天昏地暗,都沒人理,由其是男性經理,態度惡劣,以後絕不幫襯,你買coupon的時候就什麼都可以,這是什麼的服務態度呢?太令人氣憤,食物質素只是一般,價錢亦不便宜,實在得一個差字。
2023-05-12 1141 浏览
超級低食,味道好,食物干凈,環境好,仲要有海景😂 飲品種類多蔬菜區 丸同菜類菇類都好多。仲要有雪糕最重要有我最愛嘅萵苣最重要係唔洗等位,一去到就有位~快靚正~
蔬菜區 丸同菜類菇類都好多。仲要有雪糕
最重要有我最愛嘅萵苣
最重要係唔洗等位,一去到就有位~快靚正~
2023-05-11
每次逛完荃灣海之戀商場的Donki後,都會心思思想到鄰近位置的Gyu Gyu 牛牛日式當火鍋放題,今次終於決定去試了!90分鐘晚市套餐主要按牛肉品質分成4個等級,lv1: 美國特撰牛食心放題, lv2: 丹麥王樣牛小排, lv3:澳洲和牛 lv4:宮崎和牛肩胛肉。.接著就要數每個等級的食物選項多寡,等級2起便解鎖了羊肉,等級3起更增添了青口和扇貝類,最高等級的還出動鮑魚和關西壽喜燒。我們最終點了最親民貼地的等級一,假日早割時段收費為每位$258(另加一)。湯底選擇蠻多的,每一個鍋勻有特別名稱,分別為椒、燒、蝦、鰹、蕃、豚、辣、豆。我們則點了(辣)藥膳麻辣鍋和(豚)膠原豬骨鍋。一人一鍋,乾淨又衛生。等級一的牛肉質素並不差,雖不至入口即化,但仍然柔韌肥嫩,牛香十足,性價比高。套餐除了豬、牛外,還有紅魚柳、墨魚仔、明太子青瓜、鹽味技豆、辛味泡菜等前菜,不過麵食類,如烏冬和珍珠飯,以及揚物類,如黃金雞塊、日式豚肉餃子、脆香雞翼,我們就沒有點選了~場內除了有各式各樣肉丸、素菜類、炸物拼盤、雪糕外,還有任食厚切極上蒲燒鰻魚、麻辣鴨血、汁煮豚肉生薑燒、日式咖哩和牛等等。不得不讚歎現在的火鍋店,連熟食

場內除了有各式各樣肉丸、素菜類、炸物拼盤、雪糕外,還有任食厚切極上蒲燒鰻魚、麻辣鴨血、汁煮豚肉生薑燒、日式咖哩和牛等等。不得不讚歎現在的火鍋店,連熟食都烹調得很美味,一點也不馬虎!

Gyu Gyu其中有些自助菜式算是比較罕見,像是具抗養化功能的花生豆芽、蔬菜之王羽衣甘藍、紅心蘿蔔、滋陰養顏的蟲草花等等,讓打邊爐這件事變得健康起來(小誤),哈哈!

2023-03-19
2023-02-19 1569 浏览
三人同行食火鍋安排窗口卡位,可慢慢品嚐美食,欣賞窗外美景膠原豬骨湯底~湯濃帶有紅棗杞子,補血補身蕃茄湯底~茄味特濃,甜酸開胃壽喜燒湯底~和式風味,香甜醒胃選了中午時段進餐,和牛放題 $198 一位,牛肉肥瘦適中,牛味亦濃郁 豚肉片淋滑可口,味濃有質感 另有自行出外取食物 ,有不同的丸類、蔬菜、瓜類、菇類、麵類等等可自取亦有唔同醬料可自選,咸甜辣自由選擇亦有唔同飲品選擇多,總有一款啱你口味品嚐所以熱食食品,最後當然要到涷櫃食埋雪糕雪條,真係好滿足,90分鐘放題食到飽飽

