2016-06-28 1412 浏览
今日下午去左食荃灣(爭鮮)😋,餐廳口碑是價錢適中而且味道又達到可接受水平。一去到餐廳門口,就見到有條龍,都幾多人下。。😪又要排隊,下次去食真係要預番時間。坐低後,餐廳環境感覺充滿生氣活力,光線充足,桌面上也清潔乾淨。新鮮三文魚十分光澤,可是有點簿,如果厚切些會更好。晶透玻璃蝦也很有鮮味,喜愛食生蝦的人會中意。不會太有蝦腥味。火燒三文魚,成為半熟狀態。入口後還是暖暖的,火燒味道仍能停留著,十分欣賞。很快就給客人拎哂,所以建議大家留意著了。。好搶手!鰻魚刺身很少可會見到,今次爭鮮提供鰻魚刺身十分難得,厚切鰻魚,多肉冇骨,燒汁作配料,十分開胃。

新鮮三文魚十分光澤,可是有點簿,如果厚切些會更好。
很快就給客人拎哂,所以建議大家留意著了。。好搶手!
2016-06-27
2016-06-11 985 浏览
今日朋友約莪係爭鮮等,莪自己先選左份火炙曼魚皮壽司,三文魚刺身。火炙曼魚皮壽司,沾上醬汁與芥末,味道非常鮮美,曼魚嫩滑適口,飯糰十分軟糯有味,兩者搭配十分惹味三文魚刺身,睇光澤度十分新鮮,味道亦嫩滑肥美,再沾上醬汁清甜入口即化。

2016-05-10 928 浏览
之前第一次黎既時侯係6點幾開始排隊有好多款式既壽司魚生,玻璃蝦,甜蝦,海膽,魚籽,花之卷......所有野都好新鮮海膽又有味 但前2日夜晚8點幾去食就出事啦無野出 成條帶都只係三文魚同三文魚海膽又無味,魚籽只係出左一次吞拿魚有筋 都係出左一次三文魚又唔夠鮮只大獲係我地坐左成粒鐘都無蝦,係一碟咩蝦都無,之後企起身,有個待應姐姐問想要咩,我話想要蝦,佢仲問我咩蝦我答佢成個鐘咩蝦都無呀~姐姐都好人有叫人整不過再坐多10分鐘都仲係咩蝦都無全程成粒鐘單坐,除左入茶食醋薑就咩都無落過肚叫左埋單先有2碟甜蝦出黎仲要係霉既多謝晒~
之前第一次黎既時侯
係6點幾開始排隊
有好多款式既壽司
魚生,玻璃蝦,甜蝦,海膽,魚籽,花之卷......
所有野都好新鮮
海膽又有味
但前2日夜晚8點幾去食就出事啦
無野出 成條帶都只係三文魚同三文魚
海膽又無味,魚籽只係出左一次
吞拿魚有筋 都係出左一次
三文魚又唔夠鮮
我答佢成個鐘咩蝦都無呀~
姐姐都好人有叫人整
不過再坐多10分鐘都仲係咩蝦都無
全程成粒鐘單坐,
除左入茶食醋薑就咩都無落過肚
叫左埋單先有2碟甜蝦出黎仲要係霉既
多謝晒~
2015-12-09 1230 浏览
一入到店內還沒有很多客人,所以店員還有提供舒適的座位空間,舒服的座位空間讓人有好心情挑選美食,本人首先選擇了招牌指定動作吃的薄片新鮮三文魚壽司一碟,再來一碟鴛鴦刺身壽司(吞拿魚及劍魚),然後是少不了的鯖魚刺身壽司~飽嘗壽司後當然是甜品後著⋯本人選了布丁及提米蘇的星星,也是很好吃啊!
新鮮原隻鮑魚
2015-12-09
新鮮原隻鮑魚
2015-09-05 1681 浏览
成日聽歌仔:好食的壽司在爭鮮~~是日黎爭鮮食lunch,勁多人,排左15分鐘。坐低立即睇下有咩食,時間緊迫,叫左以下咁多:一件特長三文魚壽司,十分肥美,入口幼滑,魚味濃,好正!是日優惠,一碟有3件,魷魚片略韌,沒什麼味道。帶子壽司,個樣放得唔好睇,不過都好厚,帶子味不錯,當然唔可以同千X壽司比啦!三文魚壽司睇左成三轉先選左呢碟,花紋好靚,魚味不錯。蟹柳蟹子青瓜絲沙律,好多蟹柳絲,沙律醬偏甜,如果係酸果種會更加開胃!粟米壽司是友人的,食了一舊,無咩特別,都係得個甜字。呢個唔知咩沙律試下,食完都係唔知咩,厲害!
成日聽歌仔:好食的壽司在爭鮮~~
是日黎爭鮮食lunch,勁多人,排左15分鐘。

