2025-06-12 0 浏览
有齊日、泰、港、川、韓式風格串燒嘅餐廳,選擇多之餘亦有特色串燒,食材新鮮,環境及服務都有質素!其實全部都好高質,真係要特別推介嘅會選擇以下特色串燒或菜式:和牛棒(配松露一口飯),店員會即磨芝士碎,將所有食材撈埋一齊好好味!蟹内芝士最中餅係每枱必點,建議要優先食呢個 ,因為蟹肉加埋芝士好鮮甜,食咗其他濃味嘢就會食唔到佢嘅鮮味~紫蘇雞皮蝦絕對係功夫菜,有幾層Layer:最外面係雞皮、然後係蝦殼、再下一層係紫蘇葉包住蝦肉,值得一試!其他推介嘅必點items: 秘制燒羊架,帶有酒香,可以辟脆羊架嘅臊味~中切鹽燒牛舌芯,肉質爽口彈牙!鹽燒原塊雞皮,又薄又脆,餸酒一流!汁燒免治雞肉軟骨棒口感豐富,蛋汁亦調得幾好!浜日本活北寄貝超鮮甜!要連埋啲湯汁飲埋,帶有少少酒味,甜到想encore多幾隻!價錢參考:

其他推介嘅必點items:
秘制燒羊架,帶有酒香,可以辟脆羊架嘅臊味~
中切鹽燒牛舌芯,肉質爽口彈牙!
鹽燒原塊雞皮,又薄又脆,餸酒一流!
汁燒免治雞肉軟骨棒口感豐富,蛋汁亦調得幾好!

價錢參考:
  • 浜日本活北寄貝
  • 鹽燒原塊雞皮
  • 汁燒免治雞肉軟骨棒(付月見)
  • 和牛棒(配松露一口飯)
同朋友想食串燒 即刻諗起燒烤堂呢間串燒店一向好受歡迎 好多朋友都讚好食 燒烤堂有好多分店 上星期日晚同朋友去咗荃灣嘅分店 有好多唔同嘅串物 好食性價比又高 真係好適合朋友聚餐😆✻豚肉節瓜波板糖(附月見)HKD38節瓜切成薄片 夾住豚肉捲起成支波板糖咁賣相好cute🍭配埋蛋黃一齊食 好好食😋✻焦糖鰻魚芝士玉子燒 HKD28玉子燒 出面燒到脆脆地好正!配埋鰻魚同埋芝士 必食~~✻雞皮墨魚滑 HKD38餐廳十大必食推介之一👍🏻雞皮包住彈牙嘅墨魚滑😍yumyum✻蒜蓉燒生蠔(兩隻) HKD48生蠔新鮮肥美 充滿蒜蓉味🥰✻鹽燒豚肉荔枝卷 HKD22每次嚟都必點! 嘅清甜嘅荔枝中和咗豚肉嘅油膩 非常好食~~~我哋另外亦都叫咗:(以下為一串/一份嘅價錢)* 牛油蒜蓉焗金菇 HKD32 好多金菇蒜香味好重🤤* 鹽燒萵筍 HKD18 朋友大讚好食!* 鹽燒翠玉瓜 HKD16* 牛油果豚肉卷 HKD28 牛油果好正* 鹽燒A4宮崎和牛 HKD58 好重牛味* 鹽燒雞中翼(兩隻) HKD20* 汁燒免治雞肉軟骨棒(付月見)HKD38* 即打芒果乳酸 HKD28* 冷泡白桃烏龍茶 HKD18

同朋友想食串燒 即刻諗起燒烤堂

✻豚肉節瓜波板糖(附月見)HKD38
節瓜切成薄片 夾住豚肉捲起成支波板糖咁
賣相好cute🍭配埋蛋黃一齊食 好好食😋
豚肉節瓜波板糖(附月見)

✻焦糖鰻魚芝士玉子燒 HKD28
玉子燒 出面燒到脆脆地好正!
配埋鰻魚同埋芝士 必食~~
焦糖鰻魚芝士玉子燒

✻雞皮墨魚滑 HKD38
餐廳十大必食推介之一👍🏻
雞皮包住彈牙嘅墨魚滑😍yumyum

✻蒜蓉燒生蠔(兩隻) HKD48
生蠔新鮮肥美 充滿蒜蓉味🥰

✻鹽燒豚肉荔枝卷 HKD22

我哋另外亦都叫咗:
(以下為一串/一份嘅價錢)
* 牛油蒜蓉焗金菇 HKD32 好多金菇蒜香味好重🤤
* 鹽燒萵筍 HKD18 朋友大讚好食!
* 鹽燒翠玉瓜 HKD16
* 牛油果豚肉卷 HKD28 牛油果好正
* 鹽燒A4宮崎和牛 HKD58 好重牛味
* 鹽燒雞中翼(兩隻) HKD20
* 汁燒免治雞肉軟骨棒(付月見)HKD38
汁燒免治雞肉軟骨棒(付月見)

* 即打芒果乳酸 HKD28
* 冷泡白桃烏龍茶 HKD18 可以走甜 解油膩一流!

