2019-07-09 83 浏览
估唔到東涌都有食韓國菜叫咗個部隊鍋有韓國麵餐肉同埋其他配料味道都OK有泡菜嘅味道再加小小辣唔錯㗎 但係價錢方面就覺得有啲貴份量可以再多返少少整體來講味道都唔錯同埋呢度唔使排隊等位
大滿足部隊鍋 -- 燒肉時代🔥-------平時好日都唔去一次東涌行街 今日去開嗰頭就順便食埋晚餐先走啦😂見到呢間韓國餐廳唔錯 就入去試下啦😁介紹下我地食咗啲咩先😁-------⭐芝士蛋邊部隊鍋($168)部隊鍋喺香港都興咗一排 不過我就一直無試過 今日第一次試🙈個鍋有好多材料 有椰菜絲 蘿蔔絲 金菇 雞肉 午餐肉 芝士腸 鍋邊蛋 年糕 粟米 芝士 仲有韓國芝士即食麵🧀好豐富😍😍雞肉好多好嫩滑 午餐肉塊塊好厚切 勁慷慨😁我最中意鍋邊蛋 滑捋捋好吸引😍芝士麵浸左湯索晒味好正😆超滿足呀🤗-------⭐漢拿山牛肉炒飯($138)呢個炒飯同樣好有特色 店員係會喺你面前即炒 保證熱辣辣!呢個飯加左雞蛋 芝士 牛肉 芝士碎同海苔碎一齊炒 一路炒一路聞到好香😆店員仲會將雞蛋包住啲飯上碟❤變左蛋包飯咁😍👍--------總括黎講呢間餐廳嘅食物唔錯 好足料 夠大份 用餐環境都好舒服 店員有禮貌!👍大家去開東涌嘅話都可以幫我試埋佢嘅燒肉呀哈哈😂-------價錢:$138-$168-------評分(10分滿分)賣相:8味道:8性價比:8回頭率:7-------餐廳資料名稱:燒肉時代地址:東涌順東路富東
大滿足部隊鍋 -- 燒肉時代🔥
-------
⭐芝士蛋邊部隊鍋($168)
-------
⭐漢拿山牛肉炒飯($138)
--------
價錢:$138-$168
-------
評分(10分滿分)
賣相:8
名稱:燒肉時代
地址:東涌順東路富東廣場1樓110C號鋪
前往方法:東涌站A2出口
2019-06-25
慘慘又抽到返夜既地獄更😵可幸既係晏開工仲有時間嘆下Lunch Hea一陣🙇🏻‍♂️加埋我屋企附近有間韓國野一直都想吃下🤤🤪趁未被打落地獄前一枝公去吃個最後的韓餐先🙈🇰🇷位於東涌富東廣場既燒肉時代從東涌站A出口經天橋行過黎亦算順路就腳的😆呢度簡約既放題餐廳設計🙈配合擺設裝飾亦幾有韓式風格☺️另外以抵食Lunch Set韓風定食作為賣點😆再造出高質抵食既韓風料理😋吸引到唔少上班族或學生午市黎幫襯😆🤪Lunch Set豚雞雙拼石板燒大約$50-60既抵食午市套餐配合可Refill既三款前菜更為化算😆雖然賣相唔太醒神🙉🙇🏻‍♂️豚肉及雞肉脂肪比例剛好唔會話太肥膩之餘☺️炒得有微微鹹香亦唔會太燶🐷🤤以洋蔥蔥段等配料炒香既豚肉雞肉亦中和肉味無咁漏😋配合每枱都有既燒肉汁更帶出肉既鮮味🤤🐷🐔
慘慘又抽到返夜既地獄更😵

