2020-03-27 520 浏览
💛黃店銅鑼灣的黃店來到荃灣💛Tea set menu都有主打嘅all day breakfast (輕量版)討厭baked beans的我表示佢唔係就咁開罐頭倒落去,而係另外再加洋蔥煮過,係我唔討厭嘅味道😗 平時罐頭嗰d好重番茄味,一啲都唔好食,所以我係唔會食🥵但呢個就例外啦😙炒蛋好重蛋黃味,都夠滑😙 如果枱面有埋胡椒同鹽就更加方便啦。以為細細份會唔夠飽,但其實都夠😂Tea set附送lemonade,呢個反而有d驚喜,唔太甜又有檸檬香味🍋 下次再試其他
💛黃店

銅鑼灣的黃店來到荃灣💛

以為細細份會唔夠飽,但其實都夠😂

2020-03-17
下午茶
  • All  day  breakfast
2020-03-27 357 浏览
從未見過餐廳上菜咁慢,隔離枱六個人每人叫一個漢堡,先上三個,其餘三個要 15 分鐘先上。。。上菜已經比其他餐廳慢,仲要落錯單,遲嚟既人既餐上咗都未到我,叫一個意大利粉要等足 45 分鐘都未食到,絕對無下次!
2020-03-26 380 浏览
講起"無邊",你地諗起咩?我諗起玩啤牌時,D人嗌"無邊"🤣🙈No Boundary 無邊 荃灣/銅鑼有分店最大份既All day breakfast 晚餐$158,很豐富,望到都垂涎三尺🤩南瓜湯幾清新,幾有南瓜蓉既口感,炒蛋夠滑好大份,蝦既調味唔錯,青口上既芝士就略嫌"固體"左D唔夠creamy,餐飲+$18轉左薄荷朱古力,味道濃郁唔錯,店家用得是不鏽鋼飲筒有時望到甘靚既排盤,都算係一件賞心悅目既事😌
No Boundary 無邊 荃灣/銅鑼有分店

有時望到甘靚既排盤,都算係一件賞心悅目既事😌

2020-03-22 345 浏览
呢間本店喺銅鑼灣嘅西餐廳喺荃灣開店啦,位置喺荃灣廣場附近,都要特登行入黎先搵到呢間餐廳門面就唔算好大,但有室外座位,方便有寵物嘅人知同埋食煙嘅人士內部裝修都幾光猛舒服,唯一比較不足嘅就係坐得迫夾左少少作為港女梗係要食一食呢度嘅招牌菜All day breakfast 先啦!六角形嘅餐碟非常有特色啊,打卡一流!茄汁豆都好有誠意嘅,特登加料再煮過,但係個味道就偏酸,我就麻麻哋啦腸仔非常高質!又粗又好味牛角包都唔錯,好香牛油味!牛魔王潛艇上碟就無咁靚啦,有啲空虛咁但食落就知牛肉份量都幾多!酸酸甜甜都幾開胃招牌朱古力!好誇張!棍唔打卡都唔得啦!味道都唔錯!不過我其實唔多鍾意個舊cream🤪但影相又好靚,最後男朋友飲哂!

內部裝修都幾光猛舒服,唯一比較不足嘅就係坐得迫夾左少少

六角形嘅餐碟非常有特色啊,打卡一流!
腸仔非常高質!
又粗又好味
騎士全日早餐

牛角包都唔錯,好香牛油味!

牛魔王潛艇

牛魔王潛艇上碟就無咁靚啦,有啲空虛咁
但食落就知牛肉份量都幾多!
酸酸甜甜都幾開胃

草莓朱古力

招牌朱古力!
騎士全日早餐
牛魔王潛艇
草莓朱古力
2020-03-22 239 浏览
裝修幾好既食物賣相都唔錯一個All day breakfast最平98蚊同138蚊點知黎到個牛角包勁細件同埋好冧然後份量亦都唔多,138蚊餐既德國腸比98蚊餐既差重點黎啦,兩個餐都唔包野飲,要另加約40蚊先有杯野飲而且連水都唔俾杯你局你叫野飲2個人食個lunch差唔多350蚊如果以All day breakfast黎計既話,98蚊同138蚊包野飲會合理好多而食物質素真係有待改善,一個正常西餐起碼都俾杯水人飲下啦
裝修幾好既
食物賣相都唔錯

