餐厅: 爆丼屋 (山東街)
资讯:

2023-07-19 16 浏览
🏡 爆丼屋 Big Bang Don📍 旺角山東街57號地下💰 人均150-300旺角人氣日式海鮮丼飯王🇯🇵用料十足 食材夠曬新鮮 多款高質刺身搭配 簡直係刺身愛好者噶必打卡餐廳🍴每款丼飯都舖滿刺身 大大滿足😌今次試左其中兩款 分別係⭐️ 贅沢三味盛丼 $298刺身有海膽 海老 松葉蟹肉每一啖入口都係鮮甜多汁 非常新鮮 海膽份量驚人 簡直係超高性價比❤️⭐️ 三段重大極上丼 $398成個碗都舖滿拖羅刺身選用日本新鮮海膽 搭配肉質鮮嫩的松葉蟹肉別有一番滋味 食落鮮味十足睇到都覺得滿足
🏡 爆丼屋 Big Bang Don

睇到都覺得滿足

2023-07-18
  • 三段重大極上丼
2023-07-16 26 浏览
Bookmark左呢間好耐,今日終於可以黎試吓,夏天熱辣辣就係想食凍嘢🥳呢度除咗刺身魚生飯,原來都有熟食既,朋友係牛魔王見到有牛扒盛丼,唔洗考慮,就食牛,反而我就三心兩意,樣樣都想試,揀左好耐🤣🤣🤣重量級燒牛扒盛丼 ( $238 )燒牛扒盛丼大大碗,飯上面堆滿淋上燒汁的薄牛扒,有肉味,而且肥瘦適中柔軟👅麵豉湯,內有海帶,芋頭,紅蘿蔔贅沢三昧盛丼 ($298)有海膽、虎蝦同埋蟹肉呀,三昧都係我最鍾意既,而且好新鮮👍🏻飲品叫左熱烏龍茶同百香果茶

重量級燒牛扒盛丼 ( $238 )

麵豉湯,內有海帶,芋頭,紅蘿蔔

贅沢三昧盛丼 ($298)

有海膽、虎蝦同埋蟹肉呀,三昧都係我最鍾意既,而且好新鮮👍🏻

飲品叫左熱烏龍茶同百香果茶
超值得推薦既旺角丼飯日本餐廳😍平日夜晚去已經見到勁多人係門口得位 所以心郁郁試下佢魚生丼款類極多🥰睇到花多眼亂 灸燒七級魚蝦蟹丼$328 已包麵豉湯同熱茶《灸燒七級魚蝦蟹丼》充滿了各種精緻的海鮮食材,包括松葉蟹腳、帆立貝、白身魚、海老、拖羅、三文魚籽同三文魚腩,每樣食材都唔腥、味道好又口感豐富。松葉蟹腳鮮嫩多汁,入口即化。帆立貝有兩大粒,肉質柔軟嫩滑😍白身魚都有兩大片,肉質口感比較有咬口,好味又唔腥,炙燒過既海老,聞落已經好香,肉質鮮嫩多汁,帶著一絲甜味。三文魚籽爆裂既口感好爽🥰。三文魚腩都好好食贅沢三昧盛丼$328 已包湯同茶贅沢三昧盛丼有新鮮的海膽、肉質鮮嫩松葉蟹和兩隻嫩滑的海老,每一淡都感受到海膽既鮮甜,松葉蟹淡淡肉和海老又大又新鮮。呢間既丼飯特別適合鍾意食魚生既人,份量十足,令人食得滿足又過癮。🥰而且味道、賣相都好好
超值得推薦既旺角丼飯日本餐廳😍
平日夜晚去已經見到勁多人係門口得位 所以心郁郁試下佢
魚生丼款類極多🥰睇到花多眼亂

