本身不是太常吃串燒,要吃就吃有質素的,才不浪費quota,朋友推介旺角這間串燒店,性價比高,於是今晚就來吃。青檸菠蘿梳打$28 百香果梳打$28吃熱氣野一定要喝凍飲降溫,果味梳打是好選擇,我喝的青檸菠蘿還有真菠蘿肉,有誠意。豚肉節瓜波板糖$28創意料理,一圈圈的豚肉做成的波板糖,看上去蠻花心思,不見節瓜的踪影,原來也批成薄片,在波板糖中,但肉的比例佔8成。蜜糖雞翼$18細細隻雞翼,甜甜地易入口,內裡頗滑多汁。汁燒免治雞肉軟骨釀冬菇$28雞肉有一定厚度,口感很好多汁,內裡有著細緻的雞肉軟骨。孜然蒜蓉茄子$36茄子燒到軟腍,蒜香滿滿,加上蔥花的香,孜然味要求少點,也能做到。蒜蓉燒廣島蠔$44大小適中的廣島蠔,燒好後滿滿蒜香,一口想蠔和蒜同時啜到口中,濃郁的廣島蠔香,令人有幸福的感覺,這價錢有兩隻也好抵食。蒜蓉燒蟶子$48@蟶子配上粉絲和蒜蓉,不敗的組合,蟶子味道十分新鮮,如果能更多蒜蓉及蟶子再生少少就更好。芝士焗雜菇$42熱辣辣的芝士,趁熱可吃到流心狀態,冷了的話會凝固,但仍有拉絲效果,芝士蠻香的,令人吃了停不了,雜菇細細件容易吃。值得一讚的是餐廳雖然8-9成滿座,但出菜仍很有效率,而出品

青檸菠蘿梳打$28 百香果梳打$28

豚肉節瓜波板糖$28

蜜糖雞翼$18
細細隻雞翼,甜甜地易入口,內裡頗滑多汁。

汁燒免治雞肉軟骨釀冬菇$28
雞肉有一定厚度,口感很好多汁,內裡有著細緻的雞肉軟骨。

孜然蒜蓉茄子$36

蒜蓉燒廣島蠔$44

蒜蓉燒蟶子$48@

芝士焗雜菇$42

值得一讚的是餐廳雖然8-9成滿座,但出菜仍很有效率,而出品的味道也很合我們口味,款式也多,也有原創,怪不得這麼受歡迎。
旺角好多串燒店🍢🍡今次揾咗間幾有人氣串燒店 #燒烤堂好在預早book定🤭去到7:00幾已經座滿客😌點餐纸好多唔同種類選擇🤩個人口味必食😋A5和牛🦬肉質軟腍😋焦糖青蘋果鵝肝🦤鵝肝煎得好香入口即溶🍏配上青蘋果解油膩感🌶爽口白鱔完全唔腥🔥孜然蒜蓉茄子🍆麻辣鴨舌夠哂惹味🌶辣度剛剛好味鹽燒豚肉荔枝卷🐷配搭口味幾特別🍍蜜糖燒菠蘿夠哂甜蒜蓉燒廣島蠔🦪🦪新鮮大隻厚肉😋其它都正正常常🤗都可以試吓鹽燒雞皮麻辣燒椰菜仔薄切牛舌芯明太子燒厚揚豆腐黑毛豬五花䈑筍蟹膏飲品點了熱柚子蜜菠蘿可爾必思🍍🍹味道甜甜地夠哂fresh好解喝價錢唔算貴,以上咁多嘢連加(每人平均都係$300左右)店員又友善,值得再來👍
旺角好多串燒店🍢🍡今次揾咗間幾有人氣串燒店 #燒烤堂