坐低立即睇下有咩食,時間緊迫,叫左以下咁多:
一件特長三文魚壽司,十分肥美,入口幼滑,魚味濃,好正!
是日優惠,一碟有3件,魷魚片略韌,沒什麼味道。
三文魚壽司睇左成三轉先選左呢碟,花紋好靚,魚味不錯。
粟米壽司是友人的,食了一舊,無咩特別,都係得個甜字。
呢個唔知咩沙律試下,食完都係唔知咩,厲害!
2015-08-12
2015-06-26 1646 浏览
爭鮮既食物真係好差基本上無一樣野係新鮮 三文魚有雪味 鰻魚係梅既我都唔明間野叫爭鮮 個「鮮」字點解完全不受重視價錢的確係吸引既不過一分錢一分貨  大家繼續劣食啦
爭鮮既食物真係好差
基本上無一樣野係新鮮
三文魚有雪味 鰻魚係梅既
我都唔明間野叫爭鮮 個「鮮」字點解完全不受重視

價錢的確係吸引既
不過一分錢一分貨  大家繼續劣食啦
2015-06-24
2015-02-27 2274 浏览
見有不少好評 特登同友人來這試食位置很易找 一出b1出口就看見雖然是11點多但還不算太多人 不用等位(大約12點多就需排隊等位了)經食會買爭鮮外賣 但堂食還是第一次呢環境很衛生也算寬敞 大部分壽司也是8蚊一碟 有兩件 種類有很多 味道很不錯 壽司也不會一夾就散除壽司外 還有芒果布丁 泡芙 糯米池 芝士蛋糕等等另外有中華沙律 8瓜魚沙律………………也有刺身 味道可接受8蚊3件期望不要太高了 只是賣相會有一點兒不好最後我地點了17碟 加一後158大洋我吃得超飽的也只是64蚊而已
見有不少好評 特登同友人來這試食

位置很易找 一出b1出口就看見
經食會買爭鮮外賣 但堂食還是第一次呢

環境很衛生也算寬敞

不知是什麼魚

壽司外 還有芒果布丁 泡芙 糯米池 芝士蛋糕等等
另外有中華沙律 8瓜魚沙律………………
也有刺身 味道可接受8蚊3件期望不要太高了
只是賣相會有一點兒不好

最後我地點了17碟 加一後158大洋
我吃得超飽的也只是64蚊而已
2015-02-27
午餐
不知是什麼魚
2014-09-20 3254 浏览
自從有了爭鮮後,我都很少幫襯其他連鎖壽司店我最喜歡來荃灣的爭鮮,夠大,人流都去得快今次自己一個人來食,我必食的是腐皮壽司、芥末八抓魚、蟹子壽司,腐皮壽司,甜甜的腐皮,包著滿滿的飯,好滿足。芥末八抓魚,我必選,芥末勁! 蟹子壽司,紫菜夠脆囗,蟹子夠多,正呀!
自從有了爭鮮後,我都很少幫襯其他連鎖壽司
我最喜歡來荃灣的爭鮮,夠大,人流都去得快
腐皮壽司,甜甜的腐皮,包著滿滿的飯,好滿足。
芥末八抓魚,我必選,芥末勁!
蟹子壽司,紫菜夠脆囗,蟹子夠多,正呀!