以洋蔥蔥段等配料炒香既豚肉雞肉亦中和肉味無咁漏😋
配合每枱都有既燒肉汁更帶出肉既鮮味🤤🐷🐔

2019-06-18
2019-06-19 155 浏览
為左帶女朋友同佢媽咪食個豐富好味嘅韓燒我梗係要做足準備啦🤣一早就做定功課搵吓OpenRice又搵下IG終於比我搵到呢間「燒肉時代」~.餐廳環境不俗,座位寬敞,坐得舒服最緊要係冷氣足,吾會食到成身熱辣辣😂.韓國五花腩肉 $138呢個五花腩肉真係必食推介,無得彈👍由濟州島直送嘅三片韓國五花腩肉紋理同色澤當然係好靚好吸引每片都係厚切,仲要係五層分明!最佳嘅食法就係將五花腩剪成細塊逐件燒以細火慢慢燒至金黃香脆肉汁得以保留,入口軟腍香口😋淋少少醬汁再夾埋新鮮生菜一齊食啖啖肉腍甜香,肉汁豐富👍吾好睇少呢三片,切成細件黎食份量都幾多架.漢拿山泡菜腩肉炒飯 $138要講吸睛,必屬呢個炒飯不可😂店員會將腩肉,紫菜,紅蘿蔔絲,洋蔥絲蛋汁,芝士等分批係一個火爐鐵鍋上炒當然,會係我地面前即場炒😈真係又吸睛又勁岩影相打卡🤣我地三個都忍吾住係咁影相拍片😎仲會砌成一個心形添🙈炒完後,店員就會分成三碗比我地啦~即場炒嘅炒飯緊係最新鮮熱辣炒飯粒粒分明,仲有好多配料同韓式辣醬炒拌而成非常惹味又啖啖濃郁芝士香😋.紫菜包粉絲卷 $42小食類必食之一👉紫菜粉絲卷入口鬆脆帶有紫菜香,裡面裝住滿滿嘅粉絲口感賣相一流.原隻菠蘿沙冰

為左帶女朋友同佢媽咪食個豐富好味嘅韓燒
我梗係要做足準備啦🤣
一早就做定功課
搵吓OpenRice又搵下IG
終於比我搵到呢間「燒肉時代」~
餐廳環境不俗,座位寬敞,坐得舒服
最緊要係冷氣足,吾會食到成身熱辣辣😂

韓國五花腩肉 $138
呢個五花腩肉真係必食推介,無得彈👍
由濟州島直送嘅三片韓國五花腩肉
紋理同色澤當然係好靚好吸引
每片都係厚切,仲要係五層分明!
最佳嘅食法就係將五花腩剪成細塊逐件燒
以細火慢慢燒至金黃香脆
肉汁得以保留,入口軟腍香口😋
淋少少醬汁再夾埋新鮮生菜一齊食
啖啖肉腍甜香,肉汁豐富👍
吾好睇少呢三片,切成細件黎食
份量都幾多架

漢拿山泡菜腩肉炒飯 $138
要講吸睛,必屬呢個炒飯不可😂
店員會將腩肉,紫菜,紅蘿蔔絲,洋蔥絲
蛋汁,芝士等分批係一個火爐鐵鍋上炒
當然,會係我地面前即場炒😈
真係又吸睛又勁岩影相打卡🤣
我地三個都忍吾住係咁影相拍片😎
仲會砌成一個心形添🙈
炒完後,店員就會分成三碗比我地啦~
即場炒嘅炒飯緊係最新鮮熱辣
炒飯粒粒分明,仲有好多配料同韓式辣醬炒拌而成
非常惹味又啖啖濃郁芝士香😋

紫菜包粉絲卷 $42
小食類必食之一👉紫菜粉絲卷
入口鬆脆帶有紫菜香,裡面裝住滿滿嘅粉絲
口感賣相一流

原隻菠蘿沙冰 $59
CP值極高嘅沙冰👍
五十幾蚊,係依家呢個時勢
普通餐廳最多只買到一杯梳打類飲品或者係濃縮汁沙冰
而呢到居然係原隻。真菠蘿打出黎嘅沙冰😱
菠蘿味濃郁而香甜
甜味天然一D吾假,正呀😋