黑毛豬五花
䈑筍蟹膏

飲品點了熱柚子蜜
菠蘿可爾必思🍍🍹味道甜甜地夠哂fresh好解喝

價錢唔算貴,以上咁多嘢連加(每人平均都係$300左右)
店員又友善,值得再來👍

2022-10-19
  • 蒜蓉燒廣島蠔
  • 味鹽燒豚肉荔枝卷
  • 孜然燒蒜蓉茄子
燒烤堂 (旺角).呢間間直變左我地飯堂咁,啤酒🍻平,串燒好食,係邊到搵!.▪️ 爽口雞腎 •薄切牛舌芯▪️.雞腎熱辣辣,爽口,牛舌芯同樣嫩口.▪️ 孜然蒜蓉茄子▪️.每次來到必叫,蒜蓉鋪滿茄子勁入味.▪️ 孜然燒韮菜•鹽燒豚肉荔枝卷 •泰式豬頸肉▪️.終於食到呢到嘅燒韭菜,貪佢又係入味又係蔬菜! 荔枝卷係呢到嘅特色產物,荔枝嘅香甜加上豚肉片出乎預期地夾🤭豬頸肉又好香,配上酸辣汁.▪️ 麻辣鴨舌 · 雞皮墨魚滑 · 麻辣翠玉瓜▪️.鴨舌真係勁好食,好惹味,我每次都要叫兩串。雞皮墨魚滑就係香脆煎左嘅雞皮配墨魚滑,都好食😋 翠玉瓜係男朋友至愛串燒.▪️蒜蓉燒蟶子·牛油蜜糖粟米·香辣土豆片▪️.蟶子都幾大隻肥美,粟米水準依舊嘅好,土豆片第一次叫,勁辣!🥵 食得辣嘅可以叫,好食但對我而言太辣.▪️檸蜜牛油包▪️.其實有好幾次都想叫,今日見無食正餐,好似港式茶記咁有檸蜜加牛油包。香脆酸酸甜甜,邪惡之物.📌 燒烤堂 (旺角)旺角通菜街1A-1L號威達商業大廈3樓A室.環境:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️味道:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️服務:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️價錢:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
燒烤堂 (旺角)

呢間間直變左我地飯堂咁,啤酒🍻平,串燒好食,係邊到搵!

▪️ 爽口雞腎 •薄切牛舌芯▪️
雞腎熱辣辣,爽口,牛舌芯同樣嫩口

▪️ 孜然蒜蓉茄子▪️
每次來到必叫,蒜蓉鋪滿茄子勁入味

▪️ 孜然燒韮菜•鹽燒豚肉荔枝卷 •泰式豬頸肉▪️

▪️ 麻辣鴨舌 · 雞皮墨魚滑 · 麻辣翠玉瓜▪️

▪️蒜蓉燒蟶子·牛油蜜糖粟米·香辣土豆片▪️

▪️檸蜜牛油包▪️
📌 燒烤堂 (旺角)
旺角通菜街1A-1L號威達商業大廈3樓A室
環境:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
味道:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
服務:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
價錢:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
2022-10-18 400 浏览
呢間好有氣氛, 門口就有Bar枱好似日本既居酒屋咁🏮🥢雞類串燒·雞皮墨魚滑 $38 雞皮脆脆地配墨魚滑口感幾特別·鹽燒雞中翼(兩隻)$20 雞中翼燒得香脆, 味度岩岩好🥢牛類串燒·牛小排 $48 肉質鮮嫩, 有厚度既牛排·橫隔理肌 $28 滿滿醬汁令肉好入味·薄切牛舌芯 $28 夠薄身而且爽口, 可以再encore🥢豬類串燒·黑毛豬五花 $28 正常發揮, 肉質都唔差·豚肉豆苗卷 $22 呢個少啲地方有, 豆苗嫩口無苦澀味👍🏻🥢蔬菜類·牛油蒜蓉焗雜菇 $38 好香牛油同蒜蓉味, 份量都好多·川燒蒜蓉茄子 $36 原條燒茄子係我最愛🙊 不過呢隻有啲辣之餘以幾過癮, 全清🤣·椒鹽土豆片 $16·鹽煮枝豆 $28 呢2樣都正常, 過下口癮都係唔錯選擇🥢其他類·味淋魚干 $48 佢偏向無咁淋身, 咬起黎有口感, 而且都好香·麻辣手釣墨魚鬚 $22 夠爽口彈牙, 但唔係食橡筋咁燒得唔錯·蟹膏飯團 $38/個 呢個成個飯團面都係蟹膏, 所以每啖都有!! 而飯團燒得香脆, 仲有大大塊紫菜自己包, 唔洗驚淋哂😍
呢間好有氣氛, 門口就有Bar枱好似日本既居酒屋咁🏮

🥢雞類串燒
·雞皮墨魚滑 $38
雞皮脆脆地配墨魚滑口感幾特別
·鹽燒雞中翼(兩隻)$20
雞中翼燒得香脆, 味度岩岩好

🥢牛類串燒
·牛小排 $48
肉質鮮嫩, 有厚度既牛排
·橫隔理肌 $28
滿滿醬汁令肉好入味
·薄切牛舌芯 $28
夠薄身而且爽口, 可以再encore

🥢豬類串燒
·黑毛豬五花 $28
正常發揮, 肉質都唔差
·豚肉豆苗卷 $22
呢個少啲地方有, 豆苗嫩口無苦澀味👍🏻

🥢蔬菜類
·牛油蒜蓉焗雜菇 $38
好香牛油同蒜蓉味, 份量都好多
·川燒蒜蓉茄子 $36
原條燒茄子係我最愛🙊 不過呢隻有啲辣之餘以幾過癮, 全清🤣
·椒鹽土豆片 $16
·鹽煮枝豆 $28
呢2樣都正常, 過下口癮都係唔錯選擇

