2023-11-21 55 浏览
因為我好鐘意飲清酒,成日都想搵啲有得飲清酒既餐廳食飯,因為知呢間餐廳有清酒放題,就約埋朋友一齊去試清酒放題係$148一位,可以飲唔飲18隻清酒,有大吟釀,吟釀,純米酒等等,好正呀食物方面,我哋叫咗好多嘢食佐酒薯仔沙律,冷奴雞泡魚干燒香既雞泡魚乾,配埋沙律醬,送酒必備!鮑魚燒原隻大鮑魚,有牛油香,爽又彈牙!龍蝦龍蝦大大隻,上面鋪滿蒜蓉,龍蝦彈牙啖啖肉和牛多款矜貴牛肉部位,入口即融柚子雞雞好滑,帶淡淡柚子味蔬菜再加左牛油煮,特別香!最後仲有甜品,分別係奶茶蛋糕同芝士蛋糕,好滿足嘅一餐!

食物方面,我哋叫咗好多嘢食佐酒

薯仔沙律,冷奴

雞泡魚干
燒香既雞泡魚乾,配埋沙律醬,送酒必備!

鮑魚
燒原隻大鮑魚,有牛油香,爽又彈牙!

龍蝦
龍蝦大大隻,上面鋪滿蒜蓉,龍蝦彈牙啖啖肉

和牛
多款矜貴牛肉部位,入口即融

柚子雞
雞好滑,帶淡淡柚子味

蔬菜
再加左牛油煮,特別香!

最後仲有甜品,分別係奶茶蛋糕同芝士蛋糕,好滿足嘅一餐!

2023-11-20 65 浏览
💬 網上評價好高嘅日式燒肉,不負所望地好食!Openrice book位有7折,但價錢都唔平,2個人食埋單$1500左右,不過我哋嗌咗1個和牛拼盤、1個豬拼盤、白鱔、聖子、雞頸肉、蔬菜拼盤、沙律、酒同甜品,所以呢個價錢都可以接受~我哋平日夜晚去,成晚得幾枱客人,所以可以慢慢坐,而侍應都好好服務,又有禮貌,而且白鱔同聖子係會燒埋俾你,都幾好廢事自己燒得唔好嘥咗😂和牛建議係右至左咁食,由油脂最多嘅開始,到愈嚟愈有肉感同牛味🐮 豬肉就咁睇舊舊都勁肥,但食落去嗰種爆豬油香真係好好食🥹

2023-11-18 40 浏览
嚟過呢間燒肉餐廳好幾次 最鍾意佢燒肉高質得嚟又有清酒任飲放題 今次被店員安排坐喺吧檯位 可以睇住店員燒肉嘅過程燒日式魚乾 外面甜甜地 咬落後又鹹鹹地 外脆內軟 當前菜一流牛肉盛盒 總共有七種唔同牛嘅部位 三角胸小排 背峰 牛後腰蓋柳 牛小排 三國肥牛 封門柳 牛板腱 有油脂重入口順滑嘅 亦有牛肉味重有咬口嘅可以試到唔同口感嘅牛肉 好滿足加拿大龍蝦 身為龍蝦控嘅我食過好多唔同餐廳嘅燒龍蝦 而呢度嘅燒龍蝦都算幾高質 面頭加上蒜蓉燒香 龍蝦肉爽彈鮮甜啖啖肉 店員仲畀埋刀叉我哋食 非常有儀式感另外呢度有清酒放題 只係$148/位 出面閒閒地開支sake都幾百蚊 呢度百幾蚊一位仲可以飲飲真係冇得彈 我見出面有廿幾款清酒可以選擇 好適合同朋友嚟把酒長談食燒肉不過今次我地就無叫 試左其他野飲富士山柚子梳打 用咗樽裝嘅柚子梳打 所以就唔會因為加冰兒而將味道溝淡鹹檸檬割威士忌 Highball就飲得多 但係加埋鹹檸檬嘅就第一次飲

