餐厅: 牛涮鍋
资讯:

我家兩個小朋友特別鍾意食放題 因為唔洗成餐飯坐定定,可以奉旨周圍行,得閒就出去拎飲品、醬料、食品 ... 咁啱逛完商場又累又餓 儍爸又是 MOU MOU CLUB 會員,有優惠卷未用 ... 咁這餐就食它喇 !!! 新世紀這間分店好 colourful 好 sharp,全新裝潢喎 !!! 我們入坐時間尚早,仍未到晚市時間,所以可以安排入坐得特別舒服的靠窗梳化位 每張枱都有 USB 充電位 ... 真是啱哂我們繁忙的都市人 不過,電線不提供的,要自備 ... 咁啱囡囡部電話需要充電 咁啱佢又有帶備電線在身喎 ... 新裝潢的店連自助食物枱的食物也擺設得特別吸引 醬料的選擇也好似多了 ... 有芝麻粒、山椒粉和黑椒粉 除了果汁、汽水、茶包,仲有部即磨咖啡機 儍媽可以食飽飽後,嘆番杯靚咖啡 甜品櫃有我鍾意的 mochi 粉紅色的甜品區實在太吸引!!! 雪糕也有三款口味任擇 .... 抹茶乳酪雪糕、牛奶雪糕或者扭紋軟雪糕 湯底方面我們揀了鴛鴦鍋,兩款都是新推出的青檸骨膠原鰹魚湯和黑蒜醬油湯 青檸骨膠原鰹魚湯有幾條香芧和幾片青檸,味道好清新,好有泰式風味 灼過的食物都多了陣青檸的
我家兩個小朋友特別鍾意食放題

咁啱逛完商場又累又餓

不過,電線不提供的,要自備 ...

咁啱囡囡部電話需要充電

咁啱佢又有帶備電線在身喎 ...

新裝潢的店連自助食物枱的食物也擺設得特別吸引

醬料的選擇也好似多了 ... 有芝麻粒、山椒粉和黑椒粉

除了果汁、汽水、茶包,仲有部即磨咖啡機

儍媽可以食飽飽後,嘆番杯靚咖啡

甜品櫃有我鍾意的 mochi

粉紅色的甜品區實在太吸引!!!

灼過的食物都多了陣青檸的清香和香芧味,無咁膩滯

而黑蒜醬油湯,裡面真是有原粒的黑蒜,味道較濃,好有日式風味

用嚟煮雞肉不錯,煮出來的黑蒜醬雞好好味

今日揀了貴少少的 ... 美國上級口牛肉放題 HK$178 成人 / HK$108 小童

牛肉好靚,不是太薄片,油脂也均勻,食落去牛味也很濃郁

豬肉片就較薄,不過我鍾意喎!!!

因為 薄片的豬肉,不需要灼太耐,就唔怕小朋友食到未灼熟的豬肉

自助食物區的食物與平時的分別不大

但是今次就多了這款印了 Mou Mou 君的招牌牛牛嘜頭的魚蛋,不只賣相 CUTE,味道都不錯

儍爸用會員優惠卷換的四品海鮮盛合,海鮮都好新鮮喔 !!!

我們好乖食哂枱上的食物,就可以參加惜食有賞活動

拎到張靚靚的限定版明信片,可以寫番張 postcard 等 Mou Mou 君幫我們寄比朋友仔

** 以上分享是以我的口味、喜好和情況作出分享及感受,一試或合用與否請自行決定
2016-09-16
  • 美國上級口牛肉
  • 豚肉
2016-11-19 1892 浏览
只有兩三個店員認真工作,其他的只顧吹水不願工作只顧吹水的員工態度惡劣,沒有禮貌湯底完全沒有味道其他分店食物較清潔,比這間好好多而且其他分店的服務態度十分好,不會再光顧此分店
只有兩三個店員認真工作,其他的只顧吹水

不願工作

只顧吹水的員工態度惡劣,沒有禮貌

湯底完全沒有味道

其他分店食物較清潔,比這間好好多

而且其他分店的服務態度十分好,

不會再光顧此分店
2016-10-03 2757 浏览
隔左唔夠一個禮拜又黎食,因為對呢度有好印象,我就係咁,好,就會不斷LOOP,好多時都會不斷重複食某啲餐廳或某啲食物。$178美國上級進口牛肉放題,仲用埋會員優惠,四位俾三位價錢。今次都肉仍然擺得好靚,但牛肉對比上次最平o既進口牛肉,就睇唔到有分別,朋友們亦都食唔出有咩分別! 食貴左,唔值。啲牛肉越黎越多肥肉,真係好肥呀.............. 唔掂,要扣印象分了用埋上次送既綠卡,全單再減$10。食完冇剩野,就會送多一張綠咭。

啲牛肉越黎越多肥肉,真係好肥呀..............
 唔掂,要扣印象分了
用埋上次送既綠卡,全單再減$10。
食完冇剩野,就會送多一張綠咭。
2016-10-01
2016-10-03 1732 浏览
My boyfriend took me to hotpot this afternoon, this hotpot place is newly open so everything was nice and clean. We ordered the $138 all you can eat for 90 minutes, we only ordered the beef and pork but not chicken. The beef and pork were quite good, they were easy to chew. There were also a wide range of other things to take from the outside. I really enjoyed the food.

