銅鑼灣美食琳琅滿目,今日同朋友去食高級燒肉,每枱都放置一個山形烤盤,好似去左日本咁。頭盤叫了椰菜絲沙律 ($20) - 好似一座山咁高,好醒胃,椰菜絲爽口,目的係為一陣燒烤肉而降火。飲品叫了野紀州梅酒$58,好大杯滿滿的,仲放了兩粒梅子,朋友叫了蜜桃梳打$38,十分清爽,有桃肉香味。聽店員推介,呢度出名燒羊肉,叫了蒙古羊卷肉 ($78) - 以為有配料卷住,但原來係生肉時卷好,再切片,令每片都夠薄夠圓,片片都係好大塊的羊肉片,肉質又薄又嫩滑,蘸上燒汁食。另一款叫了紐西蘭羊柳($98)肉質超嫩,最緊要係完全冇羊羶味,好似食緊牛柳咁。味道好鮮甜,連朋友平時怕食羊都忍唔住食左幾塊,另佢對羊肉改觀。第三款羊亦好受歡迎的羊湯烏冬$68,聽落諗起中式的個羊湯,好怕羶,但飲落份外清甜,仲有羊片添,都好飽肚,配了芽菜做配菜,烏冬好彈牙。伊比利亞梅頭 ($88) - 這塊肉好厚,以為係牛扒,因肉色好鮮紅,相信好新鮮才有這血紅色,還有均勻的脂肪,燒起火紅紅的,外脆,肉淋,又多肉汁。第三種肉係柚子雞脾肉 ($78) - 一聽到用了雞脾再吃拆骨起肉,誠意分大讚,果然肉質嫩滑,醃製過柚子調味,味道突出又惹味。第

聽店員推介,呢度出名燒羊肉,叫了

第三款羊亦好受歡迎的羊湯烏冬$68

第四種肉係期待已久的牛肉,真係好鐘意食牛,這部位是橫隔肌$98,切了薄片,但明顯見到脂肪均勻地佈滿牛肉,甚有質素的牛,燒一下再反即食得,建議半生熟,超香牛味。

仲有一款香蔥薄燒牛肉$78,第一次食到跟了個香蔥比你卷入牛片內,即時提昇口感,更多層次,而且係炸蒜同蔥花,同牛肉味道非常夾。

超豐富的一餐,啱曬我呢啲食肉獸,最欣賞係個烤爐,溫度剛好,唔易燶。

原來午市定食都好抵食,下次試下先。

2021-07-22
2021-07-29 410 浏览
為咗慶祝奧運冠軍,今晚嚟到銅鑼灣與朋友狂歡吃肉,其實在登龍街樓下經常看到他們的廣告,不過一直沒有機會試,今天太子選妃終於選到你! 餐廳環境不算大,但同一般居酒屋和燒肉場一樣,一出電梯會看到一個很日式的裝潢大門! 格局也有日本居酒屋加燒肉的風味 醬料當入座時已經送上,有檸檬,洋蔥醉,辣汁 先喝上啤酒解一解暑由於這裏是燒肉場所,所以我們點了椰菜絲沙律,目的是為了中和肉膩,沙律椰菜絲是先送上我們急不及待已吃了一兩口,配上沙律酸醬吃起上來很清甜及帶有些少果酸! 蒜頭漬也同樣要來中和肉類的油膩,不過不知道為何吃了一粒又一粒完全不能停口,因為香脆可口而不辣,蒜蓉味不強烈,所以吃起上來沒有一點重口味的感覺,都幾特別!蒙古羊卷肉先上,所以我們亦先燒上蒙古羊肉片!這個口感十分好,軟綿綿的羊肉片口感有點像和牛,味道不騷,又有羊肉味,更為不錯!必點! 羊西冷比起剛才的羊肉片稍為多少少韌度,很有口感,不知是否先入為主,我係比較喜愛蒙古羊卷肉多一點!柚子雞腿肉,因為不是雞胸所以十分嫩滑,配上柚子醬汁一同燒,柚子味出嚟效果不太明顯,但雞腿肉還是很好吃!鹽燒豬腩片

格局也有日本居酒屋加燒肉的風味

醬料當入座時已經送上,有檸檬,洋蔥醉,辣汁

先喝上啤酒解一解暑

鹽燒豬腩片,一片一片燒越吃越肥,但是越吃越好吃!特別建議將豬腩片燒得耐一點,豬腩片油份全部逼出,脆口質感很滿足!