可以試到唔同口感嘅牛肉 好滿足

不過今次我地就無叫 試左其他野飲

2023-11-13 1957 浏览
開始踏入秋季,除了打邊爐及大閘蟹外,燒肉都是一個不錯的選擇,今次朋友帶我到呢間日式燒肉店就好有特色,除了自己燒外,亦有專人燒肉服務,特別是海鮮,咁就唔驚浪費咗啲食材👍🏻餐廳以深木色為主調,設計好有日式居酒屋feel, 晚上好熱鬧我地今次揀咗個2人餐,非常的豐富,有不同肉,仲有加拿大龍蝦,非常的抵食👍🏻🌟二人餐🌟🥢前菜:先來前菜及沙律,都已經好豐富🔸酒盜薯仔沙律 -咸香酒盗,配上薯仔,味道平衡🔸螢光魷魚-鮮味飽滿🔸味淋魚乾 - 香脆惹味🔸胡麻豆腐沙律 這些都係下酒菜,很適合我地,因為我地點了他們的90分鐘任飲清酒既酒,所以這個前菜剛剛好👍🏻🥢牛肉盛合(日本和牛三角胸小排、日本和牛背峰、日本黑毛和牛後腰蓋柳、美國牛小排、美國prime 級三角肥牛、美國封門柳、美國牛板腱) 牛肉盛合內一共有七款牛肉,當中3款是日本和牛,另外4款則是美國牛。和牛油脂較多及分佈平均,所以燒後很肥美,入口嫩滑;至於美國牛則比較有肉味,各有好處,2款我都大愛🥰🥢柚子雞腿 選用雞腿肉,嫩滑又有口感,配上柚子醬汁十分清新,店員教先放在側邊燒10分鐘,然後再放中間烤香表皮,果然成功,雞肉嫩,而雞皮脆邊。🥢野菜盛合 燒肉當
🌟二人餐🌟
🥢前菜:
先來前菜及沙律,都已經好豐富
🔸酒盜薯仔沙律 -咸香酒盗,配上薯仔,味道平衡
🔸螢光魷魚-鮮味飽滿
🔸味淋魚乾 - 香脆惹味
🔸胡麻豆腐沙律
🥢柚子雞腿
🥢野菜盛合
燒肉當然要有蔬菜,這個野菜盛合包括翠肉瓜、粟米、青椒、雞髀菇及南瓜等,食材新鮮,邊食肉邊吃菜,有效減膩。燒時店員仲幫手塗上牛油,增加香味,更美味😋
🥢紫菜蟹肉飯
這個紫菜蟹肉飯有驚喜,蟹肉份量頗多,再加上紫菜香味,拌著飯一起食好滋味,加埋燒肉更豐富。
🥢加拿大龍蝦 🦞
加拿大龍蝦由師傅處理,所以完全放心,簡單燒好再加蒜蓉牛油,這樣最食得到龍蝦的原味道。龍蝦新鮮彈牙,吸收了牛油🧈及蒜蓉香味,好好味😋
🍰甜品:
泰式奶茶蛋糕 /宇治抹茶芝士蛋糕
吃過燒肉,還有甜品,正!我同朋友各詜要款,我的的是泰式奶茶,蛋糕鬆軟,而且泰奶茶味道很好,不錯👍🏻
🍶90分鐘任飲sake (HK$148)
這個抵飲之餘也好玩,餐廳有一部自助清酒售賣機,先掃碼後斟酒,一共提供18款清酒讓你自斟自飲,旁邊有簡單介紹清酒的種類及特性,各人可按自己的喜好選擇喜歡的清酒,選擇種類也不少,不錯👍🏻
另外亦包括90分鐘任飲菊花蜜,清潤好味,燒肉最佳。
  • 日本和牛三角胸小排
  • 日本和牛背峰
  • 加拿大龍蝦
  • 牛肉盛合
今次同朋友 去尖沙咀嘅燒肉臻,臻‧二人餐 $1188/2位,經Dining City 有優惠 $876/2位,食物超級豐富!🍶加$148仲可90分鐘任飲sake,味道由清爽,微醺到醇厚有十幾款任君選擇,啱哂愛酒人士!🥗酒盜薯仔沙律:新鮮薯仔沙律配上酒盜醬,清爽開胃🦑螢光魷魚:味道鮮甜,店員教可以輕輕燒一燒,味道更突出🍲胡麻醬豆腐沙律:豆腐軟滑,配上香濃芝麻醬,開胃🦀紫菜蟹肉飯:鮮美蟹肉下係紫菜同白飯 🐟味淋魚乾:魚乾配蛋黃醬,佐酒一流🐔柚子雞:柚子調味幾清新,肉質嫩滑好juicy🐷依巴利亞夾心肉: 豬味好濃郁,同樣係好Juicy🥩牛肉盛合:(日本和牛三角胸小排、背峰、後腰蓋柳,美國牛小排、三角肥牛、封門柳、牛板腱)三款和牛油分比較高,牛味比較香濃,後腰蓋柳色澤亮麗,油份最高,三角胸小排油脂分布比較平均! 美國牛都唔錯,牛板腱脂肪比較少,肉質鮮嫩🦞蒜蓉牛油燒加拿大龍蝦:以蒜蓉牛油燒烤香氣四溢,龍蝦肉口感彈牙。🥦蔬菜拼盤:南瓜、茄子、翠肉瓜、粟米、青椒、雞髀菇,燒過之後更香甜,特別係粟米🍰芝士蛋糕及宇治抺茶芝士蛋糕:芝士蛋糕濃郁幼滑記得同廚師溝通口味,如果鍾意清D, 可以叫佢唔好落太多調味

