話說呢間位於荃灣既牛太小編之前已經經過好幾次,掛住日本又中意食燒肉既小編最近終於同朋友嚟食🇯🇵🥩最近餐廳做緊Be happy夏日祭典,入座嘅時候可以參加遊戲,紀念品仲要人人有份,永不落空㗎☺️_今次同朋友就試咗呢個$288 華美清馥燒肉放題,特點之一喺仲有期間限定既日本直送懷舊『波子汽水』飲,放題食物都有唔少選擇,值得一提店員都好有禮貌小編特別推介厚切牛舌,食落去夠彈牙爽口😀各款肉類醬汁都有多款選擇😌另外佢哋嘅海鮮味道都唔錯,有蝦、魷魚、帆立貝、牛油生蠔等等💜另外比較特別嘅喺呢度有燒棉花糖、燒章魚小丸子同燒朱古力香蕉🍌鍾意食甜野嘅朋友仔一定要試吓😮放題飲品都有多款選擇,食到最後仲有Movenpick雪糕😄整體來講值得一試

_

2021-07-29 268 浏览
今次去到荃灣區覓食😆去咗呢一間用夏日祭做主題嘅燒肉店!等緊位嘅時候有得玩釣魚遊戲😂玩完仲有獎品送波子糖同埋扇🤣 幾有特色🤩華美清馥燒肉放題 (100分鐘 $288)肉類種類比想像中多👍🏿一次過叫咗唔同款試🥰搞到唔知邊隻打邊隻😂不過食咗幾轉,覺得最好食嘅分別有特級牛肋肉同埋腹胸肉✨牛肉油脂比例分明,咬落啲肉汁出晒黎,而且都幾軟腍,正🤤 醬汁方面,小編最鍾意燒肉汁,辣味同噌味都唔錯架~ 依家期間限定仲要送波子汽水🥳我哋另外都叫咗Asahi 手工啤,燒肉配啤酒真係不得了~勁有去日本居酒屋嘅feel🇯🇵

華美清馥燒肉放題 (100分鐘 $288)
2021-07-26 1518 浏览
好耐冇試過比咁高分。。。。 和牛燒肉放題 $458 扇貝 ,大蝦 ,鮑魚 ,生蠔 仲有好多唔同部位嘅牛肉 ,有啲唔知名,我盡量打啦 ,但入得去 咩肉都叫嚟食一定冇錯 。特選牛脊骨 , 牛胸腹肉 ,牛霜迷你扒 ,牛仔骨 ,秘制燒汁壺漬牛肋肉 ,牛舌 ,豆腐 ,燒餅 ,金菇 ,菠蘿。。。。最後會送雪糕 。真喺嘅,我未識食到 ,食緊嘅肉,會知道咩位置打咩位置,但真喺好耐未試過咁開心,真喺好食到跳舞。師傳嘅醃得好好味, 啲雪花紋又靚,一放落口個塊牛肉嘅油脂滲透你成條脷,就好似喺油上面游水 ,之後一咬落去嗰一 種 彈牙嘅口感 ,就似玩緊跳彈床一樣,搞到出現咗N年都冇出現過嘅 ,食住都會笑嘅樣 。你留心一睇,你會見到師傳嘅用心,佢會將所有嘅牛肉輕輕開咗啲口,等啲肉快啲熟 用比啲肉滲埋邊邊到。(自己打緊都吞口水😂)佢其他嘅海鮮都唔錯嘅,但比起佢嘅牛肉,我覺得牛肉大大優勝 ,拋離得好遠。。。甜品又有燒餅  ,燒棉花糖 ,燒香蕉。。。。 好食到掛住食,已經唔記得影相。(真抱歉)仲有得叫波子汽水添 最後不得不讚,店入面嘅職員 ,真喺超超級有心敬業囉,樣樣都好細心,當你問佢哋問題佢地會盡量答你,都唔會覺得你
好耐冇試過比咁高分。。。。