壺漬牛肋條,十分新鮮大條及很有厚度!不過燒起上嚟有點麻煩,因為有一定的厚度所以要控制熟的程度,工序有點繁複,雖然好吃但我還是寧願燒肉片!

上湯烏冬同樣也是中和燒肉的油膩程度,小小的烏冬分兩個人吃便已十分足夠不用太多!味道清甜,配上燒肉吃十分match!
2021-07-27
2021-07-26 385 浏览
光顧這間燒肉店原因當然是他們的成吉思汗燒肉鍋啦!進店後店員馬上送上清水和餐牌,還將放滿洋葱甘筍和韮菜的石鍋放在爐上,讓我們點菜後馬上加熱,鮮肉送上後可馬上燒烤來食,十分細心。食物種類都好多,點了小食,肉食,飯,飲品,今晚應該會大飽口福。椰菜絲沙律 清爽可口,是前菜必然之選。唐揚雞軟骨小食點了口感香脆的炸雞軟骨,用作佐酒極配。海鮮燒餅外層煎得脆口,餡料豐富,蝦仁和鮮魷很新鮮,再配上醬汁一起食,又真的不錯。蒙古羊卷肉羊肉切成薄片,入鍋後不用數秒便熟透可品嚐。肉片上淋有少許的特製醬汁,令到羊肉更香,沒半點羊騷味,再爽上燒鍋旁的洋葱來一起食,好味到想再點一碟。壺漬牛肋條牛肋條已經醃漬過,味道剛好,牛肉味更濃郁,口感有嚼頭但不粗硬,十分滋味。伊比利亞梅頭原件梅頭肉看似平平無其,但經燒烤後,肉質帶有甜味,脂肪爽口且不膩,真係名不虛傳。柚子雞腿肉雞腿肉十分嫩滑,味道帶有陣陣的柚子香味,有提鮮作用。羊湯茶漬飯這碗茶漬飯真係不得了,温茶令羊卷肉片泡到半熟,顏色粉嫩,再嚐一下,羊肉汁融入茶湯內,鮮甜極至,又有一款被我發現的新驚喜羊肉菜式。雜果燒酎杯內有多種鮮果浸泡在燒酎內,有淡淡的水果香,又解渴又解油膩。