🥗酒盜薯仔沙律:新鮮薯仔沙律配上酒盜醬,清爽開胃

🦑螢光魷魚:味道鮮甜,店員教可以輕輕燒一燒,味道更突出

🍲胡麻醬豆腐沙律:豆腐軟滑,配上香濃芝麻醬,開胃

🦀紫菜蟹肉飯:鮮美蟹肉下係紫菜同白飯

🐟味淋魚乾:魚乾配蛋黃醬,佐酒一流

🐔柚子雞:柚子調味幾清新,肉質嫩滑好juicy

🐷依巴利亞夾心肉: 豬味好濃郁,同樣係好Juicy

🍰芝士蛋糕及宇治抺茶芝士蛋糕:芝士蛋糕濃郁幼滑

記得同廚師溝通口味,如果鍾意清D, 可以叫佢唔好落太多調味,餐廳都3款醬料提供
個人覺得好岩一班朋友黎飲下酒傾下計,鍾意飲清酒既朋友, 千萬不可以錯過!
2023-11-07 42 浏览
今日同朋友去尖沙咀食燒肉 餐廳位於寶勒巷嘅萬事昌大廈 我哋叫咗個二人餐 裡面包咗前菜燒肉同埋甜品酒盗薯仔沙律 面頭嘅薯仔沙律好滑好好味 加埋撈咗沙律醋嘅沙律菜食好refresh螢光魷魚 魷魚爽脆 但食得多就會覺得偏鹹胡麻沙律 好滑嘅豆腐配上胡麻醬 味淋魚乾 燒香咗嘅魚乾好有咬口 甜甜地又香口牛肉盛盒 (日本和牛三角胸小排 日本和牛背峰 日本黑毛和牛後腰蓋柳 美國牛小排 美國Prime級三國肥牛 美國封門柳 美國牛板腱)師傅幫我哋由油脂重嘅開始燒起 由入口即溶超滿足去到後面食牛既肉味肉汁 各有各好味柚子雞腿 柚子味唔算出 如果外面可以再甜啲令外皮燒完可以更加焦香就更咁啱我口味 不過雞腿肉真係好嫰滑 好Juicy野菜盛盒 有南瓜/雞髀菇/青椒/粟米/茄子等等 師傅幫手落牛油喺爐邊慢燒 令蔬菜更加香 而且粟米超級甜好好味紫菜蟹肉飯 喺食咗幾片牛之後就已經上咗呢個飯 配埋啲燒肉食可以解膩 而且食肉真係好適合配白飯 呢度白飯用咗珍珠米 加埋上面有一大份蟹肉 好有鮮甜嘅蟹香加拿大龍蝦 上面加咗大量蒜蓉燒香 龍蝦一食就知係新鮮龍蝦 因為肉身雪白 用叉吉落去成夠肉就可以輕鬆拆出 非常彈牙鮮甜奶茶蛋糕