🥢其他類
·味淋魚干 $48
佢偏向無咁淋身, 咬起黎有口感, 而且都好香
·麻辣手釣墨魚鬚 $22
夠爽口彈牙, 但唔係食橡筋咁燒得唔錯
·蟹膏飯團 $38/個
2022-10-11
2022-10-14 422 浏览
失禮晒😳第一次食串燒店成日覺得⋯⋯究竟要食幾多串先會飽?🤔真係夠飽咩?hahahaha原來真係會飽🤣🤣🤣而且每款少少都試左十幾款成枱野食🤩堅開心既呢~不得不提 職員真係非常勤力友善見到我地野食太多好逼🥰都會主動提議幫我地合併啲串燒收碟又快 令我印象好深呀🫶🏻✐ ✎ ✐ ✎ ✐ ✎ ✐ ✎⍥ 豚肉節瓜波板糖 ❙ 果然係人氣💕節瓜切到薄薄與豚肉相近,互相纏綿形成波板糖狀,沾上蛋漿,層次感豐富,濕潤又香口,非常驚喜🥰⍥ 鹽燒A4宮崎和牛 ❙ 油脂感重重😌一咬即爆汁。⍥ 汁燒免治雞肉軟骨釀冬菇 ❙ 冬菇不但釀上雞肉,仲加入有咬口既雞軟骨,勁juicy勁夾😋⍥ 鹽燒雞軟骨 ❙ 鍾意食雞軟骨既人都係鍾意咬野,岩晒啦🤣⍥ 厚切鹽燒牛舌腩 ❙ 點會錯過食牛舌既機會😛調味剛好,牛舌稔中帶點爽口,有厚度食落緊係滿足啲!⍥ 孜鹽燒蒜蓉茄子 ❙ 諗都唔洗諗即叫!一定要爆蒜先好味😋⍥ 黑魚子蟹肉鱈魚乾 ❙ 一啖一口剛剛好,唔吝嗇既蟹肉幾鮮味,加上鹹香既黑魚子又幾夾,如果鱈魚乾脆啲就完美😝⍥ 鹽燒豚肉荔枝卷 ❙ 清新!荔枝肉好香甜,完全中和左燒烤既油膩感🤩大愛⍥ 豚肉豆苗卷
失禮晒😳
第一次食串燒店
成日覺得⋯⋯
究竟要食幾多串先會飽?
🤔真係夠飽咩?
hahahaha
原來真係會飽🤣🤣🤣
而且每款少少都試左十幾款
成枱野食🤩堅開心既呢~

不得不提 職員真係非常勤力友善
見到我地野食太多好逼
🥰都會主動提議幫我地合併啲串燒
收碟又快 令我印象好深呀🫶🏻

✐ ✎ ✐ ✎ ✐ ✎ ✐ ✎

⍥ 鹽燒A4宮崎和牛 ❙ 油脂感重重😌一咬即爆汁。

⍥ 鹽燒雞軟骨 ❙ 鍾意食雞軟骨既人都係鍾意咬野,岩晒啦🤣

⍥ 孜鹽燒蒜蓉茄子 ❙ 諗都唔洗諗即叫!一定要爆蒜先好味😋

⍥ 豚肉豆苗卷 ❙ 好似掃把頭😂可食落有些少乾,需要啲時間咬。

⍥ 牛油蒜蓉燒虎蝦 ❙ 貼心!兩支竹籤輕輕一扯就分開兩邊,虎蝦新鮮又彈牙👍🏻

⍥ 蒜蓉燒廣島蠔 ❙ 蒜蓉x海鮮一向都係不死配搭,廣島蠔肥美又滑溜🤭又香又鮮美!