椰菜絲沙律
清爽可口,是前菜必然之選。

唐揚雞軟骨
小食點了口感香脆的炸雞軟骨,用作佐酒極配。

柚子雞腿肉
雞腿肉十分嫩滑,味道帶有陣陣的柚子香味,有提鮮作用。

Suntory 啤酒
食燒肉豈能沒啤酒呢!喝一口清爽順口。
Suntory 啤酒

我這個喜愛羊肉人士絕無失望,還十分欣賞其店各種肉類都十分出色,相信不久我便會再次光顧。

Suntory 啤酒
對呢間嘢嘅感受主要係:1. 唔正宗,根本唔係嗰回事2. 羊肉麻麻地3. 價錢可接受4. 唔太飽肚建議嗌個飯5. 圖文不符6. 員工態度幾好7. 坐得好唔舒服,張枱設計有問題,會頂住隻腳首先我係為咗成吉思汗燒嚟,見隔離枱叫咗個羊肉大盛好細份所以都係決定散叫。1. 羊肉卷 👌佢都幾大碟嘅但我覺得冇乜羊肉味,同埋有少少鞋,又未解涷,煎幾下就好快手食啦唔好等佢全熟會唔好食。2. 羊腿 👍🏻呢個羊味濃好多,但我唔鍾意佢一塊塊機切,始終唔係咁正宗,喺北海道通常係手切不規則形狀。3. 羊柳 👌Ok la 調味ok 嘅,肉質怪怪哋,都係冇乜肉味,唔知係落咗鬆肉粉定唔新鮮定點。同埋同menu 上幅圖係唔一樣㗎😂 出到嚟變咗一粒粒咁4. 白飯👎圖文不符🤬平時啲人食日式燒肉都鍾意配玉子葱飯,呢度冇,咁我望住張圖見到白飯好似幾大碗又有飯素喺上面就嗌呢個算啦,點知係茶記咁大隻碗嘅純白飯🍚 騙局5. 大啡菇👍🏻好食,必叫,好多汁,可以消油膩。不過一碟得一隻啫。6. 茄子👎得四塊,好薄,唔抵食。——————————————————平時燒肉我會嗌超多嘢食,但呢間喺我覺得冇乜必要,再嗌都係冇驚喜。真係唔正宗,從切法、s
對呢間嘢嘅感受主要係:

2. 羊腿 👍🏻

3. 羊柳 👌

4. 白飯👎

5. 大啡菇👍🏻
好食,必叫,好多汁,可以消油膩。不過一碟得一隻啫。

6. 茄子👎
得四塊,好薄,唔抵食。

——————————————————

平時燒肉我會嗌超多嘢食,但呢間喺我覺得冇乜必要,再嗌都係冇驚喜。真係唔正宗,從切法、settings 、肉嘅味道、餐牌而言都唔係日本嗰隻。羊肉唔夠好係好大問題,亦冇分到部位,佢攞呢個嚟做招牌令人費解。

我覺得你當佢係一間迎合香港人嘅普通燒肉店嚟睇就ok ,會開心好多,但如果你係look for 成吉思汗燒呢,就嚟錯地方啦😮‍💨

2021-07-25 30 浏览
又到跟朋友飯聚的日子,這次朋友帶我到銅鑼灣登龍街食燒肉,其實到達登龍街發現整條街道都是食肆,我問朋友為何選擇這一間燒肉,他跟我說是這間正宗日本的成吉思汗烤羊,跟日本對比真的是差不多。來到店舖的門外,單是門外的裝飾已經感覺自己身處於日本了!行到店內看到牆身放了滿滿的清酒樽,又另一種視覺。由於旁晚六時應該未到繁忙的時間,所以職員很快便可以安排坐位給我們。由於是進行生酮,所以點的全是肉,包括柚子雞腿肉、香蔥薄燒牛舌、伊利比亞梅頭、壺漬牛肋條、紐西蘭羊柳和羊湯烏冬。除了烏冬沒有吃,其他的肉類都令人回味。特別的是那一瓶成吉思汗的調味粉,把所有羊肉的味道都提升了!而另一個驚喜的是那一塊厚厚的伊利比亞梅頭,燒了後的口感味道簡直是吃和牛一樣,極力推薦!

2021-07-21
  • 伊比利亞梅頭
2021-07-25 22 浏览
話說網上睇片睇到日本食羊肉燒原來叫成吉思汗,又睇到流哂口水,原來成吉思汗嘅羊肉燒主要係用羊肉同埋羔羊肉製作嘅日式烤肉料理,於是就上網搵吓睇下邊度有得食燒羊,就比我搵到呢間燒肉酒場。既然想食羊,一於整個半羊宴,點咗嘅肉包括:- 蒙古羊肉卷- 紐西蘭羊柳- 羊湯烏冬- 伊比利亞梅頭- 壺漬牛肋條另外再點咗兩杯特別嘅飲品- 西柚燒酎- 雜果燒酎蒙古羊肉卷係一大片薄薄嘅羊肉,建議一次過一碟一齊落去燒,整到好似炒羊肉嘅感覺好好味。紐西蘭羊柳口感就似平時食牛柳嘅感覺,只係換轉咗羊嘅味道。伊比利亞梅頭豬仔界嘅和牛級別,肉質鬆軟又有肉汁,好味!羊湯烏冬嘅湯似飲落鮮甜,而羊肉都係羊肉卷嘅肉一樣,換咗湯上感覺又有另一番風味。壺漬牛肋條切法好似𠝹花咁靚,不單止將牛肋條嘅筋切得好好,令到牛肉質地鬆軟。雖然點咗嘅款式唔算多,但係全肉宴都壓係好飽,呢餐好滿足。