螢光魷魚 魷魚爽脆 但食得多就會覺得偏鹹

胡麻沙律 好滑嘅豆腐配上胡麻醬

味淋魚乾 燒香咗嘅魚乾好有咬口 甜甜地又香口

奶茶蛋糕 呢個蛋糕有驚喜 食落好輕型 有淡淡嘅茶香 又唔會太甜 出面啲cream亦都好順滑 食完都唔會覺得有負擔
芝士蛋糕 芝士味香濃 朋友好鍾意

呢餐又有和牛食又有龍蝦食先至千幾蚊 完全冇投訴 十分滿意
2023-11-01 1445 浏览
尖沙咀|燒肉臻 .來到尖沙咀,今晚選擇吃燒肉‼️位於尖沙咀寶勒巷的一家燒肉店,行完街過來剛剛好,環境寬敞舒適,更設有吧枱等,而且價錢都頗吸引,晚市套餐$1188/2位,這價錢在尖沙嘴真的性價比👍🏻.🍶鳥取清酒90分鐘$149/位 任點清酒,清酒款式數十種,先掃碼後可以開始取酒,醉生夢死時間到😌另外亦包括有菊花蜜等,同樣90分任飲😙.🔺酒盜薯仔沙律🥗薯仔蓉配上芝士,味道咸香軟綿,拌碟放有薯片碎,增加口感👍🏻.🔺螢光魷魚 - 咸香味濃,口感爽彈。.🔺燒鱈魚乾 - 佐酒小食。.🔺胡麻豆腐 - 入口香滑,豆味濃。.🔺鳥取和牛盛合 - 包括有日本和牛.三角胸小排、日本黑毛和牛.後腰蓋柳、日本和牛背峰、美國Prime 級.三角肥牛、美國牛小排、美國封門柳、美國牛板腱。每款牛的部位都非常出色,油脂分布各有不同,但同樣牛味濃郁,一次過滿足牛魔王肚皮😎 職員教先由日本牛開始食,口感同味覺層次更佳🫶🏻 非常細心🫶🏻.🔺柚子雞腿除了和牛也有雞肉提供,選用雞腿肉,燒出來香脆美味,肉質嫩滑,近雞皮部分燒完蕉香味濃🫶🏻.🔺加拿大龍蝦用上牛油蒜茸面於龍蝦面燒,蒜茸味令龍蝦更加提鮮,龍蝦🦞入口鮮味彈牙,非常新鮮可口🫶🏻
尖沙咀|燒肉臻
來到尖沙咀,今晚選擇吃燒肉‼️
🍶鳥取清酒
另外亦包括有菊花蜜等,同樣90分任飲😙
🔺酒盜薯仔沙律🥗
薯仔蓉配上芝士,味道咸香軟綿,拌碟放有薯片碎,增加口感👍🏻
🔺螢光魷魚 - 咸香味濃,口感爽彈。
🔺燒鱈魚乾 - 佐酒小食。
🔺胡麻豆腐 - 入口香滑,豆味濃。
🔺柚子雞腿
🔺加拿大龍蝦
🔺蔬菜盛合
食完燒肉來個蔬菜可以解膩,蔬菜盛合包括有茄子、翠肉瓜、粟米、南瓜等,非常豐富😌
🔺紫菜蟹肉飯
大量紫菜跟蟹肉放於飯面,入口時,蟹嘅鮮甜味完全融入於飯裡面,吸啜蟹肉又能吃到米香😍 加入紫菜增加口感,還想再來一碗😌
🔺奶茶蛋糕、宇治抹茶芝士蛋糕
不能少之甜品,奶茶蛋糕口感鬆軟,帶陣陣茶味,宇治抹茶入口軟綿,抹茶味跟芝士味很配搭🫶🏻
2023-10-31
2023-10-28 39 浏览
燒肉臻地址:尖沙咀寶勒巷3-7A號萬事昌廣場1樓102號舖電話:2518 3828是日想吃燒肉,來幫襯「燒肉臻」,非常豐盛且美味!在前菜方面,點了酒盗薯仔沙律和胡麻豆腐。酒盗薯仔沙律則將酒盗這一日本調味料融入其中,為薯仔沙律帶來了獨特的鹹甜滋味,讓這道沙律更加豐富多彩,滿足味蕾。而胡麻豆腐更是一道美味的菜品,它結合了豆腐的柔滑口感和胡麻的香氣,豆腐的質地非常細膩,入口即化。小食方面,則點了味淋魚乾和螢光魷魚。味淋魚乾以其獨特的風味享譽盛名,它散發著濃郁的魚味和微妙的咸香口感,讓人回味無窮。螢光魷魚則結合了嚼勁十足的口感和豐富的海鮮風味。在肉食方面,你不能錯過牛肉盛合和燒烤柚子雞腿!牛肉盛合是一道結合了多種牛肉部位的燒烤拼盤,每個部位都擁有獨特的風味和口感。無論是封門柳還是牛板腱,都具有肉質鮮嫩的特點,絕對能夠滿足肉食愛好者的味蕾。而燒烤柚子雞腿每一口咬下去,你可以感受到柚子的清新與雞肉的美味融合在一起,營造出獨特的口感和味道。壓軸的重頭戲可算是燒烤蒜蓉加拿大龍蝦!新鮮的加拿大龍蝦配上豐富的蒜蓉調味料,經過燒烤後呈現出金黃色的外殼,龍蝦的肉質鮮嫩多汁,搭配蒜蓉的香氣帶來一種美味的享受。最
地址:尖沙咀寶勒巷3-7A號萬事昌廣場1樓102號舖
電話:2518 3828