一個All day breakfast最平98蚊同138蚊
點知黎到個牛角包勁細件同埋好冧
然後份量亦都唔多,138蚊餐既德國腸比98蚊餐既差

重點黎啦,兩個餐都唔包野飲,要另加約40蚊先有杯野飲
而且連水都唔俾杯你局你叫野飲
2個人食個lunch差唔多350蚊

而食物質素真係有待改善,一個正常西餐起碼都俾杯水人飲下啦
2020-03-22
2020-03-21 200 浏览
約朋友去荃灣食好西呢間銅鑼灣都有分店今次特意黎試下地方都闊落 坐得幾舒服 環境好優美店員會問坐出面定入面我地就揀左坐入面menu好快就上第一道食物呢個係卡邦尼意粉 原本就48蚊可以自己決定追加咩料我就揀左德國腸片 雜菌粒 香煎雞肉 total $76追加到第三款就半價既我個人覺得幾好味仲埋份量好足料雞肉同腸片唔會話得幾粒麵都幾多女仔未必食得哂76蚊黎講其實都幾抵食朋友叫既All day breakfast $112追加左bean 煙三文魚同菠特菇份量都幾多同埋賣相都好靚 呢杯係西瓜牛奶梳打特飲 跟餐18蚊首先賣相好靚好特別其次好好飲 甜味唔係特別重朋友叫既熱綿花糖朱古力奶 單叫38蚊賣相好可愛好特別d綿花糖多到係咁跌好正小食 雞翼3隻同薯條薯條有分薯角同蕃薯條好中意蕃薯條 甜甜的 好好味不過呢個要等耐少少最後四個人埋單$363我覺得呢個價錢食到呢個味道同賣相好抵食總括而言食物方面 好食 賣相100分打卡一流環境方面 幾闊落 坐得好舒服服務方面 店員有禮 態度好好會再食
約朋友去荃灣食好西

朋友叫既熱綿花糖朱古力奶 單叫38蚊
賣相好可愛好特別
d綿花糖多到係咁跌
好正
chicken wings with mixed fries

小食 雞翼3隻同薯條

2020-03-20
Carbonara
西瓜牛奶梳打特飲
2020-03-19 218 浏览
🇭🇰cafe X高質黄店💛系列💛黄店支持💛▫️餐廳:NO BOUNDARY▫️地點:全香港有2️⃣間分店📍 荃灣大壩街9號地舖港鐵荃灣西站 E2 出口, 步行約10分鐘▫️營業時間⏰:星期一至五 1200noon - 11:00pm星期六至日 11:00am - 11:00pm▫️價錢:~$60+—美味:💛💛💛+0.5💛環境:☕️☕️☕️+0.5☕️價錢:💰💰💰+0.5💰—👧🏻又再去咗💛同一間高質cafe🤓☕️依間成日都好多人🤓今次book咗終於去到💛💛先講環境,佢哋既僆儂牆設計都幾靚‼️今次試咗個lunch menu😊no boundary classic$68(圖1)有啲似all day breakfast 🤗有蛋、煙肉、豆、牛角包🥐等等,都幾飽🤣飲品方面,👧🏻加咗泡沬咖啡$28✨👧🏻朋友叫咗白汁雞柳菌意大利飯($88)😯😯賣相夠靚,但味道一般🤣👧🏻試咗少少都覺得膩,而且啲汁太稠🌚—
🇭🇰cafe X高質黄店💛系列

美味:💛💛💛+0.5💛
環境:☕️☕️☕️+0.5☕️
價錢:💰💰💰+0.5💰

2020-03-18 205 浏览
同朋友想high tea 朋友一早話見呢間環境好 就試試佢-地方係幾好 不過由於佢外面同入面係連住 出邊既人食煙都會供入黎 唔太舒服-餐牌只有Carbonara , All Day Breakfast揀$48 起 如果想加配料 另外加份量夠 但好臭 因為勁濃同多芝士粉如果同我一樣唔鐘意食芝士粉 就唔好叫加咗$18 要佢大啡菇我覺得好一般-Coffee Latte 呢杯咖啡反而ok 不過有啲啲苦 但整體上滑既另外呢兩款 朋友叫 冇試過 朋友叫呢個All day breakfast 都加咗三文魚先夠食 如果單點一份All Day Breakfast 黎講 其實份量不太夠-不過佢$48 可以自選配料 加錢又幾flexible 不過自己唔會再黎
同朋友想high tea