2014-09-02
2014-07-05 4052 浏览
估唔到黎依到食野都要等位,不過唔緊要喇,傾住計等都好快姐,等左大約十分鐘到,佢今日就安排左我地3個人坐卡位,真係夠哂好彩,平時都好少去迴轉壽司店食野,但坐卡位真係幾舒服,同埋都方便好多呢,一開始就見到依個代鮑魚沙律軍艦,呢款軍艦相當有特色,賣相都吸引,個沙律醬食落口唔會好稠身又唔會有好膩個種感覺,加埋代鮑魚切粒粒,兩樣野配合得唔錯,幾好味嫁,個紫菜都夠脆身,可能岩岩放左黎燒竹夾魚壽司真係非常鮮味,幾夠火喉,不過真係唔係好知佢叫咩名,但真係幾好食,之後就係依個蛋皮壽司卷蛋卷,雖然比較薄身,只有少少蛋皮,仲有青瓜條,鬆軟肉鬆,同埋蟹柳,估唔到依到仲有依個刺身飯, 咁岩就拎左個三文魚+蟹棒既刺身飯,依個真係非常好味道,三文魚都幾正嫁,唔錯。

2014-05-11 257 浏览
E加呢間位於荃灣青山公路210號富華中心3樓嘅爭鮮迴轉壽司已經同以前了以前又大件,美觀,你睇現在...厨意為切左出黎就有人食,呢幾碟野轉在成個鐘都無人騷.垃圾一般。待應又將3個客人嘅位坐成4個一排.迫到呢!同隔離位成日碰撞,都吾知點解會攪成咁
2014-05-09
庆祝纪念
母亲节
用餐优惠
試食活動
2014-04-26 4844 浏览
發夢夢見三文鱼到口之際,被雨田先生叫醒整日心情都好忐忑,放工後決定約埋女王到荃灣搵食。一出地鐵站,遠遠已看到‘爭鮮迴轉壽司’,壽司經常吃,但迴轉這情景已好耐冇出現了!二話不説即去止癮。排隊場面絕不輸給出名的壽司店,大家規規矩矩地輪候,大約15分鐘便安排入座。在面前是一排排綠茶茶包,個人覺得茶包比綠茶粉好。一碟碟壽司在我面前轉呀轉,心多多的我都唔知由邊款開始?吞拿魚刺身,夢見食魚生,就由刺身開始。師傅切得很厚,凍凍的,味道尚算新鮮。三文鱼刺身,色澤鮮艷,令人有種一看到就即刻想拎的衝動!三件厚切,令我心情安定了很多!枝豆,女王的至愛,建議大家可以沾醬油同吃,味道提升不少。芥末八抓魚,是我必選的,略嫌這個芥末不夠,要自行加點才行!蟹子壽司,不是精盈通透的那種,但不過不失啦,其用的紫菜脆囗,值得一讚蝦壽司,味道新鮮,顏色剔透,令人食指大動。北寄貝壽司,亦是必點的。腐皮壽司,我間中也很喜歡點,爭鮮不會因價錢而將貨就價。海膽壽司,這款較失望,海胆味道有點苦。整體還是值得讚的。不知大家有沒有試過好想食一樣野的時候而食唔到呢?個心情難以形容!今餐很满足,最重要係有人會隨時隨地陪你食,好幸福哩!女王,我
發夢夢見三文鱼到口之際,被雨田先生叫醒

在面前是一排排綠茶茶包,個人覺得茶包比綠茶粉好。

一碟碟壽司在我面前轉呀轉,心多多的我都唔知由邊款開始?

枝豆,女王的至愛,建議大家可以沾醬油同吃,味道提升不少。

芥末八抓魚,是我必選的,略嫌這個芥末不夠,要自行加點才行!