2016-10-01
午餐
2016-09-26 6300 浏览
MOKO店開業冇耐,經過就黎試下。先唔好講野食,個環境好舒適好靚,尤其係靠窗的位置,好有特式又舒適~ 被安排坐近門口位置,鄰桌食客高談闊論,全程聽到晒佢地既對話,可唔可以細聲少少。食客唔多,其實可以安排食客分開啲坐,大家有私隱,食都舒暢啲最值得一讚係呢間店全部店員都好有好有禮貎,真心喜歡!!!坐位上有USB义電話,好窩心:揀左最平既90分鐘放題,$108進口牛肉放題!有新湯底,兩款都好吸引,梗係要個鴛鴦鍋。青檸骨膠原鰹魚湯底: 鰹魚湯入面有清新青檸同香茅味,真係好FRESH好正,大愛~~ 黑蒜醬油湯: 濃濃黑蒜味,好特別,但偏咸。醬油區:四品海鮮盛合: 去每間分店食都係咁正,同相片相乎,水準都係咁高。廣島蠔煮完都唔會點縮水又juicy又軟滑,魷魚"林"又有渣,蝦又爽口,仲配搭皇帝菜!!牛肉: 賣相靚又幾好食。曾經同家人去某分店食呢個進口牛肉晚餐放題,第一碟黎既牛六成肥肉四成瘦肉,真係好驚嚇,咁肥,點入口!?  向店員要求更換,店員話: 呢款牛係咁架喎。 你估我第一日食牛涮鍋咩。最後換左一碟五成肥肉五成瘦肉,都係滿滿肥肉,惟有食其他野食。此分店從此BLACK LIST!雞肉同豚肉都唔錯:
MOKO店開業冇耐,經過就黎試下。

最值得一讚係呢間店全部店員都好有好有禮貎,真心喜歡!!!

坐位上有USB义電話,好窩心:
揀左最平既90分鐘放題,$108進口牛肉放題!

~~ 黑蒜醬油湯: 濃濃黑蒜味,好特別,但偏咸。
醬油區:
雞肉同豚肉都唔錯:
有沙律吧:
飲品好多選擇。有果汁、汽水、多款茶包、仲有即磨咖啡,好開心:
配料配菜區,好多選擇,明亮清潔整齊!!
甜品櫃:
仲有雪糕,TOPPINGS擺得好整齊,見到都開心。仲有雪糕筒。雪糕有牛奶雪糕,好好味。仲有抹茶乳酪雪糕,其實乳酪既酸味同抹茶係MIX唔埋
呢個配搭好怪,唔太啱我口味!
食完冇剩野,就可以用紅咭換綠咭,唔做大嘥鬼:

百幾蚊捧住個肚走,各方面都好優良,水準遠超其他分店,I LIKE IT!
2016-09-25
午餐
2016-09-16 1637 浏览
今日中秋後放假 起身出左 已經係午餐時段本來諗住去旺角個邊食野 但行到新世紀見開左牛涮鍋即刻想去試試 相信牛涮鍋一開搶走左唔少食店既生意一去到12點幾 時間尚早 唔需要排隊便可入座入到去 裝修格局有別於其他日式火鍋放題非常簡約溫馨 而且很光猛入去後已感覺依間餐廳 應該唔錯同乾淨午市可以選擇60/90分鐘火鍋因為想任食牛肉 選擇了90分鐘火鍋及甜豉油湯底效率非常高 落左order兩三分鐘後湯度已到除左平時有既火鍋食物 飲料 醬料 雪糕 此餐廳最驚喜係有salad bar!!!牛肉和豬肉也不錯 沒有太多的肥肉火鍋配料的咖喱魚蛋+芝士丸都超好食記住要食相信依間牛涮鍋應該開業無耐因為見到餐廳經理很用心教導侍應如何招呼客人及收拾餐桌整體來說服務態度超好而且午餐時段真係非常抵食!!!! 下次會再去食 好滿足
今日中秋後放假 起身出左 已經係午餐時段

午市可以選擇60/90分鐘火鍋

因為想任食牛肉 選擇了90分鐘火鍋及甜豉油湯底

效率非常高 落左order兩三分鐘後湯度已到

除左平時有既火鍋食物 飲料 醬料 雪糕

此餐廳最驚喜係有salad bar!!!
甜豉油
牛肉和豬肉也不錯 沒有太多的肥肉