豚肉節瓜波板糖(附月見)
焦糖鰻魚芝士玉子燒
汁燒免治雞肉軟骨棒(付月見)
  • 汁燒免治雞肉軟骨棒(付月見)
  • 鹽燒豚肉荔枝卷
  • 雞皮墨魚滑
  • 豚肉節瓜波棒糖
2025-06-10 0 浏览
荃灣燒烤堂✨真係每次同朋友聚會都會食呢間!!串燒好多口味~而且每款質素都好好!!必食:▫️鹽燒翠玉瓜▫️豚肉節瓜波棒糖▫️鹽燒白鱔▫️鹽燒雞中翼(兩隻)▫️鹽燒雞軟骨▫️汁燒免治雞肉軟骨棒(付月見)(串)▫️鹽燒和牛牛小排最喜歡鹽燒系列!!食材美味,簡單落少少鹽已經好好食!!白鱔好脆皮,一定要食!!鹽燒雞軟骨encore咗幾次,雞軟骨大大粒好脆!!豚肉節瓜波板糖好睇又好食~今次試咗幾款新菜式~▫️鹽燒豚肉荔枝卷▫️豚肉日本蘋果卷兩款水果卷都好fresh,一咬落去會爆汁,估唔到都幾夾。▫️豬肋肉(稀有部位)比想像中爽脆,可以一試!▫️汁燒三黃雞氣管▫️鹽燒鮮三黃雞腿肉▫️新鮮百香果烏龍茶▫️即打士多啤梨乳酸▫️新鮮椰青而家做緊優惠,生啤買一送一。不過當日冇飲啤酒,試咗其他飲品,椰青同埋百香果烏龍茶解渴一流,好適合夏天飲!!
荃灣燒烤堂✨
真係每次同朋友聚會都會食呢間!!
串燒好多口味~而且每款質素都好好!!

必食:
▫️鹽燒翠玉瓜
▫️豚肉節瓜波棒糖
▫️鹽燒白鱔
▫️鹽燒雞中翼(兩隻)
▫️鹽燒雞軟骨
▫️汁燒免治雞肉軟骨棒(付月見)(串)
▫️鹽燒和牛牛小排

今次試咗幾款新菜式~
▫️鹽燒豚肉荔枝卷
▫️豚肉日本蘋果卷
兩款水果卷都好fresh,一咬落去會爆汁,估唔到都幾夾。
▫️豬肋肉(稀有部位)
比想像中爽脆,可以一試!
▫️汁燒三黃雞氣管
▫️鹽燒鮮三黃雞腿肉

▫️新鮮百香果烏龍茶
▫️即打士多啤梨乳酸
▫️新鮮椰青
而家做緊優惠,生啤買一送一。
依間走日式格調🏮幾岩週末黎小酌😆 環境闊落價錢又親民,好適合一班朋友食,平日過左7點就爆棚啦~ 好欣賞有個小暖爐可以keep住熱食串燒,好貼心👍🏻我地叫左:柑桔咸蛋黃卷浜燒日本活北寄貝雞皮墨魚滑鹽燒豚肉荔枝卷麻辣豚肉莞茜卷麻辣豚肉韭菜花卷尖椒皮蛋燒豆皮黑糖燒菠蘿 惹味爽口雞腎中切鹽牛舌芯焦糖青蘋果鵝肝多士 厚切鹽燒牛舌拖羅蒜蓉🧄燒生蠔🦪鹽燒燒多春魚鹽燒雞中翼鹽燒雞軟骨🍗鹽燒原塊雞皮麻辣秋葵鹽燒秋葵麻辣燒鴨舌麻辣燒赤雞心鹽燒A4宮崎和牛見SAPPORO🍺做緊買一送一, 決定同frd子🐻🐻佢🍻