⍥ 焦糖鰻魚芝士玉子燒 ❙ 玉子燒燒得乾身左啲,食落有焦糖香甜甜地😉

⍥ 明太子燒厚揚豆腐 ❙ 大量明太子舖滿豆腐上,一啖過好滿足,惹味又香口🤪諗起都想再食

⍥ 鹽燒翠玉瓜 ❙ 😳估唔到咁多汁,一啲都唔乾喎

⍥ 鹽燒椰菜仔 ❙ 幾鍾意食椰菜仔,呢個明顯比翠玉瓜無咁濕潤啦🤗

⍥ 牛油蜜糖日本番薯條 ❙ 又係蕃薯啦😎牛油蜜糖又係Perfect match!外脆內軟,極邪惡但又好鬼好食🫰🏻

2022-10-10
  • 孜然燒蒜蓉茄子
  • 牛油蜜糖日本番薯條
  • 鹽燒豚肉荔枝卷
  • 汁燒免治雞肉軟骨釀冬菇
  • 豚肉節瓜波板糖
  • 明太子燒厚揚豆腐
2022-10-14 51 浏览
Yeah, Book mark左一排,今晚終於去食啦!之前見人地post嘅鵝肝多士真係勁吸引,所以我一早決定要叫!食完就覺得,咁多人推介果然係冇死,鵝肝大大塊,而且煎得好嫩,鵝油香滲入塊煎到脆卜卜嘅多士到,真心正。蘋果片同黑醋汁亦都係錦上添花,令成件多士fresh左好多,值得推介~其他值得推介嘅有:厚切牛舌腩 : 幾爽口同埋牛味都幾濃豚肉節瓜波板糖:外型好得意,配搭都好新穎,而且口感幾特別橫隔理肌: 調味係韓式甜甜地嘅醬料,肉質好嫩蟹膏飯團:燒到好香脆,配埋蟹膏好正鹽燒雞皮:又係勁香脆,一D 都唔油膩鹹蛋黃豬大腸: 豬大腸好肥美,但我覺得揀麻辣味會夾d

其他值得推介嘅有:
厚切牛舌腩 : 幾爽口同埋牛味都幾濃

豚肉節瓜波板糖:外型好得意,配搭都好新穎,而且口感幾特別
橫隔理肌: 調味係韓式甜甜地嘅醬料,肉質好嫩
蟹膏飯團:燒到好香脆,配埋蟹膏好正

鹽燒雞皮:又係勁香脆,一D 都唔油膩

鹹蛋黃豬大腸: 豬大腸好肥美,但我覺得揀麻辣味會夾d
2022-10-13 239 浏览
燒烤堂真係一間超級有人氣既燒烤店,成間店都坐滿客人,好彩都係等左一陣位就入到去。呢度有好多唔同口味嘅串燒,有港式、泰式、西式、日式、仲川味添。呢度仲有好多酒, 札幌啤酒仲買一送一,但朋友揸左車唔飲得就無叫lu。呢度啲串燒即叫即燒,全部都熱辣辣香噴噴。牛油果豚肉卷第一次食係包牛油果,估唔到咁正。川燒活元貝川味一流,好惹味,少少辣。蒜蓉燒廣島蠔 & 牛油蒜蓉燒虎蝦蒜香十足,蠔燒到啱啱好,好juicy。鹽燒白鱔 & 麻辣白鱔 & 雞皮墨魚滑白鱔係我好鐘意食既串燒,白鱔新鮮,魚油滿滿。墨魚滑超彈牙🦑,外層雞皮脆卜卜,好香口。焦糖青蘋果鵝肝多士脆脆既多士加上鵝肝勁厚勁肥美,中間既青蘋果中和油膩感,成個配搭好夾好出色。日本芝士年糕呢個芝士年糕,但個皮薄薄,芝士味有好濃,點埋煉奶更加特別。明太子飯團飯團燒到外脆內軟,上面既明太子醬,濃郁咸香味,為飯團添上唔少生息。焦糖鰻魚玉子燒玉子包住鰻魚,面仲有一層焦糖脆脆,好特別。鹽燒A4宮崎和牛,入即既溶🤤試左好多新野,好滿足。