和牛燒肉放題 $458
扇貝 ,大蝦 ,鮑魚 ,生蠔

最後會送雪糕 。

仲有得叫波子汽水添

最後不得不讚,店入面嘅職員 ,真喺超超級有心敬業囉,樣樣都好細心,當你問佢哋問題佢地會盡量答你,都唔會覺得你煩,最利害喺 唔喺單純一兩個職員,喺大部份職員都會好用心答你嘅問題。 用心嘅提點 。。。。真喺覺得自己喺受到星級服務。😂
如果有人陪我食嘅話,我都想再去食過。。超正
2021-06-05 1732 浏览
荃灣呢間牛太基本上每一至兩個月都會嚟幫襯一至兩次,每次都係會選288蚊嘅任食燒肉餐,呢個餐基本上有齊各款嘅豬、牛、雞ar、沙律前菜、拉麵主食等等,燒肉類質素都唔錯同有幾多種類選擇的,以牛肉類嚟講,牛脊肉、特選牛肋肉同牛舌都係幾好食,尤其是厚切牛舌更為出色,但近期幫襯時留意倒個厚切牛舌,明顯薄切咗,無論質感同口感都比以前較為遜色,希望牛太可以作出改善,如果唔係咁樣就唔係叫厚切牛舌la,整體上各款食物仍然保持水準,店員服務同樣殷勤,如果定時可以有啲唔同既限定主題推出下就好了,可以增加多啲新鮮感。
2021-06-04
2021-06-03 1537 浏览
朋友極力推介呢間超級抵食嘅燒肉‼️喺荃灣嘅朋友真係好幸福 假日lunch燒肉都咁平🔥仲要超大碟又好食 逼死人咩😫🔥午市燒肉定食 $79🔥跟餐有白飯泡菜任加 勁鍾意佢嘅泡菜好易入口😚 配燒肉真係一流🥳 湯係昆布湯 飲品仲可以揀可樂 烏龍茶🤪❣️大盛GYUTA牛肋肉份量真係嚇親‼️ 而且呢個價錢都比到靚肉😛絕對唔係雪到硬掘掘嗰啲冇味僵屍肉🤣醃得啱啱好 唔會太咸冇曬肉味🐄有幾個位仲有啲牛油香 超級送飯ლ(´ڡ`ლ)❣️GYUTA牛肋肉+豚腩+雞腿肉呢個就啱晒貪心嘅人 豬牛雞都有都係一樣價😍但覺得大盛果碟牛係好食啲😛雞腿肉都嫩滑 豬肉唔會太肥🐷❣️牛舌 +$29仲有得平平地追加其他肉 牛舌係薄切爽口😛❣️胸腹肉 +$29好彩有加 勁好食‼️ 係全部牛入面最厚切🔥最有口感又有牛味 推薦叫呢個( •̀∀︎•́ )✧︎呢度仲有燒肉放題 大食嘅可以一戰 質素絕對唔差🔥
朋友極力推介呢間超級抵食嘅燒肉‼️

❣️大盛GYUTA牛肋肉
份量真係嚇親‼️ 而且呢個價錢都比到靚肉😛
絕對唔係雪到硬掘掘嗰啲冇味僵屍肉🤣
醃得啱啱好 唔會太咸冇曬肉味🐄
有幾個位仲有啲牛油香 超級送飯ლ(´ڡ`ლ)
大盛GYUTA牛肋肉

GYUTA牛肋肉+豚腩+雞腿肉
  • 午市燒肉定食
  • 牛胸腹
2021-06-02 1116 浏览
掛住日本又中意食燒肉既你 一定吾可以放過呢間位於荃灣既<牛太燒肉>🇯🇵🥩 特別系佢地既午市燒肉定食 平靚正到一個點🤩👍🏻 只需要$79 可以食到你要抱住個肚走🤣 因為佢地既燒肉定食 除左有主角燒肉拼盤😋 仲包左泡菜🥬 飯🍚 湯🍵 同埋飲飲品🧉 另外 泡菜同飯仲可以無限refill😌 如果食肉獸既你 燒肉拼盤吾夠 更加可以加錢追加肉類🙆‍♀️ 大盛 Gyuta 牛肋肉 $79話明系大盛 碟牛肋肉一黎到真系嘩一聲😱 勁大份超大碟 所有牛肋骨都系薄切左 而且已經將佢地醃製好 完全吾洗點任何醬汁 燒完可以直接食 好惹味😋 Gyuta牛肋肉+豚腩+雞腿肉 $79如果有選擇困難症 同埋吾想淨系食牛肉既你 呢個定肉組合就岩哂你🙆‍♀️ 有齊哂雞牛豬 三款肉類😌 呢個拼盤每樣都有幾款 可以試到吾同既口味 一次過滿足哂乜都想食啲既你😆追加 上級牛肋肉 $39呢個一碟有4塊 佢地就偏厚身既 肉質超軟 我最中意呢款😳👍🏻

