2023-12-17 81 浏览
第一次試呢間新開嘅甜品舖,試左芒果盛同楊枝甘露,唔錯😍😍。價錢可以接受,每樣都40左右。除左芒果系列甜品,亦都其他唔同嘅選擇,岩晒唔同嘅人。係筲箕灣黎講係新嘅choice ,可以一戰。First time trying a new shop for dessert, tried mango related dessert, and they taste good. #楊枝甘露 #芒果盛 #芒果系列甜品 #mango #SKW #筲箕灣 #東大街

2023-12-17
$40 (宵夜)
  • 楊枝甘露
在城市的喧囂中,發現一處甜品的避風港實屬難得。今天的遭遇,無疑是一場味蕾的驚喜之旅,尤其是在嚐試了這家新開甜品店的招牌創新:芒果「盛」。店內的環境精緻而不失溫馨,簡潔的裝潢讓人一進門就能卸下一天的疲憊。而親切的店員以其熱情接待,成為了這個甜蜜經歷的開端。芒果「盛」,這個名字本身就預示著一個豐盛的滿足。首先映入眼簾的是那金黃誘人的芒果雪糕,它不僅外觀誘人,更在口感上達到了冰涼細膩與香甜熱情的完美平衡。雪糕下層的鮮甜芒果和西米露,則為整體口感增添了一絲絲的驚喜。每一口都能嚐到芒果的鮮美,西米的Q彈,以及西米露微妙的甜味,這些都在不知不覺中細膩地編織了一個甜蜜的夢境。更不可忽視的是,這道甜品中所融入的啫喱粉條,彷彿是藝術家在畫布上的最後一筆,為這道作品帶來了結構上的變化和層次感。它不僅令人驚艷,更在健康的同時提供了一種全新的享受方式。這家甜品店的芒果「盛」無疑讓我留下了深刻的印象。它不僅僅是一款甜品,更像是一次味覺和視覺的雙重旅行。對於那些尋求創新同時關注健康的甜品愛好者來說,這里將會是你的新寵。

芒果「盛」
2023-12-16
芒果「盛」
  • 椰皇燉鮮奶
  • 開心果露
2023-12-10 59 浏览
來到東大街,試了甜品店「無嚐」!無嚐是一家很多朋友推薦的甜品店,他們的楊枝甘露讓人回味無窮。每一口都能感受到新鮮多汁的芒果,清爽的椰汁和香滑的牛奶交織在一起,口感綿密豐富,甜度控制得恰到好處。每一勺楊枝甘露都帶來一種四季的清涼感,讓人愛不釋手。而無嚐的椰子奶露更是一絕。它濃郁順滑的質感,帶著椰香的甜美,讓人彷彿置身於熱帶島嶼。椰子的天然風味在口中綻放,甜度適中,不會過於膩人,反而讓人回味無窮。喝著這杯椰子奶露,一股涼意從喉間滋潤全身,仿佛將炎熱的香港冬日完全忘卻。值得一試!

值得一試!
2023-12-10
$35 (宵夜)
2023-12-08 47 浏览
難得一日同百年難得一見的好朋友食糖水!即興下入咗呢間糖水!裝修很好!選歌不錯!職員服務很好!十分不錯!下次一定再嚟!#絕對唔係因為焦糖布丁by mo呢間甜品鋪嘅就腳裝修企理 糖不甩熱辣辣 個人覺得太淋by 好朋友
難得一日同百年難得一見的好朋友食糖水
即興下入咗呢間糖水
裝修很好!選歌不錯!
職員服務很好!
十分不錯!下次一定再嚟!
#絕對唔係因為焦糖布丁

糖不甩
oreo窩夫
竹庶茅根
2023-12-08 40 浏览
經過門口,被裏面嘅裝修吸引住木系水泥牆,裝修簡約既有個性我地兩個人,叫咗個開心果露,椰子奶露,香蕉煎餅,估唔到個開心果露有驚喜,好好味!椰子奶露亦都好軟綿綿!香蕉煎餅甜咗少少,但都好好味!下次一定會再返嚟,值得推介
經過門口,被裏面嘅裝修吸引住