灸燒七級魚蝦蟹丼$328 已包麵豉湯同熱茶

贅沢三昧盛丼$328 已包湯同茶

2023-07-14 24 浏览
ʚ 爆丼屋 ɞ新鮮足料嘅丼飯專門店,餐廳樓底夠高,環境闊落坐得舒服👍🏻ஐ —-ஐ —-ஐ —-ஐ —-ஐ —-ஐ —-ஐ —-ஐ❀ 味噌湯(附送)每款丼飯都有配一碗味噌湯,味道清甜唔會鹹👍🏻❀ 灸燒七級魚蝦蟹丼 賣相超吸引嘅一款丼!入面有:大大隻赤蝦🦐、松葉蟹蟹腳🦀️、白身魚、三文魚腩、托羅、帆立貝、三文魚籽!每款都新鮮美味,肉質飽滿!灸燒過嘅食材更有一股煙燻香味!又不失海鮮本身嘅鮮甜味😋❀ 重量級燒牛排盛丼真系重量級🤣份量超多,食肉獸可以一試!牛排可以揀熟程度,點左8成熟,外皮燒得好香!👍🏻牛肉肉質夠嫩,肉汁豐富,不過略嫌油脂太多😂燒肉汁甜甜地,配飯食十分惹味!米飯大粒有咬口👍🏻整體唔錯,推薦大家一試,食材夠新鮮,味道都非常不錯😋
ʚ 爆丼屋 ɞ

新鮮足料嘅丼飯專門店,餐廳樓底夠高,環境闊落坐得舒服👍🏻
ஐ —-ஐ —-ஐ —-ஐ —-ஐ —-ஐ —-ஐ —-ஐ

❀ 味噌湯(附送)
每款丼飯都有配一碗味噌湯,味道清甜唔會鹹👍🏻

❀ 灸燒七級魚蝦蟹丼
賣相超吸引嘅一款丼!

❀ 重量級燒牛排盛丼
真系重量級🤣份量超多,食肉獸可以一試!
牛排可以揀熟程度,點左8成熟,外皮燒得好香!👍🏻
牛肉肉質夠嫩,肉汁豐富,不過略嫌油脂太多😂
燒肉汁甜甜地,配飯食十分惹味!米飯大粒有咬口👍🏻

整體唔錯,推薦大家一試,食材夠新鮮,味道都非常不錯😋

2023-07-08 28 浏览
哩個飯我好鍾意食👍🏻用火燒過D三文魚蓉好香,見門口寫只限外賣$48,咁就試吓佢,點知外賣要加$4😨😨原因係用好靚嘅兜好靚嘅袋好靚嘅餐具,但其實食完都係掉🥲🥲我覺得好浪費,成日想再食,但係又要浪費$4就卻步了
三文魚蓉丼飯
2023-04-24
5 分钟 (外卖自取)
三文魚蓉丼飯
2023-07-03 28 浏览
夏天一到真係成日都會想食壽司、刺身呢類唔熱嘅野🤨之前已經有朋友介紹爆丼屋,今日終於一試😎餐廳坐位寬敞 樓低好高 感覺好舒適 唔會有壓迫感火焰盛丼有三文魚、帶子、左口魚裙邊、蟹柳刺身新鮮份量多,真係爆丼👍全部刺身都灸燒過,三文魚同左口魚裙邊入口,魚油香十足,帶子鮮甜,蟹柳上有蛋黃醬之後再灸燒爆盛慢燒牛肉丼 Mega 400g一嚟到見到真係嘩一聲🤩燒牛肉肉質軟淋 肉味濃,加埋生雞蛋同佢嘅醬汁,真係食多多都得每個丼飯都跟麵豉湯同汽水或可加錢轉其他飲品餐廳選擇真係好多,下次可以試吓其他丼飯🤗
夏天一到真係成日都會想食壽司刺身呢類唔熱嘅野🤨之前已經有朋友介紹爆丼屋,今日終於一試😎

