2023-11-07 42 浏览
今日同朋友去尖沙咀食燒肉 餐廳位於寶勒巷嘅萬事昌大廈 我哋叫咗個二人餐 裡面包咗前菜燒肉同埋甜品酒盗薯仔沙律 面頭嘅薯仔沙律好滑好好味 加埋撈咗沙律醋嘅沙律菜食好refresh螢光魷魚 魷魚爽脆 但食得多就會覺得偏鹹胡麻沙律 好滑嘅豆腐配上胡麻醬 味淋魚乾 燒香咗嘅魚乾好有咬口 甜甜地又香口牛肉盛盒 (日本和牛三角胸小排 日本和牛背峰 日本黑毛和牛後腰蓋柳 美國牛小排 美國Prime級三國肥牛 美國封門柳 美國牛板腱)師傅幫我哋由油脂重嘅開始燒起 由入口即溶超滿足去到後面食牛既肉味肉汁 各有各好味柚子雞腿 柚子味唔算出 如果外面可以再甜啲令外皮燒完可以更加焦香就更咁啱我口味 不過雞腿肉真係好嫰滑 好Juicy野菜盛盒 有南瓜/雞髀菇/青椒/粟米/茄子等等 師傅幫手落牛油喺爐邊慢燒 令蔬菜更加香 而且粟米超級甜好好味紫菜蟹肉飯 喺食咗幾片牛之後就已經上咗呢個飯 配埋啲燒肉食可以解膩 而且食肉真係好適合配白飯 呢度白飯用咗珍珠米 加埋上面有一大份蟹肉 好有鮮甜嘅蟹香加拿大龍蝦 上面加咗大量蒜蓉燒香 龍蝦一食就知係新鮮龍蝦 因為肉身雪白 用叉吉落去成夠肉就可以輕鬆拆出 非常彈牙鮮甜奶茶蛋糕

螢光魷魚 魷魚爽脆 但食得多就會覺得偏鹹

胡麻沙律 好滑嘅豆腐配上胡麻醬

味淋魚乾 燒香咗嘅魚乾好有咬口 甜甜地又香口

奶茶蛋糕 呢個蛋糕有驚喜 食落好輕型 有淡淡嘅茶香 又唔會太甜 出面啲cream亦都好順滑 食完都唔會覺得有負擔
芝士蛋糕 芝士味香濃 朋友好鍾意

呢餐又有和牛食又有龍蝦食先至千幾蚊 完全冇投訴 十分滿意