壽司,味道新鮮,顏色剔透,令人食指大動。
北寄貝壽司,亦是必點的。

腐皮壽司,我間中也很喜歡點,爭鮮不會因價錢而將貨就價。
海膽壽司,這款較失望,海胆味道有點苦。

整體還是值得讚的。
今餐很满足,最重要係有人會隨時隨地陪你食,好幸福哩!
女王,我愛你呀! >3<
2014-02-07 5182 浏览
今日12:20pm到,等位等左12min左右,因為當時得我自己1個等,另外2個朋友未到,再有3個客人齊人到達,根據餐廳o既規矩—齊晒人先可以入得,當然俾佢地入先~而我繼續等那2位朋友但之後都係叫左2-3對 2位的客人進去…所以total等左12min左右今日安排俾我地3人坐卡位,非常之開心呢!!!去迴轉壽司店食野,當然係坐卡位舒服好多呢!!當我坐低無幾耐,大發現 吞拿魚粟米刺身飯新款式喔,之前只見3文魚刺身飯而已!相當好味, 吞拿魚味幾鮮~ 粟米又夠鮮甜,爽脆!另外食左 3文魚刺身非常肥美~睇中哪1碟才拿取~如果有埋檸檬會更正!代鮑魚沙律軍艦呢款軍艦相當有特色,那些沙律醬食落口唔會好杰身+肥膩!與代鮑魚切粒粒配合得岩岩好的~紫菜夠脆身~竹夾魚壽司享用壽司o既途中,嗅到有火槍味,正正就係師博用火槍噴竹夾魚呢!!非常鮮味~~幾夠火喉雖然唔知那款壽司真正的大名是什麼, 蛋皮壽司卷蛋卷雖然薄身,共幾層的蛋皮,壽司餡料有青瓜條,鬆軟的肉鬆,蟹柳,即使不用豉油來調味,味道也是不錯呢當我食到有8成飽果陣,迴轉帶突然出現我愛吃的 三文魚+蟹棒絲刺身飯?!?!? 在我眼前有3-4碗走過~幸好揀左其中1碗
大發現
吞拿魚粟米刺身
新款式喔,之前只見3文魚刺身飯而已!
相當好味, 吞拿魚味幾鮮~
粟米又夠鮮甜,爽脆!
吞拿魚粟米刺身飯
另外食左
3文魚刺身
三文魚刺身
非常肥美~睇中哪1碟才拿取~如果有埋檸檬會更正!
代鮑魚沙律軍艦
代鮑魚沙律軍艦
竹夾魚壽司
竹夾魚壽司

雖然唔知那款壽司真正的大名是什麼,
蛋皮壽司
蛋皮壽司卷
當我食到有8成飽果陣,迴轉帶突然出現我愛吃的
三文魚+蟹棒絲刺身飯?!?!? 在我眼前有3-4碗走過~幸好揀左其中1碗的3文魚非常之肥美呢!!
蟹棒絲也是非常好吃~每一條蟹棒絲也分明

• 三文魚蟹棒絲刺身飯
2014-01-08 4292 浏览
行過發現爭鮮除了外賣店,都有餐廳。大約下午2,3點經過樓梯行上去,見到有吾少人在門口,有幾個人在圍欄排隊,而另一群没排隊的人,店員亦安排佢地入座。我走上前問店員需吾需要排隊架,佢話要。但當我地排隊等位,下一張就到我地果時,有一對情侣無排隊,佢地一嚟到,店員反而安排左佢地入去先!我即刻同另一店員反映問題,但佢無解釋又無講吾好意思。佢只係撳左飛(記錄入座時間)俾我地,同我地講「下一張到你」。雖然當時店都有9成客人,店員都忙碌,但入客安排混亂,好失望,佢地咁樣處理。佢地係平民價壽司店,食物方面就做得好好。入座時,壽司吧師傅次次都有打招乎,而且制服好整齊淨潔,好有朝氣。茶包等用具擺放方便美觀。壽司大小適中,味道ok。特別讚嘅係布甸好好味!芒果味濃,震騰騰,又好滑。我坐在壽司吧,見到師傅整緊火炙三文魚(皮)壽司,佢炙到好靚好香。三文魚皮係厚切嘅,而經炙後,色香味俱全。芝士蛋糕味濃,但略鬆散。