餐廳坐位寬敞 樓低好高 感覺好舒適 唔會有壓迫感

火焰盛丼
有三文魚、帶子、左口魚裙邊、蟹柳
刺身新鮮份量多,真係爆丼👍

爆盛慢燒牛肉丼 Mega 400g
一嚟到見到真係嘩一聲🤩
每個丼飯都跟麵豉湯同汽水或可加錢轉其他飲品

餐廳選擇真係好多,下次可以試吓其他丼飯🤗
每次經過都想試,咁啱今日好早放工,就走入嚟試下!三色海膽盛丼 ($358) - 分別採用嚟自澳洲同日本嘅海膽,三款海膽味道都好鮮明,有海水味重啲嘅,有海膽香重嘅,有口感等嫩滑嘅,三款嘅口感同味道都唔同,加上用料新鮮,所以食幾多都唔會膩,滿足到食海膽嘅慾望三重大極上丼 ($398) - 採用日本海膽,非常香滑;吞拿魚腩完全冇筋,幾乎入口即溶,口感好好,係好高質嘅刺身;蟹肉拆到一絲絲,好新鮮,蟹味香濃,份量都多丼飯嘅海膽、刺身同蟹肉真係多到滿瀉,做到爆丼嘅效果,每一啖都會食到海膽同刺身,做到喺日本旅行食嘅質素黑豆香菊茶($30)、桂花烏龍茶($30) - 茶同丼飯好夾,兩款味道都好鮮明同突出,聞落夠香,飲落夠濃味增汁味道剛剛好,濃而不膩餐廳喺旺角,位置極方便,環境好新同乾淨,座位闊落好坐,播住日文歌,感覺幾輕鬆;餐牌同落單就用QR code,圖文並茂,好方便;店員亦好有禮貌,成個用餐體驗好好
每次經過都想試,咁啱今日好早放工,就走入嚟試下!

味增汁味道剛剛好,濃而不膩

2023-06-21 53 浏览
成日經過旺角呢間爆丼屋,難得今日無人排隊,就入去試一試!個丼比想像中大,鋪滿咗魚生,價錢由百零蚊至三百幾都有,不過今日就食豪啲!-三重大極上丼($398)-呢個丼有拖羅、蟹肉同海膽。師傅嘅刀工幾好,切得好厚又完整👍🏻刺身好新鮮,無腥味。另外,拖羅好甘香,海膽好鮮甜,入口即溶!-炙燒七級魚蝦蟹丼($298)-呢個丼有松葉蟹腳、三文魚、拖羅、帆立貝、白身魚、赤蝦同蟹籽,一次過滿足七個願望,十分豐富!

-三重大極上丼($398)-

-炙燒七級魚蝦蟹丼($298)-
2023-06-20 40 浏览
—~—~—~—~—~—~—~—~—~—~—~—📍 爆丼屋 (山東街) Big Bang Don (Shan Tung Street)地址: 旺角山東街57號地下營業時間:星期一至五 12:00-16:00,17:30-23:00,星期六日及公眾假期 12:00-17:00, 17:30-23:00🤣最近唔知係唔係天氣問題影響, 搞到心情都悶悶的 好少約身邊既朋友見面, 今日咁岩完左公司活動經開旺角 就即興同個Frd去食日本丼飯🥳🔸 四重火山盛丼 $298😋呢個招牌丼有四款材料, 分別有拖羅蓉, 松葉蟹肉, 三文魚子同海膽👍🏼樣樣都係我最鍾意既野食, 而且三文魚子份量都好足 粒粒都好飽滿~ 海膽唔會腥 好鮮甜, 拖羅蓉亦都比得好大方, 堆積成一座小山咁, 上面仲有一舊細細地既玉子, 但份量黎講就偏少左啲,女仔夠食, 大仔D嘅男仔就可能未必夠喇~ 如果可以多返少少就好😝推介指數 ⭐⭐⭐️⭐️食物質素😋😋😋😋😋🔸六重相撲爆盛丼 $248心思思想試多D唔同野既朋友呢.. 呢個就比較適合喇~ 🤩 佢比頭先嗰個招牌就多左兩種食材喇😋分別有 黑魚子, 蟹肉, 海膽, 牛油果, 三文魚子同左口魚裙邊🤣我超
—~—~—~—~—~—~—~—~—~—~—~—

地址: 旺角山東街57號地下

🔸 四重火山盛丼 $298

推介指數 ⭐⭐⭐️⭐️
食物質素😋😋😋😋😋

🔸六重相撲爆盛丼 $248
心思思想試多D唔同野既朋友呢.. 呢個就比較適合喇~ 🤩 佢比頭先嗰個招牌就多左兩種食材喇😋分別有 黑魚子, 蟹肉, 海膽, 牛油果, 三文魚子同左口魚裙邊🤣我超級鍾意左口魚嘅油脂感, 呢款白身魚我真係食幾多都唔厭啊🤣🤣🤣牛油果食落質感又好似三文魚, 幾正~ 原本以為黑魚子會比較重味, 但係點知又唔會點樣遮蓋曬其他魚既鮮味, 相反會同其他食材相得益彰👍🏼想多元化試多幾樣唔同既 就揀呢個啦!!!