大盛 Gyuta 牛肋肉 $79

Gyuta牛肋肉+豚腩+雞腿肉 $79

追加 上級牛肋肉 $39
2021-05-24
最近喺荃新天地新開左一間平價燒肉店—牛太燒肉🔥$79就有燒肉定食套餐🥩包一至三款肉、一碗白飯同埋飲品,仲有得加錢追加d肉🙈我地叫左D:Gyuta 牛肋肉➕豚腩➕雞腿肉 同 E:Gyuta 牛肋肉➕胸腹肉另外仲追加左牛舌($29)同一本牛肋肉($29)牛胸腹肉嘅牛味同埋油脂都足夠,而且用少少醬汁醃過d肉燒完好香🔥🔥🔥另外,豚腩d油脂好正,燒到脆脆地一流🙈雞腿肉慢火燒耐d,口感都幾嫩🐔牛肋肉雖然厚身但食落都夠軟唔會話好難咬牛舌係薄片,食落幾爽😁價錢絕對對得起個質素,而且份量來講都好夠🌟🌟
最近喺荃新天地新開左一間平價燒肉店—牛太燒肉🔥
另外仲追加左牛舌($29)同一本牛肋肉($29)
另外,豚腩d油脂好正,燒到脆脆地一流🙈
雞腿肉慢火燒耐d,口感都幾嫩🐔
牛肋肉雖然厚身但食落都夠軟唔會話好難咬
牛舌係薄片,食落幾爽😁
價錢絕對對得起個質素,而且份量來講都好夠🌟🌟
2021-05-30 413 浏览
好耐之前喺荃灣食過「牛太」嘅任食燒肉,真係唔錯!早幾日突然又想食燒肉,今次就試佢嘅午市套餐!所有套餐又大份又抵食,肉嘅質素仲好好,咁嘅價錢好有驚喜!叫咗兩個套餐(包罐裝飲品、泡菜+無限添飯同湯😲)再追加兩款燒肉1)Gyuta 牛肋肉+雞肉+腩肉($79)- 呢個餐真係牛雞豬有齊🤩已經醃咗嘅肉類燒完好惹味唔會鞋,送飯一流,牛肋肉係每個套餐都會有,可想而知質素有返咁上下,肉質好林好好食!雞同豬都好好食!2)牛肋肉+胸腹肉($79)- 兩個部位都各有千秋,牛肋肉比我有口感,胸腹肉就比較鬆化!但都係林身!另外追加了一份牛舌($29)同一份上級牛肋肉($39),薄切牛舌燒兩燒已經食得,調味又正!呢個上級牛肋肉同套餐有少少唔同,比較厚身所以更有口感,我更鍾意😍總括來講,呢度嘅韓燒午市套餐性價比好高,每個定食嘅份量都好多,再加無限添飯同湯,就算大胃王都應該會抱住個肚走😂😂😂

較鬆化!但都係林身!

2021-05-26 417 浏览
今次要介紹嘅餐廳係位於荃灣嘅牛太,係一間走平民路線嘅日式燒肉店 。店內環境寬敞,坐得頗為舒服,而用上平板電腦點餐亦令整個用餐更加方便快捷。午市有五款定食可供選擇,當中的白飯、泡菜以及湯更可以無限添加。整體而言,價錢實惠,份量十足,作為午市定食尚算唔錯。Gyuta is located in Tseung Wan, specializes in price-competitive Japanese yakiniku. The interior is spacious and comfortable. By using the tablet for making an order, it makes the process more convenient and quicker. There are five lunch sets to choose from, and each lunch set includes rice, kimchi and soup that you can refill unlimitedly. Overall, the portion is large an

Gyuta is located in Tseung Wan, specializes in price-competitive Japanese yakiniku. The interior is spacious and comfortable. By using the tablet for making an order, it makes the process more convenient and quicker. There are five lunch sets to choose from, and each lunch set includes rice, kimchi and soup that you can refill unlimitedly. Overall, the portion is large and the price is competitive as a lunch set.

GYUTA 大盛牛肋肉 (MEGA GYUTA Karubi) / 牛肋肉+胸腹肉 (GYUTA Karubi + Skirt Meat) $79

份量慷慨,牛肋肉切得較簿身,燒嘅時候要注意黏網。每塊肉本身經過醃料,所以毋須沾醬汁食。而我哋兩個反而偏好胸腹肉,較厚身且肉質軟熟。以價錢來講,絕對優勝。
Large in portion for both lunch sets. The karubi is thinly sliced that you should pay attention not to overcook the meat. The meats are well-seasoned, so there is no need to dip them with sauce. We prefer the skirt meat more as it tastes softer and thicker. Both sets are definitely price competitive.