我地叫左:
鹽燒秋葵
麻辣燒鴨舌
麻辣燒赤雞心
鹽燒A4宮崎和牛

見SAPPORO🍺做緊買一送一, 決定同frd子🐻🐻佢🍻
2025-05-29
  • 鹽燒原塊雞皮
  • 焦糖青蘋果鵝肝多士
2025-06-09 0 浏览
🩷荃灣擁有眾多美食選擇,今次去燒烤堂有超乎想像的體驗👍😲。串燒只有簡單的調味,所以對食材的講究要有要求,😜這家燒烤堂的串燒好正~ 特別喜愛海產類,大大隻啖啖肉,還有我最愛雞全冀😆。荃灣店好大,仲有有包箱,氣氛好好✨浜澆日本活北寄具新鮮的北寄貝經過簡單的處理,保留了海鮮的原汁原味✨紅葱油蒜蓉粉絲燒元貝元貝的鮮味與紅葱油,粉絲吸收了所有的精華。✨蒜蓉燒生蠔生蠔的新鮮感令人驚喜💥惹味蜜糖澆三黄雞全冀有人喜歡全冀,明就明,唔明就唔明。哈! 💥鹽燒雖中翼經典的鹽燒,外脆內嫩💥明太子雞腿肉明太子的風味搭配雞腿肉💥豚肉日本蘋果卷豚肉的鮮美加上日本蘋果的清甜,這道菜的創意搭配讓人驚豔,每一口都是味蕾的享受。💥鹽燒豚肉荔枝卷😍鹽燒豚肉搭配荔枝的甜味,獨特的口感讓人驚喜。💥牛油果豚肉卷牛油果的滑嫩與豚肉的香濃相結合,健康又美味。💥韓式燒惹味牛肋肉醇厚的韓式醬汁讓牛肋肉更加美味,肉質鮮嫩 💥鹽燒A4宮崎和牛和牛的肉質極其鮮嫩,鹽燒的手法風味更突出。🌈蜜槤燒菠蘿🍍這道甜品是荃灣的招牌之一。🥰新鮮的菠蘿經過蜜槤的浸泡,香甜可口,外焦內軟,口感層次分明。🌈然澆西蘭花苗西蘭花苗的鮮脆搭配濃郁的孜然醬,讓平常的蔬菜也

✨浜澆日本活北寄具
新鮮的北寄貝經過簡單的處理,保留了海鮮的原汁原味
✨紅葱油蒜蓉粉絲燒元貝
元貝的鮮味與紅葱油,粉絲吸收了所有的精華。
✨蒜蓉燒生蠔
生蠔的新鮮感令人驚喜

💥惹味蜜糖澆三黄雞全冀
有人喜歡全冀,明就明,唔明就唔明。哈!
💥鹽燒雖中翼
經典的鹽燒,外脆內嫩
💥明太子雞腿肉
明太子的風味搭配雞腿肉

💥豚肉日本蘋果卷
💥鹽燒豚肉荔枝卷😍
鹽燒豚肉搭配荔枝的甜味,獨特的口感讓人驚喜。
💥牛油果豚肉卷
牛油果的滑嫩與豚肉的香濃相結合,健康又美味。
💥韓式燒惹味牛肋肉
醇厚的韓式醬汁讓牛肋肉更加美味,肉質鮮嫩
💥鹽燒A4宮崎和牛
和牛的肉質極其鮮嫩,鹽燒的手法風味更突出。

🌈蜜槤燒菠蘿🍍
🌈然澆西蘭花苗
西蘭花苗的鮮脆搭配濃郁的孜然醬,讓平常的蔬菜也變得格外誘人,健康又美味。
🌈蜜糖燒芋頭
甜蜜的蜜糖與香軟的芋頭相融合,每一口都感受到芋頭的自然甘甜,適合喜愛甜品的朋友。
🌈鹽燒筍💗
鹽燒筍的製作方法使得筍的鮮味得以保留,口感脆嫩。
🌈鹽燒准山
這道菜的肉質鮮嫩,鹽燒的手法讓肉的鮮味更加突出

🌈明太子燒飯園🍙
這道料理結合了明太子的鹹香與燒飯的香氣,令人一試成主顧。米飯粒粒分明,吸收了明太子的鮮味,搭配上微微的焦香
🌈香草薪蓉包🥖
這款包子外皮酥脆,內餡則是柔軟的香草蓉