最後,我地都三個都一致比十個讚佢😂
Plan定下次帶多幾個人黎Encore
可以食到多d 款,因為由於今次得三個人
胃口有限,連我最中意嘅炸雞都要等下次啦🤣
2019-06-17
  • 漢拿山腩肉炒飯
  • 濟州島直運五花豬腩肉
2019-06-19 1270 浏览
上星期媽咪開聲話想食韓國燒肉係時候要比男朋友係我媽面前加下分🤣將個「波」交比佢先🙈.今日,佢就帶左我地黎東涌嘅「燒肉時代」東涌站黎我屋企都算近而地點都好易就搵到由東涌站A出口行過去對面嘅富東廣場都只係約7分鐘嘅事呢點就算佢揀得吾錯啦😂.餐廳環境好有韓國地道風味牆上掛住各式各樣嘅韓文掛牌每張枱亦設有梳化椅同獨立抽煙系統仲有啲極富創意性嘅油筒凳添💕.餐牌方面, 選擇性真係好多😈燒肉,刺身,炒飯,石頭鍋,韓式便當韓式石板燒,飯卷,湯飯,韓式炸物韓國拉麵,韓國部隊鍋等等,樣樣俱全!.我地一坐低店員就會先上餐前小菜,蛋汁同牛油粟米其中餐前小食係可以免費REFILL嘅而蛋汁同粟米要REFILL 就要另外加少少錢LU💁‍♀️.🔸燒肉-美國頂級牛肩脊肉 $128燒肉分為牛,豬,雞,羊同海鮮五類可以散叫亦有抵食拼盤~媽咪中意食牛,所以就嗌左呢款牛肩脊肉比佢一碟有成13塊,約130g,好抵食👍牛肩脊肉呢個部位肉質較結實,脂肪比較少仲要係美國頂級牛,紋路均勻好吸引😍口感爽滑而有嚼勁❗️我就中意咁食,大家可以參考下🤣牛肉淋上韓式醬料,首推👉黑椒海鹽同豆瓣醬放係生菜裡,再加少少泡菜一齊食,堅一流🥰除左豆瓣醬,黑椒海

上星期媽咪開聲話想食韓國燒肉
係時候要比男朋友係我媽面前加下分🤣
將個「波」交比佢先🙈
今日,佢就帶左我地黎東涌嘅「燒肉時代」
東涌站黎我屋企都算近
而地點都好易就搵到
由東涌站A出口行過去對面嘅富東廣場都只係約7分鐘嘅事
呢點就算佢揀得吾錯啦😂
餐廳環境好有韓國地道風味
牆上掛住各式各樣嘅韓文掛牌
每張枱亦設有梳化椅同獨立抽煙系統
仲有啲極富創意性嘅油筒凳添💕

餐牌方面, 選擇性真係好多😈
燒肉,刺身,炒飯,石頭鍋,韓式便當
韓式石板燒,飯卷,湯飯,韓式炸物
韓國拉麵,韓國部隊鍋等等,樣樣俱全!

我地一坐低
店員就會先上餐前小菜,蛋汁同牛油粟米
其中餐前小食係可以免費REFILL嘅
而蛋汁同粟米要REFILL 就要另外加少少錢LU💁‍♀️
餐前小菜

🔸燒肉-美國頂級牛肩脊肉 $128
燒肉分為牛,豬,雞,羊同海鮮五類
可以散叫亦有抵食拼盤~
媽咪中意食牛,所以就嗌左呢款牛肩脊肉比佢
一碟有成13塊,約130g,好抵食👍
牛肩脊肉呢個部位肉質較結實,脂肪比較少
仲要係美國頂級牛,紋路均勻好吸引😍
口感爽滑而有嚼勁❗️
我就中意咁食,大家可以參考下🤣
牛肉淋上韓式醬料,首推👉黑椒海鹽同豆瓣醬
放係生菜裡,再加少少泡菜一齊食,堅一流🥰
除左豆瓣醬,黑椒海鹽,仲有韓式辣醬
麻油同韓式燒肉汁~
韓國醬料
生菜

🔸燒肉-春川辣雞肉 $69
呢碟雞肉都係超級抵之選👍
$69就有四大塊嘅雞肉
(細細聲講🤫如果係尖沙咀韓國街食嘅話,一定冇咁多咁大塊🙈)
香料將雞肉醃得非常入味
煎至微微焦香後,再夾埋生菜一齊食
雞肉嫩滑又多汁又帶少少微辣,真係不得了😍

