2023-11-04 44 浏览
Food looks so yummmmm. The food comes fast and tasty. Staff is very nice too😋😋😋😋😋will come again!
楊枝甘露
楊枝甘露
2023-11-02 27 浏览
本身鍾意食芒果,所以點左人氣既楊枝甘露,唔會太甜~本身唔鍾意太甜既~呢個就啱啱好~極力推介啊!!而且價錢方面又唔會好貴,性價比好高~份量都唔會太細。另外,餐廳內部裝修十分舒適 柔和黃光配合音樂令成個人非常放鬆 更能享受甜品帶來的快感 使感覺更上一層樓 流連忘返
2023-11-02 26 浏览
經過筲箕灣,諗住食甜品,見到有間新開既~性價比超高!!唔使好貴既價錢就已經好有質素~而且店員超niceee~好有耐性。極力推薦啊啊啊~如果之後再過黎呢邊,都要再試過~😍😍😍😍😍😍😍
經過筲箕灣,諗住食甜品,見到有間新開既~
2023-11-02
  • 楊枝甘露
  • 紫薯西米露
2023-11-01 24 浏览
去完東大街食完晚飯,當然唔少得品嘗美味飯後甜品今次吃了桂花酒釀小丸子😁😁,丸子有別於一般白色小丸子,是紫色的,煙煙勒勒,好味,而桂花香不錯,可是份量略小了一點另外,叫了布甸,富士山造型,加卡一流,上面有一層紅豆,口感綿綿的,味道不錯以後東大街吃飯後又一好去處
去完東大街食完晚飯,當然唔少得品嘗美味飯後甜品

以後東大街吃飯後又一好去處

2023-11-01
$40 (宵夜)
2023-11-01 32 浏览
叫咗一個富士山布甸同埋桂花酒釀小丸子,甜品款式設計又幾特別,藍色富士山外型第一次見,桂花酒釀小丸子好彈牙。環境裝修幾靚幾美麗唔錯以後去筲箕灣東大街又多咗一個好去處啦!

以後去筲箕灣東大街又多咗一個好去處啦!
2023-10-22 45 浏览
見到「椰汁芒蛋西米露」個名咁特別,就一於嗌咗嚟試吓🤣西米露甜度適中,好好味😋個芒蛋老闆娘話係佢哋自己手工制,點知食落去真係好有驚喜🤩外面嘅蛋白係椰汁糕,入邊嘅蛋黃係芒果餡,好正!!!下次會再返嚟食😋
見到「椰汁芒蛋西米露」個名咁特別,就一於嗌咗嚟試吓🤣
西米露甜度適中,好好味😋
個芒蛋老闆娘話係佢哋自己手工制,點知食落去真係好有驚喜🤩
2023-10-22 49 浏览
食完晚飯經過東大街,見到間新開嘅甜品舖,行咗去睇,見到有好多甜品,入面啲枱凳舒適,有適當嘅間距,成個環境好舒服,牆身係灰色,叫咗個芒果西米露,唔會太甜,甜度適中。
2023-10-22 28 浏览
第一次嚟到東大街食甜品, 發現 呢間甜品店有好多 自家研發嘅甜品, 淨係 心太軟 都有三款 有傳統嘅朱古力流心 有咖啡同埋有 好立克加阿華田 嘅味道 非常之特別 亦都有事令嘅甜品 譬如係火龍果嘅西米露 傳統嘅竹蔗茅根馬蹄水湯洛神花茶都有 真係 想試曬咁多 但係因為食完晚餐先嚟 要下次再試其他款式 值得一試
黑糖薑茶奶凍
黑糖薑茶奶凍
2023-10-15 32 浏览
之前東大街咁多食市就是欠缺一些甜品店。新開多一間令大家的飯後甜品再多一些選擇😄。呢一間合我呢啲唔想太甜的人士。尤其喜歡心太軟配豆腐雪糕🍦熱切期待冬天有乜新選擇。