🧋飲品推薦
•梅酒梳打:清新的口感,特別適合夏天
•七喜檸檬冰底:經典的碳酸飲料,清涼解渴
2025-06-09 0 浏览
一諗起食串燒一定會即刻諗起我既愛店燒烤堂由佢筲箕灣店開始食 食到依家開左咁多分店真係令人好欣慰 因為燒烤堂真心好食佢地仲會不停出新產品 不停進步仲有搵香城映画合作添最新推出❤️ 和牛棒配松露一口飯 ($58)和牛棒就咁食已經好Good再配埋黑松露汁、蛋靚女店員仲會過黎落啲鹹芝士碎撈埋一齊食 一口飯真係唔夠呀🎏味淋魚干($48)生啤長期都係買一送一😍 $48/2杯所以必叫雞泡魚干送酒🍻全香港係燒烤堂既味淋魚干燒得最好食唔會好乾硬 好似好Juicy咁咬落去即刻有種濃濃味淋魚干香味散發配上Sapporo生啤😌 爽!🥚焦糖鰻魚芝士玉子燒($28)即上菜即食Pls厚厚既玉子燒包住中間既鰻魚同芝士而薄薄既焦糖脆脆覆蓋喺玉子燒上面咬落去甜脆既焦糖 再食到香甜既蛋味再黎係中間鰻魚同微溶既芝士🤤 omg 🍆孜然蒜茸茄子($36)食串燒必叫茄子燒到啲茄子好腍又多汁🐽七味汁燒豬大腸 ($48)豬大腸係燒得好香 再飲啖啤酒 好爽同埋無保留到大腸本身既「味道」Btw好掛住果個鹹蛋黃豬大腸⭐️其他推薦❤️孜然燒蒜芯❤️鹽燒豚肉荔枝卷❤️鹽燒牛舌芯❤️麻辣豚肉韭菜花卷❤️日式燒白鱔❤️雞皮墨魚滑❤️秘製燒羊架❤️鹽燒豚肉豆苗卷
一諗起食串燒一定會即刻諗起我既愛店燒烤堂
由佢筲箕灣店開始食 食到依家開左咁多分店
真係令人好欣慰 因為燒烤堂真心好食
佢地仲會不停出新產品 不停進步
仲有搵香城映画合作添

最新推出❤️ 和牛棒配松露一口飯 ($58)
和牛棒就咁食已經好Good
再配埋黑松露汁、蛋
靚女店員仲會過黎落啲鹹芝士碎
撈埋一齊食 一口飯真係唔夠呀

🎏味淋魚干($48)
生啤長期都係買一送一😍 $48/2杯
所以必叫雞泡魚干送酒🍻
全香港係燒烤堂既味淋魚干燒得最好食
唔會好乾硬 好似好Juicy咁
咬落去即刻有種濃濃味淋魚干香味散發
配上Sapporo生啤😌 爽!

🥚焦糖鰻魚芝士玉子燒($28)
即上菜即食Pls
厚厚既玉子燒包住中間既鰻魚同芝士
而薄薄既焦糖脆脆覆蓋喺玉子燒上面
咬落去甜脆既焦糖 再食到香甜既蛋味
再黎係中間鰻魚同微溶既芝士🤤 omg

🍆孜然蒜茸茄子($36)
食串燒必叫茄子
燒到啲茄子好腍又多汁

🐽七味汁燒豬大腸 ($48)
豬大腸係燒得好香 再飲啖啤酒 好爽
同埋無保留到大腸本身既「味道」
Btw好掛住果個鹹蛋黃豬大腸

❤️雞皮墨魚滑
❤️秘製燒羊架
❤️鹽燒豚肉豆苗卷
2025-06-08 0 浏览
前陣子到訪荃灣「燒烤堂」店舖環境寬敞舒適,裝潢設計帶有潮流感,燈光佈置營造出輕鬆的用餐氛圍,很適合與朋友聚餐閒聊。菜品方面,創意與傳統兼具。糖不甩燒湯圓是一大亮點,將糖不甩的甜糯與燒烤結合,湯圓內餡軟糯,外皮烤至微焦,甜香四溢。鹽燒日本青椒仔新鮮爽脆,烤後帶著淡淡鹽香,清爽解膩;鹽燒淮山則外脆內綿,鹽味恰如其分,保留了食材本味。麻辣秋葵脆嫩可口,麻辣調味均勻;和牛棒配松露一口飯令人印象深刻,和牛品質上乘,五成熟的火候讓肉質鮮嫩多汁,搭配充滿松露香氣的飯粒,口感豐富。焦糖青蘋果鵝肝多士也值得一試,鵝肝煎至外酥裡嫩,焦糖青蘋果酸甜解膩,多士香脆,層次分明。海鮮類菜品同樣出色,蒜香牛油酒煮蜆的蜆肉飽滿,蒜香、牛油香與酒香融合得很好;蒜蓉燒生蠔肥美鮮甜,蒜蓉香味完全激發了生蠔的鮮味。雞皮墨魚滑口感新奇,雞皮酥脆,墨魚滑彈牙;鹽燒馬友魚魚皮焦香,魚肉鮮嫩入味。其他菜品如麻辣燒鴨舌處理得乾淨,麻辣味十足;七味汁燒豬大腸沒有異味,調味豐富;欖角蒜蓉粉絲燒螄子更是讓人回味,螄子肉質鮮嫩,粉絲吸滿湯汁。最後以清甜的新鮮椰青收尾,解膩又清爽。整體而言,這次在燒烤堂的用餐體驗令人滿意,無論是菜品創意、味道,