是日想吃燒肉,來幫襯「燒肉臻」,非常豐盛且美味!

最後自然少不了甜品!芝士蛋糕具有奶香味和濃郁口感,宇治抹茶芝士蛋糕帶給人們濃郁的抹茶味和滑順的口感,是一款迷人的綠茶甜點。
2023-10-27 38 浏览
# #尖沙咀 @yakinikushintst好友生日, 找到一家有清酒任飲的燒肉店, 還有全港第一部自助清酒機, 去吃吃玩玩! 來個二人餐 $1,188! 酒盜薯仔沙律 ~ 伴勻再吃, 清爽開胃! 螢光魷魚 ~ 我最愛的佐酒小食, 每次入點!味淋魚乾 ~ 常見的佐酒小食, 不會很乾, 讚! 胡麻沙律 ~ 香濃的胡麻味道, 豆腐幼滑! 牛肉盛合 ~ 日本和牛三角胸小排、日本和牛背峰、日本和牛牛頸脊、美國牛小排、美國 Prime 級三角肥牛、美國封門柳、美國牛板腱! 牛質素超高, 肉質細緻, 油脂甘香, 高質! 柚子雞腿 ~ 滿滿的柚子香, 雞肉嫩滑! 野菜盛合 ~ 包括粟米、茄子、青椒、雞肶菇、南瓜及翠肉瓜! 有專人為我們燒, 真貼心! 紫菜蟹肉飯 ~ 已經很飽了……但看到這滿是蟹肉的紫菜飯, 怎能不吃呢! 加拿大龍蝦 ~ 超大一隻! 肉很厚很彈牙, 鮮甜又嫩, 龍蝦膏很豐腴, 配上蒜蓉去燒, 口感更豐富! 活大蟶子 2隻 +$100 ~ 有專人幫忙燒, 生熟度剛剛好, 超級鮮甜! 芝士蛋糕、宇治抹茶芝士蛋糕 ~ 是濃郁幼滑的! 90分鐘任飲 $148/位 ~ 多款清酒任選, 不同米種
# #尖沙咀 @yakinikushintst

來個二人餐 $1,188!
酒盜薯仔沙律 ~ 伴勻再吃, 清爽開胃!

螢光魷魚 ~ 我最愛的佐酒小食, 每次入點!

味淋魚乾 ~ 常見的佐酒小食, 不會很乾, 讚!

胡麻沙律 ~ 香濃的胡麻味道, 豆腐幼滑!

柚子雞腿 ~ 滿滿的柚子香, 雞肉嫩滑!

芝士蛋糕、宇治抹茶芝士蛋糕 ~ 是濃郁幼滑的!