呢度啲串燒即叫即燒,全部都熱辣辣香噴噴。

牛油果豚肉卷
第一次食係包牛油果,估唔到咁正。

川燒活元貝
川味一流,好惹味,少少辣。

蒜蓉燒廣島蠔 & 牛油蒜蓉燒虎蝦
蒜香十足,蠔燒到啱啱好,好juicy。

鹽燒白鱔 & 麻辣白鱔 & 雞皮墨魚滑
白鱔係我好鐘意食既串燒,白鱔新鮮,魚油滿滿。

墨魚滑超彈牙🦑,外層雞皮脆卜卜,好香口。

焦糖青蘋果鵝肝多士

日本芝士年糕
呢個芝士年糕,但個皮薄薄,芝士味有好濃,點埋煉奶更加特別。

明太子飯團

焦糖鰻魚玉子燒
玉子包住鰻魚,面仲有一層焦糖脆脆,好特別。

鹽燒A4宮崎和牛,入即既溶🤤

試左好多新野,好滿足。

• 川燒活元貝
  • 牛油果豚肉卷
  • 雞皮墨魚滑
  • 焦糖鰻魚芝士玉子燒
  • 日本芝士年糕
2022-10-06 197 浏览
串燒店於旺角附近一帶俯拾皆是,但最近最備受推薦的定非燒烤堂莫屬,雖然並非鬧市街舖但依然座無虛席。各式各樣豬、牛、雞肉類串燒固然應有盡有,最特別的是豚肉節瓜波板糖、泰式腐皮餃子、明太子燒厚揚豆腐等一系列自家製創意料理,另外亦有較少見的部位如「提燈」、「七里香」等。牛肉方面推薦厚切鹽燒牛舌腩 ($48),口感爽彈而油香豐腴,令人意猶未盡一再加單。汁燒和牛肋肉 ($48) 肉味香濃並保留肉汁。鹽燒原塊雞皮 ($22) 有別於一般雞皮串燒,整塊雞皮完整無缺,攤平燒至徹底乾脆,有如薯片一樣卻毫不油膩。明太子雞腿肉 ($28) 肉質嫩滑加上明太子醬鹹香十足。麻辣燒白鱔 ($48) 燒至魚皮略帶焦脆,肉質彈牙肥美,淡淡麻辣香恰如其分;香辣雞中翼 ($18/兩隻)及鹽燒雞軟骨 ($16) 則正正常常。孜然燒蒜蓉茄子 ($36) 燒得香軟綿密,絲絲分明之餘蒜香與孜然香濃郁惹味。手釣墨魚鬚 ($22) 爽彈鮮美顯然並非一般急凍貨色。焦糖鰻魚芝士玉子燒 ($28) 濕潤鬆軟燒成焦糖脆面突顯甜味與蛋香,同時亦不會過分強烈令鰻魚味蕩然無存。汁燒煙韌年糕卷 ($26) 以紫菜包住日式年糕燒得煙韌軟糯,本身年糕味道
厚切鹽燒牛舌腩
焦糖鰻魚芝士玉子燒、汁燒和牛肋肉
汁燒和牛肋肉 ($48) 肉味香濃並保留肉汁。
鹽燒原塊雞皮
明太子雞腿肉
明太子雞腿肉 ($28) 肉質嫩滑加上明太子醬鹹香十足。
麻辣燒白鱔、香辣雞中翼、椒鹽土豆片、鹽燒雞軟骨
麻辣燒白鱔 ($48) 燒至魚皮略帶焦脆,肉質彈牙肥美,淡淡麻辣香恰如其分;香辣雞中翼 ($18/兩隻)鹽燒雞軟骨 ($16) 則正正常常。
孜然燒蒜蓉茄子
手釣墨魚鬚
手釣墨魚鬚 ($22) 爽彈鮮美顯然並非一般急凍貨色。
焦糖鰻魚芝士玉子燒、汁燒和牛肋肉
厚切鹽燒牛舌腩、汁燒煙韌年糕卷
汁燒煙韌年糕卷 ($26) 以紫菜包住日式年糕燒得煙韌軟糯,本身年糕味道較淡加上燒汁鹹鹹甜甜恰到好處。
鹹蛋黃煎墨魚餅
鹹蛋黃煎墨魚餅 ($68) 可謂最令人眼前一亮的驚喜之作,墨魚餅厚實彈牙並真材實料混有粒粒墨魚肉及粟米,面層鹹蛋黃醬濃郁醇厚更帶油潤起沙感。
麻辣翠肉瓜
椒鹽土豆片 ($16) 粉糯綿密簡單惹味;麻辣翠肉瓜 ($16) 爽甜多汁但辣度微不足道。
菠蘿青檸梳打、柚子蜜梳打
菠蘿青檸梳打 ($28)柚子蜜梳打 ($22) 取代啤酒配以串燒同樣盡興,果味自然清爽。
2022-10-06 44 浏览
鍾意食串燒既朋友推介燒烤堂 估唔到真係每一款水準都唔錯 幾有驚喜🤪🍢 menu有寫明唔同口味 例如日式、泰式、港式、西式、四川或者自家風格等 咁多款style啱晒多心既我😹 起碼唔會串串都係孜然粉味道咁寡先!自家style推介大家試雞皮墨魚滑($38) 都好厚幾大串 咬落好彈牙墨魚味夠鮮🦑 日式汁燒雞肉軟骨棒跟埋月見($38) 一定係必點 燒得夠香口惹味 好煙韌~ 另外明太子淮山燒($26)同明太子飯團($38) 都有滿滿毫不吝嗇的明太子醬 仲有微微用火槍燒過🔥🍙 西式大家可以試下邪惡度爆燈既焦糖青蘋果鵝肝多士($88) 燒到唔會過熟 咬落去入口即溶 配埋青蘋果片同多士仔解膩一流🫣 另外食串燒最正係配埋啤酒gur一gur Sapporo Premium Draft生啤買一送一($48 500ml大杯裝) 同大班朋友一齊真係食得好爽好過癮🍺

