2023-03-26
晚上去左呢間係尖沙咀【燒肉801】性價比超高,因為價錢相當便宜,而且肉質非常好,必食👍🏻組合點餐比較優惠,而且每個set入邊包含嘅嘢好多元化,總有一個會啱你口味!🔸801盛 $198有黑毛和牛肩胛肉、腹前牛小排、蔥鹽味雞腿肉!重點係個黑毛和牛肩胛肉,佢好大塊薄薄地,個醬汁係壽喜燒嘅味道,每邊燒10秒左右就OK,有附上生雞蛋🥚可以點雞蛋,令肉質更加嫩滑!另外腹前牛小排都好好食,因為入口即溶,不會話太硬身,好有牛的香味!另外有4塊雞腿肉,肉質都好嫩滑彈牙,符合雞腿肉的口感!🔸神盛 $168有特上牛胸腹肉、腹前牛小排、牛板腱肉!呢三款牛中特上牛胸腹肉最為嫩滑,相比其他它較薄身,薄薄一片也有入口即溶感覺!另外腹前牛小排係上面801盛都食過,相同產品!而牛板腱肉係最便宜的肉,但質素都唔差,都係好有牛香同口感!🔸牛舌盛 $98呢款牛舌盛包含五片鹽味及醬油味,我比較喜歡鹽味,因為更能帶出牛舌的香味,唔會太濃味搶晒鏡😂🔸黑毛豚無骨小排 $68食咗咁多牛都要食下豬,望落好似好肥,但估唔到咁好食,勁香豚肉味,食完想再食🤤🔸冷麵set +$38每一個套餐入邊都可以加錢有飯或者冷麵,我點咗個冷麵set,仲跟咗
🔸801盛 $198
🔸神盛 $168
有特上牛胸腹肉、腹前牛小排、牛板腱肉!
另外腹前牛小排係上面801盛都食過,相同產品!
而牛板腱肉係最便宜的肉,但質素都唔差,都係好有牛香同口感!
🔸牛舌盛 $98
🔸黑毛豚無骨小排 $68
🔸冷麵set +$38
每一個套餐入邊都可以加錢有飯或者冷麵,我點咗個冷麵set,仲跟咗泡菜,個冷麵酸酸地凍凍地好開胃,值得一試!
店內環境好日本feel🇯🇵🇯🇵座位都係梳化位坐得好舒服!
呢餐共$600左右,咁多食物又好食真係好抵食!