90分鐘任飲 $148/位 ~ 多款清酒任選, 不同米種、不同釀酒水源、不同精米步合…選擇困難症呢!
  • 加拿大龍蝦
  • 活大蟶子
  • 牛肉盛合
  • 螢光魷魚
2023-10-27 35 浏览
身邊的人都知我最愛酒,呢間好清酒🍶之人必試!店員會教你download apps,之後就去清酒機自己斟酒,有勁多款清酒選擇,仲要係任飲勁high!不同口味逐款試,我就由淡飲到濃身,又飲又玩勁開心!.任飲咁正清酒,緊係要食好西!最正一定係燒肉,仲要係靚牛😍大愛日本和牛,三角胸和牛油脂分布肥美最喜歡🥰日本黑毛和牛後腰蓋柳所有油脂最平均,美國封門柳牛味最濃,美國牛板腱最有咬口,美國牛小排脂肪分布平均,總結全部都好正👍🏻.其他也相當不錯,前菜豐富,有豆腐、胡麻沙律、螢光魷魚,最愛味淋魚乾唔會好硬又香口,送酒一流👍🏻不得不提就係加拿大龍蝦,燒到金黃色新鮮厚肉仲辣辣地好好食😋食到好飽仲有滿滿紫菜蟹肉飯相當足料👍🏻燒野菜種類好多🌽🍆🫑,最後食件芝士蛋糕🍰大滿足😆.值得一讚店員人真得好好,食得開心🥳收工無限暢飲清酒再食燒物,呢啲先叫享受😎

過去幾天公眾假期,沒有北上,留港振興消費,和朋友來到「燒肉臻」,點了牛與龍蝦,非常豐盛,令人喜愛又滿足🤗🤗酒盗薯仔沙律🥗🥗酒盗是一種日本調味料,通中具有鹹甜的風味,增添薯仔沙律的豐富度。螢光魷魚🦑🦑魷魚具有嚼勁和濃郁的海鮮味,非常新鮮。味淋魚乾🐟🐟一般都很乾很硬,但「燒肉臻」的魚乾具有濃郁的魚味和咸香的口感,搭配味淋醬汁,能夠增添魚乾的風味,使其更加美味。胡麻豆腐沙律🥗🥗胡麻具有濃郁的香氣和濃厚的口感,令豆腐給人豐富的口感和風味。野菜盛合食肉肉能沒有菜菜子?非常新鮮!牛肉盛合🐮🐮結合了多種牛肉部位的燒烤拼盤,包含三角胸小排、背峰、後腰蓋柳、牛小排、三角肥牛、封門柳和牛板腱,肉質鮮嫩。三角胸小排具有豐富的肉汁和嚼勁,背峰肉質較為嫩滑,具有一定的脂肪紋理,使得烤熟後的肉質更加多汁。這些牛肉部位各具特色,燒烤後帶來豐富的口感和風味。燒烤柚子雞腿一道口感豐富且帶有柚子風味的菜餚。柚子的酸爽與雞腿的嫩滑相融合,烤制過程中柚子皮的香氣也能提升整體風味。雞腿肉具有香嫩的肉質和微酸的口感,絕對值得一試。燒烤蒜蓉加拿大龍蝦以新鮮的加拿大龍蝦為主角,配以豐富的蒜蓉調味料,並採用燒烤的方式烹調而成。當這道菜

酒盗薯仔沙律🥗🥗

螢光魷魚🦑🦑
魷魚具有嚼勁和濃郁的海鮮味,非常新鮮。

味淋魚乾🐟🐟

胡麻豆腐沙律🥗🥗

野菜盛合
食肉肉能沒有菜菜子?非常新鮮!

牛肉盛合🐮🐮

燒烤柚子雞腿

燒烤蒜蓉加拿大龍蝦
以新鮮的加拿大龍蝦為主角,配以豐富的蒜蓉調味料,並採用燒烤的方式烹調而成。當這道菜端上桌時,我立刻被那金黃色的外殼和滿溢的香氣所吸引。龍蝦的外殼經過燒烤後呈現出迷人的色澤,讓我迫不及待地想品嚐裡面的肉質。當我打開龍蝦的外殼時,一股濃郁的蒜蓉香味撲鼻而來。龍蝦的肉質鮮嫩多汁,每一口都充滿了鮮甜的海洋風味。

蟹肉紫菜飯
非常高級美味,珍珠米十分問胃,配上燒肉,認真一流!