估吾到男朋友搵到間CP值咁高又高質嘅韓燒餐廳
連媽咪食完都讚不絕口👍
仲不停話下次再帶佢黎食🙈
睇黎佢今日都幾滿意男朋友嘅表現🤣
2019-06-17
2019-06-11 114 浏览
🍍原個菠蘿沙冰$59雖然呢度嘅飲品選擇都唔少,但見到呢個原隻菠蘿沙冰即刻諗都唔諗就叫咗,味道清新無化學味,都幾肯定係鮮挖鮮打,沙冰打至細滑簡直涼透心,啱晒宜家熱辣辣嘅天氣👍🏻👍🏻🥘部隊辛辣蛋邊鍋$168坐低先知原來呢度老闆係韓國人,難怪伴碟嘅泡菜味道十分正宗,部隊鍋可以選擇雞肉/牛肉/豬肉,今次我就揀咗雞肉,雞肉都幾嫩滑,另外配料都好豐富,當中最鐘意就係韓式魚糕,吸收晒辣辣地嘅湯汁非常滋味😋😋午餐肉係我最鍾意嘅豬仔牌,點煮都咁好味,爐邊除咗有蛋漿之外,仲有好香嘅牛油粟米同埋拉絲芝士,十分邪惡😈😈
🍍原個菠蘿沙冰$59
🥘部隊辛辣蛋邊鍋$168
2019-06-10
黎到美食沙漠東涌 見有間韓國小舖裝修幾韓風就走左入去 發現部分店員都真係韓國人😳😳.叫得做燒肉時代我地就點左一份燒肉雜錦拼盤(HK$258) 有晒豬 牛 雞 海鮮 菇 同埋生菜 一上到黎即刻哇一聲 因為一人份已經超大份 份量係超級多🤩 仲要啲肉係估佢唔到嘅好味 絕對係對得住個價錢 特別係個牛🐮 比普通韓燒大店嘅肉高質太多 .另外仲點左個黑豚腩肉石鍋飯(HK$72) 熱辣辣撈埋辣醬甜醬好好味.仲有大推原個菠蘿冰(HK$59) 真係原個菠蘿上 張菠蘿肉打成冰 凍冰冰好爽又解膩 配燒肉食超級搭🤤
四小碟
燒肉雜錦拼盤
黑豚豬肉石鍋飯
韓國原個菠蘿冰
燒肉雜錦拼盤
黑豚豬肉石鍋飯
韓國原個菠蘿冰
2019-06-09 114 浏览
今日放假同男友去大嶼山坐纜車,遊完昂坪之後落返東涌食野。因為東薈城都塞滿遊客,所以我地就去左隔離既富東商場搵野食。估唔到呢個細細既商場都有幾多選擇喎,行左一陣之後,我地入左間食韓國燒烤既鋪頭,叫燒肉時代。發現原來拍拖以黎係第一次食韓燒,入到去見佢啲裝修都幾新淨幾有特色,招呼我地既兩公婆係韓國人都幾有禮貌(應該係老闆無誤),第一感覺唔錯呀。一場黎到食韓燒就梗係叫多啲野食試下啦,我地叫左一份雜錦燒肉拼盤(有雞、牛、豬、扇貝,肉質味美,係有級數既肉,好味!),一個五花肉石鍋拌飯,一個牛肉炒粉絲。出乎意料,竟然好好食喎😳估唔到起東涌都食到禁有水準既韓菜,有friend入東涌既話值得推介👍🏻最後,因為份量太多,係食唔晒既🤣🤣

雜錦拼盤
牛肉炒粉絲
雜錦拼盤
牛肉炒粉絲
2019-06-09 89 浏览
今日去東涌行開街夜晚就要去搵食啦係富東商場入面除左好多集團式既餐廳仲有一間韓國燒肉店 終是入去試一試啦入去一坐底就有工作人員比前菜款式都幾多仲可以refill 呀除左燒肉我地叫左人蔘雞湯飯個湯好有味 唔會飲完好乾口推薦一試燒肉就叫左護心肉近呢2年 間間燒肉都有護心肉之前食過唔係幾好食原來係個間唔好食燒肉時代呢個口感非常好好有咬感 又唔會好肥好乾 而且一個份量夠晒2個人食到好滿足圖中大約1/3份量 去開東涌記得試下
今日去東涌行開街