上級牛肋肉 (Premium Karubi) $39 / 牛舌 (Ox Tongue) $29

追加嘅肉類反而比本身定食嘅肉更為美味。上級牛肋肉肉質鮮嫩,而且該厚度更適合燒烤,肉味較重。牛舌爽嫩,佐飯一流,兩款都絕對值得追加。
The add on yakiniku is more scrumptious than the one in the lunch set. The premium karubi tastes richer and more tender. The thickness is more suitable for grilling. The ox tongue is succulent and tastes well together with rice. We recommend you to try the add on yakiniku as well.

牛太
Gyuta

📍荃灣楊屋道1號荃新天地地下G48&G50號舖
📍Shop G48& G50, G/F, Citywalk, 1 Yeung Uk Road, Tsuen Wan
#fooodninja_hk_tseunwan
#photoninjasis
2021-05-26 353 浏览
趁個囡未升小學,仲可以平日陪我吃喝玩樂,午餐都想同佢食好啲嘆下,今次我帶佢去荃新天地既牛太食燒肉,佢哋既午市定食只係$79起,都幾抵食。午市定食有5款可選,分別在於不同既肉類,另包一罐汽水。而白飯、泡菜、昆布湯則可無限添加。我地點左B餐「牛肋肉+豚腩 」和D餐「牛肋肉+豚腩+雞腿肉」。每份肉既份量都唔少,而且基本醃過,所以唔洗點燒肉醬都夠入味。牛肋肉薄切,輕輕燒一燒已經可以食,牛味香濃,油花均勻,口感好好。而豚腩都值得推介,燒到脆卜卜,加埋泡菜係絕配。雞腿肉嫩滑。二人份量其實都夠食啦,但見到追加有牛仔骨同原條牛肋肉,又好似唔錯,所以每款追加一份。牛仔骨一客三件,厚薄適中,食落仲好稔滑無渣,啖啖肉好好味。牛肋肉就要花啲耐性燒,因為都幾厚肉,肉質稔軟,味道都唔錯。餐廳座位之間空間寬濶,私密度高,食完燒肉都無全身一陣燒烤味認真難得。店員都好有禮貌,仲不時問我哋洗唔洗加飯和湯,態度相當殷勤👍

2021-05-17
午餐
1K
2021-05-24 255 浏览
今次黎到荃灣既牛太食日式燒肉~~佢地午市有燒肉定食,價錢只係$79起,就包1大碟肉、泡菜、海帶湯、白飯同飲品🤩🤩當中白飯同泡菜仲可以無限添加,超抵食❣️❣️🐮大盛 GYUTA 牛肋肉 $79✨🍖GYUTA 牛肋肉+豚腩+雞腿肉 $79✨-燒肉定食有5款,我地就叫左呢2款~~大盛牛肋肉份量好多,偏薄身,所以燒一陣好快就食得😋😋個醃料好惹味,唔洗點調味已好好食,好送飯👍🏻👍🏻而豚腩同雞腿肉都唔錯~豚腩肥瘦適中,好有油脂香🤤🤤雞腿肉肉質嫩滑,啖啖肉好爽口~~大食既朋友仲可以追加肉類,價錢都唔貴~~我地就追加左牛舌($29)同胸腹肉($29)❣️❣️牛舌有4大片,口感彈牙、有咬口~~胸腹肉肉質軟腍好好食,仲好juicy🤤🤤以呢個價錢黎講真係好抵👍🏻👍🏻
今次黎到荃灣既牛太食日式燒肉~~
當中白飯同泡菜仲可以無限添加,超抵食❣️❣️

🐮大盛 GYUTA 牛肋肉 $79✨
🍖GYUTA 牛肋肉+豚腩+雞腿肉 $79✨
燒肉定食有5款,我地就叫左呢2款~~
大盛牛肋肉份量好多,偏薄身,所以燒一陣好快就食得😋😋
個醃料好惹味,唔洗點調味已好好食,好送飯👍🏻👍🏻
而豚腩同雞腿肉都唔錯~豚腩肥瘦適中,好有油脂香🤤🤤
雞腿肉肉質嫩滑,啖啖肉好爽口~~