芝士蛋糕🧀🧀
以柔軟濕潤的蛋糕底部和濃郁的芝士奶油層疊而成,有豐富的奶香味道和濃郁的口感。
宇治抹茶芝士蛋糕🍰🍰
宇治抹茶因其獨特的風味而聞名,給芝士蛋糕帶來了特別的香濃味道,具有濃郁的抹茶味和滑順的口感,令人愉悅的綠茶甜點。

蜂蜜檸檬菊花蜜🍻🍻
蜂蜜賦予飲品甜味,檸檬提供了酸爽的口感,而菊花則帶來了淡雅的花香氣息。
水果茶🍹🍹
水果茶具有水果的天然甜味和茶葉的清新風味。

場內竟然還有$148清酒任飲!付$148,90分鐘內任飲18款清酒,真的很適合愛酒的朋友~

地址:尖沙咀寶勒巷3-7A號萬事昌廣場1樓102號舖
電話:2518 3828
難得有時間同男友拍下拖大家都掛住日本 想食好既日本燒肉所以揀左呢間book mark 好耐既燒肉臻試 黎到俾佢既 sake bar 吸引左 店員話$148 就可以任飲sake 2小時 可惜今日唔係happy friday  要下次先試到只係叫左兩支日本梳打試下富士山柚子梳打信州蘋果梳打 酒盜薯仔沙律呢個沙律份量好多 個醬汁除左酸 仲有d 辣味 好開胃 另外仲有d 好似薯片既小脆片 增加口感 螢光魷魚雖然咸咸地 但係配沙律食 好夾 胡麻豆腐麻醬汁好濃 加埋日本黑芝麻 個豆腐食落更香口 味淋魚乾雖然冇叫酒 但去居酒屋都會叫 燒到熱熱地 沾沙律醬食好惹味我地安排左坐bar 枱 好好彩有師傳幫手燒店員都介紹左三個醬汁沾唔同既食物會提升層次 左邊沾肉 中間沾海鮮 右邊沾內臟肉類方面叫左牛肉盛合 有日本和牛同美國牛 (有日本和牛三角胸小排,日本和牛背峰,日本黑毛和牛後腰蓋柳,美國牛小排,美國三角肥牛,美國封門牛,美國牛板腱)我自己最欣賞三角胸小排 同 後腰蓋柳和牛味濃郁 脂肪分佈均勻 口感比較有咬口食燒肉一定要配飯 叫左呢個紫菜蟹肉飯蟹肉鮮味 就咁食其實都好好味 但配牛就更更完美柚子雞腿腌左既雞腿
難得有時間同男友拍下拖

龍蝦肉爽口彈牙 仲有好多膏

其實同蒜茸一齊食已經好好味
沾埋個海鮮醬會更清新同開胃

野菜盛合
有青椒、粟米、雞髀菇、南瓜、茄子同翠肉瓜
最欣賞雞髀菇、茄子同翠肉瓜

師傅除左技術好 仲加左牛油落去燒

牛肉盛合
日本芝士蛋糕
奶茶蛋糕
2023-10-17 39 浏览
同妹妹再訪尖沙咀🔥燒肉臻食和牛燒肉,任飲清酒,最高享受💗😎餐廳內有自助清酒機,自己任斟清酒👍90分鐘任飲每位$148🍶💖點了二人餐($1188)前菜:酒盜薯仔沙律螢光魷魚味淋魚乾胡麻沙律前菜送酒一流,燒肉前不禁飲多幾杯。🍶🥩牛肉盛合三角胸小排,背峰,後腰蓋柳, 牛小排,三角肥牛,封門牛,板腱。分別有日本和牛及美國牛,個人來說,當然比較喜歡和牛,油香十足,肉質嫩滑。🍗柚子雞腿雞肉新鮮嫩滑。🥬野菜盛合有玉米、南瓜、茄子等。🍚紫菜蟹肉飯配燒肉食,減少油膩感。🦞加拿大龍蝦非常大隻,肉質彈牙。甜品:🥧芝士蛋糕及奶茶蛋糕,比較喜歡奶茶蛋糕,茶味濃郁,口感鬆軟。
同妹妹再訪尖沙咀🔥燒肉臻食和牛燒肉,任飲清酒,最高享受💗😎