整體而言,這次在燒烤堂的用餐體驗令人滿意,無論是菜品創意、味道,還是用餐環境都可圈可點,推薦給喜歡燒烤的朋友。

2025-06-08 0 浏览
今日同老公黎左朋友推介嘅串燒店食野,都有幾多野食可以揀!我最想鍾意食牛舌芯,牛肉味好濃郁,仲好脆口彈牙!我老公鍾意食馬友,外皮燒至香脆可口!牛油果豚肉卷都好惹味可口,肉汁滿滿!仲有西班牙豬肋肉,脂肪分布好均勻,肉味濃郁!而鹽燒鮮三黃雞腿肉,肉質好嫩滑,仲好juicy!欖角蒜蓉粉絲燒蟶子,蟶子好新鮮鮮甜!食到好飽!今次仲有好多其他唔同嘅串燒種類仲未食,幾鍾意呢度嘅串燒,因為佢係即叫即燒,熱辣辣上枱,下次會再黎幫襯!!

2025-06-08 0 浏览
燒烤堂啲串燒好高質素😍 荃灣呢間嘅環境好舒適 食串燒再飲住啤酒傾計 好chill啊☺️ 串燒的質素高而且選擇多 好多串都想試😋 我哋揀咗好多十大必叫嘅串燒款 果然令我哋驚喜滿滿😆 先講牛舌和A4官崎和牛 牛肉味重 口感細嫩不膩 油香滿滿的😚 蒜蓉燒蟶子和茄子也充滿蒜蓉 味道香濃🙂‍↔️ 很juicy💦 而雞類串燒 每串也燒得很入味🥰 很喜歡燒雞皮 炸得脆脆的🤤 而鹽燒阿波尾和雞腎很香口~ 芝士黑醋無花果很有驚喜‼️ 酸甜的無花果配上芝士🧀 充滿層次✨ 不得不提佢哋嘅焦糖青蘋果鵝肝多士🍏 大大塊鵝肝配上清甜的蘋果和鬆脆多士 油脂豐富 入口即化❤️這個配搭吃完也不會膩๑⃙⃘´༥`๑⃙⃘ 大推.ᐟ‪‪ .ᐟ‪‪食串燒當然要飲酒啦🍻 Sapporo啤酒做緊買1️⃣送2️⃣的優惠🤡 $48就有兩大杯啦 ˶ˊᵕˋ˶ 一定要去食啊 好味又抵食😇

2025-06-08 0 浏览
烧烤堂是一家以提供独特烧烤和特色果串烤肉菜品而闻名的餐厅,整体环境设计现代而温馨。店内布置干净利落,简约大方,灯光偏复古柔和,营造出舒适的就餐氛围。空间宽敞,座位安排合理,适合家庭聚餐和商务宴请,店内还循环播放音乐,给人一种轻松愉悦的用餐体验。//鰻魚炒飯鰻魚炒飯的米饭颗粒分明,搭配鲜嫩的鰻鱼,口感丰富,令人愉悦。每一口都带有海鲜的鲜美,令人印象深刻。 紅蔥油蒜蓉粉絲燒元貝红葱油蒜蓉粉丝烧元贝作为餐厅的一大亮点,展现了后厨烧烤的高超技艺。新鲜的元贝与粉丝相结合,蒜香四溢,口感滑嫩。粉丝充分吸收了元贝的鲜汁,味道层次分明。 秘制燒羊架秘制烧羊架,羊肉鲜美,调味适中,口感外焦里嫩 豚肉日本蘋果/荔枝卷豚肉日本苹果卷和盐烧豚肉荔枝卷也颇具特色,苹果、荔枝的清甜与豚肉的咸香相互交融,口感丰富,令人惊喜。 明太子雞腿肉明太子鸡腿肉鲜嫩多汁,搭配浓郁的明太子酱,使鸡肉 味更香浓,富有层次。 汁燒鮮雞肝汁烧鲜鸡肝滑嫩的口感与独特的香气相结合,为喜欢尝试新鲜口味的食客提供了不错的选择。即打芒果/菠萝乳酸饮品新鲜,芒果的甜香与菠萝的酸爽相得益彰总体而言,烧烤堂的环境优雅,烧烤口感出众,服务态度友