三人同行食火鍋安排窗口卡位,可慢慢品嚐美食,欣賞窗外美景

膠原豬骨湯底

膠原豬骨湯底~湯濃帶有紅棗杞子,補血補身

蕃茄湯底

蕃茄湯底~茄味特濃,甜酸開胃

壽喜燒湯底

壽喜燒湯底~和式風味,香甜醒胃

美國和牛

豚肉片

豚肉片淋滑可口,味濃有質感

亦有唔同醬料可自選,咸甜辣自由選擇

亦有唔同飲品選擇多,總有一款啱你口味

雪糕+雪條

2023-02-19
膠原豬骨湯底
蕃茄湯底
壽喜燒湯底
美國和牛
豚肉片
2023-01-18 1570 浏览
一直都好想試下呢間牛牛火鍋,雖然唔係揀最貴既等級牛肉黎食,但同牛x,x魔王果啲黎比,牛肉算係有質素!出面有熟食可以攞,鰻魚熱辣辣,好好食👍🏻👍🏻(利申:本人唔鐘意食鰻魚)試過一舊覺得好食!蔬菜,丸類款式都多,值得再去!☺️☺️
2023-01-15
用餐时段
庆祝纪念
生日
2022-12-20 1734 浏览
今日冇食早餐,中午十二點左右去到海之戀,即使今日己稍回暖,仍心郁郁想食日式火鍋放題,決定就去呢間食啦,入到去餐廳客人唔多,揀好左湯底同套餐就好快入座呢度有60分鐘定量,60/90分鐘火鍋放題套餐,自已唔想食得過急就揀左90分鐘$198特選牛炙套餐同膠原豬骨鍋湯底,呢個套餐包左丹麥豚肉,特級牛胸腹同美國特選牛,可以QR Code落單任點任食,牛胸腹同特選牛色呈粉红同光澤,肉同脂肪比例均匀,食落牛肉味好重冇騷味,丹麥豚肉肥瘦比例啱啱好,都幾有豬肉味,不過都係比牛肉遜色少少食左咁多肉當然要食返多啲蔬菜消化下,自助區拎左羽衣甘藍,娃娃菜,生菜,萵筍,金菇等蔬菜,全部幾新鮮同索哂湯底味道,另外,再食左少少墨魚丸,魚蛋,芝心丸,蛋餃,加埋水晶薯粉同烏冬,食埋呢啲自助火鍋配料已經飽哂,最後,梗係食埋自助區甜品雪糕棉花杯,雀巢雪條同hagendaaz雪糕為今餐火鍋放題劃上句號海之戀有好多高質食肆,呢間日式火鍋放題套餐性價比極高,雖然得90分鐘享餐但食得好舒服,去到下午一點幾客人又唔多,絕對值得encore黎食!

2022-12-20
用餐时段
2022-12-12 1122 浏览
今日是一個特別的日子愛人~你要離我而去啦收起了傷感~沒有離愁別感~祇有笑聲同愉快的回憶言歸正傳~今日真好彩~喺沒有book 枱情況下~門口接待員都安排我哋坐窗邊位要加分不得不提~今次碰巧佢哋做緊promotion 四人同行一人免費三人同行一人半價~啱哂我哋三個不過~要留意祇限[星期一至四]今日見愛人笑得最sweet~就喺食M字頭雪糕個樣.掛住睇冇影~失敗另外菜蔬~都好新鮮丸類款式就不太多飲品款式沒有太大驚喜~但以午市食緊日本宮崎埋單都喺唔駛$1000 ~讚啦
今日是一個特別的日子

愛人~你要離我而去啦

收起了傷感~沒有離愁別感~
祇有笑聲同愉快的回憶

要加分

不得不提~今次碰巧佢哋做緊promotion
四人同行一人免費
三人同行一人半價~啱哂我哋三個

不過~要留意祇限[星期一至四]

另外菜蔬~都好新鮮

丸類款式就不太多
飲品款式沒有太大驚喜~
但以午市食緊日本宮崎

伊比利亞豬~愛人鐘意食唔停口
三種味M字頭雪糕~大滿足
2022-12-12
等候时间
5 分钟 (堂食)
2022-10-24 1204 浏览
最近同同事傾開想火鍋放題,同事介紹左一間係荃灣既人氣日式火鍋,提早放工立即坐地鐵去荃灣西🥳。我地一行四人大概等左15分鐘就入座。揀左Lv3丹麥王樣,叫左以下食物同湯底:膠原豬骨湯:湯底有濃濃既豬骨味,仲有好濃郁既膠原,食到lam lam脷😋😋 傳統山椒味噌鍋:上枱已聞到香氣撲鼻,味道少辣刺激一下胃口😚😚澳洲綠草原羊肩肉:🐑濃濃羊肉味,好香口惹味,配上山椒味噌湯底膻膻辣辣好開胃。牛胸腹 :🐄肉質鮮嫩,雪花分佈好靚,帶一半脂肪好香好滋味🤩🤩丹麥王樣牛小排:🐄脂肪分佈平均,肉質好滑溜又多汁,肉味仲好濃添!全程見到餐廳人來人往,好多人,埋單每人約三百五十蚊,性價比超高。👍👍👍

揀左Lv3丹麥王樣,叫左以下食物同湯底:
膠原豬骨湯:
 傳統山椒味噌鍋:
上枱已聞到香氣撲鼻,味道少辣刺激一下胃口😚😚

澳洲綠草原羊肩肉:
🐑濃濃羊肉味,好香口惹味,配上山椒味噌湯底膻膻辣辣好開胃。
牛胸腹 :
🐄肉質鮮嫩,雪花分佈好靚,帶一半脂肪好香好滋味🤩🤩
丹麥王樣牛小排:
🐄脂肪分佈平均,肉質好滑溜又多汁,肉味仲好濃添!