而且一個份量夠晒2個人食到好滿足

圖中大約1/3份量

去開東涌記得試下

2019-06-09 71 浏览
燒肉時代 (東涌)富東商場一樓 @korea_bbq_time 好味燒肉推介👏🏾👏🏾.✅醬醃梅頭肉、五花腩肉 😍😍😍鍾意醬醃梅頭肉多D,因為有D味道..肉質都新鮮, 試過出面食個D連解凍都未解好 -___-鍾意五花腩肉夠厚切, 咬落好有口感...✅爐邊蛋及粟米可惜蛋漿入面冇加少少芝士,食落唔係好夠味道..建議自己將粟米 “不” D去蛋到,咁樣會好味D!.✅辣年糕魚片餃子好多年糕係入面! 年糕軟硬度適中, 唔會過硬/軟..個調味汁較得幾好, 少少甜甜地, 怕辣既應該都食到 ..✅原個菠蘿冰因為真係好震撼,, 係原個菠蘿挖左個 “loan” 入面再放沙冰唔係得個樣, D沙冰真係食到唔係加糖水ONLY, 係好菠蘿味呢個必叫!!!😍 好味指數: 😍😍😍😍😍😍😍😍 8/10分.人均消費:$200小小建議:餐廳可主動比碗仔同紙巾🐥會更好喔
燒肉時代 (東涌)
富東商場一樓 @korea_bbq_time
好味燒肉推介👏🏾👏🏾
肉質都新鮮, 試過出面食個D連解凍都未解好 -___-
鍾意五花腩肉夠厚切, 咬落好有口感..
✅爐邊蛋及粟米
可惜蛋漿入面冇加少少芝士,食落唔係好夠味道..
建議自己將粟米 “不” D去蛋到,咁樣會好味D!
✅辣年糕魚片餃子
好多年糕係入面! 年糕軟硬度適中, 唔會過硬/軟..
個調味汁較得幾好, 少少甜甜地, 怕辣既應該都食到 .
✅原個菠蘿冰
呢個必叫!!!😍 好味指數: 😍😍😍😍😍😍😍😍 8/10分
人均消費:$200
小小建議:
餐廳可主動比碗仔同紙巾🐥會更好喔
2019-06-09 76 浏览
去開東涌outlet,夜晚去左食韓國燒肉!兩個人叫左一個蟹肉蟹膏蟹籽紫菜拌飯($108)、一個牛肋骨拼盤($328)、一個菠蘿沙冰($59),超飽!個拌飯好正,好多蟹膏🤤勁足料,好濃味!兩個人share啱啱好!因為分量都幾足,食食下好飽!牛肋骨拼盤有牛肋骨肉、護心肉、一口牛同牛舌,牛魔王表示滿足!原個菠蘿好吸引所以嗌左,好香甜,最頂有一大塊菠蘿!依餐燒肉好滿足!去開東涌又想食燒肉既朋友不妨一試!

2019-06-04
前日去咗大澳一天遊🌲食咗好多好食既小食😝去完之後搭車番東涌🚖差不多晚飯時間,我地就去咗呢間韓國餐廳,間餐廳都幾大坐得好闊落👍大部分人都叫韓燒,但係因為晏就食太多我地就決定叫熟食💁🏻‍♀️〰️👉🏻果醃牛肉石鍋飯 $72🐮👉🏻大蔥蜜糖炸雞 $69 🐣👉🏻海鮮韮菜煎餅 $92 🍕同一般既韓國餐廳一樣,燒肉時代一坐低會先上配菜♥️泡菜既味道唔錯,最想讚既係個石鍋飯👍真心分量好大,一個人食既話應該會好飽🤰🏻但係佢唔係剩係俾多飯,而係連牛肉既份量都相當多😲真心好抵食🥳而且石鍋飯本身已經加好咗汁,非常夠味同香🤤唔需要好似有時食石鍋飯乾爭爭要加辣醬👻另外蜜糖撈炸雞個配搭非常之新穎,加咗少少大蔥令到啲蜜糖味唔會太膩,好食過撈芝士😂不過炸雞既粉可以薄啲就會更好👌海鮮餅一如既往咗足料,好多魷魚🦑如果再煎脆啲會更好味😛
〰️
👉🏻果醃牛肉石鍋飯 $72🐮