• 雞皮墨魚滑
  • 汁燒免治雞肉軟骨棒
2022-10-06 43 浏览
呢間多分店嘅串燒店,除咗一般嘅鹽燒,仲有🤰🏻最愛嘅明太子同蟹膏燒,所以🤰🏻已經去過好多次,而今次去旺角店啲環境幾闊落幾舒服🌝蟹膏飯糰燒烤堂必叫,飯團係先燒左,咬落又脆又香,加埋濃香蟹膏好好食🌝汁燒雞肉軟骨棒望落幾特別,d雞肉軟骨棒個汁加埋d蛋漿好香🌝雞皮墨魚滑雞皮燒得好脆,一咬落去d雞皮既汁加埋墨魚滑好夾🌝A4和牛靚高質和牛,同埋佢燒得岩岩好,咬落唔會韌🌝鹽燒雞中翼蜜糖雞翼香辣雞翼叫左幾款雞翼,個人認為雞翼要控制好個火候燒到balance同埋入味,佢都做到呢點,香辣雞翼偏辣,適合中意食辣人士🌝鹽燒豚肉荔枝卷平時出面少見呢款餸,荔枝好清甜加豚肉好fresh🌝厚牛舌卷高質冇腥味,咬落唔會韌易入口🌝鹽燒翠玉瓜鹽燒秋葵鹽燒椰菜仔牛油蜜糖栗米叫左幾款蔬菜,全部都好食。成日覺得串燒既蔬菜係有難度,燒到個樣靚,調味又要好。特別個秋葵好好食👍🏻🌝孜然蒜蓉茄子適合想多調味又唔想咁重口味既人士,比起重慶燒烤會備淡味少少,但都夠味🌝焦糖鰻魚玉子燒出面燒到好似焦糖布丁咁有層焦糖脆,要襯熱食,估唔到同鰻魚玉子都幾夾

呢間多分店嘅串燒店,
除咗一般嘅鹽燒,仲有🤰🏻最愛嘅明太子同蟹膏燒,
所以🤰🏻已經去過好多次,
而今次去旺角店啲環境幾闊落幾舒服

🌝蟹膏飯糰
燒烤堂必叫,飯團係先燒左,咬落又脆又香,加埋濃香蟹膏好好食

🌝汁燒雞肉軟骨棒
望落幾特別,d雞肉軟骨棒個汁加埋d蛋漿好香

🌝雞皮墨魚滑
雞皮燒得好脆,一咬落去d雞皮既汁加埋墨魚滑好夾

🌝A4和牛
靚高質和牛,同埋佢燒得岩岩好,咬落唔會韌

🌝鹽燒雞中翼
蜜糖雞翼
香辣雞翼

🌝鹽燒豚肉荔枝卷
平時出面少見呢款餸,荔枝好清甜加豚肉好fresh

🌝厚牛舌卷
高質冇腥味,咬落唔會韌易入口

🌝鹽燒翠玉瓜
鹽燒秋葵
鹽燒椰菜仔
牛油蜜糖栗米

🌝孜然蒜蓉茄子

🌝焦糖鰻魚玉子燒
✔️豚肉節瓜波板糖(附月見)$38呢個超級好食‼️ 好多片豚肉同節瓜片間住間住整成一卷 啖啖肉又唔會鞋 加埋蛋黃好滑好正🤩✔️雞皮墨魚滑 $48呢個都係每次黎都會叫😝 外層雞皮烤到脆卜卜 而且仲保留到炭燒味🍖中間嘅墨魚滑亦都十分之爽彈😚✔️汁燒雞肉軟骨棒(付月見)$38呢個係餐廳嘅signature💫雞肉肉質幾實 唔會一咬就散晒🥰中間仲夾住唔少軟骨 口感豐富🥳✔️鹹蛋黃墨魚餅 $68呢款鹹蛋黃味道唔係話太出 反而係有好強嘅沙沙口感👅食落唔會太膩 都幾推薦~✔️芝士燒廣島蠔(兩隻)$48廣島蠔燒完之後大小冇乜點縮水🦪十分之肥美❤️ 而且唔會烤到乾晒 芝士份量亦都夠晒闊佬🧀鍾意食海鮮嘅不妨一試🥰✔️焦糖青蘋果鵝肝多士 $88鵝肝雖然唔係話好厚 不過兩邊烤到焦香😝 加埋蘋果可以減膩 整體都幾唔錯😋✔️焦糖鰻魚玉子燒 $28呢個不得了🤤 玉子燒唔會燒到過老 夠晒嫩🤩 中間夾住肥美嘅鰻魚同埋芝士 面頭再加埋薄薄一片嘅焦糖 鹹甜鹹甜嘅味道好正😆✔️黑糖菠蘿 $20菠蘿勁多汁 而且都超級甜 推薦🍍💫✔️蒜蓉燒蟶子 $58✔️牛油蒜蓉焗金菇 $32✔️爽口雞腎 $28✔️鹽燒白鱔 $48✔️厚牛舌腩 $48整體來講 講唔停覺得呢間
✔️豚肉節瓜波板糖(附月見)$38