//鰻魚炒飯

紅蔥油蒜蓉粉絲燒元貝

秘制燒羊架
秘制烧羊架,羊肉鲜美,调味适中,口感外焦里嫩

豚肉日本蘋果/荔枝卷

明太子雞腿肉

汁燒鮮雞肝

即打芒果/菠萝乳酸
饮品新鲜,芒果的甜香与菠萝的酸爽相得益彰

总体而言,烧烤堂的环境优雅,烧烤口感出众,服务态度友好,适合各种聚餐场合
2025-06-07 0 浏览
🍢🔥 荃灣隱世燒烤天堂!人均$300食到超滿足!😍 收工同朋友試咗呢間樓上居酒屋,勁多創意串燒選擇,每款都驚喜爆燈!✨ 🍍蜜糖燒菠蘿清甜多汁開場 🍚鰻魚炒飯鑊氣十足粒粒分明 🌽牛油蜜糖粟米甜到入心 🧀蟹肉芝士酸中餅拉絲超邪惡 🍡豚肉節瓜波棒糖肉汁Juicy 🍳焦糖鰻魚芝士玉子燒鹹甜交織 🍅桂花蜜糖冷番茄冰涼解膩 🦑雞皮墨魚滑彈牙又香脆 🍤紫蘇雞皮蝦紫蘇香氣撲鼻 🐟椒鹽多春魚脆到連骨食 🍶日式燒白醋酸甜開胃 🥓鹽燒豚肉豆苗卷清爽balance 🥚海苔黑豚肉鴨鵝蛋雙倍滿足 🥑牛油果豚肉卷果香解膩 🐖味噌松板豬軟嫩帶焦香 🍖豬肋肉油脂甘香 🍗鹽燒雞腿肉嫩滑爆汁 🍗雞中翼皮脆肉嫩 🐔鹽燒雞皮脆如薯片 🍢雞肝綿密無腥味 🍢阿波尾七里香焦香惹味 🥥新鮮椰青清甜收尾 全單26款人均$300有找!服務費10%合理,環境有格調唔侷促~ 最驚喜係創意fusion串燒,傳統日式+港式調味撞出新火花!🌟 部分菜式熱氣要配飲品,但整體質素高回訪率100%!

🍍蜜糖燒菠蘿清甜多汁開場
🍢雞肝綿密無腥味
🍢阿波尾七里香焦香惹味
🥥新鮮椰青清甜收尾

2025-06-06 0 浏览
《燒烤堂 - 荃灣》我唔容許我嘅朋友唔知道呢一間燒烤店呀😝每次帶朋友去食,個個朋友都話呢間燒烤好正,啤酒又平又大杯$48買一送一🤭食物既價位適中,同朋友邊食邊飲都唔肉赤,情侶拍拖或者一大班人聚會都適合不過呀😚今次同樣叫左好多野食,都試左幾款之前無食過既菜式💁🏻‍♀️蜜糖燒菠蘿每次必點👍🏻燒過既菠蘿又香又甜,面頭有一層脆脆既焦糖,十分甘香💁🏻‍♀️鹽燒翠玉瓜如果覺得食太多肉好腬嘅時候,食返一串多汁嘅翠玉瓜就最啱不過,燒過嘅翠玉瓜有一陣牛奶嘅香氣,充滿水份多汁,解膩一流💁🏻‍♀️和牛棒配松露一口飯第一次試呢個串串,用咗日式嘅方法配上燒汁調味,上枱時,店員仲會喺個和牛棒上刨滿芝士碎,將蛋黃、芝士、松露飯同埋和牛棒拌埋一齊食勁正💁🏻‍♀️焦糖青蘋果鵝肝多士又係每次必點,大大件鵝肝放喺多士上面,視覺上已經好衝擊😍醬香既鵝肝配爽脆青蘋果勁夾💁🏻‍♀️味醂魚干送酒必食😌本身個味甜甜地,又可以點埋沙律醬提味💪🏻💁🏻‍♀️蒜香牛油酒煮蜆如果你鍾意食西式煮蜆的話,我都會推薦你試下呢道菜,個汁帶有檸檬同牛油既香氣,飲落肚都仲得,啲蜆都幾大隻同埋無沙,配埋蒜蓉包都幾抵食💁🏻‍♀️豚肉日本蘋果卷豚肉同爽口既蘋果原來咁夾架,外
《燒烤堂 - 荃灣》
我唔容許我嘅朋友唔知道呢一間燒烤店呀😝
💁🏻‍♀️蜜糖燒菠蘿