👉🏻大蔥蜜糖炸雞 $69 🐣
👉🏻海鮮韮菜煎餅 $92 🍕

2019-06-08 100 浏览
#燒肉時代小編唔係好識燒肉既技巧但係偏偏中2食燒肉😋餐廳每張台都有抽氣系統所以環境整體上都唔會太焗促同太重油煙味叫左塊肉眼扒,好厚好大塊脂肪同牛筋比例都多左D咬落去會有小小油膩感建議加檸檬汁調味,令肉味更加飽滿韓國直送既五花腩肉都好大塊平時食開薄身既五花肉今次呢個就真係好重肉味,好肥美燒肉既調味料有幾款,可以配搭唔同肉類包括燒肉汁、海鹽、洋蔥汁、醋同韓式辣醬呢款韓式麵真係超多辣醬,爆辣麵團好大,成兜麵,撈麵都撈到手軟評分: 7 / 10
#燒肉時代

小編唔係好識燒肉既技巧
但係偏偏中2食燒肉😋
餐廳每張台都有抽氣系統
所以環境整體上都唔會太焗促同太重油煙味
叫左塊肉眼扒,好厚好大塊
脂肪同牛筋比例都多左D
咬落去會有小小油膩感
建議加檸檬汁調味,令肉味更加飽滿
韓國直送既五花腩肉都好大塊
平時食開薄身既五花肉
今次呢個就真係好重肉味,好肥美
燒肉既調味料有幾款,可以配搭唔同肉類
包括燒肉汁、海鹽、洋蔥汁、醋同韓式辣醬
呢款韓式麵真係超多辣醬,爆辣
麵團好大,成兜麵,撈麵都撈到手軟

評分: 7 / 10
2019-06-02
2019-06-06 76 浏览
🐷黑豚肉石頭窩飯豚肉 紫菜 蘿蔔 半熟蛋 波菜 係簡單住家既石窩飯材料加埋2枝韓式醬汁拌飯 仲有飯焦添韓國既味道啊🤤.🐥大蔥蜜糖炸雞 食韓國野點可以唔叫返碟炸雞因為唔想食辣野所以叫左個甜甜地既蜜糖炸雞食落去唔會全部都係炸粉 食到雞既嫩滑唔錯!.🐷醬醃梅頭肉肉質OK 略嫌唔係好夠入味自己再額外點醬 可以惹味啲😌.人均消費:$150推介指數:👅👅👅👅👅👅👅👅(8/10)Encore指數:🤙🏻🤙🏻🤙🏻🤙🏻🤙🏻🤙🏻(6/10)
🐷黑豚肉石頭窩飯

🐷醬醃梅頭肉
肉質OK 略嫌唔係好夠入味
自己再額外點醬 可以惹味啲😌

人均消費:$150
推介指數:👅👅👅👅👅👅👅👅(8/10)
Encore指數:🤙🏻🤙🏻🤙🏻🤙🏻🤙🏻🤙🏻(6/10)
2019-06-06 102 浏览
🔻燒肉時代陪完屋企人入大澳 出返東涌搵晚餐食😋東薈城間間餐廳都勁多人 見到都無心機排😨轉戰去另一個屋村商場 見到呢間韓國野唔使排隊就試下佢啦🥴.人蔘雞湯飯🍢🍖因為有老人家唔食得辣野 所以叫左個人蔘雞湯飯🐥人蔘味好濃 雞肉堅多 仲要係見到半隻雞值得推介👍🏻👍🏻.韓國(濟州直送)五花腩肉🐷有三塊 都算幾多🐽雖然冇醃到 但可以真係食到肉嘅鮮味點少少醬汁再用生菜包埋食幾好味😽.蜜糖炸雞塊🐤上菜時好熱 應該係即叫即炸但D蜜糖汁只係輕微咁淋係上面同我幻想中蜜糖炸雞有D唔同🤔.附送小食個泡菜好味😋平時出面食韓燒D泡菜 一係好辣 一係好酸但呢間唔會 剛剛好🤗食晒仲可以免費追加😀
🔻燒肉時代
陪完屋企人入大澳 出返東涌搵晚餐食😋