大食既朋友仲可以追加肉類,價錢都唔貴~~
我地就追加左牛舌($29)同胸腹肉($29)❣️❣️
牛舌有4大片,口感彈牙、有咬口~~
胸腹肉肉質軟腍好好食,仲好juicy🤤🤤
以呢個價錢黎講真係好抵👍🏻👍🏻
2021-05-24 278 浏览
難得有空閑的時間可以慢慢食返個燒肉lunch🥰享受下慢活~呢個午市定食一啲都唔普通 超多肉🤤好豐富點左大盛GYUTA牛肋肉同GYUTA牛肋肉+豚腩+雞腿肉🍗附送既海帶湯 泡茶同🍚白飯都係免費任添架~大食人士都唔洗怕‼️另外仲可以用優惠價追加肉品🥩上級牛肋肉質素好高 肉味香濃 油脂分布平均入口非常軟腍。牛舌係薄切 圓切片 有口感 爽口熟左要盡快食啊 如果唔係就會韌架啦~.如果想試晒牛豬雞既話 一定要揀套餐D啦有齊牛肋肉 豚腩 雞腿肉 全部質素都唔錯雞腿肉燒耐左都保持到肉質嫩滑juicy!!!.我既大盛GYUTA牛肋肉仲有胸腹肉厚切 本身已經醃好晒 非常入味 唔洗點醬汁已經好正~.下次一定會再同朋友再黎
難得有空閑的時間可以慢慢食返個燒肉lunch🥰
享受下慢活~
呢個午市定食一啲都唔普通 超多肉🤤好豐富
點左大盛GYUTA牛肋肉同GYUTA牛肋肉+豚腩+雞腿肉🍗
附送既海帶湯 泡茶同🍚白飯都係免費任添架~
大食人士都唔洗怕‼️
另外仲可以用優惠價追加肉品🥩
上級牛肋肉質素好高 肉味香濃 油脂分布平均
入口非常軟腍。
牛舌係薄切 圓切片 有口感 爽口
熟左要盡快食啊 如果唔係就會韌架啦~
如果想試晒牛豬雞既話 一定要揀套餐D啦
有齊牛肋肉 豚腩 雞腿肉 全部質素都唔錯
雞腿肉燒耐左都保持到肉質嫩滑juicy!!!
我既大盛GYUTA牛肋肉仲有胸腹肉
厚切 本身已經醃好晒 非常入味 唔洗點醬汁已經好正~
下次一定會再同朋友再黎
2021-05-21
午餐
2021-05-24 191 浏览
行到黎荃新天地,發覺牛太既牛市套餐只係$79起,燒肉隱起,即刻入去燒一燒🤗中意食牛既我地簡左「大盛牛肋肉」同「牛肋肉+雞腿肉」,另外仲追加左牛舌同牛仔骨,好期待呢個燒牛宴😋套餐前菜 每個套餐都有跟紫菜湯、泡菜同飯,仲可以無限添加,三樣野味道都唔錯,好滿足😋「大盛牛肋肉」🐮 $79呢個套餐牛肋肉係必選既,份量好大份,數量好多好抵食🤣牛肋肉放落爐到燒一燒大約20秒每邊,一轉色就可以食,口感最佳🤗「牛肋肉+雞腿肉」🐮🐥 $79呢個套餐有牛肋肉同雞腿肉,雞腿肉既時間比較耐,燒到白色全熟就可食啦,食落肉汁鮮嫩可口😋牛舌 🐮 $29追加既牛舌有6塊,塊塊都好大件,燒一陣就可以,食落塊煙煙韌韌,幾有味道!😆牛仔骨 🐮 $29追加既牛仔骨有4塊,每塊都連埋舊骨,肉量都足夠,食落肉汁豐厚入味☺️

「大盛牛肋肉」🐮 $79

「牛肋肉+雞腿肉」🐮🐥 $79

牛舌 🐮 $29

牛仔骨 🐮 $29

2021-05-20
2021-05-23 203 浏览
Yakiniku♨️ Japanese BBQ time🥢..荃灣有間新既燒肉店,地方乾淨企理,趁住去開荃灣西就去試試。見到lunch 餐牌而家真係超級抵食,每份套餐都做緊統一優惠,$79 已經嚐到Gyuta精選💫 燒肉套餐定食🍽。而且仲可以追加燒肉Add on Yakiniku😍,份量超多 & 超抵食,真係可以一試。ll $79 each✨牛肋肉 + 胸腹肉✨牛肋肉 +豚腩 + 雞腿肉✨牛仔骨 +$29✨上級牛肋肉 +$39以呢個價錢來說,質素算不錯,亦勝價比不錯呢。慢慢燒♨️,肉既熟成度可按個人喜好而燒,地方光猛亦坐得舒服呢。一個燒肉定食🍽 已經有齊:白飯、泡菜、餐湯、飲品。下次經過荃灣西想吃肉肉❓ 可以一試喔。..×××××ש荃灣楊屋道1號荃新天地地下G48& G50號舖..

Yakiniku♨️ Japanese BBQ time🥢

l[Gyuta 精選燒肉定食]l $79 each