2022-12-14
天氣凍,食燒肉,暖笠笠🥩燒肉801係好出名既燒肉店,成日都見到好多人係門口等位靚肉點燒都咁好味,果然係高質燒肉店!801盛 $198(single)依個set好豐富,有大判燒黑毛和牛肩胛肉、腹前牛小排、蔥鹽味雞腿肉,大大塊黑毛和牛好嫩滑,沾上温泉蛋液食好好味好夾,牛小排肉質厚口感正,雞腿肉好有肉汁,配蔥食一流!神盛 $168(single)依個set係全牛宴,有特上牛胸腹肉、腹前牛小排、牛板腱肉,款款都好有肉味,燒完肉好有彈性,每啖既口感肉味都非常正!特上牛胸腹肉 $98汁燒既牛胸腹肉夠曬厚身,可以鎖住肉汁!蔥鹽味雞腿肉 $58雞腿肉又滑又嫩,加上鹽同蔥更添惹味!九州雞心 $58雞心係我由細到大都好仲意食既野,依度既雞心一樣咁爽口又有雞油香!帆立貝 $58帆立貝浸係牛油溶液入面燒,吸收左牛油既精華帶出帆立貝鮮味!大大粒咬落好彈牙呢!米飯set $25一set有飯、味噌湯、泡菜,泡菜做前菜好開胃呢,飯係用日本米夠香軟!
燒肉801係好出名既燒肉店,成日都見到好多人係門口等位
靚肉點燒都咁好味,果然係高質燒肉店!
801盛 $198(single)
神盛 $168(single)
特上牛胸腹肉 $98
汁燒既牛胸腹肉夠曬厚身,可以鎖住肉汁!
蔥鹽味雞腿肉 $58
雞腿肉又滑又嫩,加上鹽同蔥更添惹味!
九州雞心 $58
帆立貝 $58