💁🏻‍♀️鹽燒翠玉瓜

💁🏻‍♀️和牛棒配松露一口飯

💁🏻‍♀️焦糖青蘋果鵝肝多士

💁🏻‍♀️味醂魚干
送酒必食😌本身個味甜甜地,又可以點埋沙律醬提味💪🏻

💁🏻‍♀️蒜香牛油酒煮蜆

💁🏻‍♀️豚肉日本蘋果卷
豚肉同爽口既蘋果原來咁夾架,外咸內甜既味道好有層次,食落唔油膩之餘仲好清新

💁🏻‍♀️鹽燒豚肉荔枝卷
🥰同一原理,又咸又甜既感覺,不過入面就換左做荔枝,口感無咁爽口,但食落比蘋果更香甜同Juicy👍🏻

💁🏻‍♀️海苔黑豚肉鵪鶉蛋
鵪鶉蛋整到好似章魚燒咁好得意,粉粉既口感配番大阪燒口味既醬汁,又係送酒一流

💁🏻‍♀️泰式豬頸肉
辣辣地既口味,呢度將豬頸肉厚切後再用勁惹味既醬汁調味,喜歡爽口彈牙既可以一試

💁🏻‍♀️中切鹽燒牛舌芯&厚切鹽燒牛舌拖羅
好想知道兩者既分別,所以叫曬黎試下邊串更出色😌牛舌拖羅個口感係比較軟身的,油香比較出同埋滑身;而牛舌芯口感係比較脆身爽口啲,牛味相對較出

💁🏻‍♀️鹽燒和牛牛小排
牛扒果然係鹽燒最好食,雖然切細咗,但係個口感一樣係好似食牛扒咁,唔會太軟無曬牛既質感,最好襯熱食

💁🏻‍♀️鹽燒原塊雞皮
呢度既名物😍原片燒既雞皮大大片又脆身,好似食緊薯片咁,食完喉嚨痛都抵呀😝

💁🏻‍♀️汁燒免治雞肉軟骨棒
又係燒烤堂既名物,我好喜歡佢個燒汁配蛋黃呀,用黎點雞肉棒之餘仲可以用番個汁黎點其他野食,超濃郁惹味

💁🏻‍♀️草莓醉山
由於我朋友唔飲酒嘅關係,所以今次我自私飲叫咗杯Cocktail😆草莓沙冰加左少少酒精落去,甜甜地但酒味唔重,唔飲得重酒既都可以試下

💁🏻‍♀️青檸菠蘿梳打
見朋友係咁啜都應該幾好飲的,杯野好多菠蘿肉,睇落好澎湃😚夏天飲應該好爽
2025-05-27
試食活動
上個禮拜520同男朋友慶祝,專登book咗荃灣呢間人氣串燒店「燒烤堂」。雖然最近成日北上搵食,但講真,燒烤堂嘅水準真係贏晒深圳啲串燒店! 每張枱都有個小火爐,可以keep住熱住啲串燒,唔怕凍咗唔好食。今次試咗好多款,樣樣都高水準,連平時對食冇乜要求嘅男朋友都話要encore! 🧀 芝士和牛一口飯店員會拎住成塊芝士喺你面前即磨,視覺效果滿分!和牛油脂香濃,配上流心蛋漿同拉絲芝士,入口超級邪惡,食完真係想再叫多客~ 🐮 中切鹽燒牛舌芯我係牛舌忠實fans,呢度嘅厚切版本真係無得彈!咬落去彈牙得嚟又juicy,鹽燒調味啱啱好,唔會過鹹。 🥩 A4宮崎和牛、鹽燒牛小排入口即溶嘅口感真係冇得頂!簡單鹽燒已經帶出和牛嘅鮮味,貴係貴啲但絕對值得試~ 🦪 蒜蓉牛油酒煮蜆新鮮蜆肉肥美,蒜蓉牛油汁攞嚟點麵包。超正!🍆 孜然燒蒜蓉茄子原條茄子燒到軟淋淋,蒜蓉同孜然粉嘅配搭超惹味,帶少少辛辣,食落好過癮~ 🐔 明太子雞腿肉雞肉燒得嫩滑,面頭嘅明太子醬鹹香帶微辣,味道濃郁但唔會膩~ 🐖 韓燒泡菜五花腩咬落啖啖肉,泡菜嘅酸辣味滲入肉度,開胃又香口! 🦪 蒜蓉燒生蠔生蠔size夠大,燒完都唔會縮水。面