推介指數 ⭐⭐⭐️⭐️
食物質素😋😋😋😋😋

_._ _._ _._ _._ _._ _._ _._ _._ _._ _._ _._ _._ _._
整體 :
服務態度:👍🏼👍🏼👍🏼
環境分數 ⭐⭐⭐⭐️
CP值 🤍🤍🤍

#爆丼屋 #快閃日本 #極足料 #極滿足 #人氣丼飯 #海鮮祭 #真係爆丼 #魚生飯 #生啤 #香港餐廳推介 #旺角 #精選
刺身滿滿的日式魚生爆丼飯。超份量!三重大極上丼 ($398) - 數過有成十三片厚切拖羅覆蓋在丼飯上,每片都好新鮮,令立立,油脂分佈均勻,很少筋位入口即溶,滿滿魚油香在口腔中爆發,令人非常滿足。除了拖羅外,還有另一主角海膽,海膽顏色鮮豔,鮮甜美味,最適合撈埋飯一齊食。最後唔少得碗邊圍上的滿滿鮮甜松葉蟹肉,三重鮮味真係無得頂。。炙燒七級魚蝦蟹丼 ($298) - 有成七款唔同嘅炙燒刺身,除了蝦之外,每款都有兩件。當中包括服美的炙燒三文魚、鮮甜的厚切帶子、松葉蟹腳、大蝦、白身魚及爽脆的三文魚子等。經過火槍輕輕炙過迫出魚油香,但仍保持刺身的嫩滑感。一次過食到七款剌身,非常豐富。每款丼飯都跟一份麵鼓湯和一款飲品,免費類有汽水和茶。之前都食過幾次爆丼屋,但今次係第一次去旺角新店,感覺大了很多,坐得無咁迫。樓底夠高之餘又加了雲朵裝飾設計好靚。
刺身滿滿的日式魚生爆丼飯

每款丼飯都跟一份麵鼓湯和一款飲品,免費類有汽水和茶。

2023-06-16 44 浏览
已經唔係第一次嚟食爆丼屋,個丼真係好巨大,鋪滿左魚生🤍晚市時間唔使排隊,但都幾多人幾受歡迎🍣•三重大極上丼($398)呢個丼有拖羅、蟹肉同海膽,堆到成座山咁高🤍刀工幾好,魚生切得好靚仔👍🏻拖羅鮮味又帶魚油香、蟹肉拆成一條條,好濃蟹肉味🦀仲有我最鍾意嘅海膽,超鮮甜,入口即溶‼️•炙燒七級魚蝦蟹丼($298)呢個丼好豐富,有松葉蟹腳、三文魚、拖羅、帆立貝、白身魚、赤蝦同蟹籽,勁豐富🤍每件刺身都有兩件,刺身肥美,用嚟炙燒就啱啱好🦀

•三重大極上丼($398)

•炙燒七級魚蝦蟹丼($298)
2023-06-16 14 浏览
澎湃的刺身丼莫名而來飲魚缸飲品,點知入到餐廳才知已取消,雖然有點失望,咁都試下丼飯啦!🌸四重火山盛丼$298🌟🌟🌟🌟🌟有鮮甜脆卜卜三文魚籽、鮮味松葉蟹肉、新鮮勁cream海膽、軟綿綿味濃郁拖羅蓉,將所有拌入壽司飯,口感非常豐富。🌸制霸!鵝肝海鮮盛丼 $278🌟🌟🌟🌟🌟兩面煎香軟綿綿既鵝肝、火炙鮮甜帶子、大大塊美味海膽及黑魚籽,味蕾感覺澎湃。🌸百香果梳打🌟🌟🌟🌟🌟濃郁百香果味,仲有幾塊青檸做裝飾。🌸黑豆菊花茶🌟🌟🌟🌟濃郁菊花味======詳情======爆丼屋 (山東街) (旺角)旺角山東街57號地下================#yummy #香港美食指南 #香港美食 #hkfoodie #hkfood #hkeat #吃貨 #吃貨日常 #RnT吃貨 #相機食先 #旺角美食 #旺角好去處 #香港美食探店 #香港探店 #刺身 #海膽 #黑魚籽 #帶子 #拖羅蓉 #鵝肝 #松葉蟹肉 #百香果梳打 #黑豆菊花 #爆丼屋
澎湃的刺身

