2022-02-05
經過尖沙咀見到呢間新開嘅台式火鍋幾抵食 午市都有得揀60/90min套餐 價錢仲實惠過上手間火鍋店🥴入到去裝潢都幾光鮮幾grand 沙發卡位坐落又舒服 打邊爐最忌搞到成身味 但呢間冷氣開得幾大🤣好彩個鍋夠暖 食完都覺自己無乜味kekee 最重要係啲服務員都幾nice 即使係年三十晚仲要我地係尾班車咁食 佢地都無好趕急咁收碟 仲主動問我地洗唔洗加湯 呢點令人幾舒服🥰題外話: 廁所行到最入隱蔽得黎靚到似示範單位🤪仲要幾日系的用木趟門 好彩有去無走寶🤭。。。🦔👉60分鐘午餐吃到飽套餐 $78起· 湯底多達10款可以揀🤩除咗招牌一品鍋 黑蒜、沙茶、養生、昆布、酸菜白肉 呢啲少見但得人歡心嘅湯底都有!朋友唔食得辣所以揀咗蕃茄湯🍅質素幾得 鮮蕃茄都有幾嚿 味道又出👍· 二人一鍋 想要鴛鴦加多50蚊!· 最抵有肉食嘅套餐88蚊就有😆價位同外面嘅一人火鍋有得fight! 仲要呢度嘅火鍋配料都幾出色 唔食火鍋的話 都可另點便當、牛肉麵 特別啲嘅飲品 冬瓜茶、珍奶等就另加10蚊。。。🦔👉美國牛胸膜、西班牙粟飼豬五花、花雕酒雞件 $88🐂薄切牛質感唔錯😚微帶油脂邊反而食落口感更好 🐖其實豬五花薄切得黎真係幾
👉60分鐘午餐吃到飽套餐 $78起
· 二人一鍋 想要鴛鴦加多50蚊!
👉美國牛胸膜、西班牙粟飼豬五花、花雕酒雞件 $88
🐂
薄切牛質感唔錯😚微帶油脂邊反而食落口感更好
🐖
其實豬五花薄切得黎真係幾易入口 可惜我真係食唔到咁膩🤣寧願encore牛
🐓
幾鍾意佢微帶酒味但唔太濃烈 食落雞件唔會太大嚿骨 肥肉又唔會過多 肉都okay滑的 滾多陣都唔會hi哂
。。。🦔
· 蕃茄湯底入面竟然有整得幾高質嘅蛋角😚無論蛋味定個餡都唔hea!
· 多款牛丸都好爽口幾入味 破戒食牛嘅我都無後悔!有埋芋泥呢啲特別款式好啱我🤩
· 估唔到玉米貢丸都咁高質 重點係玉米真係大大粒有質感嗰種🌽係新鮮嘅感覺!
· 台灣蜂巢豆腐呢啲好少見🤪大大嚿幾重豆味 又綿又細窿但都入到蕃茄湯底味唔錯 又唔易爛
· 墨汁花枝丸雖大粒但比較粉
· 有啲似麻吉燒嘅灸燒芋泥堡、香芋包心上貢、甜不辣條、似馬仔嘅豆腐🤣呢啲新款都幾得意
· 炸魚皮必試!一啲都唔潮濕 浸入湯底幾秒再食真係好脆口 仲有淡淡魚香味😎
· 每款火鍋材料都好妥善咁收埋係有蓋盒 冷氣大到見到啲煙係咁飄出黎(並唔係我影到白濛濛🤣 係疫情下都食得安心啲😉
· 去襯食台式火鍋有滷肉飯都會試🍚係我鍾意嘅綿綿滷肉!! 唔會太肥啱哂黎撈飯 重點係啲飯有珍珠米咁有嚼感😆唔係打邊爐嘅話真係想encore多碗!
🥤
飲品區都唔少野飲揀 汽水、茶、酒 擺得勁整齊
🐾
牛品台式火鍋