🧀 芝士和牛一口飯

🐮 中切鹽燒牛舌芯

🥩 A4宮崎和牛、鹽燒牛小排

🦪 蒜蓉牛油酒煮蜆
新鮮蜆肉肥美,蒜蓉牛油汁攞嚟點麵包。超正!

🍆 孜然燒蒜蓉茄子

🐔 明太子雞腿肉
雞肉燒得嫩滑,面頭嘅明太子醬鹹香帶微辣,味道濃郁但唔會膩~

🐖 韓燒泡菜五花腩
咬落啖啖肉,泡菜嘅酸辣味滲入肉度,開胃又香口!

🦪 蒜蓉燒生蠔
生蠔size夠大,燒完都唔會縮水。面頭鋪滿蒜蓉,入口嫩滑冇腥味,蒜香十足

今餐真係食得好滿足,下次再嚟一定要encore牛小排,同試埋其他未食過嘅款式!而家仲要生啤做緊買一送一, $48有兩杯超抵,枱枱都有叫!

2025-06-04 108 浏览
🍢 荃灣必吃串炸界No.1,燒烤堂幾抵食價錢唔貴,款式種類多有過百種串燒質素好有水準燒得好香口,坐得舒服,最岩就係同朋友吹水傾緊飲下酒食串燒好寫意😆蒜蓉燒蠔燒蠔飽滿肥美,配以金銀蒜蓉及辣椒燒熟,香味濃郁,每一口都鮮嫩爽滑好正鹽燒和牛牛小排 牛小排肉質鬆軟細膩,肉質油脂豐富,散發出濃香,口感層次豐富,值得一試孜然燒蒜蓉茄子茄子入口即化口感細滑綿軟。兵燒日本活北寄貝,肉質鮮甜,北寄貝口感彈牙 紅蔥油蒜蓉粉絲燒元貝 元貝口感鮮味彈牙 每款串燒到好有水準夠香口,性價比高,全部都好好食😋值得一試🌟燒烤堂📍 荃灣川龍街118號百悅坊12樓

蒜蓉燒蠔

鹽燒和牛牛小排

孜然燒蒜蓉茄子
茄子入口即化口感細滑綿軟。

兵燒日本活北寄貝,肉質鮮甜,北寄貝口感彈牙

紅蔥油蒜蓉粉絲燒元貝
元貝口感鮮味彈牙

燒烤堂
📍 荃灣川龍街118號百悅坊12樓
呢間串燒店真係食到我心花怒放!必須先爆燈推焦糖青蘋果鵝肝多士!$108雖然貴,但厚切鵝肝煎到金啡色邊邊,一咬落去「噗嗤」爆汁,奶香直衝喉嚨!青蘋果片酸甜得黎帶點焦糖香,夾埋脆卜卜多士,絕對係經典鹽燒牛舌芯$28必叫👅 切得厚薄剛好,咬落軟韌有牛油香,連平時唔食牛舌嘅朋友都食到舐舐脷~鹽燒A4宮崎和牛$58更誇張,雪花靚到發光,肉汁喺咀裡爆開個下,真係想舉杯致敬🥩!鐘意邪惡組合嘅話,鹽燒豚肉荔枝卷$22一定要試!鹹香豚肉包住多汁荔枝,咬開甜汁biu出黎重口味黨直接衝七味汁燒豬大腸$24,處理得乾乾淨淨,脆卜卜帶點椒鹽辣勁,配凍啤酒簡直絕配🍻!鹽燒雞軟骨$18同雞皮$22都係經典中的經典,雞軟骨咬落脆卜卜,雞皮烤到油脂半融化,鹹香得黎唔油膩~燒三黃雞全翼絕對叫多幾串,因為真係好好食

燒三黃雞全翼絕對叫多幾串,因為真係好好食