✔️牛油蒜蓉焗金菇 $32
✔️爽口雞腎 $28
✔️鹽燒白鱔 $48
✔️厚牛舌腩 $48

整體來講 講唔停覺得呢間餐廳食過幾次都係好高質 😍最推薦嘅會係焦糖鰻魚玉子燒同埋豚肉波板糖😚
2022-10-06 258 浏览
繼續串燒之旅黎到呢間位於旺角嘅燒烤堂。唔同款式嘅串燒同燒物令人花多眼亂,當中都有唔少係非常有特色同創意嘅配搭。鹽燒白鱔 $48厚身白鱔燒到皮脆肉嫩,肉質爽彈,美中不足係有少少碎骨。鹽燒和牛牛小排 $48牛小排肉質腍嫩,非常容易咬開,入口充滿油香。鹽燒豚肉荔枝卷 $22以豚肉卷住原粒荔枝黎燒,香甜可口嘅荔枝肉完全抵消咗燒豚肉嘅油膩感。焦糖青蘋果鵝肝多士 $88底層係烘到香脆嘅芝士厚多士,上面放咗爽脆嘅焦糖青蘋果薄片同主角燒鵝肝,口感味道層次非常豐富。中切鹽燒牛舌芯 $28牛舌芯肉質爽口,牛味香濃,師傅加咗少少鹽更能帶出牛舌嘅原汁原味。牛油果豚肉卷 $28燒到焦香嘅豚肉,加上燒過之後香濃幼滑牛油果,入口就就好似食緊濃濃嘅牛油果醬咁。蟹膏燒飯團 $38飯團嘅表面燒到焦脆,形成飯焦,面頭鋪滿蟹膏,用紫菜包住一齊食,每一啖都係蟹膏嘅甘香。蒜蓉燒蟶子 $58蟶子新鮮,大隻厚肉爽嫩,揀咗用蒜蓉燒,蒜香味十足帶出蟶子嘅鮮甜。雞皮墨魚滑 $38用雞皮黎包住墨魚滑做串燒真係第一次食,香口嘅雞皮散發濃濃雞油香,包住彈牙墨魚滑,非常有特色。椒鹽燒多春魚(4條) $32多春魚燒到酥脆,食落成條脆卜卜,非常香口。

鹽燒白鱔 $48
厚身白鱔燒到皮脆肉嫩,肉質爽彈,美中不足係有少少碎骨。

鹽燒和牛牛小排 $48
牛小排肉質腍嫩,非常容易咬開,入口充滿油香。

鹽燒豚肉荔枝卷 $22

焦糖青蘋果鵝肝多士 $88

中切鹽燒牛舌芯 $28

牛油果豚肉卷 $28

蟹膏燒飯團 $38

蒜蓉燒蟶子 $58

雞皮墨魚滑 $38

椒鹽燒多春魚(4條) $32
多春魚燒到酥脆,食落成條脆卜卜,非常香口。

日本芝士年糕 $38
芝士年糕外層炸到金黃香脆,入面Q軟黏糯,煙韌有咬口。

豚肉節瓜波板糖(附月見) $38
造型成枝波板糖咁其實係用一層層豚肉同節瓜疊砌成圓形,非常有心思。食嘅時候點埋個月見蛋汁,入口juicy。

黑糖燒菠蘿 $20
黎食串燒一向都會叫燒菠蘿,香甜嘅菠蘿燒過之後更加香,而且一咬爆汁,正。

最中餅配綠茶雪糕 $28
食飽當要叫返個甜品食吓,烘到脆身嘅日式最中餅,夾住香濃幼滑嘅綠茶雪糕同綿密紅豆蓉,味道香甜回甘。

燒烤堂 (旺角)
旺角通菜街1A-1L號威達商業大廈3樓A室

2022-10-02 113 浏览
有一排無食串燒,見呢間分店幾多應該質素有保證,所以一於黎試下。Menu選擇都幾多,價錢合理,仲要分埋日/港/西/川式既串燒😝。Order完都唔使等好耐,可能時間尚早所以都幾快到齊。🔅鹽燒A4 宮崎和牛 ($58)和牛係唔同啲😍,一咬落去陣油脂香氣無得彈😍,燒得啱啱好,夠嫩✨。🔅厚切鹽燒牛舌腩 ($48)厚切真係好正!鍾意牛舌千祈唔可以錯過💕,又咬口牛味又濃😋。🔅汁燒和牛肋肉 ($48)🔅鹽燒和牛牛小排 ($48)🔅汁燒橫隔理肌 ($28)🔅鹹蛋黃煎墨魚餅 ($68)鹹蛋黃好香,粟米墨魚餅幾彈牙,有墨魚粒有咬口👍🏻。🔅蒜蓉燒廣島蠔(兩隻) ($44)🔅蟹膏燒飯糰 ($38)🔅蜜糖燒菠蘿 ($18)菠蘿超juicy!🔅雞皮墨魚滑 ($38)雞皮超香脆,帶少許油脂甜味。雞皮包住既墨魚滑好彈牙好正🥰,少少鹽調味啱啱好🏻。推薦!🔅牛油蜜糖日本蕃薯條 ($38)蕃薯條炸完好脆,吸埋牛油蜜糖汁更甜🤤。🔅提燈 ($38)見到每隻雞只有一串,原來係雞卵巢同未成熟雞蛋。 食落類似雞肝既口感。💬整體食物同環境都唔錯,燒得啱啱好,汁燒牛都出色,價錢都唔係特別貴👍🏻。

