2025-05-31
試新嘢/之前未食過:🧿和牛棒(配黑松露一日口飯($58)和牛棒好軟腍,充滿牛香,將黑松露、蛋汁同白飯撈埋一口一口咁食,好滋味😋🧿蟹肉芝士最中餅($48)微暖帶點薄脆嘅最中餅夾住份量唔少嘅蟹肉,夾埋芝士嚟食,味道好夾。🧿明太子淮山燒($26)明太子嘅鹹味同味道清新爽口嘅淮山,兩者互相平衡味道,夾埋一齊食,係咁好食😋其他如鹽燒赤雞頸肉($22)、鹽燒豚肉荔枝卷($22)、尖椒皮蛋燒豆皮($22)、麻辣豚肉芫荽卷($22),都係我第一次食,味道都唔錯😋飲品:✅甘草柑橘蜜($18)熱✅香水檸檬茶($32)每次嚟食必嗌item:❇️豚肉節瓜波板糖($38)將腩肉卷成一個波板糖咁,沾上黑松露蛋黃汁,好特別。❇️七味汁燒豬大腸($24)每次必食之選,超級入味。❇️孜然豚肉韮菜花卷($24)韮菜花嘅香味配孜然粉,帶出燒香咗嘅豚肉味❇️鹽燒原片雞皮($22)係成塊咁燒好特別,脆卜卜,夠乾身零脂肪。❇️厚切鹽燒牛舌拖羅($48)厚切牛舌拖羅夠彈牙,又易咬開,好味。❇️孜燃燒蒜蓉茄子($36)原條大大個茄子開邊, 大量蒜蓉葱等醃料鋪喺面,好惹味!必order。❇️雞皮墨魚滑($38)用雞皮包住墨魚滑嚟燒,脹卜卜,非常彈牙
🧿和牛棒(配黑松露一日口飯($58)
🧿蟹肉芝士最中餅($48)
🧿明太子淮山燒($26)
飲品:
✅甘草柑橘蜜($18)熱
✅香水檸檬茶($32)
每次嚟食必嗌item:
❇️豚肉節瓜波板糖($38)
將腩肉卷成一個波板糖咁,沾上黑松露蛋黃汁,好特別。
❇️七味汁燒豬大腸($24)
每次必食之選,超級入味。
❇️孜然豚肉韮菜花卷($24)
韮菜花嘅香味配孜然粉,帶出燒香咗嘅豚肉味
❇️鹽燒原片雞皮($22)
係成塊咁燒好特別,脆卜卜,夠乾身零脂肪。
❇️厚切鹽燒牛舌拖羅($48)
厚切牛舌拖羅夠彈牙,又易咬開,好味。
❇️孜燃燒蒜蓉茄子($36)
❇️雞皮墨魚滑($38)
用雞皮包住墨魚滑嚟燒,脹卜卜,非常彈牙。
❇️鹽燒雞中翼兩隻($20)
外皮薄脆微燶,正😊雞肉嫩滑。
❇️鹽燒三黃雞氣管 ($28)
口感爽口又帶點煙靭,幾得意。
❇️鹽燒白鱔($48)
燒得夠乾身,入口有韌度,好好食!
❇️汁燒鮮雞肝($28)
汁燒味道濃郁,雞潤嫩滑柔軟,好惹味。
❇️汁燒赤雞心($22)
雞心有點彈牙嘅感覺,燒得唔會嚡,啱啱好。
❇️黃金芝士年糕($28)
外皮即炸香脆,內裡煙靭軟糯,蘸上溶咗嘅芝士,好食又唔會膩嘅感覺
❇️黑糖菠蘿($18)
菠蘿本身好甜,燒完仲好食
❇️椒鹽多春魚($32)
自己通常煎到甩皮甩骨,喺燒烤堂食最放心😆