既然想食羊,一於整個半羊宴,點咗嘅肉包括:
- 蒙古羊肉卷
- 紐西蘭羊柳
- 羊湯烏冬
- 伊比利亞梅頭
- 壺漬牛肋條
另外再點咗兩杯特別嘅飲品
- 西柚燒酎
- 雜果燒酎

紐西蘭羊柳口感就似平時食牛柳嘅感覺,只係換轉咗羊嘅味道。

伊比利亞梅頭豬仔界嘅和牛級別,肉質鬆軟又有肉汁,好味!

雖然點咗嘅款式唔算多,但係全肉宴都壓係好飽,呢餐好滿足。

2021-07-21
2021-07-25 23 浏览
識我嘅朋友都知我鍾意食羊肉,今日又去咗銅鑼灣燒肉酒場食成吉思汗烤肉,佢哋而家搬咗新鋪,感覺上大間咗光淨咗!坐低有個椰菜絲沙律俾你醒醒胃,之後叫咗蒙古羊卷肉,薄薄的一片已經充滿油香,羊肉味又夠。紐西蘭羊西冷,似牛肉嘅西冷排,但油份少一點,入口有人羊味,肉唔算軟,不算入口即溶。壼漬牛肋條,味道唔錯,有牛味,不過入口有根所以有點煙韌。香蔥薄燒牛舌,有口感,肉夠淋夠軟,加埋香蔥蒜特別惹味。伊比利亞梅頭,豬肉但係一啲都唔鞋口,肉夠肥所以入口爽脆。柚子雞腿肉,雞肉燒烤後仲好滑,柚子味不算突出。見唔夠飽,叫咗個羊湯烏冬,羊湯清甜,入口暖胃,烏冬彈牙有口感。飲品叫咗檸檬及雜果燒酌,生果加上燒酒,冰冰涼涼非常好味,見到咁多生果覺得特別好味又天然!埋單每人都係$400,喺永光中心算係化算!鐵板上面嘅洋蔥仲可以無限添加,加埋佢特製嘅羊肉粉,真係交足貨!
壼漬牛肋條,味道唔錯,有牛味,不過入口有根所以有點煙韌。
香蔥薄燒牛舌,有口感,肉夠淋夠軟,加埋香蔥蒜特別惹味。
伊比利亞梅頭,豬肉但係一啲都唔鞋口,肉夠肥所以入口爽脆。
柚子雞腿肉,雞肉燒烤後仲好滑,柚子味不算突出。
2021-07-24 273 浏览
雖然係大熱天時,但都心思思想食下燒肉,於是就幫襯搬咗舖嘅燒肉酒場,而家個位置响登龍街永光中心。一坐低就嚟個檸檬燒酎,食燒肉又點可以唔飲酒呢。開始食肉之前先食過椰菜絲沙律,因為食燒肉都算熱氣,通常日本人都會食椰菜中和返啲熱氣。接着上枱嘅就有蒙古羊肉卷,肥瘦相間適中,羊味豐富。再嚟紐西蘭羊西冷,上枱時睇見肉嘅顏色已經覺得十分吸引,但係唔可以燒到太熟,如果唔係就會有啲韌,肉味比之前羊卷肉豐富。香蔥燒牛舌,雖然牛舌係薄燒,但都唔覺得韌,每邊燒十零秒就食得,加上炒過嘅蔥同炸蒜,惹味提升。跟住嚟壺漬牛肋條,牛肋條燒到一半要將佢剪開,咁個心就容易啲熟。因為牛肋條有啲帶筋嘅位置,所以都幾有咬口,要花啲時間慢慢咬,肉味香濃多肉汁。接着嘅係伊比利亞梅頭肉,梅頭肉肥瘦相間適中,燒完之後有豬嘅油分香味,呢個好好食👍最後燒返個柚子雞腿肉,肉先用柚子醃過,燒完之後有淡淡的柚子香,因為全部都係雞髀肉,所以好嫩滑。最後為咗飽肚加咗個羊湯烏冬,羊湯味唔算太騷,而烏冬就煙韌有咬口,兩個人share食份量啱啱好。銅鑼灣來講人均消費四百零蚊,食到咁多唔同嘅肉,感覺好滿足,肯定會再幫襯👍
頭盔當爐用
檸檬燒酌