2022-10-18 866 浏览
最近網上好多人推介人氣超高日式火鍋放題,屯馬線開通一年幾,一於同好姊妹相約去試一試👩🏼‍🤝‍👩🏽。一行六人揀左lv3丹麥王樣餐:《傳統山椒味噌鍋》🌶️入口少少辛辣, 趁夏天刺激一下味蕾,開下胃好正。《泰酸辣蝦鍋》🇹🇭酸酸辣辣, 夏天好適合醒神開胃,又好足料,隻隻蝦都大隻又鮮甜~《任食海鮮》🐠🦐🐚叫左蟶子、蜆、海蝦 、扇貝、螺, 啖啖肉之餘,亦都好鮮甜~Oishi!!《前菜沙律》🥗沙律菜清爽脆口,又有蕃茄仔酸酸甜甜,好味道~《Ooha 0卡飲品》🍹想飲有氣既野飲,但又怕肥,有ooha 0卡飲品,真係好驚喜!姊妹們盛讚店舖食物優質又抵食👍🏻, 埋單每人唔使$400。地理位置又方便,最緊要有 屯馬綫方便住係啟德、九龍城、 新蒲崗既我地💖。
《傳統山椒味噌鍋》🌶️
入口少少辛辣, 趁夏天刺激一下味蕾,開下胃好正。

《泰酸辣蝦鍋》🇹🇭

《任食海鮮》🐠🦐🐚

《前菜沙律》🥗
沙律菜清爽脆口,又有蕃茄仔酸酸甜甜,好味道~

《Ooha 0卡飲品》🍹

2022-10-18 859 浏览
今日帶左家人去食〈牛牛日式火鍋放題〉,搬左去荃灣兩年因疫情甚少出街食,今次俾到個驚喜俾屋企人😉! 平日見到好多人排隊,訂位又有得平,所以一早訂定位先,訂左食Level 3 既丹麥王樣牛小排餐🤤🤤💓爸爸最愛海鮮叫左 魷魚、大墨魚仔、海蝦, 肉質爽口彈牙,味道都好鮮甜。🤩香噴噴揚物雞塊,炸得好好味,外脆內軟,肉質幼嫩多汁,不停encore!💖丹麥封門牛柳,肉質脂肪比例均勻,色水光鮮。咬落肉質幼嫩,充滿肉汁,好好味呀!🥒前菜沙律,沙律超足料,佈滿蕃茄仔,沙律菜爽口新鮮。🇹🇭泰酸辣蝦鍋,酸酸辣辣好開胃,配埋海鮮好似食緊冬陰公咁!同火鍋肉都好夾,消滯開胃。爸爸媽咪都好滿意🥰,提早訂位每人只係308仲要任叫,食物質素又高,超值抵食!🥳🥳

2022-10-17 489 浏览
朋友介紹之前食過一間叫〔牛牛殿堂日式火鍋放題〕,大讚超好味又抵食。今日帶埋我一齊去食好野。去到店外,人流不絕,不停有客人出出入入😲。朋友推介🔥-膠原豬骨鍋豬骨味濃郁,而且有濃淍既膠原👅,非常之正!店員推介🔥-傳統山椒味噌鍋少少辛辣刺激味蕾😙,放豆腐入火鍋絕配!本人強烈推介🔥-明太子青瓜及炸蝦青瓜新鮮爽口又清甜,明太子少辣提升左胃口! 炸蝦🍤外脆內彈牙,食完炸蝦再食青瓜非常夾!超高質火鍋料💕-海鮮有蜆、蟶子、蝦 、扇貝、螺,全部都好鮮甜,肉質飽滿,配埋兩個滋味火鍋湯底,好味到不得了,好彩係任食,不停再叫🥰牛胸腹脂肪比例較多😋,有我最愛的少許油膩感,但帶鮮甜味道,配傳統山椒味噌鍋一流!丹麥王樣牛小排🐄,脂肪比例平均,肉嫩多汁,口感軟嫩,超級好味!朋友絕對無介紹錯呢間咁好味既日式放題,店員仲好友善推介不同既食法🥰~

朋友推介🔥-膠原豬骨鍋

豬骨味濃郁,而且有濃淍既膠原👅,非常之正!

店員推介🔥-傳統山椒味噌鍋

少少辛辣刺激味蕾😙,放豆腐入火鍋絕配!