另外呢兩款 朋友叫 冇試過

不過佢$48 可以自選配料 加錢又幾flexible
不過自己唔會再黎
2020-03-13 248 浏览
✏️挪威班尼迪蛋 ($98)有別於一般benedict會用嘅英式鬆餅做包底 佢呢個選擇咗意大利軟麵包 食落口感幾軟熟 係幾特別 不過我覺得唔算好夾 個人鍾意傳統嗰款多啲🌝蛋汁切開好澎湃 煙三文魚帶微微鹹香 伴碟嘅沙律菜好新鮮 荷蘭醬係偏稀身嘅 但略嫌淡味左啲🤔〰️✏️香蒜白酒蜆肉扁意粉 ($138)份量超慷慨嘅意粉🤪蜆肉意粉成日食得多 但係有咁多隻蜆肉嘅就第一次😂而且佢每一隻蜆都幾大 蜆肉仲要幾嫩滑 入邊唔會有沙 白酒味都幾出🤩另外好鍾意香蒜炒呢個煮法 冇一般白汁嗰啲咁滯之餘 而且佢炒得好好 意粉唔會黐埋一舊舊 條條分明得來又唔會覺得好油保持到一定嘅口感 呢個推介啊🤤〰️✏️雙色炸薯條 ($58)薯條係偏身嘅粗切薯條🍟口感較好 而蕃薯條幼身啲 對比下口感就爭咁啲 雖然番薯條味道幾好 帶天然嘅香甜 不過底下有啲太幼左 冇乜口感之餘有一部份仲淋左添🤧同埋整體有一個弊病 就係唔夠熱同埋唔夠脆 雖然味道唔錯但係感覺有待改善🤔🤔
✏️挪威班尼迪蛋 ($98)

〰️
✏️香蒜白酒蜆肉扁意粉 ($138)

〰️
✏️雙色炸薯條 ($58)

• 香蒜白酒蜆肉扁意粉
2020-03-13 170 浏览
最近在fb見到推介呢間黃店,見到佢既漢堡/all day breakfast都唔錯咁,而且環境都精緻。當日原本約左朋友一點幾見面,可惜我訓過頭大遲到,我朋友就自己一個叫左杯野飲外面坐。正當我4點左右到既時候,職員就告訴我佢地已經last order了,沒吃但可以叫野飲🙈😭 我朋友見下午茶餐牌係去到6點就以為仲有(我地估因為疫情,所以時間有變)。我就叫左杯soda drink,係藍柑橘 粉紅葡萄柚。點呢杯野無非係唔知飲咩又想影張相呃下like咁不過,我飲落就普著通通soda帶微甜咁,真係比較普通所以都無飲哂。由於立場相同,我下次都仲會想黎試試佢地既食物,但就唔會試佢地既soda drink🤣快要走既時間開始落雨,職員都有問我地坐出面驚驚淋到雨,不過我地就走就無調返室內坐。

2020-03-05 551 浏览
現在疫情很嚴峻,我們一行7人一起出門吃午餐,首先要選地方清潔,空氣流通,正在左look右look手機之制,look到這店,看餐牌食物好靚好吸引,於是這天中午去這間試試,原來這間上手都是一間佈置特色及味道好味餐廳,相信下手應不錯,我們到了先坐下看看今天餐牌,大概5-6种套餐,我們選了2份叫Royal all day breakfast早餐及蒜香鴨胸意大利粉,話明set lunch 先來用一个大口D茶杯載着重香草味南瓜湯,味道清淡,飲一口湯有小小结,但飲湯最重要是熱,這湯偏向凍,真的接受不到,跟著上主菜有5位叫蒜香鴨胸意大利粉,雖然我不是吃這个,但我都会試味,這款外觀好吸引,一片片薄片鴨胸整齐圍着放在中間意利粉邊,面灑上一点点香料,我馬上取了一片鴨胸吃,味道沒什麼特別,但沒有鴨蘇腥味,不干,厚薄適中,再試吃意大利粉,味道太甜,應是香料过多及太黏口,口感好……重点這碟都系好……好微暖。跟著在這店最不化算名叫Royal all day breakfast到了,外觀好靚,好吸引,載着食物碟是雲石灰白色六邊形玻璃碟,食物排位清式但份量少了一点,我先吃芝麻醬沙律,菜新鮮,但芝麻醬沒有芝麻香口味道,
及蒜香鴨胸意大利粉
,再試吃意大利粉,味道太甜,應是香料过多及太黏口
,口感好
……重点這碟都系好……好微暖
。跟著在這店最不化算名叫Royal all day breakfast到了,外觀好靚,好吸引,載着食物碟是雲石灰白色六邊形玻璃碟,食物排位清式但份量少了一点,我先吃芝麻醬沙律,菜新鮮,但芝麻醬沒有芝麻香口味道,亦醬汁十分悕
,再吃牛角包不脆还凍
,包size比真正英式早餐size细
,再吃三文魚,焗豆,冬菇全凍,重点炒蛋都都系凍而沒有蛋香味
,再吃2条白灼煙肉,又凍又肥又難吃,整體這份breakfast無論色香味什麼都沒有,最基本蛋要熱及煙肉應外脆內嫩工夫都沒有
……差差差,最後叫餐飲只有一款叫lemanade,味道一般
當然又系超微暖啦……
最後總结食物,湯,飲品超差,中午餐牌價錢,同open rice有好大出入……我們不会再光顧。
2020-02-24
2020-03-01 627 浏览
No boundary 終於開左分店啦,仲要開係屋企附近,緊係要帶我媽黎懲罰下😎荃灣分店比銅鑼灣店大,仲係半開放式,坐得幾舒服Noble all day breakfast ($158)呢到有超多all day揀,而呢個貴族早餐係荃灣店限定,有煙三文魚、虎蝦、青口咁多海鮮🦞💗雖然貴左d 不過係幾足料😛海虎蝦雞粒蕃茄汁意大利飯($128)呢個不得了,個汁好好食!🤤仲要有d 雞粒唔洗驚得蝦咁寡👍🏻可錢仲可以換野飲,杯杯都勁大兩個人都飲唔晒🤣