一坐低就嚟個檸檬燒酎,食燒肉又點可以唔飲酒呢。
蒙古羊肉卷

接着上枱嘅就有蒙古羊肉卷,肥瘦相間適中,羊味豐富。

香蔥薄燒牛舌

蒙古羊肉卷
香蔥薄燒牛舌
牛肋條
  • 蒙古羊卷肉
今次去咗位於銅鑼灣嘅燒肉酒場🍖去到就梗係要試吓佢哋最出名嘅成吉思汗烤肉啦!!所謂嘅成吉思汗烤肉就係一種使用羊肉和羔羊肉製作的日式烤肉料理,係北海道最具代表性嘅鄉土料理之一❣️🐏蒙古羊卷肉 ($78)成吉思汗燒肉又點少得羊肉!! 食落食落冇羶味,加埋醬油調味,十分之好食💕🐮壺潰牛肋條 ($98)食落牛味好香🤤 平時出去燒好多牛肋條都會韌,但呢個一啲都唔韌~ 🐖伊比利亞梅頭 ($88)一嚟到已經覺得油花好靚,而且比我想像中大塊😍 燒緊果時已經好期待,咁大塊食落都唔韌,味道都好好👍🏻🐓柚子雞腿肉 ($78)柚子同埋雞肉一向都係絕配,雞肉食落口多汁嫩滑~車海老 ($78)我哋都嗌咗海鮮嚟食,大蝦勁大隻又好新鮮😍 店員仲好貼心咁每隻海老都有開邊😚除咗燒肉之外,都有沙律同其他熟食可以選擇~我地叫咗椰菜絲沙律 ($20)、唐揚雞軟骨 ($48)同羊湯鳥冬 ($88),都同樣出色✨✨✨飲品方面我地叫咗桂花烏龍水果茶 ($48)同雜果燒酎 ($58)🍹

🐏蒙古羊卷肉 ($78)

🐮壺潰牛肋條 ($98)

🐖伊比利亞梅頭 ($88)
🐓柚子雞腿肉 ($78)
柚子同埋雞肉一向都係絕配,雞肉食落口多汁嫩滑~
車海老 ($78)

除咗燒肉之外,都有沙律同其他熟食可以選擇~

2021-07-22 23 浏览
夏天熱辣辣又想燒烤,男朋友就提議不如去燒肉店,可以歎住冷氣,坐得舒舒服服咁燒肉。咁岩出開銅鑼灣,於是搵下附近既燒肉店,上網搵搵下就發現左呢間新開既日式燒肉店《燒肉酒場》。餐廳位於永光中心,非常方便!而整間餐廳既裝修風格別具心思,令人感覺猶如置身於日本居酒屋,令我特別懷念日本旅行的感覺餐廳員工非常殷勤有禮,主動向我地介紹餐廳既推介款式,原來餐廳主打羊肉不同的部位,當然亦有牛肉雞肉等肉類。前菜方面,我地首先叫了冷奴作開胃菜,豆腐非常爽滑,加上豆腐上有些肉碎同葱作點綴,令整體味道不再單一,非常開胃。肉類方面,我地叫了伊比利亞梅頭,紐西蘭羊西冷,蒙古羊卷肉,橫膈肌同柚子雞腿肉。餐廳既燒烤爐選用了圓拱形設計,令燒肉時更能全面地烤熟肉既不同部位,而且爐邊放滿了洋蔥,大大提升了燒肉既味道。至於燒肉味道,由於我地分別叫了羊肉不同部位,所以有些肉的羊羶味較重,亦有些羊羶味較淡,因應大家偏愛的口味,而我個人雖然不太好重口味,但我都接受到呢種羊肉味呢,所以大家不妨一試!飲品方面,除左一般既日式飲品外,想不到還有水果茶,所以我二話不說叫了桂花烏龍水果茶,味道非常清甜,亦非常解渴。今餐同男朋友食得非常豐富,亦嘗