鹽燒A4 宮崎和牛
🔅鹽燒A4 宮崎和牛 ($58)

厚切鹽燒牛舌腩
🔅厚切鹽燒牛舌腩 ($48)
厚切真係好正!鍾意牛舌千祈唔可以錯過💕,又咬口牛味又濃😋。

🔅汁燒和牛肋肉 ($48)
🔅鹽燒和牛牛小排 ($48)

汁燒橫隔理肌
🔅汁燒橫隔理肌 ($28)

鹹蛋黃煎墨魚餅
🔅鹹蛋黃煎墨魚餅 ($68)
鹹蛋黃好香,粟米墨魚餅幾彈牙,有墨魚粒有咬口👍🏻。

蒜蓉燒廣島蠔(兩隻)
🔅蒜蓉燒廣島蠔(兩隻) ($44)

🔅蟹膏燒飯糰 ($38)

🔅蜜糖燒菠蘿 ($18)
菠蘿超juicy!

🔅雞皮墨魚滑 ($38)

牛油蜜糖日本蕃薯條
🔅牛油蜜糖日本蕃薯條 ($38)
蕃薯條炸完好脆,吸埋牛油蜜糖汁更甜🤤。

提燈
🔅提燈 ($38)

鹽燒A4 宮崎和牛
汁燒橫隔理肌
牛油蜜糖日本蕃薯條
2022-09-30 42 浏览
🔥好耐冇得燒嘢食喇🤪今次揀間唔錯串燒店頂下癮先🥳呢間食物質素唔錯又唔貴🥳若果你食正餐粥粉麵飯食到厭😝又想一次過可以食多種款式嘅香口野🔥串燒應該都係一個唔錯嘅選擇吖❤️❤️大🈵️足呢🥳🥳🍡呢間好好食😋最鍾意佢地個「厚牛舌腩」❤厚切牛舌🈶️彈性又軟嫩多汁🐂而加左「焦糖嘅鰻魚玉子燒」🔥甜甜脆口✅超正呀🥳同埋「明太子飯團 」🍙 餡料十足又惹味❤正呀喂🥳🥳🦀黑魚子蟹肉鱈魚乾 $48🐥柚子雞腿肉 $48🐔蜜糖雞翼兩隻 $18🐄A4和牛 $58🐃厚牛舌腩 $48🐷黑毛豬五花 $28🥑牛油果豚肉卷 $28🦪蒜蓉燒廣島蠔兩隻 $44🧈焦糖鰻魚玉子燒 $56/2份🫔明太子燒厚掦豆腐 $28🍡鹽燒銀杏 $12🍢鹽燒淮山 $18🍙明太子飯團 $38🍙蟹膏飯團 $38🍍黑糖菠蘿 $20

🦀黑魚子蟹肉鱈魚乾 $48

🍍黑糖菠蘿 $20
  • 明太子飯團
  • 焦糖鰻魚芝士玉子燒
2022-09-29 38 浏览
宵夜緊係要食串燒~😍呢間有超多唔同種類嘅嘢食可以揀!好多味道都唔錯🤤不過價錢就偏貴~由於叫咗太多嘢🤣所以淨係推薦啲好食同特別唔推介嘅串燒~推介✨豚肉節瓜波板糖 $38口感好特別而且配埋蛋好香😍橫隔離肌 $28有少少咬口但唔算韌~牛味都幾重!調味甜甜地好似韓式燒肉嘅味🤤麻辣手釣墨魚鬚 $22有海鮮鮮味!口感都好爽口😍配埋麻辣好惹味!唔推介🥲和牛牛小排 $48雖然都係大大舊但食落有啲韌🥲豚肉韭菜花卷 $24有串韭菜食到好大浸燶味~而且佢調味唔算重,變咗食韭菜嗰陣好乾好淡~黑毛豬五花 $28調味好淡而且好難咬開~其他都正常有水準嘅~基本上所有串燒都好夠味!嘢飲好推介菠蘿可爾必思😍不過要食得晒先好嗌~趕last order 叫咗好多,點知食唔晒要打包🥲兩個人宵夜食咗 $880

由於叫咗太多嘢🤣所以淨係推薦啲好食同特別唔推介嘅串燒~

推介✨
豚肉節瓜波板糖 $38
口感好特別而且配埋蛋好香😍

橫隔離肌 $28

麻辣手釣墨魚鬚 $22

有海鮮鮮味!口感都好爽口😍配埋麻辣好惹味!

唔推介🥲

和牛牛小排 $48

雖然都係大大舊但食落有啲韌🥲

豚肉韭菜花卷 $24

黑毛豬五花 $28

調味好淡而且好難咬開~