海虎蝦雞粒蕃茄汁意大利飯($128)

2020-02-24 643 浏览
環境不錯舒服!門口位置可以比埋愛犬一齊參與飯局,抵讚! 食物賣相好吸引,餐具很漂亮! 特別是all day breakfast 的雲石碟! 今日order了噴泉牛肉堡,all day breakfast(最貴個個,忘了名字),飲品有花飛花同熱花生醬朱古力(好邪惡,肥死)! All day breakfast 的食物正常都係常見的蛋,粟米,煙肉,最特別就係蝦,所以就揀左最貴個個餐一試(就係因為多左3隻蝦)! 點知隻蝦一咬落去......超級難食! 係梅...... (酒樓蝦餃隻冰鮮蝦仲好食過佢)一個咁貴all day breakfast,居然食隻咁梅的蝦!真係完全唔值! 牛肉漢堡正常,有蕃薯條食,好味道! 兩杯飲杯正常! 由於今日係星期日, 所以冇任何套餐/下午茶,所以埋單有少少貴!
環境不錯舒服!門口位置可以比埋愛犬一齊參與飯局,抵讚!
All day breakfast 的食物正常都
牛肉漢堡正常,有蕃薯條食,好味道!

兩杯飲杯正常!
熱花生醬朱古力
花非花
2020-02-23
Came here for lunch just to support the yellow economy, but honestly speaking I probably would not come here again just for the taste of the food. My friend and I ordered a different dish each, and it felt very hit or miss. His dish was good, but my pasta (we both agreed) was definitely mediocre at best. It was meant to be a mushroom garlic spinach pesto kind of sauce, yet it literally tasted like average pasta boiled in salted water. Very disappointing, especially when it wasn't cheap at all either. The risotto on the other hand was quite good, and the shrimp was well seasoned with rich flavours.
2020-02-19 348 浏览
約左好朋友係荃灣交收,諗緊食咩果陣,突然想起之前話想試果間既All day breakfast 餐廳,推介俾朋友一起食🤩就係No Boundary😊餐廳環境都舒服,有開放式坐位,都算寛闊。我地差唔多晚上9點入坐,但都坐了9成人客,而家呢個時勢都算勁!食物方面,有意粉,意大利飯,豬手,腸仔,同多種小食又有酒飲。我同朋友好多野都想食,但又驚食唔曬,我地就叫左個二人晚餐,另加一碟德國腸併盤。二人晚餐,價錢其實同散叫差唔多,係多左個湯同野飲。朋友想食意大利粉,但全部買曬,之後無耐地叫左個煙三文魚意大利飯,我就本身睇中左個芝士菠菜茄菇意大利飯(有完整名唔記得左😂)。腸仔併盤就因為叫左個餐,所以就當加錢叫,但實際比散叫平左10蚊😂等左幾15分鐘左右兩個飯前後上到枱,份量都算多加上真係好熱火辣辣,飯口感軟硬適中,味道夠味,真係好好味。9/10分再過左15分鐘左右,飯又就來食曬,但一條腸都未出現,就追問下侍應姐姐,經一查原來漏左單😔,但佢地都好快手咁追返腸仔返來10分鐘左右就上菜但我睇堆腸似係炸出來,而唔係烤,所以先咁快🤔腸仔種類都有5至6種。整體可以接受,但可能係炸出來較油膩,而朋友話腸仔唔似德國腸

二人晚餐,價錢其實同散叫差唔多,係多左個湯同野飲。

但我睇堆腸似係炸出來,而唔係烤,所以先咁快🤔腸仔種類都有5至6種。整體可以接受,但可能係炸出來較油膩,而朋友話腸仔唔似德國腸咁香口。評價就麻麻地,5/10分

講漏左個湯都好飲但唔夠熱,另外餐飲係free lemonade,其他野飲要加錢,心想跟得餐既平常咖啡奶茶係唔需要加錢🤨呢到真係要扣分➖

不過如果有機會都會再去,整體上都算ok🙂

2020-02-18