餐廳內有自助清酒機,自己任斟清酒👍
90分鐘任飲每位$148🍶

💖點了二人餐($1188)

前菜:
胡麻沙律

前菜送酒一流,燒肉前不禁飲多幾杯。🍶

🥩牛肉盛合

🍗柚子雞腿
雞肉新鮮嫩滑。

🥬野菜盛合
有玉米、南瓜、茄子等。

🍚紫菜蟹肉飯
配燒肉食,減少油膩感。

🦞加拿大龍蝦
非常大隻,肉質彈牙。

2023-10-12 1102 浏览
#尖沙咀地膽 今次去尖沙咀嘅燒肉臻,地點喺寶勒巷萬事昌廣場1樓;餐牌主打日式燒肉,二人Dining City晚市套餐$876/2位,包括沙律、前菜、佐酒小食、鹿兒島美國牛肉盛合、柚子雞、蔬菜拼盤、燒龍蝦、蟹肉飯同甜品!超級豐富!🍶加$148仲可90分鐘任飲sake:愛酒之人啱哂!🥩🔥二人Dining City晚市套餐 $438/位🥔🥗酒盜薯仔沙律:新鮮薯仔沙律配上美味的酒盜醬,清爽又開胃。🦑💡螢光魷魚:新鮮嘅螢光魷魚,味道鮮甜。🐟🌶️味淋魚乾:外脆內嫩的魚乾淋配沙律醬,口感更細膩。🍲🥗胡麻醬豆腐沙律:豆腐入口軟滑,配上清爽的麻醬十分好食。🍊🐔柚子雞:柚子香氣與嫩滑雞肉的結合,口感嫩滑仲好juicy。🥩🔥鹿兒島、美國牛肉盛合:(和牛三角胸小排、背峰同後腰蓋柳)和牛三角胸小排呈雪花紋理,油脂香盈;背峰軟嫩無比;後腰蓋柳色澤亮麗,油份最高!脂香而不膩!其餘嘅美國牛肉都十分高質! 🦞🧄蒜蓉牛油燒加拿大龍蝦:鮮嫩的加拿大龍蝦以蒜蓉牛油燒烤,香氣四溢,口感彈牙。🥦🥬蔬菜拼盤:多款新鮮蔬菜,清爽又可解油膩感 🍚🦀紫菜蟹肉飯:鮮美的蟹肉下有香脆紫菜同白飯,十分暖胃  🍰🍵芝士蛋糕及宇治抺茶芝士蛋糕:絲滑

🍶加$148仲可90分鐘任飲sake:愛酒之人啱哂!

🥩🔥二人Dining City晚市套餐 $438/位

🦑💡螢光魷魚:新鮮嘅螢光魷魚,味道鮮甜。
🐟🌶️味淋魚乾:外脆內嫩的魚乾淋配沙律醬,口感更細膩。
🍲🥗胡麻醬豆腐沙律:豆腐入口軟滑,配上清爽的麻醬十分好食。

🥦🥬蔬菜拼盤:多款新鮮蔬菜,清爽又可解油膩感

🍚🦀紫菜蟹肉飯:鮮美的蟹肉下有香脆紫菜同白飯,十分暖胃

🍰🍵芝士蛋糕及宇治抺茶芝士蛋糕:絲滑的芝士蛋糕和濃郁的宇治抺茶芝士蛋糕,甜品愛好者的最愛。
🍶 最後當然任食清酒,我地一共試左兩三種,最鐘意🌸越後櫻!入口香醇帶點甘甜!

地址📍: 尖沙咀寶勒巷3-7A號萬事昌廣場1樓102號舖
  • 鹿兒島美國牛肉盛合
  • 柚子雞
  • 二人DiningCity晚市套餐
  • 酒盜薯仔沙律
2023-10-08 50 浏览
食物質素對辨,A5 和牛質素尚可,反而厚切和牛牛舌有驚喜,服務態度勉強可接受,訂位時已備注替媽媽慶祝生日飯,但餐廳完全沒有任何表示,跟一般晚飯沒什麼分別! 整體來說合格的。