木系水泥牆,裝修簡約既有個性

椰子奶露亦都好軟綿綿!
香蕉煎餅甜咗少少,但都好好味!下次一定會再返嚟,值得推介
2023-12-06 26 浏览
這是新開的甜品店,於是進來試試環境很舒適,價錢合理甜品新穎,好多甜品都特別,款式多不但樣子精美,有心思,吃起來味道好,沒有令我失望,下次再來這,會再吃 建議大家來嘗嘗
這是新開的甜品店,於是進來試試
環境很舒適,價錢合理
甜品新穎,好多甜品都特別,款式多
建議大家來嘗嘗
2023-12-01 50 浏览
估唔到呢度都食到開心果路,仲要唔甜, 每啖有粒粒口感, 好有開心果味。 另外再叫咗糖不甩, 擺盤精美。 唔算過甜。Yummy Yummy . 下次想試下椰子奶露。 服務態度好 ,最緊要好近, 方便我。

2023-12-01
2023-11-23 64 浏览
今晚來到東大街食甜品——無嚐。今次活動係打卡有禮免費贈送法式焦糖燉蛋。雖然是贈品,但一啲都唔敷衍!味道好好!另外叫左花膠紅棗燉鮮奶,冬天非常滋陰!泰式香蕉煎餅,甜得來非常香口!糖不甩煙煙韌韌,花生味好香!紫薯西米露不太甜~但很香柴薯味!值得推介的甜品店!
今晚來到東大街食甜品——無嚐。
今次活動係打卡有禮免費贈送法式焦糖燉蛋。
雖然是贈品,但一啲都唔敷衍!味道好好!
另外叫左花膠紅棗燉鮮奶,冬天非常滋陰!
泰式香蕉煎餅,甜得來非常香口!
糖不甩煙煙韌韌,花生味好香!
紫薯西米露不太甜~但很香柴薯味!
值得推介的甜品店!
2023-11-23
  • 紫薯西米露
2023-11-18 43 浏览
蛋白杏仁茶~ 熱辣辣好香杏仁味 足料唔係用粉沖 物有所值 估吾到細細間咁有驚喜 裝修簡單舒適 地方乾淨整潔 食得舒服 服務亦都非常周到 下次一定會黎試埋其他嘢事 尤其係個croffle 好似好吸引!
2023-11-18 45 浏览
食完飯同屋企人一齊食甜品我地一致認為服務態度好好😊好友善👍🏼👍🏼👍🏼環境舒服而且係我地1516既時候會推薦款式比我地☺️睇得出店主對每一樣甜品既認識用心我地食左3個甜品😊3個都好滿意❤️抺茶奶凍 抹茶味香濃😎椰皇燉蛋白 好驚喜呀 第一次食到 椰皇甜品係有甘香既椰皇香👍🏼👍🏼好多時係有個椰殼加椰奶 但無左椰汁香 今次係食倒架😎😎😎真材食料☺️蛋白杏仁茶 好香杏仁味 正👍🏼如果蛋白大塊D更好 可以食倒口感性價比高 會再黎🤤

食完飯同屋企人一齊食甜品

性價比高 會再黎🤤
椰皇燉鮮奶
  • 椰皇燉蛋白
2023-11-06 34 浏览
非常有趣的新品!今天散步刚巧路过,顺便试试,有个芒果蛋,非常有意思,似蛋非蛋,味道不错,菜单还有不少选择。也试了几个经典的甜品。点的几个都很棒。下次和朋友会再来。赞一个!

2023-11-04 47 浏览
這款甜品絕對是我的新愛!它的外觀美輪美奐,色彩繽紛,令人難以抗拒。一入口,香甜的味道瞬間在口中綻放,令人陶醉。質地細膩,口感絲滑,帶給我無比的享受。甜度適中,不膩口,讓人欲罷不能。每一口都讓人心生幸福感,絕對是甜品界的經典之作。無論是視覺、味覺還是口感,都無可挑剔。給予它十分的推薦,一定要嚐一嚐!這款甜品的特別成分是使用了天然的香草精華和新鮮水果。香草精華賦予了甜品獨特的芳香和香甜味道,使其更加迷人。而新鮮水果則增添了甜品的口感和新鮮感,讓整體味道更加豐富。這些特別成分的選用使得甜品更加健康和自然,為品嚐者帶來了更美好的味覺體驗。
2023-11-04
宵夜
2023-11-04 40 浏览
Great interior of the shop , dessert looks good taste good, and most importantly is the kind waiter. This is the shop you could not miss it !!😊
2023-11-04 37 浏览

2023-11-04
$60 (宵夜)
2023-11-04 30 浏览
There is a free crème brûlée promotion going on right now. We were seated fairly quickly with attentive staff.