今餐同男朋友食得非常豐富,亦嘗試了不同既燒肉,而價錢跟出面的燒烤差不多,真係性價比高,下次決定約埋一班朋友再來

2021-07-17
  • 伊比利亞梅頭
2021-07-18 21 浏览
今天收工朋友帶我到銅鑼灣登龍街這間燒肉酒場,食燒肉傾下計。入到店內職員安排入座,遞上圍裙及安排餐具,醬汁有燒肉醬,檸檬,洋蔥。餐牌上有很多不同肉類選擇及套餐。椰菜絲沙律椰菜絲切得很幼細,麻醬加入了少許辣椒,很開胃。蒙古羊卷肉羊肉味香濃而且肉質軟嫩,服務員建議我們可以加入孜然粉,更提升羊肉的味道。韓式豬腩肉豬腩肉切得好薄,一碟有八塊,肥瘦適中,油脂分佈平均,充滿肉汁,燒出來十分香口。紐西蘭羊西冷羊肉燒至微焦的,肉外脆內嫩,燒過後惹味十足,配燒汁一齊食,味道一流。唐揚雞軟骨炸得脆卜卜,熱辣辣香噴噴,香脆有咬口。桂花烏龍水果茶水果味香濃,入口清甜可口,飲落很清新。
今天收工朋友帶我到銅鑼灣登龍街這間燒肉酒場,食燒肉傾下計。

椰菜絲沙律
椰菜絲切得很幼細,麻醬加入了少許辣椒,很開胃。

韓式豬腩肉

唐揚雞軟骨
炸得脆卜卜,熱辣辣香噴噴,香脆有咬口。

桂花烏龍水果茶
水果味香濃,入口清甜可口,飲落很清新。
2021-07-17 33 浏览
前一陣子,因為限聚令及肺炎影響,少了出去聚餐。最近,偶然間發現了一家食物質素很好而且環境及服務質素佳的燒烤店《燒肉酒場》該店位於銅鑼灣,小店裝潢有特色。這些方面不多說了。我們用餐共$728連加一服務費。點了以下的食物:1.蒙古羊卷肉 -非常有特色,是招牌菜式2.紐西蘭羊西冷- 雪花入口即溶使你著迷3. 橫隔膜-有口感,調味出色4.柚子腿雞肉-我跟女朋友認為是全晚最出色的肉類。因為柚子醬非常有特色。令到我們特別開胃5.伊比利亞梅頭- 不尋常的!因為平常吃到的都特別多筋膜,而該店的應該預先處理掉。我非常欣賞6.冷奴- 肉醬豆腐,冷盤,美味!7. 羊肉烏冬- 湯底很特別,烏冬是日本烏冬,有咬口8. 蘋果梳打及桂花烏龍水果茶整體而言,味道是出色但價錢不貴,很划算的一餐!