2023-10-09 55 浏览
好Random咁搵到呢間新甜品舖環境簡潔,坐得舒服,同朋友chill住傾計今次試左oreo布甸,難得地唔太甜,亦沒有滯的感覺~侍應哥哥態度好好^^同埋最近新開張有好多優惠路過筲箕灣可以考慮試下!!
好Random咁搵到呢間新甜品
環境簡潔,坐得舒服,同朋友chill住傾計
今次試左oreo布甸,難得地唔太甜,亦沒有滯的感覺~
侍應哥哥態度好好^^
同埋最近新開張有好多優惠
路過筲箕灣可以考慮試下!!
Oreo木糠布甸
Oreo木糠布甸
2023-10-04 44 浏览
放工路過走咗入嚟食,店舖裝修行水泥風,算是有心思的設計。叫咗楊枝甘露,幾分鐘就上枱。送餐速度流暢。甜品好足料,粒粒芒果。係比較creamy嘅楊枝甘露,口感甜滑。夠曬特別!
2023-10-04
宵夜
2023-10-03 30 浏览
服務熱心,甜品好食,位置喺筲箕灣東大街,我哋係街坊,有詩歌俾我哋隻手抱小狗入嚟,甜品唔算太甜,環境清幽舒服,簡簡單單嘅夜間筲箕灣小店。我哋每個星期都會嚟食,每一次都想試吓唔同嘅店甜品,為平淡生活中帶一點甜。
  • cream  brulee
2023-09-24 58 浏览
經過比個彩色menu板吸引到先知呢間舖係食甜品嘅咁啱食完lunch,正好想食甜野可能因為啱啱開門,只有我地一枱,見到menu有好多特式甜品,而且價錢都合理我哋兩個人叫咗3個,分別係開心果露,椰子奶露同香蕉煎餅。幾香果仁果但同時都食到果仁油少少酸味after taste椰子奶露做到有厚重嘅creamy感覺,甜度適中,唔會過甜。椰子味重得嚟唔會漏香蕉煎餅外脆內軟,同朱古力醬好夾煎餅入面仲有蛋一齊煎幾好食😋結論:整體甜品嘅甜度適中,唔會過甜,叫到先整,新鮮熱辣。感覺小店有心做,希望keep到💪🏻而且睇menu覺得佢啲奶凍有特色,下次會再黎試
經過比個彩色menu板吸引到先知呢間舖係食甜品
咁啱食完lunch,正好想食甜野

我哋兩個人叫咗3個,分別係開心果露,椰子奶露同香蕉煎餅。

幾香果仁果但同時都食到果仁油少少酸味after taste

香蕉煎餅外脆內軟,同朱古力醬好夾

煎餅入面仲有蛋一齊煎
幾好食😋

見呢間舖係幾個後生仔開既就諗住試下 點知會中伏…..係伏到不得了……平時一路食開隔黎或者翠苑 ……………………………………………………………………………….第一次食到咁差既蕃薯糖水 係樓下買到樓上短短5分鐘番薯已經發黑 仲要勁硬好似食緊🥕咁…連少少粉既感覺都冇 番薯又係勁多渣(應該係太老或者唔靚)人生第一次寫食評…係差到不得了🥕相機食先🥕
人生第一次寫食評…係差到不得了
🥕相機食先🥕
番薯糖水
外卖自取
2023-08-01 122 浏览
試試新甜品店楊枝甘露好足料裏面有好多芒果肉粒粒,而且不太甜😍黑糖薑茶凍好驚喜😍薑汁很濃厚奶凍甜而不膩一陣已俾朋友食左一大半,慢一步就只我返個杯😆最後是糖不甩,如上面不是椰絲是花生碎會更好。
試試新甜品
楊支金露
楊枝甘露好足料

裏面有好多芒果肉粒粒,而且不太甜😍

黑糖薑茶凍好驚喜😍
薑汁很濃厚
奶凍甜而不膩
一陣已俾朋友食左一大半,慢一步就只我返個杯😆

最後是糖不甩,如上面不是椰絲是花生碎會更好。
2023-08-01
楊支金露