🌸四重火山盛丼$298🌟🌟🌟🌟🌟

🌸制霸!鵝肝海鮮盛丼 $278🌟🌟🌟🌟🌟

🌸百香果梳打🌟🌟🌟🌟🌟
濃郁百香果味,仲有幾塊青檸做裝飾。

🌸黑豆菊花茶🌟🌟🌟🌟
濃郁菊花味

======詳情======
爆丼屋 (山東街) (旺角)
旺角山東街57號地下
================

2023-06-13
  • 四重火山盛丼
  • 制霸!鵝肝海鮮盛丼
  • 麵豉湯
2023-06-16 15 浏览
炎炎夏日,真係無咩胃口。經過見到超吸引嘅日本丼飯餐牌就自自然然走入餐廳。其實好多年前在九龍灣Mega Box都食過,原來旺角都有分店。餐廳內樓底好高,座位都唔會太迫。我哋今次分別Order 咗三個不同嘅丼飯。滿足唔同人嘅要求同口味。🍚爆盛慢燒牛肉丼🥩🧀據知是每日限量發售嘅,賣相好特別,堆積如山嘅慢燒牛肉薄片好有咬口,燒牛肉切到超薄加上自家製燒汁、山葵忌廉汁,再加上半熟的流心蛋,真係好好食。🍚制覇!鵝肝海鮮盛丼厚厚的鵝肝煎香擺在佈熟帆立貝嘅飯上,再加上流心蛋、海膽、魚子及黑魚子。真係無論賣相同味道都冇得輸。帆立貝好新鮮,加上鵝肝嘅香混合其他食材,味道好出奇地好。🍚燒鰻魚盛丼鰻魚份量好多,夠肥美又冇乜骨,燒得好香好好味!其實好多款都好想試,每碗都有一種好「澎湃」的感覺🤣令人食完大滿足❣️

🍚爆盛慢燒牛肉丼🥩🧀

🍚燒鰻魚盛丼
鰻魚份量好多,夠肥美又冇乜骨,燒得好香好好味!

制覇!鵝肝海鮮盛丼
爆盛慢燒牛肉丼
燒鰻魚盛丼
2023-06-14
制覇!鵝肝海鮮盛丼
爆盛慢燒牛肉丼
燒鰻魚盛丼
2023-06-16 90 浏览
每次經過爆丼屋是「三過家門而不入」,終於在上個星期下定決心進去了🤣餐廳主打海鮮丼,把魚生堆砌成小山丘般,賣相十分誘人;我們分別點了吞拿魚及三文魚爲主的丼飯,人均 $200  ᐅ 冲繩赤身拖羅蓉丼 $198 拖羅脂肪分佈均匀,天然魚油脂肪的甘香味在口裏大爆發;比較有驚喜感的是拖羅蓉,入口即溶,魚香味持久;赤身為脂肪較少的部位,肉質結實,比起拖羅蓉較遜色  ᐅ 火焰盛丼 $165 分別由三文魚、左口、帆立貝及蟹棒組成;左口為魚腩部位,爽腴鮮美,味道最爲突出;作爲三文魚愛好者,對三文魚有少許失望,肉質柔軟唯味道較淡

[推薦菜品]

味噌湯
2023-06-07
冲繩赤身拖羅蓉丼 $198
冲繩赤身拖羅蓉丼
開了有好長時間的日式丼飯店 名字聽過很多次 跟朋友突然想吃刺身飯 剛好在附近逛街 進出試一下🤭灸燒七級魚蝦蟹丼 💰298由多款灸燒過的刺身組成 有三文魚腩 帶子 赤蝦 松葉蟹腳 拖羅 及白身魚 各款海鮮沒有燒到全熟 都是表面有微微炙過 有燒烤味之餘 還保留著刺身的鮮甜溜滑的口感 加上表面三文魚籽 口感爽口 豐富三重大極上丼 💰398滿滿的拖羅刺身覆蓋著整個飯 而且魚片切得厚身 肥美 油脂豐富 做到入口即溶 加上表面有一大堆海膽跟蟹肉圍邊 混在一起吃鮮味濃郁😋

灸燒七級魚蝦蟹丼 💰298

三重大極上丼 💰398