該店位於銅鑼灣,小店裝潢有特色。這些方面不多說了。
我們用餐共$728連加一服務費。點了以下的食物:
1.蒙古羊卷肉 -非常有特色,是招牌菜式
2.紐西蘭羊西冷- 雪花入口即溶使你著迷
3. 橫隔膜-有口感,調味出色
6.冷奴- 肉醬豆腐,冷盤,美味!
7. 羊肉烏冬- 湯底很特別,烏冬是日本烏冬,有咬口
8. 蘋果梳打及桂花烏龍水果茶

整體而言,味道是出色但價錢不貴,很划算的一餐!
2021-07-16 28 浏览
生日當然食我最喜歡的燒肉,朋友預先致電到燒肉酒場訂座。這裏雖然地方不大,但環境及氣氛都不錯。價錢合理亦都可以食到高質素的燒肉。壼漬牛肋條$98牛肋條有預先醃製的醬汁,脂肪比例相對較高但食落不會太油膩,燒出來十分香口,油脂豐富,充滿肉汁又爽口。厚切牛舌$128牛舌燒至微焦後口感香脆,而厚切牛舌芯有成吋厚,外脆內軟!紐西蘭羊西冷$118羊肉色澤新鮮,味道濃郁,沒有任何羊騷的味道,燒到微微起焦,咀嚼脆口。羊湯烏冬$68羊湯做烏冬都是第一次食的,味道清甜,羊肉油花較少,但肉味較濃,味道不錯,配搭新鮮蔬菜及芽菜一齊食口感豐富。桂花烏龍水果茶$48水果茶甜度適中,食完燒肉飲番杯可以解油膩。
壼漬牛肋條$98
厚切牛舌$128
牛舌燒至微焦後口感香脆,而厚切牛舌芯有成吋厚,外脆內軟!
紐西蘭羊西冷$118
羊湯烏冬$68
桂花烏龍水果茶$48
水果茶甜度適中,食完燒肉飲番杯可以解油膩。

2021-07-12 23 浏览
一直都覺得居酒屋係食 牛肉、豬肉、雞肉但呢間居酒屋係以北海道鄉土料理之一的烤羊肉和羔羊肉為主😳環境佈置好有日本居酒屋特色性價比仲要好高🤩 🐏蒙古羊卷肉 $78有4大片羊卷肉烤熟後肉質軟腍羊味香濃而不帶羊騷味 🐷伊比利亞梅頭 $88梅頭肉超厚切油花豐富,肉質軟腍有口感 🐥柚子雞腿肉 $78柚子醬醃得好入味肉質嫩滑有彈性🐂壺漬牛肋條 $98牛肋條香味濃郁滿滿的肉量塞滿整個壺😍 🐥唐揚雞軟骨 $48雞軟骨外層炸粉比較厚
一直都覺得居酒屋係食 牛肉、豬肉、雞肉
但呢間居酒屋係以北海道鄉土料理之一的烤羊肉和羔羊肉為主😳

羊卷肉烤熟後肉質軟腍
羊味香濃而不帶羊騷味

🐷伊比利亞梅頭 $88
梅頭肉超厚切
油花豐富,肉質軟腍有口感

🐥柚子雞腿肉 $78

滿滿的肉量塞滿整個壺😍

🐥唐揚雞軟骨 $48
雞軟骨外層炸粉比較厚
2021-07-05 30 浏览
每次吃燒肉就怕太油膩,但今晚夜是顛覆傳統,是可以清新的食法。看看洋蔥,紅蘿蔔佈滿爐邊,可以邊烤肉邊吃蔬菜,真是簡單的清新的。首先來了個椰菜絲沙律,不吃菜的我比了友人吃。壺漬牛肋肉因為用這方法漬醃,醬汁更加入味,滲透在肉中,燒過後肉汁滿溢在口中。牛肉盛盒牛舌,牛肉粒柚子雞腿肉雞腿肉的雞皮帶焦香,嫩嫩的肉質,充滿肉嘅鮮甜味,仲有後勁柚子香味,完全係一道吸引人嘅菜式。另外還有羊肉卷,薄薄的,另外附上肉汁。飲品可以選擇酒或水果茶,頗親民的。

首先來了個椰菜絲沙律,不吃菜的我比了友人吃。

壺漬牛肋肉

牛肉盛盒
牛舌,牛肉粒

柚子雞腿肉

另外還有羊肉卷,薄薄的,另外附上肉汁。

飲品可以選擇酒或水果茶,頗親民的。