行過發現爭鮮除了外賣店,都有餐廳。

芝士蛋糕味濃,但略鬆散。
2014-01-02 3634 浏览
食物價錢對於本人來說,絕對重要,但食物質素絕不能求其,我明白一分錢一分貨道理,但食物起碼能放進口吧!!今天見到4元一件壽司,又見冇乜人排隊,盡管試一下……但是食物本身……跟本冇質素可言,三文魚不新鮮,帶點雪味,而飯也好像欠缺了醋味,一塊不新鮮的三文魚放在白飯上,奇差的配搭。真的是吃不下去,只是吃了一口。而員工的態度亦差,可能是太忙吧。這店只此一次……

而員工的態度亦差,可能是太忙吧。這店只此一次……
外卖自取
12:40pm到達,不用等位,但一定要齊人才可以進場,所以我地唯有等埋一個未o黎o既朋友…幸好等到佢o黎之後就可以直接入去 如果佢再遲10min左右,相信一定要等位了….因為我地進場之後,突然之間不斷有客人入來….今日坐的位置較入,好開心我的座位係對住切魚生的出菜迴轉帶,所以一有魚生出場,我就可以輕鬆的選擇哪1碟最好便即刻拿取,哈哈~當我坐低無幾耐,師傅就用火槍燒玻璃蝦壽司,不過陣味真係好燶似的… 開火真係開得好大…今日師傅弄了很多碟3文魚刺身及3文魚壽司呢~所以我便大享口福,揀選一碟肥美的3文魚壽司!!果然非常肥美~再加上wasabi,正呀!! 抵抵抵!      什錦刺身飯揀定了!有中華沙律,饅魚,3文魚~ 非常美味,飯粒較黏性!滿足+飽肚食完個什錦刺身飯隔左唔夠10分鐘,眼前出現的是 3文魚刺身飯我扲落黎看個究竟!!然後將佢KO!很多肥美3文魚,有部分的3文魚咬不開…但整體來說不錯的~    帆立貝沙律壽司(個名不太記得)呢款壽司在迴轉帶上的數量,每次也不會很多…呢款壽司平時0係元氣,元綠都見唔到的,幾好味~紫菜口感很好~   蒲燒立魚壽司非常好味的燒汁,厚切的立魚~非常愛吃
開火真係開得好大…
3文魚壽司!!果然非常肥美~再加上wasabi,正呀!!
抵抵抵!

什錦刺身

食完個什錦刺身飯隔左唔夠10分鐘,眼前出現的是
3文魚刺身

海膽蝦

帆立貝沙律壽司(個名不太記得)

蒲燒立魚壽司
非常好味的燒汁,厚切的立魚~非常愛吃!!
朋友吃的火焰玻璃蝦,佢覺得無熟蝦+芝士mix咁好味~經過佢篩選,每碟的芝士唔夠多

腐皮如意
腐皮壽司(饅魚+吞拿魚粟米)
呢款腐皮壽司好似軍艦壽司一樣,一件有饅魚切條,另一款係吞拿魚粟米,唔駛加豉油已經夠味,正!!

火焰竹筴魚壽司
火焰壽司絕對抵食!!熱辣辣新鮮整好,一放上迴轉帶我就即刻揀選一碟
非常滋味~~~竹筴魚新鮮!
食到6成飽果陣,忽然出現刺身飯!!不過唔係連續幾碟放在迴轉帶上,兩碟的距離的確幾遠….所以我再細心揀選一番!
3人吃那麼多,只係$150 only!大家也很滿足~
题外话/补充资料: 刺身飯,火焰竹筴魚壽司
腐皮如意