2022-02-09
最近啲天氣大急降凍左勁多🥶 去打邊爐就岩哂可以暖下身暖下胃🍲😌 最近尖沙咀有一間新開既台式火鍋🇹🇼 聽講大部份既食材都系台灣直送✈ 由於已經因為疫情既關係好耐無去過旅行 即刻黎呢到尋找台灣的味道😋 呢間火鍋店位於尖沙咀樂道 位置非常方便 轉入樂道直行就見到🙂 上樓後店員會先叫你揀左自己中意既湯底先 佢地有成十款湯底供應 俾其他火鍋店更多選擇👍🏻 最後我地揀左 牛品一品鍋🐮🍲 店員介紹湯底系由廚師自己研製 入面配合左我地港式既牛三寶: 牛筋 牛肚 牛內臟🙈 夠哂獨特😏 而我地當時食個陣仲未禁晚市堂食架🙈 所以我地揀左晚市120分鐘牛極品吃到飽套餐😆 牛肉包括左 澳洲M5和牛肩胛肉 同埋安格斯牛板腱🍖 另外仲有啲豬🐖羊🐑雞🐤 無限甘提供😍 雖然每次黎既份量吾算多 但質素吾會令你失望🤗 肉味濃 油脂分怖又平均👍🏻 另外佢地仲有好多台灣小食 例如鹽酥雞 甜不辣 鴨血等等 個麻辣鴨血我超推薦呢🥳 除左小食 火鍋配料都非常多 大部份都系台灣直送夠哂正宗✈ 仲有 可以系佢地火鍋店飲到由台灣藝人黑人陳建州主理的春陽茶事🧋 雖然而家無晚市堂食 但吾緊要😆 因為佢地有午市火鍋套餐🍲 真系岩哂思鄉又想打邊
雖然而家無晚市堂食 但吾緊要😆 因為佢地有午市火鍋套餐🍲 真系岩哂思鄉又想打邊爐既大家🙈