本人強烈推介🔥-明太子青瓜及炸蝦

2022-10-17 392 浏览
早排經過海之戀,見到店外好多人排隊,即刻上網睇下,原來係荃灣好熱門既日式火鍋放題🔥,立即行動call埋老公一齊食。我地揀左level 3既 丹麥王樣餐,可以任叫85樣食物🤩。1️⃣前菜:明太子水果青瓜🥒青瓜爽脆多汁,配埋明太子醬微辣,好惹味。2️⃣揚物:豚肉餃子🥟豚肉餃子煎得香口惹未,豚肉嫩滑多汁,食完再叫多兩牒。3️⃣️鍋肴:明太子墨魚滑、日本年糕片🦑墨魚滑好滑溜,又帶有濃濃既墨魚味,放落火鍋超級好味。年糕軟得來有彈性,好好味!4️⃣麵食: 稻庭真打烏冬🍜爽口彈牙,滑而不爛,軟而不易斷。5️⃣火鍋肉:牛胸腹、丹麥豚腩肉🥩牛胸腹油膩得嚟味帶鮮甜,同火鍋好夾!🥓豚腩肉香而不膻,豬肉味濃!6️⃣湯底:藥膳麻辣鍋🍲味道好吸引,辣中帶麻,麻中帶藥膳既香味,配埋肉類一齊食好夾!總括嚟講每人三百幾蚊有得食高質食材放題火鍋,超值👍🏻!店員又爽,食物又好味,下次約埋朋友再嚟!

1️⃣前菜:明太子水果青瓜
🥒青瓜爽脆多汁,配埋明太子醬微辣,好惹味。

2️⃣揚物:豚肉餃子
🥟豚肉餃子煎得香口惹未,豚肉嫩滑多汁,食完再叫多兩牒。
3️⃣️鍋肴:明太子墨魚滑、日本年糕片
🦑墨魚滑好滑溜,又帶有濃濃既墨魚味,放落火鍋超級好味。
年糕軟得來有彈性,好好味!

4️⃣麵食: 稻庭真打烏冬
🍜爽口彈牙,滑而不爛,軟而不易斷。
5️⃣火鍋肉:牛胸腹、丹麥豚腩肉
🥩牛胸腹油膩得嚟味帶鮮甜,同火鍋好夾!
🥓豚腩肉香而不膻,豬肉味濃!
6️⃣湯底:藥膳麻辣鍋

2022-10-14 314 浏览
作為火鍋控既我,每日都睇下全港九新界有咩好味既火鍋🍲,上網見到荃灣超多人推介既日式火鍋【牛牛殿堂】🐄,即刻約埋朋友們一行8人一齊去。好彩有book定位,行到附近已經見到一堆人排緊隊😳!火鍋控們揀左極豐富既Lv3 丹麥王樣,有多達85樣食物任君選擇🤩!《極上牛舌👅》果然名不虛傳,極上等級,肉質柔軟可口,咬口軟淋,超好味呀。《澳洲綠草原羊肩肉🐑》羊肉肉質柔軟,口感幼滑,羊肉味濃郁,愛羊之人必食!《膠原豬骨鍋🐖》豬骨味道好濃郁,真材實料,食完無口乾,加上餐廳係少鹽少糖餐廳,健康養生之選。《關東壽喜燒鍋🇯🇵》超級喜歡花花形紅蘿蔔,好有心思,而且薄切易食,牛肉擺落鍋後,更滑更好味!總結,職員好友善介紹不同湯底以及配菜,食材高質美味,湯底都超足料😙!

《極上牛舌👅》

果然名不虛傳,極上等級,肉質柔軟可口,咬口軟淋,超好味呀。

《澳洲綠草原羊肩肉🐑》

羊肉肉質柔軟,口感幼滑,羊肉味濃郁,愛羊之人必食!

《膠原豬骨鍋🐖》

《關東壽喜燒鍋🇯🇵》

2022-10-14 290 浏览
屯馬線開通左成年,終於有時間同老公係啟德坐過去荃灣西。經過海之戀見到「牛牛日式火鍋放題」門口排哂長龍😳,即刻都排埋一份試下。揀左Lv3丹麥王樣!牛小排放題,ABC 3個section都揀得,作為大食積既我,一定超值💯!湯底:泰酸辣蝦鍋🦐,係泰國既味道!酸酸辣辣!加埋大大隻彈牙既蝦同泰國香料,好鮮甜好惹味!前菜:味付墨魚仔🦑,味道濃郁,墨魚仔爽口。餐牌C:丹麥王樣牛小排🥩,雪花分佈均勻,肉質嫩滑多汁,入口融化,非常好味!餐牌C:澳洲綠草原羊肩肉🥓,肉既質感幼細,口感非常滑嫩,肉味濃郁,食到停唔到!兩公婆加埋先700蚊,食材高質,普通火鍋放題質素食唔到既優質食材😋!

前菜:味付墨魚仔🦑,味道濃郁,墨魚仔爽口。